Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #119 üzenetére

1.
    OVI Maps árát nem vetném össze az iGo vagy a Navigon árával.

4.
    De a Tescos 20 ezres kamera egy plusz eszköz, amit cipelni kell, ez meg a zsebedbe van mindig, mert egy telefon.

5.
    Te nem használsz BlueTooth-t, más meg igen. Kinek mi kell / nem kell egy telefonban.

6.
    "kérdés, hogy minek"
    Lásd: kinek mi kell / nem kell szekció.

A többire mondtál elfogadható alternatívát...

• Kumite

aktív tag

válasz Sn00PiG #114 üzenetére

Mindegyiknek vannak hibái és előnyei. Ezt mondom már mióta, nincsen ultimate, mindenkinek megfelelő telefon.

Van, aki a telefon fájlrendszerében akar turkálni, van, aki Infinity Blade-el akar játszani, van, aki, nagyon érzékeny és röccenésmentes UI-t akar, van, aki 12 mpx-es kamerát, van, aki pink színű készülékházat, van, aki villogni akar, van aki van aki van aki van aki van aki van aki...

Egyiket sem lehet fikázni és mindegyiket lehet fikázni.

Csak a másik igényét, döntéseinek okait nem kell(ene) fikázni.

"Mondj csak 1, azaz EGY olyan funkciót amit tud a szifon/valami kétmagos androidcsoda, és pl. az N8/C7 nem"
    - hatalmas játék bázis.
    - tablet / telefon app átjárhatóság
    - érzékeny és pontos érintő kijelző
    - villámgyors ui
    - notifikációk
    - alma logo / trendi a cucc
    - ventilátor kiegészítő

Ahogy mondtam: egyiket sem lehet fikázni és mindegyiket lehet fikázni. Neked nem kell, hogy trendi legyen, egy random plázacica meg nem akar a fájlrendszerben turkálni stb.

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #109 üzenetére

"Ha nem vagy tisztában a lehetőségekkel, akkor nem tudod eldönteni, hogy mire is van igényed"

EMDCS: Elolvas, Megért, Dönt, CSelekszik.

Ugyanazt leírtad, amit én is írtam:
    "Oké, persze, ha a lehetőség ott van az ember előtt, jobban el tudja dönteni, hogy van-e rá igénye. De ha ott van és még sincs igény arra, hogy azokat a lehetőségeket kihasználja, akkor igenis jó döntést hozott,".
    Ezalatt persze azt kell érteni, hogy pl. anyukámnak anno hiába mutattam, hogy dejó, hogy az E66-omban van térkép és GPS (T-s és járt is anno, most nem tudom adnak-e, de miért ne lehetne letölteni OVI-ról?) és navigál és fém hátlap és dekirály és defajin és dehúúúha és majd kap tőlem is valami jobb telefont. Neem, neki tökéletesen megfelelt a tőlem megörököl 2 éves 6230i. És ha nem romlik el, még ma is megfelelne, de helyette egy 6500-ja van, ami a szép külsőn kívül nem ad sokkal több pluszt szerk.: de bizonyosan nem is kell neki.

"mert ár/teljesítmény/tudás terén ma már szinte minden állva hagyja ezeket az eszközöket."
    Hát nem tudom, mutass már olyat, ami Touch 'n Type kialakítás és jobb vagy legalább annyira jó, mint a Nokia ajánlatai, és ugyanannyi, vagy olcsóbb. Olyat is mutathatsz, akinek a "mindegy, csak telefonálni tudjon és olyan képeket csináljon, mint egy kompakt" kategóriában szebb képeket csinál, mint az N8. De egy E72, E6 kiváltót is szívesen látnék. Vagy anyukám 6500-jával megegyező kialakítású és tudású telefon is jöhet. De pl. C1-01 ellenfél is jöhet 12 ezerért (kiválasztottam a T ajánlataiból a 2. legolcsóbb Nokia ajánlatot, nem keresgéltem hosszasan alternatívát, de biztosan tudom, hogy nem sok van).

"50-160 eFt körüli áron beszerezhető függetlenül."
    Tehát pl. a Nokia N8-nál 50 ezer forinttal drágább, a hivatalos, Nokia shop árat nézve. Azér Nokia, mert több árat nem volt kedvem keresgélni, ezt néztem meg elsőnek, illetve nem találtam fél pillanaton belül Samsung, HTC, SE stb. hivatalos mobil webshopot, nem volt kedvem sokáig keresgélni.

• Kumite

aktív tag

válasz Karma #101 üzenetére

Sajnos a Samsung bolti árát nem tudom figyelembe venni, mert 1.) nem találtam neten 2.) nem tudom mellé figyelembe venni az i4 bolti árát, mert nincs olyan itthon.

A 300Ks i4 árat pedig azért vettem bele a képletbe, mert ugyanabban a boltban néztem szürke importtal, mint az SGS2-t néztem, gondolom szintén szürkeimporttal. De ha megfigyeled, akkor az összehasonlításaim során nem azon az áron számítottam az i4-et, mert akkor ez azt jelentené, hogy 290 az SGS2, mivel az 10-zel olcsóbb ott, ahol én néztem. Az i4-et 135-ös áron vettem figyelembe és minden árat ugyanabban a boltban néztem.
    Mind a gsm boltos, mind a T-nél nézett áraknál 10-50 ezres különbség jött ki. Ennél hivatalosabbat nem tudok nézni itthoni viszonylatban sajnos, mert az már nem lenne fair és/vagy reális, csak akkor -mint ezt mondtam is többször-, ha az i4 is kapható lenne hivatalosan Apple boltban.

• Kumite

aktív tag

válasz Karma #95 üzenetére

Oké, lereagáltad a kommentem 15%-át, azaz a teljes topicban írt dolgaim 2%-át. Most jöhet a többire is valami értelmes reakció.

De szeretnéd, hogy a Magyarországon hivatalosan megvásárolható áron számoljak, pl. T-nél az i4 12 hónapos hűséggel 139900-ért van, miközben a Galaxy S2 113990 nagyjából ugyanazzal a csomaggal? Vagy a Dominos 179900 vs. 132990 HUF-os ár jobban tetszik?
    Persze ha annyira ragaszkodsz a hivatalos árakhoz.
    Tudtommal a vodafone-nál is kb ennyi egy i4, máshol meg nem lehet hivatalosan vásárolni. De javíts ki ha tévednék, engem is érdekelne, hogy hol van még hivatalosan i4.
    Tudom, GS2 biztos van hivatalosan Samsung boltban, de mivel az i4 csak két helyen kapható így, úgy gondoltam az a fair, ha mindkettő árát ugyanazon a helyen nézem meg.

szerk.: Desire HD ugyancsak a T-nél 105 Dominoban...

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #89 üzenetére

"maximum szerintem rossz, a lehetőségeket kevésbé ismerő döntést hozott"
    Te meg azért beszélsz el mellettem, mert ezt veszed alapul. Nem a lehetőségeket kell eléggé ismerni, hanem az igényeket. Oké, persze, ha a lehetőség ott van az ember előtt, jobban el tudja dönteni, hogy van-e rá igénye. De ha ott van és még sincs igény arra, hogy azokat a lehetőségeket kihasználja, akkor igenis jó döntést hozott, a lehetőségeket ismerve, a saját igényeit figyelembe véve. Egyáltalán nem hozott rossz döntést. Van akinek az ingyen offline navigáció a legfontosabb szempont, de Te annak is erőltetnéd, hogy "de nem neeeem, vegyél iPhone-t, mert az a legjobb", van, akinek a fizikai billentyűzet, de a kijelentéseiddel ugyanúgy azt mondod, hogy rossz döntést hozott, hogy nem iPhone-t vett. 1milliárd igénykombináció van, amiből 990millió nincs metszetben a Te igényeiddel, 500 millió meg nincs köszönőviszonyba sem az iPhone-nal, ami az ilyen userek számára felesleges dolgok tömkelegét tartalmazza. Ezt sosem veszed figyelembe.

Ha csak a csúcskategóriát nézzük, akkor is döntő az ár. Ha meg azt nem nézzük és egy olcsóbb Symbiant / Androidot használónak próbálod meg beleverni a fejébe, hogy az iOS / Galaxy S2 mennyivel jobb, akkor meg köszöni szépen, ő is tudja, de nincs rá pénze.
    Indulási árat ne keverjük ide, mert ha jól emlékszem az i4 indulásakor 240-300 ezerbe került mindenhol és még csak most érte el azt, hogy már csak 10 ezerrel drágább, mint a Galaxy S2, 35-tel, mint az SE Arc, 50 ezerrel, mint a Desire HD, 30-cal drágább, mint a HTC Incredible S stbstb... Azért az sem feltétlen igaz, hogy aki ki tud és akar adni egy telefonért 100 ezret, az ugyan már miért ne tudna kiadni 135 ezret...

• Kumite

aktív tag

válasz szp1 #88 üzenetére

Szóval nem mondtam, hogy hülye lenne, főleg nem az, aki elmúlt 20 éves, mert ha ezt gondoltam volna, akkor ezt írtam volna, nem pedig 49 évet.
    A hülyét pedig sehol nem használtam, hanem azt, hogy igen kevés %-nak van arra igénye, hogy olyan dolgokat végezzen a telefonjával, amit a Nokia 1616-osa ne tudna megtenni. De ha szeretnéd, akkor korrigálok 59 évre és 10%-ra, ez remélem már kellő merítés és jobban reprezentálja a magyar társadalom okostelefon felhasználói és tényleg kihasználói bázisát.
    A környezetem alapján tippeltem a számokat, pl. a családban senki se okostelefon user és soha senki nem töltött le egy alkalmazást sem a telefonjára és igénye se volt rá.

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #81 üzenetére

Jó, akkor ő kb. a 49 év felettiek 1,9%-át képviseli, ez mit sem von le abból, hogy másik 98,1%-nak még a színes kijelző is felesleg és sok. És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hülyén vásároltak, sőt, bármennyire is ezt akarod erőltetni.
    Valamint nem mindenkinek vesznek iPhonet csak úgy ajándékba, gondolom nem kell mondanom, hogy a legnagyobb döntési erő az ár, és ott hiába is jössz az oprendszer fanboykodásoddal, nem tudsz olyan érvet mondani, ami beelőzné a "de hát minimálbérből érek" érvet.

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #64 üzenetére

Tehát tulajdonképpen ennyi erővel az egér vagy touch pad, monitor, mikrochip, beton, tej, vasúti sín, háromnyomásos földművelés, kerék gyártóknak vagy feltalálóknak is meg lehet köszönni, mert nélkülük nem jött volna létre és az Apple nem tudta volna évekkel a Google után a saját mobiloprendszerébe beépíten.

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #58 üzenetére

És mit csinál 79 évesen az iPhone-nal, amit egy Emproria-val ne tudna megtenni? Illetve a nyugdíjából fizette-e ki a 150+ ezer forintot, vagy a Nokia 1616 jobban illik-e a pénztárcájához a maga 9990 forintos árával?
    És ha megfelelne neki a Nokia 1616 9990 HUFért a 150 ezres iPhone-nal szemben, akkor ő is sz*r ember lenne a többiek mellett és egy hülye, amiért egy elavult rendszert használ?

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #54 üzenetére

Tehát akkor megegyezhetünk abban, hogy az Apple-nek az égvilágon semmi köze nincs a notification-ökhöz, azt leszámítva, hogy az Android után és valamennyi részben biztosan az Androidtól is lopta, több éves késéssel.

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #47 üzenetére

"kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről?"
    Segítek: kussba maradni?!

Azt ne mondd, hogy a világ majdnem 80%-nak nem tökéletesen elég egy Symbianos vagy feature phone vagy egy alsó kategóriás Android és mindenkinek iPhone kell, mert neked az van. Szerinted anyám, nagymamám, nagyapám mi a f*szt kezdene az iPhone-nal?

Szemléltetés képpen, másban is segítek: fehér kenyér. Az elmúlt években semmi innovatív nincs a fehér kenyérben, de tényleg semmi. Kell-e mégis szidni, mert már elavult és van helyette rozs, teljes kiőrlésű, kukoricás, mindenfélés? Vagy azért még mindig embereknek nevezhetők azok is, akik fehér kenyeret esznek...?

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #45 üzenetére

Tehát akkor a Google lemásolta egy random fejlesztő megoldását, amit meg aztán tovább másolt az Apple, most meg a Symbian?!

• Kumite

aktív tag

válasz Everman #31 üzenetére

"Hát ez inkább a Nokia userekre igaz, tekintve a Symbian jelenlegi állapotát, inkább az hasonlít az említett hasított patás végtermékére "

Neked is javaslom átgondolni az ilyen kijelentéseket. Nem kell mindenkinek iPhone és nem kell mindenkinek Symbian, de sokaknak ez, sokaknak az, megint sokaknak pedig 3-6 msáik OS közül kell valami. ÉS nem is tudja mindenki megfizetni egyik másik oprendszeres telefont. Nem csak olyan érvek és ellenérvek léteznek mellette és ellene, amik a Te vagy mások kis világában megvannak.

• Kumite

aktív tag

válasz vadkörte #30 üzenetére

Azért az utolsó kijelentésed eléggé erős és valótlan. Minden termék melletti döntést meg lehet és meg kell érteni, még akkor is, ha a saját világodban nincs értelme. Mindenkinek más a preferenciája, más miatt vesz meg valamit.
    Az iPhone is egy nagyon jó termék, az Android-os telefonok többsége is, BB is és természetesen a Symbiannak is megvan a maga felhasználói / fan tábora. Az, hogy melyik a populáris vagy melyiket szeretné legszívesebben használni a kedves user, az már a fent említett preferencia kérdése.

• Kumite

aktív tag

válasz D@niel #1 üzenetére

Nem úgy volt, hogy azt ők is lopták?

Sőt sőt sőt!!! A rohadt mocskos kapitalista telefongyártók az SMS / email ikonjához ellopták a boríték dizájnját, fujj! Melyik cégnél is van a borítékhoz tartozó 5634534 darab szabadalmi bejegyzés?

Amit mondani akarok: nem kellene mindenben az iPhone lopást látni, úgy meg főleg, ha ők is vették valahonnan az ötletet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés