- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jetteroh
csendes tag
Igen, ez a problémám jelenleg is megvan nekem a Laptopomon (Lenovo Thinkpad E380).
Az a furcsa, hogy ugyanolyan Windows 10-et tettem fel az asztali gépemre, ugyanazzal a driverrel, és minden rendben. A Progdvb-vel nézem a műsort.
(Korábban volt erről eszmecsere...)
Az, hogy milyen USB-re kötöd (USB 2 v. USB 3.0), szerintem, nem mindegy. Viszont valaki írt olyat korábban, hogy neki meg mindegy volt... Ha rájössz valamire, oszd meg légyszi ! -
Jetteroh
csendes tag
válasz
bena_butus #1568 üzenetére
Sajnos csak szétszedve. Korábban, ebben a témában van leírva, még kép is van hozzá.
-
Jetteroh
csendes tag
Én is szoftveres vagyok, ezért kell mindenhez értenem.
A lényeg az, hogy valahogy megoldd a csatlakozónál, vagy a szétosztónál, hogy a kábel harisnyája ne vezessen. Régebben ilyen csatlakozóval szereltek. Könnyű volt egy szig.szalagot rátekerni a harisnya alá a fémre - és megvolt.
Én így kezeltem a DIGI túl magas jelszintjét, ami zajossá tette ennél a bejövő jelet és rosszá tette a vétel minőségét. (És amikor megfogtam, akkor megrázott.) -
Jetteroh
csendes tag
Esetleg földhurok?
Próbáld ki, hogy a földelő harisnyát kikötöd az stick-ről. -
Jetteroh
csendes tag
-
Jetteroh
csendes tag
válasz
wwenigma #1496 üzenetére
Januárban telepítettem frissen a Win10-et, korábban az előző laptopomon is volt és elvileg frissült is. Azon ment rendben, de az újon már nem, pedig próbáltam USB 2.0-on is, amiből az újnál már csak 1 van. (Bár ezen UEFIs a BIOS)
Próbáltam a családon belül másik Win10 laptopon és desktopon is telepíteni, de ugyanez van. -
Jetteroh
csendes tag
-
Jetteroh
csendes tag
Köszi szépen a jelzett információkat.
Secure Boot:
még az elsők között kikapcsoltam, mert amikor megkaptam a laptopot, USB-ről boot-olva az első dolgom az volt, hogy lementsem a rendszer lemezt - ezt a mentő programot, természetesen, nem biztonságosnak vette.
a nem aláírt illesztőprogramok telepítését engedélyezni:
Utánaolvasva azt láttam, hogy ez akkor kell, ha hisztizik telepítéskor. Az első felrakáskor volt is ehhez hasonló, és az Astrometa honlapon is írták. Azután ügyeskedtem és azóta sosem ír ilyet. Az biztos, hogy nem a hivatalos megoldással csináltam, de nem emlékszem hogyan. Kézzel is feltettem a különböző változatokat, remélve, hogy valami jobb lesz - de legjobb esetben is csak a már írt:
"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39){Hibás lemezkép}
A(z) %hs nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újratelepíteni a programot az eredeti telepítőlemezről, vagy forduljon a rendszergazdához, illetve a program forgalmazójához. Hibaállapot: 0x"
sárga háromszöges probléma van.
De előtte próbáld ki ezt a drivert az astrometa tunerhez: ...
Ezt feltelepítve (előtte a rejtett eszközöket is töröltem) sajnos az előbbi üzenetet kapom.Ez nem aláírtsági hibának tűnik, hanem egyszerűen utálja ez a Win10. Az az érdekes, hogy a korábbi gépemen frissített Win10 is ugyan azzal a verzióval bírt, bár nem gyári OS volt rajta, hanem USB-ről telepített. Azzal meg nem volt semmi hiba a tunerrel. Jelenleg nem ér annyit, hogy a legális licenszt feláldozzam emiatt (céges a gép).
-
Jetteroh
csendes tag
Nekem Microsoft Windows 10 Pro (version 10.0.17763; build 17763) van.
A AMDVBC_Setup_170427.exe drivert használva gyakorlatilag nem ismeri fel. Erre írják is a honlapon, hogy a Win10-es felhasználók már kénytelenek a korábbi drivert használni:
A AMDVBC_Setup_160614.exe drivert használva csak egy árnyalattal jobb a helyzet:
Felismeri, de ezzel sem működik - hibaüzenetes.
Mindez az új laptopom óta van.
Szerintem az újabb Win10 "speciális" újdonságai tesznek keresztbe. Csak az ATROMETA tudna ezen segíteni, hogy végre kiad egy Win10-en működő verziót. -
Jetteroh
csendes tag
Nekem nagyon hasonlóan néz ki az alaplap, de középen Panasonic MN88473 chip van.
Zacskósan vettem legalább 3 éve.
Szépen működik. A AMDVBC_Setup_160614-es idönként vacakolt a Win10-el, de az újabbnál már nincs semmi gond.
A gyári néző is jó, de mióta a SichboPVR már nem olyan erőforrásigényes, azóta csak azzal élvezem a DIGIs DVB-C-t. -
Jetteroh
csendes tag
A videód szerint pont nincs jel-erősség és arra jön rá közben, hogy nincs jel-tertalom sem (minőség).
Akkor neked olyan tapasztalat kell, aki a te szolgáltatódnál van. Valami sokkal érzékenyebb vevő.
Egyébként, próbáltad már, hogy a koax földelését elszigeteled? Van amikor az javít a helyzeten. -
Jetteroh
csendes tag
Beállítás->TV Sources-ben: ASTROMETA DTV Filter-be belépsz;
Rákattintasz: New; Select your local broadcast area.
->Hungary->All Channels(6900 Ks 256QAM) - például van, ha nem tudod a listában megtalálni. Azt nem tudom, hogy a Vidanet-nek melyik kell, de van választék az AllChannels-ből... -
Jetteroh
csendes tag
A Mygica T-230-as vételénél azt is írja, hogy a T230C is tudja a DVB-C-t :
"Geniatech DVB-T2 Stick T230C also supports SDTV reception (DVB-T) and free DVB-C (digital cable)"
De az tény, hogy elég zavaros, mert a következő bejegyzésben meg szinte ugyanaz a szöveg de csak a T-230-al. Mintha elírás lenne az előtte lévő...Szóval nagyon figyelni kell a vételnél. Ha a T-230C olcsóbb a T-230-nál, akkor valószínű, hogy nem tudja a DVB-C-t.
Valamiért a DVB-C csak a drágább verziókban van meg (és ott is kevésben). -
Jetteroh
csendes tag
Ahogy belenézek a ProgDVB-be:
- van egy Transponders\CabFiles\all.list nevü állomány
- Abban megkeresed a region:Hungary szöveget. Az után hozd létre:
(Abban a szekcióban frekvencia,sávszélesség,QAM érték szerint vannak sorban.)
region:Hungary
cityIGI-Budapest
114500,6000,256-QAM
121500,6000,256-QAM
128500,6000,256-QAM
135500,6000,256-QAM
354000,6900,256-QAM
362000,6900,256-QAM
370000,6900,256-QAM
378000,6900,256-QAM
386000,6900,256-QAM
394000,6900,256-QAM
402000,6900,256-QAM
410000,6900,256-QAM
418000,6900,256-QAM
722000,6900,256-QAM
730000,6900,256-QAM
738000,6900,256-QAM
746000,6900,256-QAM
762000,6900,256-QAM
770000,6900,256-QAM
778000,6900,256-QAM
786000,6900,256-QAM
#794000,6900,256-QAM
#858000,6900,256-QAMHa valamelyik freki nálad más, akkor módosítod.
Ezután lehet szkenneltetni. -
Jetteroh
csendes tag
válasz
SlyChocolate #1247 üzenetére
Ha mást nem, egy pici gépeléssel Debrecenre szabhatod a korábbi listákat:
http://digi.hu/tv/csatornalista
Kikeresed Debrecent és a frekvencia szerinti rendezéssel sorra veszed milyen frekik vannak.
A csatornák fölé állva kiírja az értékeket.
Először én is így szabtam Pestre a listát. -
Jetteroh
csendes tag
válasz
pataslogeza #1219 üzenetére
Mivel, gondolom nem annyira "Smart" a TV-d hogy Windows-t futtasson, ezért nem hiszem.
Ez a kütyú csak adatsort ad, ha megfelelő parancsokat kap. Ezt valaminek kezelnie kell.
Még Android-os kezelőről sem olvastam itt, hogy legalább egy TV-box-al ezt megtehesd. -
Jetteroh
csendes tag
válasz
SlyChocolate #1212 üzenetére
Hamar megtalálhatod: ...\DVBViewer\Transponders\ -ben
-
Jetteroh
csendes tag
válasz
SlyChocolate #1210 üzenetére
http://digi.hu/tv/csatornalista
Válaszd ki: "Debrecen"; "Digitális"; "Frekvencia"
A csatornákra menve látod a frekiket. -
Jetteroh
csendes tag
válasz
SlyChocolate #1208 üzenetére
Meg kellene nézned a honlapjukon, hogy milyen csatornák vannak nálatok.
Azokat kell beírnod az INI fájljába.
Nekem a pesti beállítások:[SATTYPE]
1=4000
2=Hungary: DIGI Kft.[DVB]
0=21
1=114500,5,6000,|
2=121500,5,6000,|
3=128500,5,6000,|
4=135500,5,6000,|
5=354000,5,6900,|
6=362000,5,6900,|
7=370000,5,6900,|
8=378000,5,6900,|
9=386000,5,6900,|
10=394000,5,6900,|
11=402000,5,6900,|
12=410000,5,6900,|
13=418000,5,6900,|
14=722000,5,6900,|
15=730000,5,6900,|
16=738000,5,6900,|
17=746000,5,6900,|
18=762000,5,6900,|
19=770000,5,6900,|
20=778000,5,6900,|
21=786000,5,6900,| -
Jetteroh
csendes tag
Igen ilyenekre. Nálunk a közszolgálatik más symbol rate-esek.
Ez a késleltetett rátalálás olyannak hangzik, mint régen az AFC által megtalált frekvencia. Nem tudom a digitális rendszereknél ez miképp van. Ezért javasoltam az újra elvégzett auto-keresést, vagy talán a programodban is van kézi freki állítási lehetőség.. -
Jetteroh
csendes tag
Ebben a topic-ban, gyakorlatilag, végig erről a tunerről beszélünk. Olvasd el, és magad is kapsz egy képet arról, hogy mire jó.
Alapvető, hogy azt kell eldöntened, hogy DVB-T elég, vagy kell a tunernek DVB-C-t is tudnia. Utóbbi esetben a jelzett keretbe csak ez a cucc fér bele. -
Jetteroh
csendes tag
Igen, pont ezt hagsúlyoztam. #853-ig én is ezen vacakoltam, sehogyse akart DVB-C lenni. Állította közben enigma, hogy ez nem gond, de sehogyse működött. Amint sikerült DVB-C -ssé tenni, rögtön minden rendben működött.
Talán próbáld meg így: miután most rendesen feltetted a DVB-C-hez tartozó drivert, távolítsd el, de csak az eltávolítóval. Utána dugd be, és nézd meg, hogy az eszközkezelőben megjelenik-e, felismeri-e DVB-C-ként. Ha igen, akkor húzd ki, telepítsd fel újra rendesen, majd utána bedugva remélhetően megmarad a DVB-C. (Az a baj, hogy a pontos utat nem tudtam akkor sem rekonstruálni. Ha neked sikerül így, akkor az fontos infó a jövőre nézve)Kérdésedre: a path-ban jelzett fájlt kell szerkeszteni. Ha rákeresel a '36=' -re, akkor megtalálod a módosítandó sort.
-
Jetteroh
csendes tag
-
Jetteroh
csendes tag
-
Jetteroh
csendes tag
Tudni fogja!
A megbízható eladók azért megbízhatóak, mert törődnek avval, hogy amit leírnak, az fedje a valóságot! (De többet vszínű nem fog tudni annál, mert arra semmi sem kötelezi őt)
Ezen alapul a véleményezési rendszer ezeken az oldalakon. Ezért is szeretek ilyen helyeken jó vélemények alapján vásárolni. -
Jetteroh
csendes tag
-
Jetteroh
csendes tag
Egy normális program nem árt, ha használni akarod..
Ha a DVBViewert teszed fel, akkor egy jól használható és állítható kliensed lesz, sajna fizetős.
A MediaPortal-ban én is utáltam, hogy használta az SQL Server-t (nálam az MS SQL Server van fenn).
Ha korszerűnek is látszó programot szeretnél, akkor tedd fel a SichboPVR-t, ami még ingyenes is. Nagyon könnyű behangolni a csatornákat. Egyetlen hátránya, hogy alapesetben lassabb a képfeldolgozása, így előfordulhat, hogy néha egy-egy képet kihagy a megjelenítésnél. Talán másik codec használatával ez feloldható. -
Jetteroh
csendes tag
válasz
wwenigma #852 üzenetére
Megpróbálom rekonstruálni, hogy mit tettem. Valahogy sikerült "Astrometa DVB-C Device"-t összehozni az Eszközkezelőben!
Mindent töröltem. Megkerestem a driver fájlokat és töröltem.
Ezután újratelepítettem a AMDVBC_Setup_160614.exe-t, miközben nem volt bedugva. Majd bedugtam, és DVB-T-s jelent meg ezért eltávolítottam a DVBC driver-t kihúzott állapotban. Szerintem újraindítottam a gépet. (Ezt korábban a driver telepítés után is csináltam, akkor ugyanúgy DVB-T volt) Jóval később próbaképp bedugtam és meglepve láttam, hogy az Eszközkezelőben DVB-C-ként felismerte.
Ezután már egyenes út volt, az MP2-t is telepítettem, ami ugyancsak DVB-C-ként kezelte és már kereshetőek voltak a csatornák. Szóval, ha tudnám miért lett jó, akkor jobban örülnék. Így legalább most müxik.
Köszi a biztatást.
Kíváncsi vagyok, mennyire lesz kezelhető... -
Jetteroh
csendes tag
válasz
MasterMark #731 üzenetére
Ez olyannak tűnik, mintha nem lenne pontosan behangolva, ezért elsőre nem jön be a csatorna. Majd a visszakapcsolásnál, már működik az AFC, és megtalálja a csatornát... - Sajna a digitálisra jellemző, a vagy van kép - vagy nincs. Analógnál legalább megjelent szellemképesen a csatorna és az ember látta, hogy kell egy kis hangolás...
-
Jetteroh
csendes tag
Szerintem rossz részt akarsz módosítani. Ez kábel, nem antenna.
Megkerestem magamnál (én is DIGI-s vagyok, Budapesten) és egy régebbi mentettben ilyen módosítást találtam:
36=Hungary,Cable,VHF/11/6000,114.5,135.5,7,UHF/11/6900,354,410,8,UHF/11/6900,722,858,8A most használt keresésem:
36=Hungary,Cable,VHF,114.5,128.5,7,All,138,858,8Tudnod kell, hogy milyen frekin jön az M4, és annak benne kell lennie a sávokon belül.
Szerintem látható, hogy milyen elv szerint kell módosítani (egyébként a FreqInfo.ini fájl elején ez le van írva). -
Jetteroh
csendes tag
-
Jetteroh
csendes tag
válasz
Atomantiii #690 üzenetére
És a tiédnek is "lelke van"? Vagy fut rendesen, nem kell reset-elni egy idő után, hogy csatornát válthass?
-
Jetteroh
csendes tag
Mivel ezt a cuccot se gyári csomagolásban árulják, csak azt írják, hogy 'nem látszik rajta használat' - így különösen érdekes lehet a forrása. Mindenképp az a fontos, hogy hajlandó legyen (a többi vevő visszajelzése alapján) másik készüléket küldeni, ha ez hibásnak bizonyul.
Nem is értem igazán, hogy ilyen típusú (DVB-C) vevő normális csomagolásban árulva szinte nem is kapható. Mintha egy cég csak hobbiból készítené ezeket. Ilyen esetek azok, amikor cégek a paramétereket nem teljesítő termékeket szórja tömegcikként, csomagolás nélkül. De ekkor van rendes csomagolásban ugyanaz, amik teljesítik a működési paramétereket és azok nem nyűglődnek a kapcsolattal! -
Jetteroh
csendes tag
Nézd meg az eladó minősítését! Csak abban bízhatsz, mert az szól az általános hozzáállásáról.
Hogy egyedileg épp jó volt az üzlet valakinek, de a többit átverték - akkor jobb ha kerülöd.
A jelzett eladónak jó a minősítése, sok terméket adott el - várhatóan nem lesz gondod vele. A termék meg... a használat során derül ki. -
Jetteroh
csendes tag
Most újra végigjátszottam a földeléses javaslatom:
Nekem lemért koax-kábelem van (~4m), ami egy DIGI-s elosztóra van rádugva. Vettem hajdan koax dugót, ami középre, rugós részbe bedugós, a koax árnyékolást pedig a csőre kívülről kell ráhajtani, majd összetekerni. Elég ősi megoldás, de ebben az esetben hasznos.
- széttekertem a csatlakozót, és hátrahajtottam a földelést.
Tapasztalat: rendesen működik a harisnyát hátrahajtva is, de kisebb mozdulataimra bepixelesedik.(Eléggé régen készítettem a kábelt, most nem csiszoltam meg a vezetéket, eléggé oxidált)
Következtetés: a kábelen való kontakt-hiba pontosan az általad leírt jelenséget adja.
Ha gyenge a vétel, vagy megszakad a vezetés, akkor teljesen kimerevedik a kép, majd eltűnik. Akkor nehéz a pixelesedést tartósan előhozni.
Tehát javaslom a kábelt a csatlakozók környékén finoman megmozgatni. Ha változik a vétel közben, akkor azon a részen probléma van a kontakt-al.
Ha a kontakt hiba a kütyüben van, az gáz. Nem lehet szétcsavarozni... -
Jetteroh
csendes tag
Szerintem a koax útjában lévő szűrő az, amire gondolsz.
Nálunk is van ilyen. Azért tették be hajdan, hogy az akkori Net ne zavarja meg a TV-t. Szerencsére mostmár külön vezetéken jön, sokkal gyorsabban (50/30Mbps).
A koax vége sajnos ráz (a szűrő ellenére). A kütyü mégis rendben müxik. -
Jetteroh
csendes tag
válasz
Nakivagyok #553 üzenetére
Próbáld ki a saját programjával - hátha csak a DVBV nyekkent és nem a vas.
-
Jetteroh
csendes tag
>"A 40MHz még a profi cuccoknak is becsületére válna szerintem."
Nem tudom, hogy milyen felbontású spektrum kell, de kiszámítható: ha 0,05 Mhz-enként veszünk egy oszlopot (hogy látszódjon a ..,75Mhz-es lépés csúcsa), az 20 oszlop-> 1 MHz, 40(MHz)x20(oszlop)x2(minimális túlmintavételezés) az csak 1600 mintás időjel. Mi ebben a nehezen kezelhető? Vagy a kütyük csak egy adott freki és a környező max 4Mhz-et tudják csak digitalizálni frekvencia eltolással?>"Hagyományos kábeltévén max az analóg rádióadókat tudod sdr-rel fogni, ha a gyári programban alapból ez nem lenne meg."
Igen, ezért is kérdezem. A gyári szépen megtalálja. Valóban lehet hallgatni az analóg csatornákat. Ha rendes átfogása lenne, akkor emberi lépésekkel végig nézhetném 850MHz-ig... Az általam talált 4MHz-es átfogással jóval lassabban léptethető végig kézzel, mint a TV vevő programmal. -
Jetteroh
csendes tag
válasz
wwenigma #522 üzenetére
Jópofa dolog játszani az SDR-el...
Annyi a gondom csak vele, hogy miután működésre bírtam, azután a normál DVB-C vétel nem működött a gyári vevővel sem. Le kellett törölnöm az eszköz driver-t amit feltett, majd újra visszadugva telepíttettem az eredeti driver-t. Most minden rendben.
Az SDR rengeteg csúcsot mutat még egy TV adó körül is. A legjobb az lenne, ha legalább 40MHz sávot átfogna, így gyorsan ki lehetne szúrni az adókat... Nagyon sok mindent lehet állítgatni. Azon kívül, hogy sokféle spektrum előállító van, a többihez nem értek.
Tudsz valamit, amire hasznos ez egy normál kábel-TV-s hálózaton? -
Jetteroh
csendes tag
Sziasztok!
Két hete van van meg a cucc, Digi-s kábel DVB-C csatornáit nézem laptopon vele.
A legújabb letölthető driver-el (AMDVBC_Setup_150108, TVR_DVBC_Setup_V4.6.4) minden csatornát megtalált és mindegyik jól nézhető (a kódoltak sajnos nem, azt kénytelen vagyok egy Alma C2200-on nézni megfelelő firmware-el).
Az eddig legnormálisabban működő program nekem a http://sichbopvr.com/-on elérhető, ingyenes SichboPVR. Ez nem igényli, hogy előtte használjam a gyári DVB-C TVRplayer-t (az RC-t persze hagyni kell működni).
A SmartDVB nekem csak úgy működött, hogy előtte futtattam a TVRplayer is.
A DVBViewer egyszerűen használni sem tudta az Astrometa DTV filtert.
Nekem is előfordul, hogy időnként csatornaváltáskor nem válaszol a stick és ki-be dugás kell neki és megy is tovább. Olyan mintha kellene neki egy reset...
Még keresem azt a programot, ami rendesen vezérli a sticket, hogy ne kelljen az USB-m strapálni, mint reset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest