Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
A syslogot el is felejtettem megnézni, csak a tvheadend grafikus felületén keresgéltem, ahol nem találtam semmit és máris írtam /var/log/syslogban láthható errorok:
Oct 25 06:59:55 nuc-srv tvheadend[4690]: TS: digi/770MHz/VIASAT6 Transport error indicator (total 2669549)
Oct 25 06:59:55 nuc-srv tvheadend[4690]: TS: digi/770MHz/VIASAT6: MPEG2VIDEO @ #1941 Continuity counter error (total 850293)
Oct 25 06:59:55 nuc-srv tvheadend[4690]: tbl-pass: pass-eit: -: invalid checksum (len 510, errors 110647)
Oct 25 06:59:56 nuc-srv tvheadend[4690]: TS: digi/770MHz/VIASAT6: MPEG2AUDIO @ #1943 Continuity counter error (total 129086)
Oct 25 06:59:59 nuc-srv tvheadend[4690]: tbl-pass: pass-pmt: -: invalid checksum (len 54, errors 5154)
Oct 25 07:00:00 nuc-srv tvheadend[4690]: subscription: 008D: "DVR: Totalcar" unsubscribing from "VIASAT6"
Oct 25 07:00:00 nuc-srv tvheadend[4690]: dvr: "Totalcar" on "VIASAT6": End of program: Too many data errors
Hely van elég a disksen, jogusulságok szerintem rendben vannak, az én tulajdonomban van a mappa, de tvheadend benne van a hts csoportban így tud oda írni.
root@nuc-srv:~# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
udev 1.7G 0 1.7G 0% /dev
tmpfs 336M 2.8M 333M 1% /run
/dev/mapper/ubuntu--vg-ubuntu--lv 12G 6.5G 4.9G 58% /
tmpfs 1.7G 0 1.7G 0% /dev/shm
tmpfs 5.0M 4.0K 5.0M 1% /run/lock
tmpfs 1.7G 0 1.7G 0% /sys/fs/cgroup
/dev/loop0 98M 98M 0 100% /snap/core/10126
/dev/loop1 98M 98M 0 100% /snap/core/10185
/dev/mapper/ubuntu--vg-storage--lv 445G 4.8G 418G 2% /mnt/storage
/dev/sda2 976M 305M 604M 34% /boot
overlay 445G 4.8G 418G 2% /mnt/storage/docker/overlay2/8ac4c5fd9035ac0d1b50751e4ca10b094d23e9b4940ea738c1ccd65b4df3eb9f/merged
tmpfs 336M 0 336M 0% /run/user/1000
root@nuc-srv:~# ls -ld /mnt/storage/tvrecordings/
drwxrwxr-x 4 dni hts 4096 Oct 24 12:52 /mnt/storage/tvrecordings/drwxrwxr-x 2 hts video 4096 Oct 24 12:52 /mnt/storage/tvrecordings/Cs__cssebess__gre-kapcsolva/root@nuc-srv:~# ll /mnt/storage/tvrecordings/Cs__cssebess__gre-kapcsolva/Cs__cssebess__gre-kapcsolva-VIASAT62020-10-2409-55.ts
-rw-rw-r-- 1 hts video 442774780 Oct 24 13:04 /mnt/storage/tvrecordings/Cs__cssebess__gre-kapcsolva/Cs__cssebess__gre-kapcsolva-VIASAT62020-10-2409-55.ts
Egy másik műsort tudtam rögzíteni ezen a csatornán tegnap délután, vissza is néztem kb 10 perces szelet volt, de a ma reggelre időzített felvétel megint nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm!
Antennaoldalon nem tudom, hogy mit tudnék fejleszteni. A helyi antennás ember állítja, hogy nem tud reális áron és méretben jobb antennát/erősítőt ajánlani, és a szomszédok így is a csodámra járnak, mert náluk már élvezhetetlen a tévéadás, amikor én még vidáman nézem.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mzso
veterán
"máskor inkább ne ágyazd be közvetlenül a kommentbe a 13 megányi képet, hanem előnézeti képét tedd be és azzal linkeld a nagyot vagy használd a ph képfeltöltés lehetőségét."
Más usb eszközzel nincs baj.
Háromszor megőszülök mire megvan. Amúgy ezt is úgy próbáltam, csak nem jött össze.
Csak ez pár kép kimaxolta voltna a PH tárhelyét... -
doberman
senior tag
ja, meg a 4R7 jelzésű alkatrész (tekercs) burkolata törött... mechanikai behatás érhette, a forrasztási oldalon rá
kellene mérni - valószínűleg igen kicsi ellenállású - de az említett U8... jelzésű alkatrész bal oldalt középső lábánál mintha panel sérülés is lenne... mérni kell. ott szélen már az usb van jelen ha az a sérülés akkor nem kap áramot a stick. (ez még magyarázat is lehetne)[ Szerkesztve ]
8lnu
-
mtjunior81
csendes tag
Köszönöm! Oda is írni fogok.
Hogyan tudok kernelt frissíteni egyébként?
A Github-os leírásod alapján tudtam feltelepíteni a tvheadendet is
Nem vagyok nagy linux szakértő, de érdekel a téma, és szeretném otthon a szerverem
kihasználni, ha tudnál benne segíteni, megköszönném.
Üdv,MT
-
senior tag
Halli!
Még amikor megdöglött, szétkaptam.. (meg még elötte is) nem látszik rajta semmi egyértelmű hiba. (elcsúszott, elfüstölt alkatrész, megégett fólia, vagy ilyesmi..)
Anno '96-ban elektroműszerészként végeztem, valami még dereng, bár nem képeztem magam tovább, illetve nem ilyen téren melózok. Csak az alapok maradtak meg..
A digitális technika már "kínai"6-700 forintért meg szervizbe max. munkalapot vesznek elő, meg talán még a tollat...
Vissza posta: igen, én is azon matekolok, hogy sajna nem éri meg, mert itt nem tudom megjátszani a paypal dolgot. Meg sajnos eddig egy vissza posta dolgom volt, arra is rápacsáltam. (banggood, autó kamera.. paypal szerencsére postát fizette, azt nem buktam, de kínai állította, hogy nem kapta meg, posta meg csak annyit tudott lekövetni, hogy az országba megérkezett... sajnos más is megszívta, paypal meg az eladó felé döntött, úgyhogy nem is feszegettem tovább, valami minimális visszatérítést adott banggood.. bele törődtem..
Itt még bepróbálkozom egy olyannak, hogy vásárolnék még egy tunert, nem tudna adni rá egy extra, extra kedvezményes árat? (bár paypal védelem akkor megint csak nem lesz..) Lehet jobban járnék egy e-bayes eladóval.. ?!
Mert jó lenne ez a kis tuner, egész jól ment, és lényegesen jobb a képe, mint analóg adásnak..
Vagy keresni valami más DVB-C-s tunert a gépbe, bár emlékeim szerint rövid keresés alapján nem igazán van itthon.. nem tudom miért nem állnak erre rá.. -
Piedon
tag
Update: azt vettem észre, hogy valamiért jópár HD-s adásnál kockásodik a kép a tévén, ha a RPi+dvb-c tuner megy, ha kihúzom a hálózati adaptert akkor megjavul a kép a tévén, valahogyan bezavar neki. Van egy kettes splitter ami elosztja a Digi modemből kijövő jelet, az egyik meg a tévébe, a másik meg a Raspberrybe (a splitter dc pass-os). Egyelőre keresem a hiba okát.
-
Jetteroh
csendes tag
>"A 40MHz még a profi cuccoknak is becsületére válna szerintem."
Nem tudom, hogy milyen felbontású spektrum kell, de kiszámítható: ha 0,05 Mhz-enként veszünk egy oszlopot (hogy látszódjon a ..,75Mhz-es lépés csúcsa), az 20 oszlop-> 1 MHz, 40(MHz)x20(oszlop)x2(minimális túlmintavételezés) az csak 1600 mintás időjel. Mi ebben a nehezen kezelhető? Vagy a kütyük csak egy adott freki és a környező max 4Mhz-et tudják csak digitalizálni frekvencia eltolással?>"Hagyományos kábeltévén max az analóg rádióadókat tudod sdr-rel fogni, ha a gyári programban alapból ez nem lenne meg."
Igen, ezért is kérdezem. A gyári szépen megtalálja. Valóban lehet hallgatni az analóg csatornákat. Ha rendes átfogása lenne, akkor emberi lépésekkel végig nézhetném 850MHz-ig... Az általam talált 4MHz-es átfogással jóval lassabban léptethető végig kézzel, mint a TV vevő programmal. -
szuperbusz
csendes tag
-
Sunabouzu
csendes tag
Elég érdekes. Végül eltávolítottam az eszközt az eszközkezelőből és letöröltem a drivert is. Ezek után behangolt 16 csatornát, de a közszolgálati adókat már pl nem, és wmc-ből azokhoz is csak hang van és teletext, kép az nincs.
Schnauzbart ist horizontale Aufrufezeichen!
-
Sunabouzu
csendes tag
Van, de egyelőre nem működik, csak az FM rádió része. Se dvb-t, se sima adás nincs, szóval egyelőre nem ajánlanám. Ilyen RTL SDR cuccról van szó, jó eséllyel az analóg tv amúgy is kamu volt, a digitális meg valszleg hibás, de ez majd kiderül. Erre jó a paypal Ha a termék nem felel meg a leírásnak, pénz vissza.
Schnauzbart ist horizontale Aufrufezeichen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest