Új hozzászólás Aktív témák
-
HanZoli
csendes tag
Igen, be lehet fogni tv nézésre (DVB-T és DVB-C-re is használtam).
Beállítások \ Lejátszás \ Rögzítés
Alapértelmezett eszköz: Digitális
Digitális beállítások (BDA) Tuner-nél kell kiválasztani az eszközt.
Fájl \ Eszköz megnyitása majd csatornakeresés.Egy másik egyszerű AltDVB: [link]
-
-
Jettero
újonc
ProgDVB-nél, amit én csináltam (most újra végig mentem rajta):
Channel list->Channel list editor
Nálam a [BDA] ASTOMETA... és a Kedvencek van. MINDKETTŐT töröltem. Ezután OK.
Channel list->Csatorna keresése->[BDA] ASTOMETA...
Kivártam a teljes keresési folyamatot. Kiírta, hogy talált néhány új csatornát (amiket sose néztem). Másodszorra már nem talált.
OK gomb. Pár másodperc múlva megjelent a teljes lista.Mivel én szeretem, ha van Kedvencek lista, ezért:
Channel list->Channel list editor.
A "Favorites" előtti pipát kivettem és vissza, hogy újra létrehozza. Érdekes, hogy a korábbi bejelöltekre emlékszik emiatt semmit nem kellett tennem ezután.
Információ: a feketének megjelenő csatornák esetén nem jelent meg nekem a LAV Video Decoder ikonja. Lehetséges, hogy emiatt nem volt kép és hang, miközben Az L értéke 80% és a Q értéke 100% volt. -
cof
veterán
Olyan lehet mint a TVHeadend szerintem. Nem ismerem mert én is azzal használom, de itt egy videó a beállításáról, nem tűnik bonyolultnak. [link]
Ingyenes program nincs szerintem Windowsra amiben ne lenne valami korlátozás. Pl. a ProgDVB is tök jó lenne, csak ugye nem lehet felvenni az ingyenes verzióban.
-
cof
veterán
Lehet ezzel is menni fog ám. Nekem legalábbis W7 alatt működött amikor váltogattam DVB-T és DVB-C között, csak megfelelő program kell amiben ki lehet választani a BDA drivert. Bár nem értem miért nem a másikat tetted fel aminek a nevében is ott van, hogy dvbc.
Topikjában meg volt valami program megosztva amivel lehetett kapcsolni ha jól rémlik miként működjön. [link]
-
ToBeY
nagyúr
Végül ezt tettem fel mert win11 használok
Remélem ezzel jó lesz dvb-c tuner használathoz.
Certified Driver for Windows 10,11 64-bit: AMDVBT2_Setup_200917 -
-
Jettero
újonc
Igen, a legjobb ha kihívod a DIGIseket. Akkor meg tud oldódni ez a korábban már felmerült problémád.
Hátha kimérik mi teszi tönkre a TV-jelet.
Nálunk azóta a DIGI üvegkábelre cserélt mindenkit a környéken. A lakásban lévő router-ük állít elő minden jelet (TV/telefon/LAN). Azóta a koax-ot megfogva se ráz. -
jovás
senior tag
Kipróbáltam a laposon az USB-s tunerem, nálam működik, pedig csak 52% a jelerősség.
-
Jettero
újonc
Mivel az általad küldött kép alapján 65%-os a jelszinted, de a minősége 0, ezért valószínűnek tartom, hogy a jel minősége vacak: a galvanikus leválasztó tűmik megoldásnak.
Kipróbálhatod, hogy a koax kábelnek csak a középső vezetékét dugod be a kütyü kábel bemenetére - és úgy megnézve a Kézi keresés-ben beállítva, majd a Scan-re kattintva. Ha a minőség javul, akkor a fenti lesz a megoldás. -
Bozek
nagyúr
Esetleg próbáld meg kicserélni a csatlakozókat. Én ezt ajánlom, mert önkompressziós, tehát nem fog szétcsúszni később sem és szerszám se kell hozzá, hogy összerakd. Esetleg ha annyira nem vagy jó blankolásban, akkor ezzel megoldható az is, én ezt a párost használtam itthon.
De amúgy ha laptop van, akkor megpróbálhatod azt is, hogy elviszed a kábelhez és ott kipróbálod az elosztó nélkül. Van F-csatlakozó - koax átalakító, hogy még szerelni se kelljen addig.
-
Diák66
őstag
Akkor a jelerőség alacsony sajnos, vagy valami bezavar. A jelszinten nem valószínű, hogy segít, de mivel PC-s tunerről beszélünk a Galvanikus földhurokleválasztó [link] amúgy is javasolt, lehet az segít. Nekem a laptop hangszórói is hajlamosak voltak búgni, ha bedugtam a tunert.
-
Jetteroh
csendes tag
Igen, ez a problémám jelenleg is megvan nekem a Laptopomon (Lenovo Thinkpad E380).
Az a furcsa, hogy ugyanolyan Windows 10-et tettem fel az asztali gépemre, ugyanazzal a driverrel, és minden rendben. A Progdvb-vel nézem a műsort.
(Korábban volt erről eszmecsere...)
Az, hogy milyen USB-re kötöd (USB 2 v. USB 3.0), szerintem, nem mindegy. Viszont valaki írt olyat korábban, hogy neki meg mindegy volt... Ha rájössz valamire, oszd meg légyszi ! -
Diák66
őstag
Antenna/kábel tv esetén át kell nézni a kábelezést, ha nincs sehol törve, gyűrődve stb... akkor a csatlakozási pontokat érdemes átnézni. Szükség esetén cserélni a csatlakozókat, fali aljzatokat stb.... Antennánál pláne érvényes ez, mert hamar romolhata vétel, főleg ha távoli adótoronyról jön a jel. Más eszközzel is rossza vétel ugyanazon csatlakozási ponton?
-
bzoley
veterán
Másképp nem tudná megjeleníteni teljes képernyőn. Az eljárás az egy másik dolog. Lehet nincs olyan precízen paraméterezve, mint mondjuk egy beállított madvr, de a feladatot ellátja. Csodára amúgy sem szabad számítani.
Nálam alapban a képernyő negyedén fut a DVBViewer, ez ugye nagyjából FHD-t tesz ki. SD csatornánál már ez is egyfajta felskálázás. Az asztal felbontása 4K. Ha nem lenne teljes képernyőn felskálázás, akkor fekete keretben középen egy kis képet látnék, 4k felbontás és a benne lévő SD tartalom miatt. Szóval, ha kitölti a tartalom a képernyőt, akkor megtörtént a felsklázás. Ami leginkább csak egy egyszerűbb átméretezés, ha nincs mivel paraméterezni.
Tévé adásnál mondjuk mindegy, de ha a felskálázásból a legtöbbet akarod kihozni, akkor talán olyan programmal kell próbálkozni, ami madvr-t is támogat. De nem biztos, hogy érdemes ilyesmivel kínlódni.
Amúgy az egész azon múlik, hogy a laptopban lévő hdmi támogtja-e a 4k-t. -
mzso
veterán
Akár mindegyiket. De szerintem vannak témák ahol ezzel foglalkoznak:
https://prohardver.hu/tema/hd_film_azaz_mkv_lejatszasa/index.htmlhttps://prohardver.hu/tema/epitsunk_htpc-t_home_theater_pc/friss.html
Meg a kereső útmutatókat is kidobott:
https://wiki.mikejung.biz/MadVR
https://wiki.jriver.com/index.php/MadVR_Expert_GuideDe leginkább az embernek magának kell szöszmötölni.
-
-
azbest
félisten
a tévé adás interlaced és dx9 módban valószínűleg nem volt deinterlace. Míg evr módban, ami leginkább támogatott az újabb win-ekben, ott megcsinálja a váltottsorosság mentesítést.
Alapból 1:1 méretben nézve is zavaró a hatás, de igazán akkor lesz látványos, amikor át is van méretezve a váltottsoros videó, akkor látványos vízszintes blokkok ugrálnak jobbra-balra.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
mzso
veterán
Most mit használtál DX9-re állítva? Mert, hogy a LAV-ban nincs DX9 opció sehol az biztos. (a kép meg már nem elérhető)
(#1331) ToBeY
Már nincs meg a screenshot. Gondolom törölted, mert a link helyesnek néz ki.
De mivel ahogy látom EVR-re terelődött a szó, valahol a renderert állítottad át. Annak nincs köze a HW gyorsított videó dekódoláshoz. Csak a megjelenítés minőségéhez.
Az EVR-nél csak a madVR-jobb, ha elég erős a GPU-d, meg ha kikisérletezded, hogy milyen beállítások a legjobbak.
Ezenkívül én kifejezett szükséget éreztem rá, miver EVR-rel (Nvidia kárty) ocsmány volt a leskálázás, tele aliasing hibákkal:( (#1333) wwenigma Rendben, így már egyértelmű)
-
Jetteroh
csendes tag
Ahogy belenézek a ProgDVB-be:
- van egy Transponders\CabFiles\all.list nevü állomány
- Abban megkeresed a region:Hungary szöveget. Az után hozd létre:
(Abban a szekcióban frekvencia,sávszélesség,QAM érték szerint vannak sorban.)
region:Hungary
cityIGI-Budapest
114500,6000,256-QAM
121500,6000,256-QAM
128500,6000,256-QAM
135500,6000,256-QAM
354000,6900,256-QAM
362000,6900,256-QAM
370000,6900,256-QAM
378000,6900,256-QAM
386000,6900,256-QAM
394000,6900,256-QAM
402000,6900,256-QAM
410000,6900,256-QAM
418000,6900,256-QAM
722000,6900,256-QAM
730000,6900,256-QAM
738000,6900,256-QAM
746000,6900,256-QAM
762000,6900,256-QAM
770000,6900,256-QAM
778000,6900,256-QAM
786000,6900,256-QAM
#794000,6900,256-QAM
#858000,6900,256-QAMHa valamelyik freki nálad más, akkor módosítod.
Ezután lehet szkenneltetni. -
azbest
félisten
-
Bozek
nagyúr
Eddig volt? Próbáltad újrakerestetni? A Tarr-nál például voltak olyan esetek, hogy minden maradt a helyén, csak a PID-eket változtatták meg. Úgy meg már nem tudta program, hogy mit is keressen. Igaz, nem a ProgDVB van fenn, hanem a DVBViewer, de szerintem ebből a szempontból az mindegy is.
-
-
fody73
tag
No para.
Van belőle ingyenes verzió is. [link]
Először én is a fizetőst töltöttem. A mostanit letörlöd utána meg feltelepíted a free verziót. A hátránya csak annyi, hogy kezdheted előröl az egész behangolást, beállításokat, meg nem tudsz vele felvenni, nem támogatja a dual tunert meg a PIP-et. -
hati
addikt
Próbáld ki a MediaPortal-t-et. Akár a mobil eszközeidre is stream-elheted vele az adást vagy a felvételeidet. Ingyenes..
-
Elindul a tuner, fogja az adást, aztán felugrik egy ablak, ami kéri, hogy vedd meg a programot. Ki lehet ikszelni, de akkor bezárja a programot is. Ha félrehúzod a felugró ablakot, akkor nézheted kb. egy percig, de utána automatikusan bezárja. Tulajdonképpen rákényszerít a vásárlásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Mobil flották
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest