- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
jereti #11622 üzenetére
A Samsung kibaszott magával az S20FE-nél, amikor lényegében kiadta a korábbi csúcstelóját jóárasítva. Az S20 most lesz 3 éves, a FE nem tudom, fél-egy évvel fiatalabb, abszolút nem érezni a hardveren az elavulást. Biztonsági frissítés még lesz hozzá talán 2 évig, a gyári szoftver frissítéseiből meg én eddig se sokat észleltem. Pusztán műszaki oka nem nagyon van a lecserélésének, de ez úgy általában igaz egy 3 éves csúcstelóra. A cégnél S7-eket cseréltem tavaly, még azok is perfekt felhasználói élményt nyújtottak hétköznapi kommunikációs használatban, meg úgy egyébként is pörgős, akadásmentes volt.
A leglátványosabb fejlődés szerintem a kamerát érinti generációnként, de arra sincs panaszom, max az S23 egy hangyányit még jobb képeket készít. Lehet, hogy a sokadik P szériás Huawei még szebbet, de az is ugyanannyiba kerül már, mint egy Samsung, és azért szoftveresen nem mernék rá fogadni, hogy van olyan jó, pláne, hogy ráadásul a kínaiak saját alkalmazásboltja elérhető csak mókolás nélkül. Úgy meg már drága is. -
Ronyn
senior tag
válasz
jereti #11442 üzenetére
Ez nem feltétlenül így van, egy értesítést többféleképpen ki lehet küldeni az értesítési sávra. Az hogy az óra szoftvere nincs felkészitve, az összes létező app hülye megoldásaira
, az nem feltétlenül a szoftver hibája.
Eleve, ha a többi (szabványos) értesítést jól kezeli, akkor nyilvánvaló hogy a viber értesítéseit, valami egyedi hülye megoldás miatt nem tudja értelmezni -
kelly416
veterán
-
goom
senior tag
válasz
jereti #11321 üzenetére
Ez - szerintem - két külön dolog. Már csak azért is így gondolom, mert a "Módok" be sincs kapcsolva nálam.
Viszont a rutinok (ahogy írtam is) aktívak. Például 22:00-kor a telefon repülő üzemmódba teszi magát, ahogy be is állítottam. De eddig ha negyed tizenegykor még akartam vele valamit, hát fent, az értesítősévi ikonjára csak ráböktem, és deaktiváltam. Amikor meg már nem kellett pl. a net, újra vissza.
Ezt szeretném továbbra is. -
eclipse19
senior tag
válasz
jereti #11328 üzenetére
Na, alakul a felhasználói "igény" az egyforma ikonokra...
Előbb utóbb kiderül, hogy a rajzok sem kellenek, nem csak a színek.
Mondjuk továbbra sem értem, hogy miért jó, ha "egységes" valami, ami eleve azért létezik, hogy különböző legyen és ezáltal azonosítsa ami mögötte van.. -
kelly416
veterán
válasz
jereti #11184 üzenetére
Értelek, de még egyszer akkor én is. Milyen darabszámban adták el azt az A szériát százalékosan az S20FE modelhez képest és mennyivel később került piacra?
Mert ha sokkal többet adtak el belőle, akkor először a nagyobb tömegeknek kedveznek, így az A előrébb van.
És ha később jött ki, akkor a fiatalabbnak jobban kedveznek, az öregek már rá érnek.
Egyértelmű, hogy a csúcs van előre véve, de a csúcs alatt már sok mindent mérlegelnek. És az S20FE minden, de nem csúcs. -
zoltan77
aktív tag
válasz
jereti #11184 üzenetére
Én sem azért nyavajgok mert annyira hiányozna, de amint írtad azért vettem S szériás telefont hogy előnyben legyek, de így ennek semmi értelme. Az s10 lite figyeljétek meg hamarabb megkapja mint a snapis s20 fe. Már az a71 is megkapta ami sehol sincs a mi telefonunkhoz képest.
-
kelly416
veterán
válasz
jereti #11180 üzenetére
Oh, jajj. Komolyan ekkora baj? És az az A széria mikor került kiadásra? Mennyivel fiatalabb, mint a mi telónk? Mennyi frissítés jön még arra és mennyi a miénkre? És egyébként is, mennyit adtak el abból és mennyit ebből? Sok minden befolyásolhatja, de szerintem semmi rossz üzenete nincs. Elképesztő, mekkora hype övezi a frissítéseket. Jól működik a telód? Valami hibája van? Miért kell ennyire sürgősen a friss?
Milyen vásárlói igényeket ébresztettek a marketingesek? Mindig kell az új, ki kell dobni a régit, generáljuk a szemetet... meddig mehet így a világ? Jó, tudom, ez most szoftver, de ugyanez megy minden téren, akár fő eszköz, akár kiegészítője, mindig mindenből kell az újabb és újabb...
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
jereti #11146 üzenetére
Tudtommal is sokkal több az újdonság, mint a 11 és 12 között. Majd megnézem ha kijön az enyémre. Ami ha jól jöhet ha jól emlékszem javult az energiagazdálkodás is, az értesítések kezelése a nyelv beállítása apponként stb. De természetesen sokkal több az új és hasznos funkció. Már csak a testreszabhatóság miatt is. Akinek mindegy, mert nem akarja testreszabni annak jó a Droid 9 vagy 10 is.
-
törölt tag
válasz
jereti #10857 üzenetére
Tuti olyankor nem merít semmit?
Helymeghatározás nem tudom mennyit meríthet, egy helyben van a telefon folyamatosan, nem nagyon van mit meghatároznia.
Anno első gondolatom az volt, hogy FB + messenger eszik sokat, sokan panaszkodtak rá.
De aztán még az akksi menüben nem nagyon láttam akksizabáló appot, csak valami google services vagy valami ilyesmi volt.
Aztán sorban kapcsolgattam ki funkciókat, mint BT, NFC és hasonlók, de azok sem hoztak eredményt.
Végül azzal sikerült sok akksit megtakarítani, hogy a mobilnetet nem használom.
Mivel a telefont alig használom home officeban, nekem nagyon gyanús, hogy 2 nap alatt lemerül úgy, hogy nem is nyúlok hozzá nagyon.
De éjszakánként is képes 10%-ot merülni, pedig aztán akkor már tényleg semmi nincs használatban.
A képernyőidő meg nagyon gyászos, míg simán 4-6 órát kellene bírnia, ma reggel óta 30%-ot merült néhány percnyi használattal.
A majdnem 3 éves iPhone 8 (céges) 5 napot bír töltés nélkül feleakkora akksival, pedig minden levélnél és chatnél felvillan a kijelző és megkapom az összes értesítést.
Bár minden eddigi Samsung telóm hasonlót produkált, míg mások sok órás használatot és képernyőidőt tudtak elérni, nálam ezek sosem jöttek össze.
De jöhet bármi ötlet, beállítás. Már arra is gondoltam, hogy valami beállítások rosszak és ezeket évek óta leszinkronizálom minden telóra. -
goom
senior tag
válasz
jereti #10578 üzenetére
Jobb oldalon kamera, igen, de a másik (bal oldali) a Locus Map térképprogram. Azt soha nem nyitja. A kamerát nem cseréltem le... ahogy írtam is, egyik legfontosabb funkció nálam. De értem, persze, hogy egy teszt erejéig gondolod: ezt ki is próbálom.
Arra persze továbbra sincs magyarázat, hogy miért jön fel a segélyhívás és a személyes adataim... -
wanted5
őstag
Mivel nem lehet közvetlen a vezérlőből kiolvasni az információkat az app csak számolgat. Eleve, ha kilövi a telefon a háttérből már nem lesz jó. Én amikor kipróbáltam feltöltöttem párszor 100%-ig a telefont és rögtön jobb lett a wear level is (vagyis pontosabban mutatta). De nettó hülyeség az az app szerintem. Hozzávetőleges infót tud mondani, de olyat én is tudok app nélkül...
-
samu74
addikt
Szerintem 2 hetes telefon ciklusát külső appal nem érdemes nézni. Használd nyugodtan akár 100%-ra töltve, aztán ha 1 év múlva megfordul a helyzet, még mindig van garancia rá. Én 25 wattos töltővel is használom(gyári 15 wattos amit mellécsomagolnak) ,az akksi jó állapotban van.Októberben lesz 2 éves az enyém.
-
kekedi
senior tag
-
s4hu|SyD^
addikt
S7E-t talán októberben váltottam le S20FE-re addig aránylag jól muzsikált pedig ugye már 5 éves volt. Ami nagyon kellett volna neki az egy új aksi, mert esélytelen volt hogy 1 napot is kibírjon. Azon kívül imádom/imádtam. Bár már kicsit lassú volt és szerettem volna egy nagyobbat. S20FE áránál viszont kár lett volna többet költeni bevallom. (2 is lett, az asszonynak is lett egy, hiába akart kisebb telefont, majd hozzászokik alapon rábaszéltem.
, 20 euro 2 évig és abban benne van 12 GB net + ingyenes hívás, SMS itt német O2-nél)
-
mcsm88
senior tag
Persze, van 3 mód, de mennyivel egyszerűbb és gyorsabb lenne kopogni a képernyőm, mint több gombot egyszerre nyomni hülye kézhelyzetben, vagy kézélt húzni nem lapozva, vagy több lépcsőben kinyitni az edge panelt és rábökni (már ha lehet, mert van app aminél eltűnik az edge panel). Nem azt mondtam, hogy nem lehet, de csak lehetne egyszerűbben.
-
Fernet
senior tag
Sokáig nézegettem a tokokat, de elegem lett belőle, rendeltem egy gyári kéket. Remélem ez megérkezik.
-
s4hu|SyD^
addikt
-
s4hu|SyD^
addikt
56 euro + 35 euro a Clear View cover így már túl drága lenne ez a telefon. Adnak hozzá töltőt hát használom. Amúgy sem nyomkodom a töltőn. Majd kiderül, hogy bírja az aksi az én töltési szokásaim. Ha hosszabbtávra megyek valahová (meló, kirándulás) én biztos, hogy feltöltöm 100%-ra előtte aztán ha kevés lenne ott van nálam a Power Bank ami tud gyorstöltést. Ha így kibírja addig, mint az S7E-m tehát azt a 4 évet kb akkor teljesen jó. Nem is tervezek 10 évre ezzel.
Biztos velem van a baj, de én rádobom a töltőre még ha csak 5% is megy bele mielőtt elmegyek bárhová kb. -
zolee3000
tag
Köszi. Remélem, így lesz, bár inkább ne legyen semmi baj. Érdekes mondjuk, hogy itt Miskolcon is van S.E.Store, de ha nem a ses.hu oldalról rendeled, hanem az "official site webshopjából", akkor ott nem lehet bolti átvételt választani, csak a futáros szállítást. Mintha közük se lenne egymáshoz...
Az is furcsa, hogy az árak sem azonosak, ill. a samu promóciós kupont is csak itt lehetett érvényessíteni.
-
s4hu|SyD^
addikt
Még mindig nem másztam annyira bele a rutinokba, hogy arról tudnék nyilatkozni, de a hétvégén felvázolom milyen rutinok kellenének.
Az, hogy be tudom állítani, hogy mi mit használjon az nekem is bejön, valamint, hogy mutassa, hogy használatban van a kamera, mikrofon is.
Sebessége jobb lett szerintem. Aksi meg passz, még használni kell pár napig. -
kelly416
veterán
De a sok beszéd 2g-n jó térerővel nem igazán meríti, viszont így legalább nem sok értelme van az okostelefonnak. Vagyis van, és részben igaza is van. Többünknek kellene kiszakadni a telefon mellől, vagy legalább sokkal kevésbé függeni, csak nem erre halad a világ és én sem. Tudom, mit kéne, de néha nagyon erőt kell vegyek magamon, hogy úgy is csináljam.
-
-
s4hu|SyD^
addikt
-
Andralin
aktív tag
Szuper, akkor mégiscsak jó választás az üvegfólia erre a telóra?
Tegnap a Media Marktban vettem a telót. Az eladó nagyon kínálgatott hozzá fóliát, hogy az mindenképp fontos és vegyek azt is. Mondtam neki, hogy köszönöm, már rendeltem netről üvegfóliát. Erre beleverte a csúfot, hogy az nagyon rossz döntés egy ilyen drága telefonra, mert ha leesik a teló, akkor a merev üveg nem fog fel semmit az ütközési energiából és nem fogja megvédeni a képernyőt, szemben a puha fóliával és hogy ő mindenképp fóliát tenne rá, nem üveget.
Most akkor hülyeséget mondott? -
Badboys
őstag
-
-
jUUh
addikt
-
dionaea
őstag
Hát nekem is az van és melegszik úgyhogy ha játszom komolyabban akkor kell a ventilátor ami hűti. De pl a game launcher plugin- ek is segítenek. 42 foknál vissza veszi a teljesítményt. Most tél van így nappal nem veszi vissza a fenyerot harmadára mert hideg van. Egyébként jó telo annyit bír az aksi mint az s8-é. De van hogy még annyit sem.
-
Chaser
legenda
jah az valamivel többet megy
nálam mondjuk bt az nem always on, gps is csak ha megyek
tényleg, samu rendszernél van valami okosság, ha kilépek a wifiből - illetve ha megszűnik a jel -, egyből kapcsolja be az adatot vagy akár mellé a gps-t?StarKiller89
vmelyik drágább kompakt gépnél láttam hasonlót, ott beszipkázott zoomolás közben valamit az objektív -
LeliM
kezdő
(120Hz) Én tegnap elött este, szóval 1nap 7 órája töltöttem és most van 33%-on.
Szerintem se nagy durranás de nekem késő délután még 70% körül van rossz esetben, úgy, hogy azért használom de nem erős felhasználás az tény. (basic dolgok, email, messenger,gps stb ami épp kell, nem játék meg ilyenek ami többet kér)
Egy napnál többet nem bír, gps meg minden mellett.
Szerintem ez a mai telefonok között egy tök átlagos üzemidő, nem mondanám, hogy rossz, mert sok van ami szarabb, de ennek meg jópár samsungnak nem lesz kínai telefonos üzemideje, amik nekem 2nap után voltak 30%-nál kb ugyan ekkora aksival.De tényleg fog javulni, az elejen asszem nekem is gyengébb volt, meg kiírta, hogy tanulás alatt van az aksi. (gondolom ez is nagyon okos mint minden manapság és ki okoskodja mit akarsz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged