- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztbeni
őstag
Ezt fel lehet majd tenni N8-ra?
-
Everman
addikt
"OVI Maps árát nem vetném össze az iGo vagy a Navigon árával."
Ne is, mert a legtöbb hazai iPhone user ezeket ingyen kapja (T-s a Navigont, V-s az iGo-t).
"De a Tescos 20 ezres kamera egy plusz eszköz, amit cipelni kell, ez meg a zsebedbe van mindig, mert egy telefon."
Igaz, de élményfotózásra bármelyik telefon elegendő, komolyabb fotózásra meg egyik sem, így igazából nincs jelentősége.
"Te nem használsz BlueTooth-t, más meg igen."
Igaz, de akinek kell az meg tudja oldani bármelyik platformon (no jó WP7-en nem).
-
Kumite
aktív tag
1.
OVI Maps árát nem vetném össze az iGo vagy a Navigon árával.4.
De a Tescos 20 ezres kamera egy plusz eszköz, amit cipelni kell, ez meg a zsebedbe van mindig, mert egy telefon.5.
Te nem használsz BlueTooth-t, más meg igen. Kinek mi kell / nem kell egy telefonban.6.
"kérdés, hogy minek"
Lásd: kinek mi kell / nem kell szekció.A többire mondtál elfogadható alternatívát...
-
FET-MEN
veterán
jogos is meg nem is. én szeretem a nokiát mert megbízható meg minden.de nem az érintőset.3 éve nagy szám volt még amikor az s40 es nokiám tele pakoltam ap okkal de ezt a symbian nem naon tuggya már leutánozni.desztem még senki ne fikázzon se androidot se olyan symbian os t ami még kinn sincs a piacon...
-
FET-MEN
veterán
nah faxa lassan összekapják magukat. csak hol a problem? hogy a Badaától kezdve a symbianig lopják az android ötleteit. és még nem szólt ezért az android. bezzeg galaxy s2 hasonlit az iphone4 re egyből pereskedés hegyek. a nokia sok ideig sokak kedvence volt. nem hiszem el hogy nem tudnak valami új ütőset kitalálni maguktól.
-
Everman
addikt
" azaz EGY olyan funkciót, amit tud a szifon/valami kétmagos androidcsoda, és pl. az N8/C7 nem?"
Használható irodai alkalmazások, jól működő e-mail kliens, jól működő és gyors böngésző, a hardvert kihasználó játékok stb.
"1. Frissített fullos hangos navigáció, ingyen, amit folyamatosan fejlesztenek"
Azért az OVI Mapst nem vetném össze sem az iGO-val, sem a Navigonnal, de te tudod.
"2. Nokia Beta Labs olyan apróságokkal, mint a DLNA lejátszás vagy a Drop megoldás"
Azért én inkább preferálom az Android DLNA képességét, vagy az iOS AirPlay-t, picit fejlettebb és jobban működő megoldások.
"3. Hálózati meghajtók és tárhelyek meghajtóként való felcsatlakoztatása"
Mindkét platformon használok ilyesmit, szóval megoldható. Jut eszembe Symbian hogy áll a saját meghajtójának wireless megosztásával, illetve az internetes kapcsolat megosztásával?
"4. N8-nál 12Mp kamera Xenon vakuval - persze fel lehet hozni, hogy de a szifon vagy Android... de kamerában még mindig a nokia a király"
Mobilok közt király, de egy 20 eFt-os Tesco gazdaságos gép kiröhögi. Ergo 0 jelentősége van.
"5. Bluetooth fájlküldés BÁRMILYEN fogadóeszközre"
10 éve nem használtam ilyesmit, ennyi erővel felhozhatod, hogy IRDA sincs a legtöbb mai eszközben, bezzeg az N900-ban van ez is
"6. Főképernyő widgetek (igen-igen, androidon is van, de szifonon ez sincs)"
IPhone-on is használhatsz ilyet, ha akarsz, kérdés, hogy minek... Androidon sem használom, mert feleslegesnek tartom.
"7. Programok könnyű beszerzése és telepítése NEM store-ból"
Ez inkább hátrány, a fene sem fog vadászni az alkalmazásokra, mikor egy helyen kényelmesen megtalálok mindent, ráadásul akkora választékban, amivel a Symbian soha nem fog rendelkezni. Az alkalmazások minőségére meg ne térjünk ki, mert nem összevethető a két platform ezen a téren.
"8. Az alap program és szolgáltatáskészlete a legtöbb Androidosnál nagyobb"
Mégis, mire gondolsz? A legalapabb szolgáltatások sem működnek Symbianon megfelelően és a helyettesítésük sem megoldható minden esetben (gondolok pl. az e-mail kliensre és böngészőre).
"9. Mappázás: az alkalmazásokat és gyakorlatilag szinte mindent mappákba tudok rendezni, ami lehet az ujjhúzkodós megoldásokhoz képest nem túl eye-candy, de funkcionalitásban és szervezésben ezerszer többet ér"
Igen, mert lényeges különbség, hogy egy mozdulattal hozol létre egy mappát, vagy 2 percig bohóckodsz a menükben. Értem...
"10. Egyedi, könnyen beszerezhető és készíthető full témák"
Gondolom még soha nem írtad be a keresőbe, hogy iPhone themes.. Tedd meg és csodálkozz rá, hogy több ezer téma létezik iOS-re...
"Ez így hirtelen CSAK 10 dolog, amit lehet róla írni, és a szifonokon és a droidokon fikázni."
Illetve 10 dolog amiről azt hiszed, hogy tudsz valamit, de legtöbbször alapvető tévedés.
"Szintén hozzáteszem, hogy általában mindenki a felületet ítéli elavultnak (a sebességével abszolút nincs semmi probléma)"
Engedd meg, hogy ezen jóízűen mosolyogjak.....
A Nokia csúcsmodellje még egy középkategóriás Android eszközzel szemben is csúful elvérzik: [link]
"azóta divat lett a régi bevált dolgokat fikázni."
Én nem fikázom a lovakat, de nem tartanám jó ötletnek, ha azzal kéne munkába járnom, pedig régen bevált dolog volt... Az idők változnak, a technológia fejlődik, ha egy cég ezt nem bírja követni, akkor elbukik. A Nokia ezt a leckét tanulja meg éppen.
-
Ricardo
titán
válasz
kolosanyi #115 üzenetére
" És sajnos ezért vannak kihalófélben a hegesztgetős rendszerek, mint pl a Symbian."
Azért a Droid elég hegesztgetős is lehet ha úgy akarja a felhasználó.
A lényeg azon van, hogy alapból is kényelmesebb testre szabhatóbb, és "élhetőbb".
Ha meg reszelni és túrni akarja az ember azt jóval tágabb határok közt teheti meg mint a symbiannál.A többivel egyetértek. Sokan vannak akiket nem zavar, ha megmondják mi kell nekik. Csillogás villogás hype, és menő lesz.
Ilyen réteg régen is volt. -
Kumite
aktív tag
Mindegyiknek vannak hibái és előnyei. Ezt mondom már mióta, nincsen ultimate, mindenkinek megfelelő telefon.
Van, aki a telefon fájlrendszerében akar turkálni, van, aki Infinity Blade-el akar játszani, van, aki, nagyon érzékeny és röccenésmentes UI-t akar, van, aki 12 mpx-es kamerát, van, aki pink színű készülékházat, van, aki villogni akar, van aki van aki van aki van aki van aki van aki...
Egyiket sem lehet fikázni és mindegyiket lehet fikázni.
Csak a másik igényét, döntéseinek okait nem kell(ene) fikázni.
"Mondj csak 1, azaz EGY olyan funkciót amit tud a szifon/valami kétmagos androidcsoda, és pl. az N8/C7 nem"
- hatalmas játék bázis.
- tablet / telefon app átjárhatóság
- érzékeny és pontos érintő kijelző
- villámgyors ui
- notifikációk
- alma logo / trendi a cucc
- ventilátor kiegészítőAhogy mondtam: egyiket sem lehet fikázni és mindegyiket lehet fikázni. Neked nem kell, hogy trendi legyen, egy random plázacica meg nem akar a fájlrendszerben turkálni stb.
-
kolosanyi
veterán
Mindent tud, amit a jelenlegi csúcsmodellek. Tény. De mindent egy kicsit túlbonyolítva, lassabban, körülményesebben, vagy csak egyszerűen kevésbé divatosan. Az emberek nagy része - tisztelet a kivételnek -, meg nem keres rá megoldást, mert vagy nem ért hozzá, vagy lusta, vagy mittudom én mi okból. Ezért egyre divatosabb a felhasználó kezét kötni. Meg lehet sértődni azon, hogy az epöl, meg a májkroszoft hülyének nézi a júzert (na ez így szépen lett leírva), mert megszab egy csomó mindent, de a legtöbb felhasználó tényleg barom. Sőt a legtöbb ember az. Oké nem barom, ez erős kifejezés, de nem foglalkozik ezzel. Out of the box használni akarja, mindenféle körülményeskedés nélkül. Ezért sem tud elterjedni a Linux (tudom, pongyola megfogalmazás, de most a részletezéstől eltekintenék, úgyis mindenki tudja, mire gondolok). És sajnos ezért vannak kihalófélben a hegesztgetős rendszerek, mint pl a Symbian. Ezt nevezetjük evolúciónak is, tény, hogy bizonyos szempontból egyre butábbak lesznek a különféle rendszerek, de ennyiből minek GUI, amikor ott a parancssoros megoldás is?
-
Sn00PiG
aktív tag
"Halkan kérdezném meg, mégis, kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről? Mit kéne rajta dicsérni?"
Nem bírtam emellett a mondat mellett elmenni szó nélkül. Rögtön meg is fordíthatjuk a kérdést, példának okáért egy N8 vagy egy C7-re nézve: Mondj csak 1, azaz EGY olyan funkciót, amit tud a szifon/valami kétmagos androidcsoda, és pl. az N8/C7 nem?
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
1. Frissített fullos hangos navigáció, ingyen, amit folyamatosan fejlesztenek
2. Nokia Beta Labs olyan apróságokkal, mint a DLNA lejátszás vagy a Drop megoldás
3. Hálózati meghajtók és tárhelyek meghajtóként való felcsatlakoztatása
4. N8-nál 12Mp kamera Xenon vakuval - persze fel lehet hozni, hogy de a szifon vagy Android... de kamerában még mindig a nokia a király
5. Bluetooth fájlküldés BÁRMILYEN fogadóeszközre (nem túl nagy feature, de ugye almáéknál ilyen lehetőség nincs)
6. Főképernyő widgetek (igen-igen, androidon is van, de szifonon ez sincs)
7. Programok könnyű beszerzése és telepítése NEM store-ból (jailbreak sz@rakodás szifon esetén)
8. Az alap program és szolgáltatáskészlete a legtöbb Androidosnál nagyobb (és oké, hogy ezeket külső alkalmazásokkal lehet pótolni, de itt egy alap, frissen vett telóra gondolok)
9. Mappázás: az alkalmazásokat és gyakorlatilag szinte mindent mappákba tudok rendezni, ami lehet az ujjhúzkodós megoldásokhoz képest nem túl eye-candy, de funkcionalitásban és szervezésben ezerszer többet ér
10. Egyedi, könnyen beszerezhető és készíthető full témák: nem csak háttérkép, de akár az ikonoktól kezdve az egész menü kinézetét kicserélhetemEz így hirtelen CSAK 10 dolog, amit lehet róla írni, és a szifonokon és a droidokon fikázni.
Alkalmazásfejlesztő projektmenedzser vagyok, nap-mint-nap fordul meg a kezembe több droidos készülék, szifon 3 és 4, és én boldog vagyok, hogy mégis büszke N8 tulaj vagyok.A Symbian haláláról beszélők és folyamatosan fikázók 95%-a nem használt AKTÍVAN (nem 10-20 percre, huzamosabb ideig) S^3-at futtató készüléket, ez az írásaikból is látszik.
Szintén hozzáteszem, hogy általában mindenki a felületet ítéli elavultnak (a sebességével abszolút nincs semmi probléma), ami ingyenes programmal, pl vHome pikk-pakk szifonszerűvé varázsolja az egészet, vagy pl. SPB MobileShell, amivel meg full droid/egyedi kinézet.
A kérdés csak az, hogy ezek alapján mit lehet ténylegesen fikázni rajta, ami nem felület, nem sebesség és nem szolgáltatáskészlet?
Elmondom: SEMMIT.
Csak mióta alma nyomja a szifonokat meg a csapból is androidos telók folynak, és minden fejlesztő erre fejleszt, mert ebben látja az innovációt, azóta divat lett a régi bevált dolgokat fikázni. -
Kumite
aktív tag
"Ha nem vagy tisztában a lehetőségekkel, akkor nem tudod eldönteni, hogy mire is van igényed"
EMDCS: Elolvas, Megért, Dönt, CSelekszik.
Ugyanazt leírtad, amit én is írtam:
"Oké, persze, ha a lehetőség ott van az ember előtt, jobban el tudja dönteni, hogy van-e rá igénye. De ha ott van és még sincs igény arra, hogy azokat a lehetőségeket kihasználja, akkor igenis jó döntést hozott,".
Ezalatt persze azt kell érteni, hogy pl. anyukámnak anno hiába mutattam, hogy dejó, hogy az E66-omban van térkép és GPS (T-s és járt is anno, most nem tudom adnak-e, de miért ne lehetne letölteni OVI-ról?) és navigál és fém hátlap és dekirály és defajin és dehúúúha és majd kap tőlem is valami jobb telefont. Neem, neki tökéletesen megfelelt a tőlem megörököl 2 éves 6230i. És ha nem romlik el, még ma is megfelelne, de helyette egy 6500-ja van, ami a szép külsőn kívül nem ad sokkal több pluszt szerk.: de bizonyosan nem is kell neki."mert ár/teljesítmény/tudás terén ma már szinte minden állva hagyja ezeket az eszközöket."
Hát nem tudom, mutass már olyat, ami Touch 'n Type kialakítás és jobb vagy legalább annyira jó, mint a Nokia ajánlatai, és ugyanannyi, vagy olcsóbb. Olyat is mutathatsz, akinek a "mindegy, csak telefonálni tudjon és olyan képeket csináljon, mint egy kompakt" kategóriában szebb képeket csinál, mint az N8. De egy E72, E6 kiváltót is szívesen látnék. Vagy anyukám 6500-jával megegyező kialakítású és tudású telefon is jöhet. De pl. C1-01 ellenfél is jöhet 12 ezerért (kiválasztottam a T ajánlataiból a 2. legolcsóbb Nokia ajánlatot, nem keresgéltem hosszasan alternatívát, de biztosan tudom, hogy nem sok van)."50-160 eFt körüli áron beszerezhető függetlenül."
Tehát pl. a Nokia N8-nál 50 ezer forinttal drágább, a hivatalos, Nokia shop árat nézve. Azér Nokia, mert több árat nem volt kedvem keresgélni, ezt néztem meg elsőnek, illetve nem találtam fél pillanaton belül Samsung, HTC, SE stb. hivatalos mobil webshopot, nem volt kedvem sokáig keresgélni. -
Everman
addikt
"Nem a lehetőségeket kell eléggé ismerni, hanem az igényeket."
Ha nem vagy tisztában a lehetőségekkel, akkor nem tudod eldönteni, hogy mire is van igényed, mert nem tudhatod, hogy adott feladatot el tudsz végezni, vagy sem a kiszemelt eszközzel (lásd. evés közben jön meg az étvágy). Az más kérdés, hogy esetleg elvégezhető az adott feladat, csak éppen 2 próbálkozás után hagyod a francba, mert annyira ostobán és lassan teszi meg, hogy inkább lejjebb adod az igényeidet, csak éppen erre már vásárlás után rájönni picit kellemetlen.
"Van akinek az ingyen offline navigáció a legfontosabb szempont, de Te annak is erőltetnéd, hogy "de nem neeeem, vegyél iPhone-t, mert az a legjobb""
Tekintve, hogy itthon T-s és Vodás userként valóban jár neki ingyenes navigáció...
"akinek a fizikai billentyűzet, de a kijelentéseiddel ugyanúgy azt mondod, hogy rossz döntést hozott, hogy nem iPhone-t vett."
Téves.
"de a kijelentéseiddel ugyanúgy azt mondod, hogy rossz döntést hozott, hogy nem iPhone-t vett. 1milliárd igénykombináció van, amiből 990millió nincs metszetben a Te igényeiddel, 500 millió meg nincs köszönőviszonyba sem az iPhone-nal, ami az ilyen userek számára felesleges dolgok tömkelegét tartalmazza. Ezt sosem veszed figyelembe."
Te meg azt az apróságot nem veszed figyelembe, hogy én a fenti kijelentést általánosan értettem és nem iPhone-ra kivetítve, csak ezt már alapból hozzágondolod, ha tőlem olvasol valamit
Én konkrétan a Symbian készülékkel szemben írtam ezt a mondatot, amit valljuk meg nem igen tudsz cáfolni, mert ár/teljesítmény/tudás terén ma már szinte minden állva hagyja ezeket az eszközöket. [link]"Indulási árat ne keverjük ide, mert ha jól emlékszem az i4 indulásakor 240-300 ezerbe került mindenhol "
Ismét téves. A zuggsm boltok polcain valóban ennyi volt, de ott csak az vásárol készüléket, akinek semmi sem számít, se ár, se garancia.
Sajna hivatalosan a világon a legdrágábban kis hazánkban vásárolhatsz iPhone-t, ezzel nem is vitázom, de erről nem az Apple, hanem a két kedves szolgáltató tehet, akik forgalmazzák. Mindenhol máshol 150-160 eFt körüli áron beszerezhető függetlenül. Aki pici időt rászán, az ennyiért meg is tudja szerezni (saját, személyes tapasztalat) és még hivatalos, itthon is érvényesíthető garanciája is lesz. -
B1T3
addikt
Eredetileg nemcsak a régi, manapság magától értetődő dolgokra gondoltál, úgy gondolom. Elvont példa, és nem igazán kivitelezhető a valóságban a mostani körülmények között, de pl. ilyen alapon egy (mondjuk kínai) cég lemásolhatná az iPhone 4-et, és árulhatná az eredeti termék árának töredékéért. (Sarkított példa, tudom.)
-
Gengi
senior tag
Nem te nem arra akarsz rávilágítani. Nagyon nem... Te eddig amellett álltál ki ,hogy mindenki kapjon meg mindent ingyen a másiktól és így haladjon kézen fogva a világ előre... Pusztán dicsőségvágyért ,emberi öntudatból...
Mondod te azt ,hogy piszlicsáré mert nem dolgoztál vele egy percet sem. De ha neked kéne alkotnod valamit rájönnél ,hogy nem olyan könnyű. Akár egy ilyen notibar is. Ezer millió kérdés van ,hogyan működjön mik legyenek a fontosak mik ne. Lehet ,hogy több száz órát ültek felette többen ,hogy hogyan is nézzen ez ki. Ha meg is van az ötleted akkor se vagy meg....
-
Kumite
aktív tag
Sajnos a Samsung bolti árát nem tudom figyelembe venni, mert 1.) nem találtam neten 2.) nem tudom mellé figyelembe venni az i4 bolti árát, mert nincs olyan itthon.
A 300Ks i4 árat pedig azért vettem bele a képletbe, mert ugyanabban a boltban néztem szürke importtal, mint az SGS2-t néztem, gondolom szintén szürkeimporttal. De ha megfigyeled, akkor az összehasonlításaim során nem azon az áron számítottam az i4-et, mert akkor ez azt jelentené, hogy 290 az SGS2, mivel az 10-zel olcsóbb ott, ahol én néztem. Az i4-et 135-ös áron vettem figyelembe és minden árat ugyanabban a boltban néztem.
Mind a gsm boltos, mind a T-nél nézett áraknál 10-50 ezres különbség jött ki. Ennél hivatalosabbat nem tudok nézni itthoni viszonylatban sajnos, mert az már nem lenne fair és/vagy reális, csak akkor -mint ezt mondtam is többször-, ha az i4 is kapható lenne hivatalosan Apple boltban. -
debrejo
senior tag
Ebben egyetértek, ennyire nem lehet leegyszerűsíteni. Arra próbálok rávilágítani, hogy lassan azt is levédetik amit évtizedek óta megszokott mindenki és perelnek érte. A piszlicsáré dolgokat miért nem lehet csak úgy szabaddá tenni. Tudom, ez egy fokú naivitás a részemről, ahogy azt már említették.
-
debrejo
senior tag
Megpróbálom még1x és utoljára, aztán tényleg befejezem
az iskolás példát láthatod mire válaszoltam. Próbálj elvonatkoztatni magától az iskolától és ültesd át multikra (diákok), szellemi tulajdonokra (jegyzet) és licencdíjakra (tízórai).
Szerinted ha az alma vagy a droid odamegy a másikhoz és azt mondja nézd meg ezt a notification bar-t (iskola példában a jegyzet), használd nyugodtan a jövőbeni device-aidon (jön a doga!=amikor eladod a terméked az megítélésre kerül), az akinek odaadják azt fogja mondani nem kell b@zdmeg, majd lemásolom? Vállalva ezzel a pereskedést (rohadt nagy saller mind a tanártól mind a diáktól akiről másolt)?!
Ne egy elit meg egy velejéig romlott diákot képzelj magad elé (mint ahogy sokan itt csak feketét meg fehéret látnak, apple, droid, ms hívők), hanem két normális tanulót.
Nos? Vagy inkább hagyjam a 3,14csába az egészet -
A hozzászólásod többi része Evermannak szólt és eléggé személyreszabott, sok közöm nincs hozzá. Őszintén igazából nem is érdekel.
Csak ezt az egy ténykérdést akartam bebökni, mint tettem is.
És igen, szeretném, szerintem ez így sokkal faszásabb. Akár a Samsung bolti árat is hozzáteheted, mert az a hivatalos ár. Csak a 300k-s iPhone-t felejtsd el.
-
B1T3
addikt
Hiába adja oda a jegyzetét, nem fog belőle tanulni, ugyanis könnyebb lemásolni, ha az idióta úgyis segít.
(Gimnáziumban egy osztálytársam 4 évig így húzta ki, jó padtársa volt. Utálták is sokan.) Ráadásul a „tuti” jegyzet kidolgozásával is volt munkája az adott embernek.
-
Kumite
aktív tag
Oké, lereagáltad a kommentem 15%-át, azaz a teljes topicban írt dolgaim 2%-át. Most jöhet a többire is valami értelmes reakció.
De szeretnéd, hogy a Magyarországon hivatalosan megvásárolható áron számoljak, pl. T-nél az i4 12 hónapos hűséggel 139900-ért van, miközben a Galaxy S2 113990 nagyjából ugyanazzal a csomaggal? Vagy a Dominos 179900 vs. 132990 HUF-os ár jobban tetszik?
Persze ha annyira ragaszkodsz a hivatalos árakhoz.
Tudtommal a vodafone-nál is kb ennyi egy i4, máshol meg nem lehet hivatalosan vásárolni. De javíts ki ha tévednék, engem is érdekelne, hogy hol van még hivatalosan i4.
Tudom, GS2 biztos van hivatalosan Samsung boltban, de mivel az i4 csak két helyen kapható így, úgy gondoltam az a fair, ha mindkettő árát ugyanazon a helyen nézem meg.szerk.: Desire HD ugyancsak a T-nél 105 Dominoban...
-
debrejo
senior tag
Pont azt a példát hozod ami most van. Az egymásról másolás doga közben. Ellenben ha még doga előtt az egyik a tuti jegyzetét odaadta volna a másiknak ingyen és bérmentve ahelyett hogy a tízóraijára (=licenc) pályázott volna, amit a másik nem adott, akkor nem kellene másolgatni doga közben. Így érthetőbb?
-
Misály
addikt
Ilyenkor mindig eszembe jut amikor a dzsunka gsm araira hivatkozva ertekel kedvenc mobilos oldalunk, hivatalos magyarorszagi megjelenes elott. Ha ezt a terminilogoiat kovetik es ertekelnek ( ertsd bevezeto arnak tekintik, a gyarto altal javallott ar + helyi adok helyett, hatha objektivak lehetunk faszan megvezetve az ertelmes olvasot ), az iphone eseteben miert kell megemliteni hogy nem ez a hivatalos ar?
-
PROTIP: az iPhone4 hivatalos ára egy petákot nem változott a bevezetés óta, egyik országban sem. Amire gondolsz, az a szürkeimportos ár volt, ahol annyit írtak a boltosok, amennyit nem szégyelltek, és se az Apple-höz, se a szolgáltatókhoz, se a keresztények istenéhez semmi köze nem volt.
-
Kumite
aktív tag
"maximum szerintem rossz, a lehetőségeket kevésbé ismerő döntést hozott"
Te meg azért beszélsz el mellettem, mert ezt veszed alapul. Nem a lehetőségeket kell eléggé ismerni, hanem az igényeket. Oké, persze, ha a lehetőség ott van az ember előtt, jobban el tudja dönteni, hogy van-e rá igénye. De ha ott van és még sincs igény arra, hogy azokat a lehetőségeket kihasználja, akkor igenis jó döntést hozott, a lehetőségeket ismerve, a saját igényeit figyelembe véve. Egyáltalán nem hozott rossz döntést. Van akinek az ingyen offline navigáció a legfontosabb szempont, de Te annak is erőltetnéd, hogy "de nem neeeem, vegyél iPhone-t, mert az a legjobb", van, akinek a fizikai billentyűzet, de a kijelentéseiddel ugyanúgy azt mondod, hogy rossz döntést hozott, hogy nem iPhone-t vett. 1milliárd igénykombináció van, amiből 990millió nincs metszetben a Te igényeiddel, 500 millió meg nincs köszönőviszonyba sem az iPhone-nal, ami az ilyen userek számára felesleges dolgok tömkelegét tartalmazza. Ezt sosem veszed figyelembe.Ha csak a csúcskategóriát nézzük, akkor is döntő az ár. Ha meg azt nem nézzük és egy olcsóbb Symbiant / Androidot használónak próbálod meg beleverni a fejébe, hogy az iOS / Galaxy S2 mennyivel jobb, akkor meg köszöni szépen, ő is tudja, de nincs rá pénze.
Indulási árat ne keverjük ide, mert ha jól emlékszem az i4 indulásakor 240-300 ezerbe került mindenhol és még csak most érte el azt, hogy már csak 10 ezerrel drágább, mint a Galaxy S2, 35-tel, mint az SE Arc, 50 ezerrel, mint a Desire HD, 30-cal drágább, mint a HTC Incredible S stbstb... Azért az sem feltétlen igaz, hogy aki ki tud és akar adni egy telefonért 100 ezret, az ugyan már miért ne tudna kiadni 135 ezret... -
JR.CSé
senior tag
Mostmár tényleg a témához szóljon hozzá aki akar.Nem kell itt gerjeszteni a feszültséget.
-
Misály
addikt
"miért nem lehet egyszerűen a másiknak odaadni. Nem hiszem, hogy ezen múlik bármelyik multi fennmaradása" - Mert nem akarom hogy a masik az en tudasombol eljen. Ez egy az egyben olyan mint amikor az iskolapadban a padtarsad rolad masol dolgozatiraskor. A hulye beloled profital, elvezed? Nem.
-
debrejo
senior tag
nyugi hétfőre kialszom
Néha eszembe jutnak ilyen "furcsa" gondolatok, persze jobb lenne az ilyet megtartani magamnak. Remélem nem gázoltam senki lelki világába.
Legközelebb ha a belvárosban letolom a gatyám, el ne felejtsem bejegyeztetni és beszedni érte a licencet ha esetleg más is csinálná...
Mint írtam, magával az elvvel nem értek egyet, miért kell minden szart bejegyeztetni, miért nem lehet egyszerűen a másiknak odaadni. Nem hiszem, hogy ezen múlik bármelyik multi fennmaradása. -
Kumite
aktív tag
Szóval nem mondtam, hogy hülye lenne, főleg nem az, aki elmúlt 20 éves, mert ha ezt gondoltam volna, akkor ezt írtam volna, nem pedig 49 évet.
A hülyét pedig sehol nem használtam, hanem azt, hogy igen kevés %-nak van arra igénye, hogy olyan dolgokat végezzen a telefonjával, amit a Nokia 1616-osa ne tudna megtenni. De ha szeretnéd, akkor korrigálok 59 évre és 10%-ra, ez remélem már kellő merítés és jobban reprezentálja a magyar társadalom okostelefon felhasználói és tényleg kihasználói bázisát.
A környezetem alapján tippeltem a számokat, pl. a családban senki se okostelefon user és soha senki nem töltött le egy alkalmazást sem a telefonjára és igénye se volt rá. -
Everman
addikt
"És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hülyén vásároltak"
Valahol, valamit elbeszéltünk egymás mellett szerintem...
Nem tartok hülyének senkit azért mert x készüléket választ, maximum szerintem rossz, a lehetőségeket kevésbé ismerő döntést hozott, de ez legyen mindenkinek a saját problémája."gondolom nem kell mondanom, hogy a legnagyobb döntési erő az ár"
Az ilyen megjegyzésekkel mindig zavarban vagyok, mert való igaz, itthon nagyon drága az iPhone, ami viszont nem az Apple érdeme, hisz bárhol máshol függetlenül kerül annyiba, mint nálunk a szolgáltatónál 2 év hűséggel.
Az 500 fontos ár meg ugyan magas, de semmivel sem drágább, mint a hasonló kategóriájú konkurens termékek (sőt sokszor olcsóbb is, lásd pl. N9 indulási árát), szóval innen nézve már egyáltalán nem az ár az ami döntési erő. Gondolok itt a most divatos kétmagos Androidos szörnyekre, amik még mindig nem tudnak túl sok előnyt felmutatni a már 1 éves i4-el szemben, ha nem az alkatrész listát vesszül alapul, hanem a működést és használhatóságot. -
szp1
addikt
"Jó, akkor ő kb. a 49 év felettiek 1,9%-át képviseli"
Itt van még egy vénember - magamra gondolok.
S'3-at használok, kíváncsiságból most vettem egy belépő androidot és szívesen vennék iphone-t is, csak nem telik rá....tudod a család meg ilyesmi.
Minden személyeskedés nélkül : szerinted mindenki béna meg hülye aki elmúlt 20 éves? -
debrejo
senior tag
Ezzel azt akarod mondani hogy ülnél otthon egész nap segget vakarva, csak úgy felkopik az állad? Mert akkor egyetértünk. Ha akarnád, meg tudnád oldani
Azt pedig erősen kétlem hogy minden ilyen ambíciójú emberke aki nem védette le a szellemi termékét éhenhalt. Nem lett (ide lehet behelyettesíteni Steve Jobs-tól Bill Gates-en át a személyes antikrisztust), az tény. Vagy az elismertség az már smafu?! 10 év múlva az kap Nobel díjat akinek több licence van?
Az a baj, hogy az embereket kilóra megvették a PR részlegek. Az emberiség hülyül, tunyul, lassan eljutunk odáig hogy ha leesik a kilincs a hűtőről éhenhalunk.
De mint már írtam, ez már tényleg nem ide tartozik. Sőt. A továbbiakban igazatok van, és a pénz a legfontosabb -
Kumite
aktív tag
Jó, akkor ő kb. a 49 év felettiek 1,9%-át képviseli, ez mit sem von le abból, hogy másik 98,1%-nak még a színes kijelző is felesleg és sok. És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hülyén vásároltak, sőt, bármennyire is ezt akarod erőltetni.
Valamint nem mindenkinek vesznek iPhonet csak úgy ajándékba, gondolom nem kell mondanom, hogy a legnagyobb döntési erő az ár, és ott hiába is jössz az oprendszer fanboykodásoddal, nem tudsz olyan érvet mondani, ami beelőzné a "de hát minimálbérből érek" érvet. -
bolondember
MODERÁTOR
a személyesdkedést hanyagoljátok!
Köszönöm! -
debrejo
senior tag
Az elvvel nem értek egyet nem pedig a megvalósítással. Rosszul értelmezed. Ha meg cégnek dolgozik, gondolom van fizetése...
Annyit vetettem fel, mi lenne ha nem kéne egymástól lopni mert megosztják egymással a "titkokat". Nem lennének licencdíjak, de perek sem, azt is megkockáztatom hogy még a fejlődés is gyorsabb lenne. Ja hogy kihal egy szakma, a jogászokéSzóval a főnök is 2 szobás albiban él mint az alkalmazottja mert minden pénzt visszaforgat a fejlesztésekbe. Aham. Isten hozott a klubba (bilibelógókezűek).
-
Everman
addikt
"És mit csinál 79 évesen az iPhone-nal, amit egy Emproria-val ne tudna megtenni?"
Fotózik, videózik, zenét hallgat, Facebookot, Skype-ot használ, e-mailezik, játszik stb.
"Illetve a nyugdíjából fizette-e ki a 150+ ezer forintot"
Nem, ajándékba kapta tőlem, mert az N97 Mini már párszor kiverte nála a biztosítékot a trehány lassú működésével és gagyi alkalmazásaival.
"És ha megfelelne neki a Nokia 1616 9990 HUFért a 150 ezres iPhone-nal szemben"
Nem felel meg neki, közel 10 éve használ smart készülékeket, főként Symbiant és mostanra lett végkép elege belőle. Viszont nem mondhatnám Apple fannak, mert bár iMac a desktop gépe, de jól elvan az Androidos tablettel is
-
Misály
addikt
"És ez a rossz hozzáállás: semmi sincs ingyen. Pedig lehetne, ahogy van is rá példa.Régen rossz ha egy tudós vagy mérnök (vagy multi) azért talál fel valamit hogy kurva sok pénze legyen és nem azért mert ezt szeretné csinálni, ezzel szeretne segíteni bármin is."
Es haljon ehen szegeny feltalalo/mernok hogy neked jo legyen.
Tudod a licenszdijbol nem a fonok vesz maganak egy 300 negyzetmeteres jakuzzit hanem forgatjak bele az uj fejlesztesbe -> szerencsetlen feltalalo/mernok talalhat ki uj dolgokat es nem hal ehen.
Bilibe log a kezed...
-
Na látod, ezért akarok én is egy N8-at másodtelefonnak.
A fő készülékem egy - most még Androidos - okostelefon (várom a Mango beérését), emellé akartam a másik előfizumhoz egy olyan készüléket, ami jó lesz navigációhoz ingyenes és LEGÁLIS szoftverrel (GPS-ként nem akarom a fő telefont használni, mert már túl sokszor hívtak olyankor, amikor éppen a navit kellett volna követnem, de az persze a háttérben volt a hívás alatt), valamint jó a multimédiában is (Jó a Nexus s meg a Defy kamerája, de azért az N8-cal nem versenyezhet).Szóval ezek után ha jön egy olyan hír, hogy pofásítják a S3-at, én csak örülök neki. Az pedig, hogy nem csilivili, nem érdekel.
-
debrejo
senior tag
És ez a rossz hozzáállás: semmi sincs ingyen. Pedig lehetne, ahogy van is rá példa.Régen rossz ha egy tudós vagy mérnök (vagy multi) azért talál fel valamit hogy kurva sok pénze legyen és nem azért mert ezt szeretné csinálni, ezzel szeretne segíteni bármin is. Aztán lehet én vagyok a kisebbség, sőt biztos. Ami megint csak eléggé elkeserítő.
Tiszta Bábel tornya. De ez már nagyon messze van a témától, ergó inkább befogom -
mnmlst
tag
idejottem velemenyeket olvasni a hirrol es mit talalok: flamelest.
az anna-val es a belle-el kicsit osszebb fogja magat szedni a symbian es - remeljuk -, hogy a hardver igenye emiatt nem fog nagyon noni. kis fogyasztasu, stabil rendszer. a tobbit nem ismerem, csak annyira, amennyire mindenki ajnarozza. a jelenlegi symbianos telomat szeretem, de tobbre vagyom mar az altala nyujtott tudasnal. 2 lehetoseg kozott vacilalok: s^3-as telefont veszek vagy w7-es telefont. meglatom, hogy a nokia mennyire tervezi megdobni a w7-et, mert azok a minosegi alapveto szolgaltatasok amik egy nokiaval jarnak, engem megvettek (pld. ingyen navigacio, alapveto programok beleepitve az oprendszerbe, kikapcsolt allapotbol ebresztes (vagy egyaltalan ebresztes), stb.). en a kenyelmet valasztottam anno a nokia telefonjaimmal es nem szeretnek tole elszokni. nem lusta vagyok uj oprendszert megtanulni, mert sokaig agyaltam androidon is, nekem nem fekszik. mindenkinek megvannak a maga igenyei es kesz. -
Misály
addikt
-
debrejo
senior tag
Abból neked mi a profitod, ha a samunak fizetnie kell mondjuk az ms-nek (ahogy a htc is teszi) és azt átterheli a vevőire, azaz rád meg rám? Lassan mindenki fizet mindenkinek licencdíjat, amit te meg én meg az itt odamondogató emberek bekkelnek ki. Ha szerinted ez a helyes út egy letisztultabb licenc- és jogdíj rendszerű törvény valamint jobban összedolgozó és nem egymásnak betartó cégek helyett, akkor tudlak sajnálni.
Nem másolni kéne, hanem átadni a másiknak... -
kolosanyi
veterán
Ezt el tudnám én is viselni. Viszont akkor mit csinálna a hírszerkesztő? Nem lennének pereskedésről hírek. Gondban lenne szegény, mert egy sokkal kevesebb hírt lehetne leadni. Meg ugye akkor a trollkodás is kevesebb lehetne a fórumon, mert akkor nem az lenne, hogy ki lopta, hanem, hogy közös...
-
vadkörte
addikt
-
Kumite
aktív tag
Tehát tulajdonképpen ennyi erővel az egér vagy touch pad, monitor, mikrochip, beton, tej, vasúti sín, háromnyomásos földművelés, kerék gyártóknak vagy feltalálóknak is meg lehet köszönni, mert nélkülük nem jött volna létre és az Apple nem tudta volna évekkel a Google után a saját mobiloprendszerébe beépíten.
-
kolosanyi
veterán
Most komolyan nem k*rvára mindegy, hogy ki másol kiről? Ha a kedves fórumozók mind fejlesztők, és ezek a ti ötleteitek voltak, akkor megértem ezt a fikahadjáratot. Userként hol nem sz@rom le, hogy ki másolt le egy nagyon frankó dolgot? Örülök, hogy benne van más rendszerben is, mert frankó, így a másik rendszer is frankóbb lesz ennyivel is.
-
Kumite
aktív tag
És mit csinál 79 évesen az iPhone-nal, amit egy Emproria-val ne tudna megtenni? Illetve a nyugdíjából fizette-e ki a 150+ ezer forintot, vagy a Nokia 1616 jobban illik-e a pénztárcájához a maga 9990 forintos árával?
És ha megfelelne neki a Nokia 1616 9990 HUFért a 150 ezres iPhone-nal szemben, akkor ő is sz*r ember lenne a többiek mellett és egy hülye, amiért egy elavult rendszert használ? -
JR.CSé
senior tag
Úgylátom csak nem nyugszanak a kedélyek
-
debrejo
senior tag
egy symbianos hírnél a comment-áradat ott tart hogy most akkor az alma lopta vagy a google a notibart meg a widgeteket...Intelligencia, az van
-
Everman
addikt
"Segítek: kussba maradni?!"
Igazad van. Halottról jót, vagy semmit...
"Szerinted anyám, nagymamám, nagyapám mi a f*szt kezdene az iPhone-nal?"
Mondjuk használná. Ha az enyém a maga 79 évével elboldogul egy iPhone-al mint telefon és egy Galaxy Tabbal, mint tablet, akkor a te szüleid sem hinném, hogy komolyan fennakadnának ezen.
"Szemléltetés képpen, másban is segítek: fehér kenyér."
Szerencsére a fehér kenyér nem hasonlít a Symbianre, mert akkor a legtöbb felhasználónak több időt kéne egy bizonyos kis helységben eltöltenie..
-
-
Everman
addikt
Igen.
Egyébként a sokat emlegetett widgetek is valójában egy külsős fejlesztő munkáját dicsérik, amit elcsórt az Apple az OSX-hez (és le is védette), majd némi licenc csere keretében a Google átvette az Apple-től az Androidhoz.
Érdekes módon ebből a mai napig nem lett per, pedig ez is érdekes végkimenetelű lenne, tekintve, hogy egy privát emberke hozta létre (Konfabulator), amit később a Yahoo megvásárolt és Yahoo Widgets néven a mai napig elérhető. -
vadkörte
addikt
Pl. hogy egyáltalán még létezik és csiszolgatják.
"El kéne fogadni, hogy mára egy elavult, toldozott-foldozott dinoszaurusz lett, ami a végnapjait éli. Lehet ezt kozmetikázni, de ettől a tény, még tény marad."
Ez így ebben a formában tökéletesen igaz. Túlhaladottá vált. Viszont akkor sem kellene megállás nélkül szapulni. Nem védem, mert nem kapok a Nokiától pénzt érte, csupán használom.
-
Kumite
aktív tag
"kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről?"
Segítek: kussba maradni?!Azt ne mondd, hogy a világ majdnem 80%-nak nem tökéletesen elég egy Symbianos vagy feature phone vagy egy alsó kategóriás Android és mindenkinek iPhone kell, mert neked az van. Szerinted anyám, nagymamám, nagyapám mi a f*szt kezdene az iPhone-nal?
Szemléltetés képpen, másban is segítek: fehér kenyér. Az elmúlt években semmi innovatív nincs a fehér kenyérben, de tényleg semmi. Kell-e mégis szidni, mert már elavult és van helyette rozs, teljes kiőrlésű, kukoricás, mindenfélés? Vagy azért még mindig embereknek nevezhetők azok is, akik fehér kenyeret esznek...?
-
Everman
addikt
A Cydiát, mint az iOS-es underground fejlesztések szinonimáját használtam, ha Installert írok, azt sokan nem tudták volna, hogy mi fán terem.
Mindkét cég elég sok mindent csent ettől a közösségtől, az említett notifikációs megoldástól a copy paste-ig bezárólag (bár ez utóbbit az Android a mai napig nem tudta normálisan megoldani). -
Everman
addikt
"Képzeld nekem is elegem van abból, hogy ha megjelenik egy hír AKÁRHOL AKÁRMELYIK szakportálon a Symbianról egyből nekiesik a sok csutkarágó és androidhívő és nem csinál mást mint fikázza."
Halkan kérdezném meg, mégis, kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről? Mit kéne rajta dicsérni?
El kéne fogadni, hogy mára egy elavult, toldozott-foldozott dinoszaurusz lett, ami a végnapjait éli. Lehet ezt kozmetikázni, de ettől a tény, még tény marad. -
"Egyébként az említett notifikációs megoldást mindenki csórta és bár nem az Apple-től, de egy iPhone-os megoldásról, amit pár független Cydiába fejlesztő emberke követett el."
Hagyjuk már az óhéber dumát, de komolyan.... az iPhone 2.x megjelenése hozta az AppStore megjelenését, ami egyáltalán táptalajt adhatott a Cydiának. Mikor is volt ez? 2008. augusztusában... mikor jelent meg a T-Mobile G1, vagy a HTC Magic? ....
Inkább örülne mindenki annak, hogy a három nagy egymást másolgatja ezerrel, mert te ugyanazért a pénzért egyre többet fogsz kapni - HELLÓÓÓÓÓÓÓ, ÉBRESZTŐŐŐ.
Nem, nem így van... inkább egymás torkának estek, marhaságokat állítotok, csak hogy megmutassátok, mennyivel okosabb döntés ezt vagy azt az oldalt választani, és igazoljátok, hogy ti mennyire faszán döntöttetek.
-
vadkörte
addikt
Mivan pajtás tán beletapostam a lelkivilágodba??? Magadra találtad venni? Így jártál.
Képzeld nekem is elegem van abból, hogy ha megjelenik egy hír AKÁRHOL AKÁRMELYIK szakportálon a Symbianról egyből nekiesik a sok csutkarágó és androidhívő és nem csinál mást mint fikázza. Azzal is lehet telefonálni, minden - na jó az esetk nagy töbségében - minden megoldható vele. Lehet, hogy körülményesebben, de megoldható.
A márkafanatizmusomról meg az előző hsz.- alapján levonhatsz némi tanulságot...
-
vadkörte
addikt
Nem kedves barátom, nem valótlan, bár lehet, hogy kicsit valóban erős.
Olvass bele bármilyen topikba ahol valaki akármilyen almásterméket mer kritizálni, meglátod mire gondoltam. Azt el kell ismerni, hogy a termékeik innovatívak, bár a minőségük nem mindíg az a "legendás" Apple.
Igen minden rendszernek megvan a maga rajongói tábora aki az adott rendszert körömszakadtáig védi.Járt a kezemben iPhone (kolléga 3GS-e) nem 1x nem 2x, így nem alaptalanul puffogok. Nagy vonalakban ismerem is, alapjában egy viszonylag kényelmes és rendkívül látványos rendszer. Ennyi.
Több kollégának és ismerősnek van Androidos készüléke (SE X8, X10, ZTE Blade, Samsung Galaxy, Galaxy Mini) azokat is próbáltam. Alapállapotban is elég jól használhatóak, még a Blade is.
A márkafanatizmusomról csupán annyit, hogy azért használok érintős Nokiát, mert amikor vásároltam erre volt a legköltséghatékonyabb ár/érték arányú navigáció.
Ha megnyekken és cserénem kell, nem Symbian rendszerűt választok. (lévén, hogy addigra feltehetően ki is fog halni) -
dz1989
senior tag
Szerintem nem tűnik rosznak, de van egy kis Androidos beütése. A régi akujelző jobban tettszet, symbian 3 ikonyai jobbak. Remélem ez már stabilabb lesz sokkal.
Majd kiderűl. -
frenetik
tag
androidosítás
-
Most egy órán át ne írjon ide senki, hogy lenyugodjanak a kedélyek
-
Kumite
aktív tag
"Hát ez inkább a Nokia userekre igaz, tekintve a Symbian jelenlegi állapotát, inkább az hasonlít az említett hasított patás végtermékére "
Neked is javaslom átgondolni az ilyen kijelentéseket. Nem kell mindenkinek iPhone és nem kell mindenkinek Symbian, de sokaknak ez, sokaknak az, megint sokaknak pedig 3-6 msáik OS közül kell valami. ÉS nem is tudja mindenki megfizetni egyik másik oprendszeres telefont. Nem csak olyan érvek és ellenérvek léteznek mellette és ellene, amik a Te vagy mások kis világában megvannak.
-
Kashim
őstag
Szerintem az arcodból kicsit faraghatnál, vagy beszüntethetnéd ezt az általánosítást és direkt ércelődést, mert kifejezetten sértőnek érzem, hogy minden egyes hír alatt valakit állatfajzatnak meg idiótának címeznek, mert vett egy telefont amin van egy alma vagy robot mintás logó.
Igen, én például magamra veszem, annak ellenére, hogy nem szoktam fikázó flamekbe keveredni és foggal körömmel kiállni egy-egy márka mellett, de unom már ezt a jellegű viselkedést egy szakmai fórumon, és szerintem nem vagyok vele egyedül.
Minden márkának vannak fanatikus követői, ettől még akadnak mellettük kulturált normálisan viselkedő adott készüléket használó emberek, akiket megbotránkoztat az ilyen jellegű hozzáállás és folyamatos sértegetés. Jó lenne már elvonatkoztatni ettől a márkaháborútól, mert egy jóérzésű ember gyomra lassan minden egyes fórumtopictól felfordul! -
Kumite
aktív tag
Azért az utolsó kijelentésed eléggé erős és valótlan. Minden termék melletti döntést meg lehet és meg kell érteni, még akkor is, ha a saját világodban nincs értelme. Mindenkinek más a preferenciája, más miatt vesz meg valamit.
Az iPhone is egy nagyon jó termék, az Android-os telefonok többsége is, BB is és természetesen a Symbiannak is megvan a maga felhasználói / fan tábora. Az, hogy melyik a populáris vagy melyiket szeretné legszívesebben használni a kedves user, az már a fent említett preferencia kérdése. -
Everman
addikt
" A szifonfelhasználó meg egy érdekes állatfajta, ha egy határ teveszarra harapott alma logót tennének azt is megvenné..."
Hát ez inkább a Nokia userekre igaz, tekintve a Symbian jelenlegi állapotát, inkább az hasonlít az említett hasított patás végtermékére
mégis megveszik, lásd pl. téged is.
--
Egyébként az említett notifikációs megoldást mindenki csórta és bár nem az Apple-től, de egy iPhone-os megoldásról, amit pár független Cydiába fejlesztő emberke követett el.
-
vadkörte
addikt
Fúúúj! Hogy lehetsz ilyen tudatlan primitív májer? Hát még szt sem tudod, hogy a Epöl találta fel a telefont, a meg a kereket s a spanyolviaszt??? (ez irónia akart lenni)
A Symbianban még van némi kraft, bár megrögzött Symbianosként is úgy érzem "kissé" elkéstek ezekel a farigcsálásokkal. A Bellnek az 5800 érában kellett volna kijönnie, az S60 v5 helyett. Akkor még tudtak volna mit kezdeni a gyomorrontásos robottal. A szifonfelhasználó meg egy érdekes állatfajta, ha egy határ teveszarra harapott alma logót tennének azt is megvenné...
-
xdx@
aktív tag
Későn érkezett, de egy-két felhasználónak biztosan tetszeni fog.
-
qfm
őstag
Ez valami vicc? Az alma darabka után a symbian is androidtól másolgat?
Bár, megvan a jó oldala is. Ha mindenki lemásolja, akkor mind ugyanúgy fog kinézni, és akkor már ez sem fog szólni a többi rendszer mellett (már akinek azok tetszettek)
-
Lennier
tag
Azért az vicces, hogy a Data gombnál van egy csengő kép, míg a Silent gombnál egy antenna
-
MuzikJunkie
aktív tag
Jót lemásolni nem bűn... Bog is több cikkben leírta.
Egyébként az is tudvalevő, hogy az olcsóbb készülékekbe szánják a Symbiant a jövőben, szóval teljesen rendben van részemről.
-
stewe780
őstag
válasz
bolondember #8 üzenetére
Akinek halálhírét keltik, hosszú életű lesz
-
Kumite
aktív tag
Nem úgy volt, hogy azt ők is lopták?
Sőt sőt sőt!!! A rohadt mocskos kapitalista telefongyártók az SMS / email ikonjához ellopták a boríték dizájnját, fujj! Melyik cégnél is van a borítékhoz tartozó 5634534 darab szabadalmi bejegyzés?
Amit mondani akarok: nem kellene mindenben az iPhone lopást látni, úgy meg főleg, ha ők is vették valahonnan az ötletet.
-
gaben88
őstag
Kajak jól néz ki! Ezt az N8 is megfogja kapni?
-
keIdor
titán
Android noti bar-t ők is átveszik. Az alsó képek meg TouchWiz-re emlékeztetnek.
-
rep3at
őstag
Még megjöhet az eszük, talán még lehet menteni a menthetőt ha valami ütőset tesznek le az asztalra.
-
Ricardo
titán
válasz
bolondember #8 üzenetére
Valahogy ki kell néznie a temetésen
Kíváncsian várom mi lesz belőle.
JR.Csé: Nagyon neki kellene annak azért feküdni
-
AmigaFan
aktív tag
válasz
bolondember #8 üzenetére
Még azért nem "hulla"!
-
VD
őstag
Nagyon jók ezek az apró finomítások. Csak már nagyon elkéstek vele.
-
Blyan
félisten
Nem inkább a N9en lévő Os-ből vettek át formatervi dolgokat?
-
Ez már jobb, ideje volt, örülök neki.
-
j-cool
tag
Nekem tetszik, hogy végre szakítanak a helypazarló alsó és felső sorral.
-
D@niel
addikt
iOS5 notification center copy-paste. eredmény: symbian belle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fotók, videók mobillal
- Linux kezdőknek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- iPad topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilokra jön a Resident Evil Survival Unit
- További aktív témák...
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest