Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sn00PiG

aktív tag

válasz Everman #47 üzenetére

"Halkan kérdezném meg, mégis, kritikán kívül mit lehetne mostanság írni a Symbianről? Mit kéne rajta dicsérni?"

Nem bírtam emellett a mondat mellett elmenni szó nélkül. Rögtön meg is fordíthatjuk a kérdést, példának okáért egy N8 vagy egy C7-re nézve: Mondj csak 1, azaz EGY olyan funkciót, amit tud a szifon/valami kétmagos androidcsoda, és pl. az N8/C7 nem?

De hogy ne csak a levegőbe beszéljek:

1. Frissített fullos hangos navigáció, ingyen, amit folyamatosan fejlesztenek
    2. Nokia Beta Labs olyan apróságokkal, mint a DLNA lejátszás vagy a Drop megoldás
    3. Hálózati meghajtók és tárhelyek meghajtóként való felcsatlakoztatása
    4. N8-nál 12Mp kamera Xenon vakuval - persze fel lehet hozni, hogy de a szifon vagy Android... de kamerában még mindig a nokia a király
    5. Bluetooth fájlküldés BÁRMILYEN fogadóeszközre (nem túl nagy feature, de ugye almáéknál ilyen lehetőség nincs)
    6. Főképernyő widgetek (igen-igen, androidon is van, de szifonon ez sincs)
    7. Programok könnyű beszerzése és telepítése NEM store-ból (jailbreak sz@rakodás szifon esetén)
    8. Az alap program és szolgáltatáskészlete a legtöbb Androidosnál nagyobb (és oké, hogy ezeket külső alkalmazásokkal lehet pótolni, de itt egy alap, frissen vett telóra gondolok)
    9. Mappázás: az alkalmazásokat és gyakorlatilag szinte mindent mappákba tudok rendezni, ami lehet az ujjhúzkodós megoldásokhoz képest nem túl eye-candy, de funkcionalitásban és szervezésben ezerszer többet ér
    10. Egyedi, könnyen beszerezhető és készíthető full témák: nem csak háttérkép, de akár az ikonoktól kezdve az egész menü kinézetét kicserélhetem

Ez így hirtelen CSAK 10 dolog, amit lehet róla írni, és a szifonokon és a droidokon fikázni.
    Alkalmazásfejlesztő projektmenedzser vagyok, nap-mint-nap fordul meg a kezembe több droidos készülék, szifon 3 és 4, és én boldog vagyok, hogy mégis büszke N8 tulaj vagyok.

A Symbian haláláról beszélők és folyamatosan fikázók 95%-a nem használt AKTÍVAN (nem 10-20 percre, huzamosabb ideig) S^3-at futtató készüléket, ez az írásaikból is látszik.

Szintén hozzáteszem, hogy általában mindenki a felületet ítéli elavultnak (a sebességével abszolút nincs semmi probléma), ami ingyenes programmal, pl vHome pikk-pakk szifonszerűvé varázsolja az egészet, vagy pl. SPB MobileShell, amivel meg full droid/egyedi kinézet.

A kérdés csak az, hogy ezek alapján mit lehet ténylegesen fikázni rajta, ami nem felület, nem sebesség és nem szolgáltatáskészlet?
    Elmondom: SEMMIT.
    Csak mióta alma nyomja a szifonokat meg a csapból is androidos telók folynak, és minden fejlesztő erre fejleszt, mert ebben látja az innovációt, azóta divat lett a régi bevált dolgokat fikázni.

Új hozzászólás Aktív témák