Új hozzászólás Aktív témák
-
Crow
tag
válasz
Speed® #10323 üzenetére
Elmentem ma telefont simogatni. Több-kevesebb sikerrel...
Konkrétan a Soroksári MM-ben és Euronicsban jártam. (Ezek voltak nekem a legközelebb.)
Mindkettőben volt S20 FE bemutató példány, de sajna még a régi, Exynos-os változat (G780F 20200904, HW rev 0.3 mind2 - azaz gyanúsan az első gyártási széria - korabeli FW-rel: *******ATJ5 ). Így sajna nem ígérkezett túl reprezentatívnak a teszt, de ha már ott voltam, mégis csak végignyomogattam őket, hajtott a kíváncsiság.
Ghost touch-t tesztprogrammal mindkettőn tudtam reprodukálni.
Ujjhúzós gépeléssel nem volt probléma egyiken sem.
A Wifi throttling-ot csak az MM-ben tudtam tesztelni, mert a Euronics-ban maga a router is fixen 10/10Mbitre korlátoz kliensenként. Az MM-es példány a 13. Speedtest futtatásnál vette vissza a tempót 10/10-re (100/100-ról). Utána plusz 4 futtatáshoz volt még türelmem, azoknál is maradt a 10/10.
A rezgésük teljesen vállalható! Nyilván nem flagship szint, de az A52S-énél nagyságrendekkel precízebb.
Hangszórók: (EQ-zás utáni) hangerőben valóban sokkal jobb az FE. Hogy a hangminőség milyen volt, nem igazán tudtam megítélni, elég nagy volt a ricsaj mindkét helyen.
Ujjlenyomat olvasóját demo módban nem lehetett kipróbálni. Kár
Kijelző: fényerőre kb. mint az A52s. Ami fura volt, hogy (egyező beállítások mellett) totálisan eltérő fehéregyensúlya volt a kettőnek. Az egyik annyira sárgás volt, hogy szentül azt hittem, vki mókolt a beállításokkal, és ütközésig elhúzta a csúszkát a meleg színek irányába. De nem így volt.
Kb. ennyire jutottam.
Tudtok esetleg olyan helyet, ahol a Snapdragonos változat van kiállítva? -
gippazoid
őstag
válasz
Speed® #10347 üzenetére
Nem zeng a net: S21 FE fórumban mikor megkérdeztem van-e ott ilyen, mert terveztem a felfelé váltást, akkor írta be valaki, hogy neki játék közben el is dobja a WiFi-t és majd csak lehűlés után kapcsolódik vissza. Tudatában volt eddig is de csak most írta le.
A logok szerint a lassítás szándékos. A kiváltó oka pedig akkor mi más lenne, mint a melegedés?
Ha router inkompatibilitás, attól miért melegedne?Volt panel csere.
IP védelem hogy jön ide? Annyira van meg mint bármilyen más javítás esetén.Telefon csere? 3 napos csere esetén produkálni kell a hibát. Ha a szervizben kellően lassú WiFi van, lehet, sosem produkálja. Ha kivesznek a dobozból egy másikat, és az ugyan úgy működik, akkor pedig nem tekintik hibának. Márpedig a másik teló is produkálja amit ugyan akkor vettünk.
Elállni nem tudtam mert kivételesen nem webshop-os vásárlás volt. De ilyet többet nem csinálok.
A jelenség Speedtest-ek egymás utáni futtatásával előidézhető.
Bementem a MediaMarkt-ba és az ott demót futtató telókon kipróbáltam. WiFi kapcsolatuk volt, így a speedtest.net oldalon tudtam tesztelni app letöltése nélkül is. Ott 160 mbit volt a WiFi max letöltési sebessége.S21 FE produkálta a hibát, S22 szintén, de az már a 3. teszt során belassult 10 mbit-re. Pont 10 mbit-re mint az én telóm meg az ottani S21 FE.
-
Crow
tag
válasz
Speed® #10323 üzenetére
"A rezgés határeset, de ennek a megítélése egyéni, részemről félállásban elégnek tartom, maxon már hangos, elveszti a lényegét ezáltal."
Ez az A52s-re vonatkozik, ugye?
Nekem ott elsősorban nem is az erősségével volt gondom (egyébként én is 50% körül találtam optimálisnak), hanem ( ...hm... hogy is lehetne ezt korrekt módon megfogalmazni?) a minőségével, "lomhaságával". Pl. gépelésnél nem tud élvezhető haptic feedbacket biztosítani, mert túl hosszú idő, amíg "felpörög/leáll" a motor. Nehéz ezt megfogalmazni, de ha volt már a kezedben bármilyen Iphone, Pixel, vagy tetszőleges flagship modell, akkor tudod miről beszélek.
A Mi 9T Pro-m rezgésének a minősége, reakcióideje a fasorban sincs ezekhez képest. De az A52s-éhez képest még ez is összehasonlíthatatlanul kifinomultabb volt. -
Crow
tag
válasz
Speed® #10316 üzenetére
Na, ezt örömmel hallom
Akkor azt hiszem, én is hamarosan benevezek egyre.
Ettől függetlenül, biztos, hogy a Wifi throttling valós probléma, mert (a redditet, XDA-t, Samsung fórumokat feltúrva azt látom,) többen panaszkodtak erre, és nem is csak a S20 FE-nél, hanem rengeteg különféle Samsungnál: S10+, S10 lite, S20, S20 FE, S21 FE, M31, S22... Ugyanakkor közel sem panaszkodtak elegen ahhoz, hogy általános problémának lehessen ezt tekinteni. Az "egyedi" jelző azért kicsit túlzó szerintem, én inkább azt tartom valószínűnek, hogy egy-egy gyártási széria lehet érintett.
Más téma: Látom, A52S-ről váltottál.
Én is tulajdonosa voltam egynek bő egy hétig. Aztán inkább visszaküldtem. Ami leginkább kiakasztott, hogy az ujjlenyomatolvasója nagyon lassú volt (Mi 9T pro-m kb fele idő alatt old). A Samu mentségére legyen mondva, hogy pontosságban viszont magasan vezetett. De az is igaz, hogy őt kijelzővédő nélkül, a Mi-t pedig egy 2+ éves (értsd: nagyon nem karcmentesfóliával), szóval nem igazán fair az összehasonlítás.
A rezgése valami botrányos volt. Komolyan nem tudom, hogy gondolták Samsungék... Értem én, hogy valamin spórolni is kell, de azért ennél az alsókategóriás kínai telefonoknak is precízebb rezgőmotorja van.
A hangszórója meg a szódával elmegy kategória. EQ-val egész jól ki lehet pofozni, de úgy is kicsit dobozhangja maradt, plusz nagyon halk lett, miután a magas tartományt elviselhető szintre visszavettem.
Az eddigi tapasztalataid alapján ezekben előrelépés lenne az S20 FE? -
gippazoid
őstag
válasz
Speed® #10303 üzenetére
Én meg épp visszafelé cserélném. S20 FE-ről egy minden körülmények között működő A52s 5G-re. Mert annak nincs hűtési gondja. Inkább eladom a külön vásárolt Samsung duál Qi töltőpadot+25W-os töltőt is. Az se nagy szám. Sokszor össze-vissza működik, nem tölt fel se telefont, se órát még reggelre sem. Pedig direkt azt vettem, amelyik 15W-ot is tud a teló esetében, hiszen annak az a hivatalos paramétere. Aztán mikor a Watch4 Classic-ot felteszem a saját Qi töltőjére amit adtak vele, a dupla padon egy egész éjszaka alatt nagy nehezen 93%-ra feltöltött akkut rövid idő alatt 100%-ra tölti.
A töltőpadot már nem is használom semmire, az óra saját Qi töltője stabil és rendes sebességgel tölti. A kétállásos Samsung pad meg szerinem túlmelegíti a telót is meg az órát is. Azok emiatt visszaszabályozzák a töltést, sőt, az óra néha Airplane módba is kapcsol töltés közben a magas hőmérséklet miatt.
Az S20 FE csak azért van még meg, mert kell egy telefon, amibe átköltözöm, amíg a OnePlus7 akkuját kicserélik a szervizében (1,5 hét kb.)
Amúgy nem használom. Tegnap bekapcsoltam, elkezdte letölteni a júniusi frissítést. Persze jó sokáig, végül a hátralévő idő számlálója elkezdett stagnálni, nem csökkent, majd picit nőtt is, végül csak letöltötte.
Ezután még 15 alkalmazás frissítését kezdte el, másodpercenként 1 megabyte-os letöltési sebességgel. A Viber 84 MB volt, és ez csak egy app a 15-ből... Meguntam, Wifi ki-be és felgyorsult, 50 megabyte-ot töltött le egy pillanat alatt és gyorsan befejezte a frissítést. Közben a készülék hátulja rendesen melegedett, mintha legalábbis valami komoly feladatot végzett volna, pedig csak akkor lett bekapcsolva és nem is volt most olyan meleg a lakásban.Ja, az S20 FE kijelzője határozottan fakóbb, csúnyább képet ad, mint az Optic AMOLED a OnePlus7-ben. Akárhogy állítom, akkor sem lesz olyan. Ha meg ránézek egy új teló képernyőjére, legyen már olyan érzésem, hogy valami jobb lett, nem gyengébb a cserével. Ha már a Wifi-t belassítja melegedés miatt szinte azonnal.
-
Forestjo
senior tag
válasz
Speed® #10307 üzenetére
Ujjlenyomatolvasó az A71-hez képest is jobb ebben. Bár már hosszú ideje ott se volt rossz. Csak az elején, de akkor nagyon. 🙂
Ez jobban melegszik napon ill. külső nagy melegben, de tény hogy pörgősebb, teljesítményben sokkal jobb, a kamera is sokkal szebb képeket csinál.
A kijelző is a legszebb a világon, ha csak egyedül versenyez. 😀
Én azt hittem, hogy olyan nagy minőségi különbségek nincsenek. Ha Amoled, akkor az csak jó lehet. Hát a legtöbb LCD-hez képest persze. De egymás között azért van különbség. Nem baj, a felbontás és a 120 Hz többet ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest