- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- És egy Tecno Pova 7 Ultra 5G is felbukkant
Új hozzászólás Aktív témák
-
debrejo
senior tag
Ebben egyetértek, ennyire nem lehet leegyszerűsíteni. Arra próbálok rávilágítani, hogy lassan azt is levédetik amit évtizedek óta megszokott mindenki és perelnek érte. A piszlicsáré dolgokat miért nem lehet csak úgy szabaddá tenni. Tudom, ez egy fokú naivitás a részemről, ahogy azt már említették.
-
debrejo
senior tag
Megpróbálom még1x és utoljára, aztán tényleg befejezem
az iskolás példát láthatod mire válaszoltam. Próbálj elvonatkoztatni magától az iskolától és ültesd át multikra (diákok), szellemi tulajdonokra (jegyzet) és licencdíjakra (tízórai).
Szerinted ha az alma vagy a droid odamegy a másikhoz és azt mondja nézd meg ezt a notification bar-t (iskola példában a jegyzet), használd nyugodtan a jövőbeni device-aidon (jön a doga!=amikor eladod a terméked az megítélésre kerül), az akinek odaadják azt fogja mondani nem kell b@zdmeg, majd lemásolom? Vállalva ezzel a pereskedést (rohadt nagy saller mind a tanártól mind a diáktól akiről másolt)?!
Ne egy elit meg egy velejéig romlott diákot képzelj magad elé (mint ahogy sokan itt csak feketét meg fehéret látnak, apple, droid, ms hívők), hanem két normális tanulót.
Nos? Vagy inkább hagyjam a 3,14csába az egészet -
debrejo
senior tag
Pont azt a példát hozod ami most van. Az egymásról másolás doga közben. Ellenben ha még doga előtt az egyik a tuti jegyzetét odaadta volna a másiknak ingyen és bérmentve ahelyett hogy a tízóraijára (=licenc) pályázott volna, amit a másik nem adott, akkor nem kellene másolgatni doga közben. Így érthetőbb?
-
debrejo
senior tag
nyugi hétfőre kialszom
Néha eszembe jutnak ilyen "furcsa" gondolatok, persze jobb lenne az ilyet megtartani magamnak. Remélem nem gázoltam senki lelki világába.
Legközelebb ha a belvárosban letolom a gatyám, el ne felejtsem bejegyeztetni és beszedni érte a licencet ha esetleg más is csinálná...
Mint írtam, magával az elvvel nem értek egyet, miért kell minden szart bejegyeztetni, miért nem lehet egyszerűen a másiknak odaadni. Nem hiszem, hogy ezen múlik bármelyik multi fennmaradása. -
debrejo
senior tag
Ezzel azt akarod mondani hogy ülnél otthon egész nap segget vakarva, csak úgy felkopik az állad? Mert akkor egyetértünk. Ha akarnád, meg tudnád oldani
Azt pedig erősen kétlem hogy minden ilyen ambíciójú emberke aki nem védette le a szellemi termékét éhenhalt. Nem lett (ide lehet behelyettesíteni Steve Jobs-tól Bill Gates-en át a személyes antikrisztust), az tény. Vagy az elismertség az már smafu?! 10 év múlva az kap Nobel díjat akinek több licence van?
Az a baj, hogy az embereket kilóra megvették a PR részlegek. Az emberiség hülyül, tunyul, lassan eljutunk odáig hogy ha leesik a kilincs a hűtőről éhenhalunk.
De mint már írtam, ez már tényleg nem ide tartozik. Sőt. A továbbiakban igazatok van, és a pénz a legfontosabb -
debrejo
senior tag
Az elvvel nem értek egyet nem pedig a megvalósítással. Rosszul értelmezed. Ha meg cégnek dolgozik, gondolom van fizetése...
Annyit vetettem fel, mi lenne ha nem kéne egymástól lopni mert megosztják egymással a "titkokat". Nem lennének licencdíjak, de perek sem, azt is megkockáztatom hogy még a fejlődés is gyorsabb lenne. Ja hogy kihal egy szakma, a jogászokéSzóval a főnök is 2 szobás albiban él mint az alkalmazottja mert minden pénzt visszaforgat a fejlesztésekbe. Aham. Isten hozott a klubba (bilibelógókezűek).
-
debrejo
senior tag
És ez a rossz hozzáállás: semmi sincs ingyen. Pedig lehetne, ahogy van is rá példa.Régen rossz ha egy tudós vagy mérnök (vagy multi) azért talál fel valamit hogy kurva sok pénze legyen és nem azért mert ezt szeretné csinálni, ezzel szeretne segíteni bármin is. Aztán lehet én vagyok a kisebbség, sőt biztos. Ami megint csak eléggé elkeserítő.
Tiszta Bábel tornya. De ez már nagyon messze van a témától, ergó inkább befogom -
debrejo
senior tag
Abból neked mi a profitod, ha a samunak fizetnie kell mondjuk az ms-nek (ahogy a htc is teszi) és azt átterheli a vevőire, azaz rád meg rám? Lassan mindenki fizet mindenkinek licencdíjat, amit te meg én meg az itt odamondogató emberek bekkelnek ki. Ha szerinted ez a helyes út egy letisztultabb licenc- és jogdíj rendszerű törvény valamint jobban összedolgozó és nem egymásnak betartó cégek helyett, akkor tudlak sajnálni.
Nem másolni kéne, hanem átadni a másiknak... -
debrejo
senior tag
egy symbianos hírnél a comment-áradat ott tart hogy most akkor az alma lopta vagy a google a notibart meg a widgeteket...Intelligencia, az van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1 humoros
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Formula-1
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest