- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
parandroid
félisten
válasz
icemad #80921 üzenetére
"Energiafelhasználás szempontjából szerintem tökmindegy, hogy bányász gépben vagy gamer gépben van egy videókártya."
Egy kártya esetében sem, mert az egyszeri user nem 24/7-ben járatja a kártyát, terhelésen. Amikor meg egy kínai nagyüzemi bányáról beszélünk, akkor meg pláne nem, ahol kártyák ezrei mennek 24/7-ben ( [link] ). Nem véletlenül telepítik őket minél közeebb az erőművekhez. Konkrétan gigawattokban mérhető a fogyasztásuk. Bővebben: [link] .p
-
válasz
icemad #80459 üzenetére
Alapvetően pont azt mondom, hogy én nem akarok okostévét, mivel úgyis valami számítógépet kötnék rá (ami már van amúgy is), akkor feleslegesen van a TV-ben saját intelligencia. (És feleslegesen fizetem ki.)
Nem mellesleg bármi külső cucc többet is tudhat, mint ami a TV-ben van. A modularitás/szabványosság jó dolog."Nem nagyon van már buta TV. Legalábbis olyan, aminek jó a képminősége is." -> igaz, de nem tartom jó iránynak.
@Tírailblazer : OK, de milyen életciklusokkal dolgozik a LG? Mert az egy dolog, hogy a WebOS 2014 óta létezik.
A https hibákat azért mondom, mert ha már nincs frissítve a trust store, akkor egy idő után már nem fogadja el hitelesnek az időközben megújuló certeket a weboldalakon. Mondjuk ez sok idő. Némely olcsóbb Samsung telefonon már szívtunk ilyet melóhelyen, amit már csak belső hálón használnak mindenféle belsős webes alkalmazásokkal, de volt, ami amiatt nem működött, hogy a beszállító certje lejárt, és megújították az egész chaint. Ugyanez történik a baromi régi OS verziókkal is... -
Migráns
tag
válasz
icemad #80162 üzenetére
Sehogy.
Én nem írom, hogy istennő. Erosz/Cupido-t írok, akik férfiak, és akiket szoktak íjjal, nyíllal ábrázolni. Viszont ez határozottan nőnek tűnik. Miattam az is előfordulhat, hogy - mint az angyalábrázolásoknál - nincs a delikvensnek neme.
Artemisz egy sportos, nyulánk istennő a legtöbb ábrázolásán, ez itt egy dundi valaki.
Ha körbenézel, a vitrinben egy esküvői fotó látható, ráadásul az egész helyszín inkább egy örömtanyára emlékeztet engem, mint vadászteremre. Ezért asszociáltam inkább a szerelemre.
Persze miattam lehet Artemisz is, XXL-es kiadásban.
Hogy a bukaresti piacon miért Vénusznak árulják? Azért, mert a fantázia határtalan....... -
BiP
nagyúr
válasz
icemad #80096 üzenetére
Busz,Metró, Villamos.
szebe+koby11h : Egyetértek.Csak sajnos meg lehet nézni, mik járnak az utakon. Minél nagyobb legyen. Ma már mindenki SUVt akar. És már a kisautókból is crossovereket csinálnak, mert arra van igény. (nem a valós felhasználásból származó igény, csak a hülye nép ilyet akar, mer' az most a menő, meg nagyobbnak látszik).
Pedig városi közlekedésre (munkába járás, bolt), amin úgyis anyuka vagy apuka tök egyedül ül a kocsiban, esetleg viszi a csemetét az oviba, iskolába, arra bőven elég lenne egy kisautó a felsorolt kategóriákból. Csak hát a tudat, hogy ez "kisautó", nem veszi be a nagyzolós gyomruk.Ez a terepjárós zöld rendszám csak azért van, hogy ne német rendszám legyen azokon, hogy a fillérbaszó gazdag vállakozó is örüljön a fejének. Mert gyakorlati értelme nem sok van.
-
-
-
-
-
válasz
icemad #77330 üzenetére
Én is kb. ekkora cégeknél húztam le az elmúlt éveket, ráadásul pl. most fémipari helyen vagyok, de az egész telephelyen ha 50-100db asztali workstation gép van, meg kb. ugyanennyi laptop. És ez az egyik legnagyobb telephely. (Sima laptop+asztaliból 2000 feletti mennyiség van. Ha valakinek CAD-es állomás kell, általában teljesen bekészül a főnöke az árától
)
Szóval 100 ezer megvan, de az elég kevés a milliós darabszámú WS VGA piacon. Viszont az stabil. ezek a cégek mindig megveszik kb. azt a kártyamennyiséget, míg a gamer piac nagyon hullámzik. -
-
-
koby11h
őstag
válasz
icemad #76380 üzenetére
Magyarországon a törvény magánszemélyeknek saját felhasználásra legálisnak tekinti a letöltést.
Részben e miatt van, hogy MINDEN adattárolóra (merevlemez, SSD, CD, DCD, pendrive,memóriakártya, beépített háttértárral rendelkező rögzítő / lejátszó eszköz) megfizettetik a szerzői jogdíjat.
Akkor is ha bizonyítottan nem arra használod, vagy például egy vállalat veszi meg.
Tehát megveszel egy számítógépet amiben van egy háttértár amire kifizetted a jogdíjat ELŐRE, ez után amit magánszemélyként letöltesz azzal csak élsz a megvásárolt JOGODDAL!
Tehát erre nem a 8. parancsolat vonatkozik. Szerintem -
-
válasz
icemad #76376 üzenetére
Nem csak ez volt a kérdés.
Mi van azzal a jogdíjjal, amit az SD kártyákért fizettem?
Mi van azokkal az adatokkal, amiket a Google felhasznál? (Mondjuk hogy akkor reklámnézéssel és adatokkal fizetsz, és én nem nézek reklámot? Mert erre én is mondhatom, hogy nem üzlet nekem...) -
válasz
icemad #76372 üzenetére
Törvényileg lehet, de amúgy mivel van reklámblokkolóm, hát akkor se lát belőle a Youtube egy fillért se, ha gépen hallgatom. Szóval nem húzok belőle hasznot, nem mutatom be nagyközönségnek... Csak nem mobilneten jön a stream, hanem lementem hallgatás előtt (el se rakom amúgy, meghallgattam, törlöm, nem szoktam ilyesmit tárolni). Biztos rettenetes dolog ez is
Amúgy akkor gondolom annak a tényállásást is tudod, hogy kifizetem a SD kártyára a jogdíjat, amire csak és kizárólag a saját magam által készített képek és videók kerülnek... ... ... Meg amikor még CD-re archiváltam a képeimet, arra is kifizettem. Ez senkit nem zavart...
-
-
válasz
icemad #76104 üzenetére
Kínában akármi is lehet
@Scorp2011 : Mindenképpen vannak fizikai korlátok, és az főleg a chipgyártás most. Azzal nem tudnak mit kezdeni. Nem mese, eddig is lehetett olvasni sok esetben kihozatali gondokról a múltban (AMD 3 magos procik megvannak?)
Ha felszívja a piac, akkor jobban megéri kicsit alacsonyabb áron, de többet gyártani. Ugyanis akkor vennék a gamerek és a bányászok is, mondjuk 2/3 ennyin, mint most, de többen. Meg mondjuk valamivel nagyobb mennyiséget is felvenne ez a piac ezen az áron. De nem tud, mert nincs mit.
A gyártónak mindegy, ki veszi a terméket, csak fizesse ki.
Ha ezeknek bányájuk lenne, akkor nem adnának kártyát senkinek -
KROK640
nagyúr
válasz
icemad #75969 üzenetére
Ma már egész jól el lehet lenni csak telóról is, de sokszor jól jön a laptop. 1,5 ónap külföld megtanultam, hogy néhol megkerülhetetlen egy gép. (ami akkor jó ha laptop)
Egyébként egyetértek veled, ha keveset mozogsz könnyebb az azstali gépet cipelni mint venni egy lapost ezért. -
-
-
-
válasz
icemad #75963 üzenetére
Lenovo, T430-tól felfelé és X240-től kezdve : Leszeded az alját, és ott van minden. T430 előtt kicsit melósabb, de azokból sem kell kivenni az alaplapot.
Dell, E6400-tól felfelé (És 63xx 65xx) : Leszeded az alját, ott van minden.
Konzumer gépeket meg bonthatod le bármihez. -
-
-
cof
veterán
válasz
icemad #57067 üzenetére
Megér annyit ez a nem túl kreatív játék (csak most belepörgettem a youtube-on pár videóba), hogy hamarabb tönkre vágja a szeme világát? Bennem is mély nyomot hagyott gyerekkorom CRT monitor korszaka, egy időben nem szembe volt a monitor, hanem jobbra, és ezt az évek alatt meg is érezte a jobb szemem, rosszabb mint a másik... Bár ha jól emlékszem 50-50-75 Hz-en bámultam csak, na de egy LCD azért teljesen más.
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
icemad #56853 üzenetére
De ezen hogy hasíthat az a Win7! 1 GB memória, 1 mag. Vajon van rajta víruskereső? Mennyi lehet a boot idő, 4 perc, 5 perc?
Ezeket kellene gondolkodás nélkül bontóba leadni, vagy esetleg a működő alkatrészeket el lehet adni apróért, de nem azt mondani hogy jó netezésre, film nézésre (film = FHD, vagy 4K) manapság.
Ok, elfogadom, hogy van akinek erre telik, de akkor sem szívatnám Őket egy ilyen géppel 2019-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest