Új hozzászólás Aktív témák
-
Kumite
aktív tag
1.
OVI Maps árát nem vetném össze az iGo vagy a Navigon árával.4.
De a Tescos 20 ezres kamera egy plusz eszköz, amit cipelni kell, ez meg a zsebedbe van mindig, mert egy telefon.5.
Te nem használsz BlueTooth-t, más meg igen. Kinek mi kell / nem kell egy telefonban.6.
"kérdés, hogy minek"
Lásd: kinek mi kell / nem kell szekció.A többire mondtál elfogadható alternatívát...
-
FET-MEN
veterán
jogos is meg nem is. én szeretem a nokiát mert megbízható meg minden.de nem az érintőset.3 éve nagy szám volt még amikor az s40 es nokiám tele pakoltam ap okkal de ezt a symbian nem naon tuggya már leutánozni.desztem még senki ne fikázzon se androidot se olyan symbian os t ami még kinn sincs a piacon...
-
Sn00PiG
aktív tag
"Halkan kérdezném meg, mégis, kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről? Mit kéne rajta dicsérni?"
Nem bírtam emellett a mondat mellett elmenni szó nélkül. Rögtön meg is fordíthatjuk a kérdést, példának okáért egy N8 vagy egy C7-re nézve: Mondj csak 1, azaz EGY olyan funkciót, amit tud a szifon/valami kétmagos androidcsoda, és pl. az N8/C7 nem?
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
1. Frissített fullos hangos navigáció, ingyen, amit folyamatosan fejlesztenek
2. Nokia Beta Labs olyan apróságokkal, mint a DLNA lejátszás vagy a Drop megoldás
3. Hálózati meghajtók és tárhelyek meghajtóként való felcsatlakoztatása
4. N8-nál 12Mp kamera Xenon vakuval - persze fel lehet hozni, hogy de a szifon vagy Android... de kamerában még mindig a nokia a király
5. Bluetooth fájlküldés BÁRMILYEN fogadóeszközre (nem túl nagy feature, de ugye almáéknál ilyen lehetőség nincs)
6. Főképernyő widgetek (igen-igen, androidon is van, de szifonon ez sincs)
7. Programok könnyű beszerzése és telepítése NEM store-ból (jailbreak sz@rakodás szifon esetén)
8. Az alap program és szolgáltatáskészlete a legtöbb Androidosnál nagyobb (és oké, hogy ezeket külső alkalmazásokkal lehet pótolni, de itt egy alap, frissen vett telóra gondolok)
9. Mappázás: az alkalmazásokat és gyakorlatilag szinte mindent mappákba tudok rendezni, ami lehet az ujjhúzkodós megoldásokhoz képest nem túl eye-candy, de funkcionalitásban és szervezésben ezerszer többet ér
10. Egyedi, könnyen beszerezhető és készíthető full témák: nem csak háttérkép, de akár az ikonoktól kezdve az egész menü kinézetét kicserélhetemEz így hirtelen CSAK 10 dolog, amit lehet róla írni, és a szifonokon és a droidokon fikázni.
Alkalmazásfejlesztő projektmenedzser vagyok, nap-mint-nap fordul meg a kezembe több droidos készülék, szifon 3 és 4, és én boldog vagyok, hogy mégis büszke N8 tulaj vagyok.A Symbian haláláról beszélők és folyamatosan fikázók 95%-a nem használt AKTÍVAN (nem 10-20 percre, huzamosabb ideig) S^3-at futtató készüléket, ez az írásaikból is látszik.
Szintén hozzáteszem, hogy általában mindenki a felületet ítéli elavultnak (a sebességével abszolút nincs semmi probléma), ami ingyenes programmal, pl vHome pikk-pakk szifonszerűvé varázsolja az egészet, vagy pl. SPB MobileShell, amivel meg full droid/egyedi kinézet.
A kérdés csak az, hogy ezek alapján mit lehet ténylegesen fikázni rajta, ami nem felület, nem sebesség és nem szolgáltatáskészlet?
Elmondom: SEMMIT.
Csak mióta alma nyomja a szifonokat meg a csapból is androidos telók folynak, és minden fejlesztő erre fejleszt, mert ebben látja az innovációt, azóta divat lett a régi bevált dolgokat fikázni. -
Kumite
aktív tag
"Ha nem vagy tisztában a lehetőségekkel, akkor nem tudod eldönteni, hogy mire is van igényed"
EMDCS: Elolvas, Megért, Dönt, CSelekszik.
Ugyanazt leírtad, amit én is írtam:
"Oké, persze, ha a lehetőség ott van az ember előtt, jobban el tudja dönteni, hogy van-e rá igénye. De ha ott van és még sincs igény arra, hogy azokat a lehetőségeket kihasználja, akkor igenis jó döntést hozott,".
Ezalatt persze azt kell érteni, hogy pl. anyukámnak anno hiába mutattam, hogy dejó, hogy az E66-omban van térkép és GPS (T-s és járt is anno, most nem tudom adnak-e, de miért ne lehetne letölteni OVI-ról?) és navigál és fém hátlap és dekirály és defajin és dehúúúha és majd kap tőlem is valami jobb telefont. Neem, neki tökéletesen megfelelt a tőlem megörököl 2 éves 6230i. És ha nem romlik el, még ma is megfelelne, de helyette egy 6500-ja van, ami a szép külsőn kívül nem ad sokkal több pluszt szerk.: de bizonyosan nem is kell neki."mert ár/teljesítmény/tudás terén ma már szinte minden állva hagyja ezeket az eszközöket."
Hát nem tudom, mutass már olyat, ami Touch 'n Type kialakítás és jobb vagy legalább annyira jó, mint a Nokia ajánlatai, és ugyanannyi, vagy olcsóbb. Olyat is mutathatsz, akinek a "mindegy, csak telefonálni tudjon és olyan képeket csináljon, mint egy kompakt" kategóriában szebb képeket csinál, mint az N8. De egy E72, E6 kiváltót is szívesen látnék. Vagy anyukám 6500-jával megegyező kialakítású és tudású telefon is jöhet. De pl. C1-01 ellenfél is jöhet 12 ezerért (kiválasztottam a T ajánlataiból a 2. legolcsóbb Nokia ajánlatot, nem keresgéltem hosszasan alternatívát, de biztosan tudom, hogy nem sok van)."50-160 eFt körüli áron beszerezhető függetlenül."
Tehát pl. a Nokia N8-nál 50 ezer forinttal drágább, a hivatalos, Nokia shop árat nézve. Azér Nokia, mert több árat nem volt kedvem keresgélni, ezt néztem meg elsőnek, illetve nem találtam fél pillanaton belül Samsung, HTC, SE stb. hivatalos mobil webshopot, nem volt kedvem sokáig keresgélni. -
Kumite
aktív tag
"maximum szerintem rossz, a lehetőségeket kevésbé ismerő döntést hozott"
Te meg azért beszélsz el mellettem, mert ezt veszed alapul. Nem a lehetőségeket kell eléggé ismerni, hanem az igényeket. Oké, persze, ha a lehetőség ott van az ember előtt, jobban el tudja dönteni, hogy van-e rá igénye. De ha ott van és még sincs igény arra, hogy azokat a lehetőségeket kihasználja, akkor igenis jó döntést hozott, a lehetőségeket ismerve, a saját igényeit figyelembe véve. Egyáltalán nem hozott rossz döntést. Van akinek az ingyen offline navigáció a legfontosabb szempont, de Te annak is erőltetnéd, hogy "de nem neeeem, vegyél iPhone-t, mert az a legjobb", van, akinek a fizikai billentyűzet, de a kijelentéseiddel ugyanúgy azt mondod, hogy rossz döntést hozott, hogy nem iPhone-t vett. 1milliárd igénykombináció van, amiből 990millió nincs metszetben a Te igényeiddel, 500 millió meg nincs köszönőviszonyba sem az iPhone-nal, ami az ilyen userek számára felesleges dolgok tömkelegét tartalmazza. Ezt sosem veszed figyelembe.Ha csak a csúcskategóriát nézzük, akkor is döntő az ár. Ha meg azt nem nézzük és egy olcsóbb Symbiant / Androidot használónak próbálod meg beleverni a fejébe, hogy az iOS / Galaxy S2 mennyivel jobb, akkor meg köszöni szépen, ő is tudja, de nincs rá pénze.
Indulási árat ne keverjük ide, mert ha jól emlékszem az i4 indulásakor 240-300 ezerbe került mindenhol és még csak most érte el azt, hogy már csak 10 ezerrel drágább, mint a Galaxy S2, 35-tel, mint az SE Arc, 50 ezerrel, mint a Desire HD, 30-cal drágább, mint a HTC Incredible S stbstb... Azért az sem feltétlen igaz, hogy aki ki tud és akar adni egy telefonért 100 ezret, az ugyan már miért ne tudna kiadni 135 ezret... -
Kumite
aktív tag
Jó, akkor ő kb. a 49 év felettiek 1,9%-át képviseli, ez mit sem von le abból, hogy másik 98,1%-nak még a színes kijelző is felesleg és sok. És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hülyén vásároltak, sőt, bármennyire is ezt akarod erőltetni.
Valamint nem mindenkinek vesznek iPhonet csak úgy ajándékba, gondolom nem kell mondanom, hogy a legnagyobb döntési erő az ár, és ott hiába is jössz az oprendszer fanboykodásoddal, nem tudsz olyan érvet mondani, ami beelőzné a "de hát minimálbérből érek" érvet. -
vadkörte
addikt
-
Kumite
aktív tag
Tehát tulajdonképpen ennyi erővel az egér vagy touch pad, monitor, mikrochip, beton, tej, vasúti sín, háromnyomásos földművelés, kerék gyártóknak vagy feltalálóknak is meg lehet köszönni, mert nélkülük nem jött volna létre és az Apple nem tudta volna évekkel a Google után a saját mobiloprendszerébe beépíten.
-
Kumite
aktív tag
És mit csinál 79 évesen az iPhone-nal, amit egy Emproria-val ne tudna megtenni? Illetve a nyugdíjából fizette-e ki a 150+ ezer forintot, vagy a Nokia 1616 jobban illik-e a pénztárcájához a maga 9990 forintos árával?
És ha megfelelne neki a Nokia 1616 9990 HUFért a 150 ezres iPhone-nal szemben, akkor ő is sz*r ember lenne a többiek mellett és egy hülye, amiért egy elavult rendszert használ? -
vadkörte
addikt
Pl. hogy egyáltalán még létezik és csiszolgatják.
"El kéne fogadni, hogy mára egy elavult, toldozott-foldozott dinoszaurusz lett, ami a végnapjait éli. Lehet ezt kozmetikázni, de ettől a tény, még tény marad."
Ez így ebben a formában tökéletesen igaz. Túlhaladottá vált. Viszont akkor sem kellene megállás nélkül szapulni. Nem védem, mert nem kapok a Nokiától pénzt érte, csupán használom.
-
Kumite
aktív tag
"kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről?"
Segítek: kussba maradni?!Azt ne mondd, hogy a világ majdnem 80%-nak nem tökéletesen elég egy Symbianos vagy feature phone vagy egy alsó kategóriás Android és mindenkinek iPhone kell, mert neked az van. Szerinted anyám, nagymamám, nagyapám mi a f*szt kezdene az iPhone-nal?
Szemléltetés képpen, másban is segítek: fehér kenyér. Az elmúlt években semmi innovatív nincs a fehér kenyérben, de tényleg semmi. Kell-e mégis szidni, mert már elavult és van helyette rozs, teljes kiőrlésű, kukoricás, mindenfélés? Vagy azért még mindig embereknek nevezhetők azok is, akik fehér kenyeret esznek...?
-
"Egyébként az említett notifikációs megoldást mindenki csórta és bár nem az Apple-től, de egy iPhone-os megoldásról, amit pár független Cydiába fejlesztő emberke követett el."
Hagyjuk már az óhéber dumát, de komolyan.... az iPhone 2.x megjelenése hozta az AppStore megjelenését, ami egyáltalán táptalajt adhatott a Cydiának. Mikor is volt ez? 2008. augusztusában... mikor jelent meg a T-Mobile G1, vagy a HTC Magic? ....
Inkább örülne mindenki annak, hogy a három nagy egymást másolgatja ezerrel, mert te ugyanazért a pénzért egyre többet fogsz kapni - HELLÓÓÓÓÓÓÓ, ÉBRESZTŐŐŐ.
Nem, nem így van... inkább egymás torkának estek, marhaságokat állítotok, csak hogy megmutassátok, mennyivel okosabb döntés ezt vagy azt az oldalt választani, és igazoljátok, hogy ti mennyire faszán döntöttetek.
-
Kumite
aktív tag
"Hát ez inkább a Nokia userekre igaz, tekintve a Symbian jelenlegi állapotát, inkább az hasonlít az említett hasított patás végtermékére "
Neked is javaslom átgondolni az ilyen kijelentéseket. Nem kell mindenkinek iPhone és nem kell mindenkinek Symbian, de sokaknak ez, sokaknak az, megint sokaknak pedig 3-6 msáik OS közül kell valami. ÉS nem is tudja mindenki megfizetni egyik másik oprendszeres telefont. Nem csak olyan érvek és ellenérvek léteznek mellette és ellene, amik a Te vagy mások kis világában megvannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest