- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
Ez sajnos Linux driver bug, vagy van SNR értéked és kockásodik, vagy nincs de akadásmentes lesz az adás.
Engedélyezni kell a "Régi stilusú státusz lekérés kényszerítése" rubrikát és jó lesz. UPC-nél szívtam vele sokat amíg volt sok kódolatlan digitális csatorna mire rátaláltam a megoldásra.
Egy rendszer újraindítás után már jó lesz.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #1793 üzenetére
Felhasználói szempontból jelentéktelen.
Mint amit a TV is mutat jelerősség/jelminőség adatokat, itt nem fogod látni semmilyen szinten, mert ezzel a beállítással nem működik a kijelzés.
-
cof
veterán
Olyan lehet mint a TVHeadend szerintem. Nem ismerem mert én is azzal használom, de itt egy videó a beállításáról, nem tűnik bonyolultnak. [link]
Ingyenes program nincs szerintem Windowsra amiben ne lenne valami korlátozás. Pl. a ProgDVB is tök jó lenne, csak ugye nem lehet felvenni az ingyenes verzióban.
-
cof
veterán
Lehet ezzel is menni fog ám. Nekem legalábbis W7 alatt működött amikor váltogattam DVB-T és DVB-C között, csak megfelelő program kell amiben ki lehet választani a BDA drivert. Bár nem értem miért nem a másikat tetted fel aminek a nevében is ott van, hogy dvbc.
Topikjában meg volt valami program megosztva amivel lehetett kapcsolni ha jól rémlik miként működjön. [link]
-
cof
veterán
válasz
fledtamas #1758 üzenetére
Na igen, akkor itt valami nagyon félrement mert LE-nek aztán tényleg nem kéne itt sehol se a térképen lennie.
Ha esetleg majd nem találod a program kiegészítőknél, akkor csak a keresőbe írd be, hogy "dvb driver" és fel fogja dobni ezt a CE module drivereket.
Aztán ha majd már látszódik a Sony chip akkor erre figyelj, hogy legyen bekapcsolva, különben szét fog esni a kép folyton (Linux driver hiba, ami nem lett javítva). [link]
-
cof
veterán
válasz
fledtamas #1754 üzenetére
Nálam most 19.2 CE van és jól megy, szóval a Nexus nem segít.
Ott van nekem egy CE default driver lehetőség is ahol a Latest kernel.
Csak telepíted és működnie kellene újraindítás után.
De akkor pattintsd szét az USB stick-et mert lehet nem is Sony demodulátor van benne hanem valami újabb.
Bár ha PC-n már tesztelted és jól működik akkor nem kell.
-
cof
veterán
Nos, úgy tűnik, hogy meg van a megoldás. Tegnap óta tesztelem, és még egyszer sem tapasztaltam, hibát, felvétel is oké.
Itt ez a pirossal kiemelt rész az érdekes:
Stability of the player - enable "Force old status" on both Sony CXD2837ER devices (DVB-C and DVB-T)
Én bepipáltam mindegyiknél T/T2/C mert miért ne, úgyis csak a C-t használom. Most viszont nem jelzi már ki a Status ablakban a jelerősséget, meg a SNR-t, de túl lehet élni. Lehet, hogy nem is voltak jók az értékek, és azért zavarodott össze.
-
cof
veterán
Most volt időm szórakozni a tunerekkel, egyelőre Windows alatt.
A LAV filter telepítése nem hozott változást.
Nem tudom, hogy milyen driver volt fenn T2 vagy C, szóval letöröltem, újratettem. Kipróbáltam a gyári DVBC-TVR-t, és ott meg teljesen jó, néztem vagy 20 percig különböző csatornákat.
ProgDVB-re visszatérve, ugyanúgy kockásodik a kép, SD is HD is, de a hang az nem akad meg érdekes. Gyanítom, hogy BDA driver hibával van dolgom.
Azt észrvetttem, hogy nem nagyon fejlesztik a driver-t, mert régebben sem mutatta a jelerősséget Windows alatt, csak a Philips-nél.
Windows 7 egyébként. Bár nem Windowson akarom használni hanem CE alatt, de a tuner hibákat legalább kizártam.
CE alatt nem tudom, hogy mit tudnék csinálni, mert egy régebbi S905 BOX-om van, ezek meg még a 3-as kernellel futnak. A drivert próbáltam a linux félét, de nincs változás.
Itt is egyébként az a hibajelenség, hogy a hang az megy folyamatosan, csak a képbe jönnek be néha kockásodások, blokkosodások, valamikor csak pár sor, de van, hogy a fél képernyőre egy pillanatra.
-
cof
veterán
Van aki még használ ilyen kütyüt? Most húzták be a Digi optikát, TV-n 100/100 jelminőség/jelerősség bithibaarány 0. Ehhez képest, ezen a Sony chipsetes Tuneren szétesik akadozik a kép, még az SD is olykor. Egyszerúen nem hiszem el a dolgot. Mert 2db is van belőle, és az egyik szinte 0 perces. UPC-n sem volt sajnos zökkenőmentes a kalandunk. Nekem küldik a selejtes darabokat?
PC-n is ProgDVB-n nézve, szépen megtalálja az összes MUX-ot, jelminőség 100% állandóan, a jelerősséget nem mutatja ennél a Sony-nál, Panasonic-nál még mutatta, de ugyanúgy szétesnek a csatornák.
-
cof
veterán
Itt: A MediaCard telepítésénél öt számjegyből álló kódot kér tőlem a rendszer, mi ez?
Beírod Veszprémet és le tudod tölteni a frekvencia listát: [link]
Én Progdvb-t használok, kb. 28-30 csatorna van amit lehet nézni közszolgálati HD adókkal együtt.
---------------------------------------------------------------
Esetleg valaki tud arról, hogy a Sony demodulátoros verzió megy TVHeadend-el? Nekem csak a DVB-T részt lássa, CE 9.2. Elvileg a Linux kernel még nem támogassa? Vagy igen, csak a CE használ régebbit?
-
cof
veterán
Van valakinél ilyen tuner eladó?
-
cof
veterán
válasz
zsolt1225 #1371 üzenetére
DVBC-TVR programmal? Ezek szerint megy UPC-n. Progdvb-n sem lehet így kiválasztani? [kép]
Én úgy törlöm a driver-t, hogy eszközkezelőben eltávolítom (driver törlése is pipa), ekkor írja, hogy indítsam újra a gépet, de elindítom a AMDVBC_Setup_170427.exe-t, itt is törli az előző driver-t, ekkor újraindítom a gépet, közben tuner kihúz, majd megint AMDVBC_Setup_170427.exe és ha végigment tuner be. Nekem így felismeri DVBviewer DVB-C-nek. [kép] Ha nem akkor, Beállítások --> Opciók --> Hardver (Itt piros az ASTROMETA DTV FILTER) akkor eszközök érzékelése, és elvileg mennie kell. [kép]
-
cof
veterán
Nálam is csak a DVB-T része működik a DVB-C nem. Bár nálam fordított a helyzet, csak jel erősséget jelez, minőség 0%. Elvittem egy DIGI-s ismerőshöz is, PROGDVB-n rápróbáltam, ott is csak jel erősséget jelzett, bár egy MUX-ot megtalált, de már el nem indította a csatornákat. Többször nem kerestettem, hagytam annyiban.
-
cof
veterán
válasz
zsolt1225 #1366 üzenetére
Próbálj rá akkor kábelen, talán nem tettek be szűrőt, elvileg van benne élet, bár ha van TV-d ott egyszerűbb ellenőrizni, lehet csak analóg csatornák vannak de egy próbát megér, nekem csak 58% a jelerősség ha rádugom az UPC kábelt, töröld a driver-t és telepítsd ezt: AMDVBC_Setup_170427.exe. Aztán DVBviewer-ben tudod ellenőrizni, hogy felismerte-e DVB-C-nek a tuner-t, ott egyből indíthatsz is egy keresést Cable All-t választva Scan --> Scan Range.
Ez a kis antenna kevés lesz nálad a DVB-T-hez, be kell szerezni egy másikat, attól függően, hogy mit ír a mindig-tv oldala, beltéri, kültéri vétel.
-
cof
veterán
válasz
zsolt1225 #1363 üzenetére
Ez így kicsit hosszadalmas lesz, ha nem írsz részleteket. Milyen operációs rendszer, milyen driver-t telepítettél, milyen antennával szeretnéd használni... ha van már kiépített rendszer akkor az antennával már nem kell foglalkozni, ha nincs és esetleg a hozzá kapottal használnád, először ki kell deríteni, hogy egyáltalán azzal van-e esélyed. Mindig tv honlap, [link], [link].
Prog finder jó program antenna beállításhoz: [link]
Itt options résznél DVB-T-t kell választani, nálunk nincs még DVB-T2, írod, hogy Miskolc Avas, az A multiplex 666.000 - 8 MHz, ezt kiválasztod, régió Europe, és itt addig játszol az antennával míg nem lesz jel pl. [link], quality-nél törekedni kell a 100%-ra de minél több % nyílván annál jobb, ezután lehet már kerestetni a PROG TV programban is.
-
cof
veterán
válasz
zsolt1225 #1358 üzenetére
Szolgáltatód lemaradt. TVR player mindig-tv-hez való, ha kábel tv-n használnád akkor DVBC TVR player. Kezd ezzel szerintem egyszerű program, csak keres és kész, ha már talált csatornákat utána komolyabb programmal is lehet használni, mert lehet, hogy nincs is jel stb. és azt sem tudom, hogy mi alapján kerestél csatornákat.
-
cof
veterán
Te már rájöttél a probléma okára? Nálam is hasonló a helyzet, a sima hozzáadott antennával még fogtam a mindig-tv adásokat nyár elején, aztán rápróbáltam UPC kábelre összedugva a tuner-t és az UPC kábel-t, szikrázott a koax kábel és foglalat érintkezésekor, mint utána olvastam erre földhurok leválasztó a megoldás, be is szereztem egyet azóta nincs szikra, bár UPC-t csak egyszer sikerült behangolnom azóta sem, viszont csak 39% a jelminőség UPC box-on nézve, na de ez már egy másik téma, bot antennával még egy ideig működött, de már július közepe óta kb. már abszolút nem fogom a mindig-tv-t, rápróbáltam lepke antennával is 12V -os adapteres erősítéssel egy hete, ott is csak 546 MHz-en van jel, 538 és 778 MHz-en már ugrál mint nálad a videóban (székesfehérvári adó), néha jó néha nem, talán tönkrement valami a panelen a koax-ban lévő áram miatt? De az is lehet, hogy valamit építettek azóta a torony elé... vagy a fák és levelek. Bár mindig-tv honlapján azt írja, hogy nálam beltéri vétel van elvileg. Néztem Progdvb-n, libreelec alatt is TVheadend-el, szétszedtem de lászatra minden ok. FM rádió működik, saját programjával nézve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest