Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz Kumite #123 üzenetére

"OVI Maps árát nem vetném össze az iGo vagy a Navigon árával."

Ne is, mert a legtöbb hazai iPhone user ezeket ingyen kapja (T-s a Navigont, V-s az iGo-t).

"De a Tescos 20 ezres kamera egy plusz eszköz, amit cipelni kell, ez meg a zsebedbe van mindig, mert egy telefon."

Igaz, de élményfotózásra bármelyik telefon elegendő, komolyabb fotózásra meg egyik sem, így igazából nincs jelentősége.

"Te nem használsz BlueTooth-t, más meg igen."

Igaz, de akinek kell az meg tudja oldani bármelyik platformon (no jó WP7-en nem).

• Everman

addikt

válasz Sn00PiG #114 üzenetére

" azaz EGY olyan funkciót, amit tud a szifon/valami kétmagos androidcsoda, és pl. az N8/C7 nem?"

Használható irodai alkalmazások, jól működő e-mail kliens, jól működő és gyors böngésző, a hardvert kihasználó játékok stb.

"1. Frissített fullos hangos navigáció, ingyen, amit folyamatosan fejlesztenek"

Azért az OVI Mapst nem vetném össze sem az iGO-val, sem a Navigonnal, de te tudod.

"2. Nokia Beta Labs olyan apróságokkal, mint a DLNA lejátszás vagy a Drop megoldás"

Azért én inkább preferálom az Android DLNA képességét, vagy az iOS AirPlay-t, picit fejlettebb és jobban működő megoldások.

"3. Hálózati meghajtók és tárhelyek meghajtóként való felcsatlakoztatása"

Mindkét platformon használok ilyesmit, szóval megoldható. Jut eszembe Symbian hogy áll a saját meghajtójának wireless megosztásával, illetve az internetes kapcsolat megosztásával?

"4. N8-nál 12Mp kamera Xenon vakuval - persze fel lehet hozni, hogy de a szifon vagy Android... de kamerában még mindig a nokia a király"

Mobilok közt király, de egy 20 eFt-os Tesco gazdaságos gép kiröhögi. Ergo 0 jelentősége van.

"5. Bluetooth fájlküldés BÁRMILYEN fogadóeszközre"

10 éve nem használtam ilyesmit, ennyi erővel felhozhatod, hogy IRDA sincs a legtöbb mai eszközben, bezzeg az N900-ban van ez is :D

"6. Főképernyő widgetek (igen-igen, androidon is van, de szifonon ez sincs)"

IPhone-on is használhatsz ilyet, ha akarsz, kérdés, hogy minek... Androidon sem használom, mert feleslegesnek tartom.

"7. Programok könnyű beszerzése és telepítése NEM store-ból"

Ez inkább hátrány, a fene sem fog vadászni az alkalmazásokra, mikor egy helyen kényelmesen megtalálok mindent, ráadásul akkora választékban, amivel a Symbian soha nem fog rendelkezni. Az alkalmazások minőségére meg ne térjünk ki, mert nem összevethető a két platform ezen a téren.

"8. Az alap program és szolgáltatáskészlete a legtöbb Androidosnál nagyobb"

Mégis, mire gondolsz? A legalapabb szolgáltatások sem működnek Symbianon megfelelően és a helyettesítésük sem megoldható minden esetben (gondolok pl. az e-mail kliensre és böngészőre).

"9. Mappázás: az alkalmazásokat és gyakorlatilag szinte mindent mappákba tudok rendezni, ami lehet az ujjhúzkodós megoldásokhoz képest nem túl eye-candy, de funkcionalitásban és szervezésben ezerszer többet ér"

Igen, mert lényeges különbség, hogy egy mozdulattal hozol létre egy mappát, vagy 2 percig bohóckodsz a menükben. Értem...

"10. Egyedi, könnyen beszerezhető és készíthető full témák"

Gondolom még soha nem írtad be a keresőbe, hogy iPhone themes.. Tedd meg és csodálkozz rá, hogy több ezer téma létezik iOS-re...

"Ez így hirtelen CSAK 10 dolog, amit lehet róla írni, és a szifonokon és a droidokon fikázni."

Illetve 10 dolog amiről azt hiszed, hogy tudsz valamit, de legtöbbször alapvető tévedés.

"Szintén hozzáteszem, hogy általában mindenki a felületet ítéli elavultnak (a sebességével abszolút nincs semmi probléma)"

Engedd meg, hogy ezen jóízűen mosolyogjak.....
    :)) :)) :))

A Nokia csúcsmodellje még egy középkategóriás Android eszközzel szemben is csúful elvérzik: [link]

"azóta divat lett a régi bevált dolgokat fikázni."

Én nem fikázom a lovakat, de nem tartanám jó ötletnek, ha azzal kéne munkába járnom, pedig régen bevált dolog volt... Az idők változnak, a technológia fejlődik, ha egy cég ezt nem bírja követni, akkor elbukik. A Nokia ezt a leckét tanulja meg éppen.

• Everman

addikt

válasz Kumite #94 üzenetére

"Nem a lehetőségeket kell eléggé ismerni, hanem az igényeket."

Ha nem vagy tisztában a lehetőségekkel, akkor nem tudod eldönteni, hogy mire is van igényed, mert nem tudhatod, hogy adott feladatot el tudsz végezni, vagy sem a kiszemelt eszközzel (lásd. evés közben jön meg az étvágy). Az más kérdés, hogy esetleg elvégezhető az adott feladat, csak éppen 2 próbálkozás után hagyod a francba, mert annyira ostobán és lassan teszi meg, hogy inkább lejjebb adod az igényeidet, csak éppen erre már vásárlás után rájönni picit kellemetlen.

"Van akinek az ingyen offline navigáció a legfontosabb szempont, de Te annak is erőltetnéd, hogy "de nem neeeem, vegyél iPhone-t, mert az a legjobb""

Tekintve, hogy itthon T-s és Vodás userként valóban jár neki ingyenes navigáció... :D

"akinek a fizikai billentyűzet, de a kijelentéseiddel ugyanúgy azt mondod, hogy rossz döntést hozott, hogy nem iPhone-t vett."

Téves.

"de a kijelentéseiddel ugyanúgy azt mondod, hogy rossz döntést hozott, hogy nem iPhone-t vett. 1milliárd igénykombináció van, amiből 990millió nincs metszetben a Te igényeiddel, 500 millió meg nincs köszönőviszonyba sem az iPhone-nal, ami az ilyen userek számára felesleges dolgok tömkelegét tartalmazza. Ezt sosem veszed figyelembe."

Te meg azt az apróságot nem veszed figyelembe, hogy én a fenti kijelentést általánosan értettem és nem iPhone-ra kivetítve, csak ezt már alapból hozzágondolod, ha tőlem olvasol valamit :D
    Én konkrétan a Symbian készülékkel szemben írtam ezt a mondatot, amit valljuk meg nem igen tudsz cáfolni, mert ár/teljesítmény/tudás terén ma már szinte minden állva hagyja ezeket az eszközöket. [link]

"Indulási árat ne keverjük ide, mert ha jól emlékszem az i4 indulásakor 240-300 ezerbe került mindenhol "

Ismét téves. A zuggsm boltok polcain valóban ennyi volt, de ott csak az vásárol készüléket, akinek semmi sem számít, se ár, se garancia.
    Sajna hivatalosan a világon a legdrágábban kis hazánkban vásárolhatsz iPhone-t, ezzel nem is vitázom, de erről nem az Apple, hanem a két kedves szolgáltató tehet, akik forgalmazzák. Mindenhol máshol 150-160 eFt körüli áron beszerezhető függetlenül. Aki pici időt rászán, az ennyiért meg is tudja szerezni (saját, személyes tapasztalat) és még hivatalos, itthon is érvényesíthető garanciája is lesz.

• Everman

addikt

válasz Kumite #86 üzenetére

"És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hülyén vásároltak"

Valahol, valamit elbeszéltünk egymás mellett szerintem...
    Nem tartok hülyének senkit azért mert x készüléket választ, maximum szerintem rossz, a lehetőségeket kevésbé ismerő döntést hozott, de ez legyen mindenkinek a saját problémája.

"gondolom nem kell mondanom, hogy a legnagyobb döntési erő az ár"

Az ilyen megjegyzésekkel mindig zavarban vagyok, mert való igaz, itthon nagyon drága az iPhone, ami viszont nem az Apple érdeme, hisz bárhol máshol függetlenül kerül annyiba, mint nálunk a szolgáltatónál 2 év hűséggel.
    Az 500 fontos ár meg ugyan magas, de semmivel sem drágább, mint a hasonló kategóriájú konkurens termékek (sőt sokszor olcsóbb is, lásd pl. N9 indulási árát), szóval innen nézve már egyáltalán nem az ár az ami döntési erő. Gondolok itt a most divatos kétmagos Androidos szörnyekre, amik még mindig nem tudnak túl sok előnyt felmutatni a már 1 éves i4-el szemben, ha nem az alkatrész listát vesszül alapul, hanem a működést és használhatóságot.

• Everman

addikt

válasz Kumite #65 üzenetére

"És mit csinál 79 évesen az iPhone-nal, amit egy Emproria-val ne tudna megtenni?"

Fotózik, videózik, zenét hallgat, Facebookot, Skype-ot használ, e-mailezik, játszik stb.

"Illetve a nyugdíjából fizette-e ki a 150+ ezer forintot"

Nem, ajándékba kapta tőlem, mert az N97 Mini már párszor kiverte nála a biztosítékot a trehány lassú működésével és gagyi alkalmazásaival.

"És ha megfelelne neki a Nokia 1616 9990 HUFért a 150 ezres iPhone-nal szemben"

Nem felel meg neki, közel 10 éve használ smart készülékeket, főként Symbiant és mostanra lett végkép elege belőle. Viszont nem mondhatnám Apple fannak, mert bár iMac a desktop gépe, de jól elvan az Androidos tablettel is :D

• Everman

addikt

válasz Kumite #61 üzenetére

Igen, összeségében én is ezt írtam. :K
    Az Apple-nek annyi összesen köze a történethez, hogy ők adták a platformot, amin először megjelent ez a megoldás.

• Everman

addikt

válasz vadkörte #53 üzenetére

"Túlhaladottá vált. Viszont akkor sem kellene megállás nélkül szapulni."

Egy szót nem szóltam volna rá, de te írtál egy kapitális nagy sületlenséget, amire reagáltam.

• Everman

addikt

válasz Kumite #52 üzenetére

"Segítek: kussba maradni?!"

Igazad van. Halottról jót, vagy semmit... ;]

"Szerinted anyám, nagymamám, nagyapám mi a f*szt kezdene az iPhone-nal?"

Mondjuk használná. Ha az enyém a maga 79 évével elboldogul egy iPhone-al mint telefon és egy Galaxy Tabbal, mint tablet, akkor a te szüleid sem hinném, hogy komolyan fennakadnának ezen.

"Szemléltetés képpen, másban is segítek: fehér kenyér."

Szerencsére a fehér kenyér nem hasonlít a Symbianre, mert akkor a legtöbb felhasználónak több időt kéne egy bizonyos kis helységben eltöltenie.. :D

• Everman

addikt

válasz Sofian #51 üzenetére

"kétségeim vannak, hogy a guglinál ilyen masszívan pásztázták volna az iOS moddereket...."

Az Apple figyelte inkább ezeket a fejlesztéseket, azt meg illik nem elfelejteni, hogy elég sokáig volt tagja az Apple igazgatótanácsának a Google vezető embere is.

• Everman

addikt

válasz Kumite #48 üzenetére

Igen.

Egyébként a sokat emlegetett widgetek is valójában egy külsős fejlesztő munkáját dicsérik, amit elcsórt az Apple az OSX-hez (és le is védette), majd némi licenc csere keretében a Google átvette az Apple-től az Androidhoz.
    Érdekes módon ebből a mai napig nem lett per, pedig ez is érdekes végkimenetelű lenne, tekintve, hogy egy privát emberke hozta létre (Konfabulator), amit később a Yahoo megvásárolt és Yahoo Widgets néven a mai napig elérhető.

• Everman

addikt

válasz Sofian #46 üzenetére

A Cydiát, mint az iOS-es underground fejlesztések szinonimáját használtam, ha Installert írok, azt sokan nem tudták volna, hogy mi fán terem.
    Mindkét cég elég sok mindent csent ettől a közösségtől, az említett notifikációs megoldástól a copy paste-ig bezárólag (bár ez utóbbit az Android a mai napig nem tudta normálisan megoldani).

• Everman

addikt

válasz vadkörte #43 üzenetére

"Képzeld nekem is elegem van abból, hogy ha megjelenik egy hír AKÁRHOL AKÁRMELYIK szakportálon a Symbianról egyből nekiesik a sok csutkarágó és androidhívő és nem csinál mást mint fikázza."

Halkan kérdezném meg, mégis, kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről? Mit kéne rajta dicsérni?
    El kéne fogadni, hogy mára egy elavult, toldozott-foldozott dinoszaurusz lett, ami a végnapjait éli. Lehet ezt kozmetikázni, de ettől a tény, még tény marad.

• Everman

addikt

válasz Sofian #38 üzenetére

"Kamu! Hamarabb volt android, mint hogy a Cydia kijött volna...."

- Underground fejlesztések iOS alá már akkor léteztek, mikor még nem is volt App Store, sem Android
    - A notifybar nem volt az Android része, mikor az megjelent

• Everman

addikt

válasz vadkörte #30 üzenetére

" A szifonfelhasználó meg egy érdekes állatfajta, ha egy határ teveszarra harapott alma logót tennének azt is megvenné..."

Hát ez inkább a Nokia userekre igaz, tekintve a Symbian jelenlegi állapotát, inkább az hasonlít az említett hasított patás végtermékére :D mégis megveszik, lásd pl. téged is. ;]

--

Egyébként az említett notifikációs megoldást mindenki csórta és bár nem az Apple-től, de egy iPhone-os megoldásról, amit pár független Cydiába fejlesztő emberke követett el.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés