- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
artifexor
csendes tag
válasz
Jetteroh #1552 üzenetére
Köszi. Néha én is úgy éreztem, mintha rázna, de azt hittem csak a kilógó fémháló (kép) szúr.
Csináltam képeket, itt így van a kábel. Az elosztó és lefelé a stick felé menő ág: [kép]
Amit a USB stickbe dugok: [kép]Tehát nekem a kilógó háló és a fém közé kellene tennem szigetelést? De elméletileg a fémhez "belül" hozzáér, tehát el nem tudom úgy szigetelni?
Egy ilyen nem segíthet a dologban, talán nem folyik vissza rajta semmi a másik ág irányába: [link]
@Diak66: Hogy mi? :-) Utánanéztem, érdekes állat. És ezt hova kell dugnom? A stickhez, az elosztó bemenetéhez, vagy a Digi ZTE eszköz kimenetére? Nem búg a hangszóróm amikor a kábelt bedugom. Csak onnan veszem észre, hogy a párhuzamosan kötött tévén szétesik a kép és ha nézem a jelerősséget rajta, akkor az elindul lefelé, pontosabban ugrál föl-le, de a normális stabil 100 helyett 40-70 között ugrál, vagy megszűnik.
Illetve amit nem értek. Ha a tvheadend programot leállítom, akkor megszűnik a zavarás. Ha földhurok van, akkor az szoftvertől független, nem?
-
artifexor
csendes tag
válasz
Jetteroh #1550 üzenetére
Köszi. Én szoftveres vagyok, ehhez a részéhez nem értek. :-) Hogyan kell ezt csinálni? Ez még a Digi által itt hagyott, általuk szerelt kábel, ha az segít valamit. És ez a földhurok egy idő után alakul ki? Mert simán működik, egyszer csak furcsán viselkedik, semmihez sem nyúlok mindeközben. Nem találtam mintát, hogy mondjuk minden hat órában csinálja, hanem egyszer csak a tévén látom, hogy valami bibi van. Ismét csinálta, egyszerűen a televízió képe elkezd szétesni, ahogy előbb. Illetve egy systemctl restart tvheadend megoldja, tehát ha újra inicializálja a kártyát megoldódik, úgy tűnik. Az init van hatással erre a kialakuló(?) földhurokra?
Előző újraindítás után a 48 csatorna helyett 106 csatornát ismert fel, de még így is vannak hiányzó csatornák. Ezt sem értem, miért nem talál meg mindent az első scan alatt.
Most csak osztok egy 300 forintos cuccal, szerintem nincs benne egyirányúsító, tehát a kártyám akár vissza tud dumálni a tévé felé a kábelen, lehet ezt látom, így esetleg jelerősítőn és egyirányúsítón is gondolkodom. Arra esetleg van valami ötlet, akár elfogadható áron?
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1463 üzenetére
Közbe eszembe jutott a megoldás, nem a TPM chip a baj, hanem a Secure Boot. Azt kell kikapcsolni a Biosban, valamint a nem aláírt illesztőprogramok telepítését engedélyezni.
De előtte próbáld ki ezt a drivert az astrometa tunerhez: link: ukwtv.de -
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1458 üzenetére
Nekem Win 10 Pro X64 1903 (18362.116) van, de korábban is a 17763 verzióval ment nekem az Astrometa. Egyetlen egy laptopon nem ment, de abban volt Biosban valamilyen védelem, amit ki kellett kapcsolni. Azt hiszem a TPM 2.0, de nem akarok hülyeséget írni, neten találtam rá a válaszra, hogy miért marad sárga háromszög.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Jetteroh #1458 üzenetére
Szerinted ha 2017-es az utolsó driver, akkor várható? Nekem meghalt az Astrometa tunerem, úgyhogy nem tudom tesztelni, most egy Hauppauge WinTV-dualHD-t használok.
Mondjuk az az érdekes, hogy DVB-T-s WinFast PxDVR3200 H kártya még mindig megy (Win 10 Pro, 17763.503), pedig az egy 2008-as cucc. Az utolsó illesztőprogramjuk 2010 márciusában lett kiadva.
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1410 üzenetére
Az astrometa tunerből sajnos nem lehet kinyerni a jelerősség-et, valamiért egyik szoftver sem mutatja. Csak minőséget. Az adás egy ideig jó, aztán bekockásodik és eltűnik. Vele együtt a minőség is 0%-ig esik. Ha egy magas és üres frekvenciára hangolok, majd vissza, újra van jel kép és hang, de egy percig sem bírja és eltűnik.
Majd megpróbálom csak a belső eret csatlakoztatni, de szerintem az nem segít. -
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1388 üzenetére
A 2016.06.14 driverre kis sárga háromszöget kapok és az alábbi hibaüzenetet: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10) Nem létező eszközt adtak meg.
A digitális aláírás nélküli drivert is telepítettem, de látszólag semmi sem változott. Mindössze a Shibo PVR az, ami végre C-s eszköznek látja, de cserébe a T nem kereshető le. Az aláírtal pont fordítva. Sebaj Prog DVB-vel megy.
Egyébként SDR Sharp-ban jónak tűnik a jel, így nem értem TV nézés közben miért veszíti el a jelet 300-400 MHz között.
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1382 üzenetére
Nem olvastam vissza, inkább megoldottam magam. Win10 X64 alatt az astrometa oldaláról leszedett drivert nem használja a pc. Mondván nincs digitális aláírása, vagy sérült. Helyette letölt magának egy látszólag teljesen azonos drivert. Természetesen telepíti is saját maga. Ezzel a driverrel működik minden más program C és T esetében is. A progDVB pl. 3 tunernek látja (C T és T2). ShiboPVR sajnos nem. A windows által telepített driverrel csak T, míg ezzel csak C. A különbség eszközkezelőben ennyi :
A régebbi driver nem működik windows 10 alatt.
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1377 üzenetére
Hát nekem sehogy se sikerült rávenni DVB-C vételre. Realtek DVB Filterként ismeri fel és a csatorna keresésnél ki kell választani a "telephelyet" és csak ez alapján keres csatornát. A teljes sávon keresés is elég magas frekvenciatartománytól kezdődik. (380 MHz azt hiszem) A Vidanet meg egész alacsony frekvenciákat használ.
-
azbest
félisten
válasz
Jetteroh #1298 üzenetére
A mygica sima és c is kb ugyanaz, csak egy chipből újabb változat került az újabb modelbe. A régi driver és linux kernel még nem ismeri a C-t, de egy ideje bekerült már az újabb verziókba.
Hardveresen tudja a C-t, de csak linux alól lehet biztosan használni.A win-es driver nem kínálja fel a C interfészt, némelyik programban külön fel lehet konfigurálni, hogy úgy a C paraméterezéssel lássa a kábeltévét, de ez nem sima. Bár a C változatnak valamivel újabb a drivere, de nem tudom megoldották-e ezt a problémát.
A másik stickhez, amiről ez a topic is szól, rendszeresen vannak driver frissítések win-re, szerintem esélyesebb azt használnod. Linuxnál pedig kb mindegy.
-
laller79
csendes tag
válasz
Jetteroh #1209 üzenetére
Hello! Eddig Media Portalt használtam. Astrometa DVB-C tunerem van. Most próbálkozom a DvbViewerrel, létre is hoztam egy init amibe beleírtam a frekiket az általad leírt módon, de nekem azt nem lehet betallózni, pedig bemásoltam a transponders mappába. Hol lehet hozzáadni, vagy hogy kell. Eddig a cable all-t futtattam, de az nem találja meg az összeset. Ehhez egyénileg nem sikerült hozzáadnom a hiányzó frekvenciákat. Segítséged előre is köszönöm.
-
SlyChocolate
senior tag
válasz
Jetteroh #1213 üzenetére
Közben megoldódott a probléma.
Végig nézve a dvb viewer csatorna hangolás beállításait a következőképpen jött be a digi csatornáival az m1, m2, duna stb...
Vétel típusa kábel
Traszponder lista a sima QAM128
Csoport B
Az opciók közül csak a Részletes keresés volt bepipálva
Jah és tartomány kereséssel hangolva! -
mzso
veterán
válasz
Jetteroh #1133 üzenetére
Mármint?
Ilyenekre gondolsz mint a symbol rate vagy moduláció? Azokat beállítottam. Igazából csak ezek közül néhánynál, hiszen úgy is működik, hogy 64 QAM van a többinél és ezek is működnek így és hogy 6900 a symbol rathe 6000 helyett, amikor épp működnek.Egyelőre nem tudom mivel magyarázni...
-
ToBeY
nagyúr
-
panis
csendes tag
válasz
Jetteroh #953 üzenetére
Igen töröltem mindent. Sőt a regisztrációs adatbázisból mindent, amiben szerepelt az Astrometa, azt is kitöröltem. Uninstalláltam az összes TV néző programot is, hogy azokban se maradjon vissza semmi. Természetesen közben nyolcvanszor újraindítottam a gépet is.
Készítettem pár képet a legjobb eredményekről, amit elértem. Ezek alapján talán gyengének is nevezhetném a bejövő jelet, de az osztó előtt is ugyanilyen volt, azonkívül a TV-nek, meg régebben a Terratec kártyának is elegendő volt a szint. A képeken látszik is, hogy kb. 70% körül van, csak a Quality 0%. Az is látszik a képen, hogy DVB-C-nek ismeri fel a gép.
Nincs több ötletem. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Jetteroh #951 üzenetére
Nem kell varázsolni vele. 3rd party driver leszed és telepit ha nem a gyári szofttal akarod hasznalni.
T/T2 - AMDVBT2 BDA Driver 160614
DVB-C - AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 16061Automatikusan eltavolitja egyik a masikat.
-
hati
addikt
válasz
Jetteroh #835 üzenetére
Javaslom, hogy próbáld meg az egyel korábbi drivert felrakni innen: http://www.astrometa.com.tw/Previous%20Versions.html?rnd=0.9671116746863014 -> AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 151102
Utána töröld a korábban felismert DVB-T tunert a MP-ból és nézd meg, hogy az újat DVB-C-nek látja-e már.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Jetteroh #691 üzenetére
Majd közlöm milyen a lelke.
Jelenleg egy szintén USB tunerrel és A DVB Viewerrel (eredeti) nézek tévét. DIGI DVB-C.
Ha megjön egyszerűen kicserélem a tunert és változatlanul kell működjön. Csak a driájverre lesz szükség, amit már lelkesen feltelepítettem. Hangolni nyilván első körben nem kell.
Tehát itt mennie kell! Ha nem kuka......... -
azbest
félisten
válasz
Jetteroh #677 üzenetére
olcsóbb a postázás, mert könnyebb és kisebb helyet foglal. De esélyes, hogy eleve nem kérnek csomagolást a gyártótól, ezzel is olcsóbban szerzik be. Persze ettől még lehetnek köztük javított példányok is, amit a selejtből javítgattak szorgos kicsi kezek. De mivel ez nem egy brandesített eszköz, így biztos, hogy nem minden zacskós kiszerelés javított vagy használt.
-
bajaki
őstag
válasz
Jetteroh #674 üzenetére
Nem az ebay-es értékelési rendszerre gondoltam. A legjobb értékelésű eladó is árulhat szemetet.
Mivel olvastam itt a fórumon, hogy többeknek problémája adódott az eszközzel, ezért kérdeztem, ki melyik eladótól rendelte. Többen is árulják az eszközt, akár 2000 forintos árkülönbséggel is. Ki tudja, lehet, hogy nem is ugyanabból a forrásból származik.
-
Imbó
csendes tag
-
azbest
félisten
válasz
Jetteroh #526 üzenetére
Nem csak a mintavételezés a szűk keresztmetszet, másrészt kb használhatatlan lenne az alacsony felbontású adat. Persze az is számít, hiszen nem debug módban a 8MHz-es tévé adás sem probléma, de akkor nem kell kiadni a chipből. Egyszerre átfogni több MHz-et a probléma.
A realtek chip debug módja 3.2MHz alatt működik 8 dolcsiért. A komolyabb cuccok 8MHz 150$, 20-28MHz 300$, 56MHz 675$, 250MHz 2500$, 800MHz 5000$. Csak a miheztartás végett [link]
De szerintem nem érted, hogy mire való, ezért hasonlítod a tévé csatornák keresésének sebességéhez. De mindegy is. Ha mégis érdekel, akkor van a neten több oldal és forum, ami ezzel foglalkozik, ott lehet olvasgatni
-
superg
senior tag
válasz
Jetteroh #454 üzenetére
Én meg SmartDVB-t szintén gond nélkül.
AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 150108 TVR 4.6.4 nevű drivert töltsd le
A Tools/device/device settings-be is valamit be lehet állítani hogy egyből felismerje az eszközt.Más:
Mivel sokat olvastam hogy egyeseknek megadta magát az eszköz,amit én tettem ezért hogy kis usb hosszabítót hasznáálok a táp ventijétől még egy kis hűtést is kap,hardver gyorsítás kikapcsolva,bár nem tudom ez a tuner hardverére vonatkozik e.Kihúzogatni én biztos nem fogom bírja ameddig bírja.
Amúgy SD csatornákat használom mer háttértévézésre kis ablakban az is tökéletes a HD-val azért jóval többet eszik a prociból nem is értem 1-3% vs 15-20%hardveres gyorsítás segít valamelyest de még mindig túl nagy a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged