- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri27 #16611 üzenetére
Azért érdekes, hogy miután már tisztázva lett, hogy a 280x még 3 éves sem lehet, még mindig a 4-5 éves kártyával jössz. Nekem tényleg 4 éves kártyám van (Radeon 7950, ami utána R280 néven élt tovább a Radeon családban), és a tuning ellenére csak a hűtése gáz (megdöglött az egyik ventije).
A másik dolog, hogy tetszik vagy sem, de a piac áraz, nem pedig te egymagad. 30e Ft-ért nem kapsz 280X-et. Pont. Innentől kezdve az egész gondolatmeneted egy önigazolás arra, hogy te 30e Ft-ért nem akarsz venni kevesebb, mint 3 éves kártyát...
-
-
válasz
Gyuri27 #16623 üzenetére
Akkor nekem eddig szerencsém volt. Amit kipróbálással vettem, mind működött később is. Most is egy ilyen "nímand"-tól vásárolt Sapphire HD 7870 van a gépemben, amit elhozott, futtattam rajta kicsit Heavent és azóta is megy szépen.
Viszont most nagyon gondolkodom R9 380(X) kártyában, van itt a HA-n új X-es Giga 66k-ért. Állítólag annak jó a hűtője és hát 3 év hivatalos gari van rá az eladó szerint (Cole86).
-
válasz
Gyuri27 #16611 üzenetére
Én gari nélkül kipróbálással max 30k-ért veszek VGA-t, konkrétan a 7870 ér ennyi nekem. A 40-50k-s sávból maximum garival vennék használtan, efelett pedig újonnan csak. Csábító a még garis R9 290 is, de azok óriás fogyasztók, és a G80 óta tudjuk, hogy ezek a magas fogyasztású GPU-k előbb utóbb meg akarnak szabadulni a PCB-től. Ebből élnek a BGA-zók.
Szóval egyetértünk, drágább kártyát inkább újonnan (illetve nálam játszik még a fiatal kártyát hivatalos, sok garival).
#16609 Runo csak neked: Ettől becukizol!
-
-
válasz
Gyuri27 #16587 üzenetére
Nem tudom, hogy te mit látsz a HA-n, én az alábbit:
HD 7870: 30k körül
R9 280:
R9 280X: 45-57k között
Más kérdés, hogy a 2012-es 7870-ekre nincs gari, de akkor sem fogod megkapni 20k-ért. 25-ért sem, mert az a 7850-ek területe.
40k-s 280X egyszer volt a HA-n, nem lehet általánosítani. Nyugodtan állj oda az eladók elé és hivatkozz rá, hogy egyszer valaki valamilyen okból kifolyólag (ki tudja, miért) 40k-ért adta azt a kártyát, amit ő 50k-ért kínál, majd meglátod, milyen készséggel fogja odaadni neked. Semmilyennel. Azt mondom, ha van rá 1,5-2 év gari, a 280X-en el lehet gondolkodni 50k-ért. Én mondjuk nem vennék, áramtemető...
-
-
MK VII
veterán
válasz
Gyuri27 #15892 üzenetére
Felőlem jöhet a Tek-tek-tek-tek tek-tek-tek...
(#15893) norbert1998
Ez mostani történet.. Konkrétan tegnapi. Feltettek lófogásra egy Asus Strix GTX970-et 40-ért. Törölték..
Aztán feltettek más regisztráció alól egy Gigabyte GTX970-et 45-ért.. Azt is törölték. -
seniman
veterán
válasz
Gyuri27 #15605 üzenetére
Feleslegessé vált.Én meg nem fogok semmit hónapokig upolgatni,hogy +2K-ért menjen el
De nem is volt még egy hirdetésem se téma itt a topikban
Épp tegnap röhögtem szét az agyam,egy lidérc egy H80i GT-t árul bolti ár alatt kétezerrel.De a hirdetés szövegében benn van,hogy árgépes okoskodásra nem kíváncsi.Más a H105-öt olcsóbban adja 3év garival
-
Traxx
őstag
válasz
Gyuri27 #15473 üzenetére
Pontos konfig az adatlapomon: Giga P35-DS3, Core2 E6550 (tuningot passzolom, elvileg van ebben az állatfajban kraft, de nem próbáltam), 4 giga DDR2 (Corsair és Geil, ha számít). A CPU-hűtőt sajnálnám eladni, mert hangtalan, és a hírekkel* ellentétben a kis alsó venti sem adta be a kulcsot, de 0 perces gyári van, szintén ha számít jeligére.
A reális árat passzolom, de nyilván nem az újkori -10% lenne, mert akkor csak a proci lenne 35K körül
*: sokan panaszkodtak rá, hogy nem húzza sokáig és beáll / visít, de nekem évek alatt nem döglött be
-
MK VII
veterán
válasz
Gyuri27 #15470 üzenetére
Az a szörnyű, hogy ezek a cégek megélnek ilyen árak és szolgáltatások mellett.. Bár a vásárlókat minősíti, ha nem tudnak különbséget tenni bolt és bolt közt..
"De hát a magyar lusernek, akarom mondani usernek csak az ár számít. Mert ha már valami egy ezressel olcsóbb ott kell venni."
De még csak nem is olcsóbb kb. semmi. -
seniman
veterán
válasz
Gyuri27 #15434 üzenetére
A múltkor megbízható ezer éves tag árult ennyiért egy picit esztétikai hibásat.Ha nem előznek be,már nálam lenne.Kinek biznisz ezt a sok törött kínai szart megvenni?Mert ha van hozzá egyáltalán alkatrész,javítással többe van,mintha újat venne.
Aztán vettem egy zsír új Asus-t az Edigitalból 22-ért
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Gyuri27 #15353 üzenetére
de mi az hogy "teljes"? van 12 hónap kötelezően vállalt jótállás, utána (illetve még az első évben is, párhuzamosan a jótállással) van a gyártói garancia. amit a gyártó ad, azt ír bele amit akar, ha bajod van, nem véd a törvény. az meg, hogy hogyan jelölik puszta marketing.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #15350 üzenetére
majd utánanézek ennek
mondjuk ahonnan én vásárlok ott nincs ilyen, de mókásak, lifetime gart nem tudta megoldani a programozójuk, 99 évet ír, ramoknál van ilyen pl, 20 év múlva azért megnézném az arcukat amikor valaki visszabattyog egy anno qrta drága ramcsodával és vissza kell adniuk a zsetont
szerk: gyurkikrisz jogszabályban ez másképp van, amit a gyártó ad köteles továbbadni a nagyker is kisker felé, kisker pedig a vásárló felé, és gyártók részéről nem láttam még 12+24-et
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #15346 üzenetére
pcx 12+24 hó garit adott a kártyámra. Gigabyte-nak van hivatalos magyar szerviz képviselete, szóval azokkal a kártyákkal lehet a concordehoz fordulni (értsd szopó) Ahol nincs, ott Ők vállalják az ügyintézést végig.
Ipon-tól tápot vettem mostanában, ott csak simán 60 hó gari szerepel. -
kenwood
veterán
válasz
Gyuri27 #15328 üzenetére
3-5 k ert valoban nem eri meg.
feljebb mar mas a szitu.
gtx 960 gamin bolt 71, ph 60
r9 390 bolt 100, ph 90
ujabb i5 procik boltban 70-75, ph 55-60
ezek mind egy evnel fiatalabb cuccok,vagy cpu,ahol nem szamit.van rengeteg tularazott cucc,de azert itt paran nagyon atestek a lo tuloldara,lenyegeben minden apro elado vagy vevo hulye.raadasul ezt kb. heti 5x ujra leirja ugyanaz a 3-4 ember
-
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #15303 üzenetére
Ez totál mentalitás, hozzáállás és anyagi lehetőségek kérdése.
Valakit totál nem zavar, ha használt a cucc, de minden forint számít.
Valakinek meg bőven megér 4ezret az, hogy újan kapja meg boltból. Különbözünk, de a másik sem feltétlenül hülye (ilyen is van persze), csak mások a szempontjai.(#15306) aero2zero: Engem a héten egy fórum nem engedett be, mert hogy Chrome-ról vagyok (mobilos). Gondolom a beépített reklámblokkoló miatt.
Konkrétan úgy írta, hogy kitiltottak, megijedtem, de kiderült, hogy csak a Chrome-ot nem szerette.(#15318) Yutani: A Gravis kártyáknak eszmei értéke van, azért ennyi.
Kipróbálás viszont nem hiszem, hogy annyira szempont lehet, elvégre úgyis a polcra kerül - gyanítom. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #15303 üzenetére
komolyan nem értelek. Mondtam én, hogy vegyél? Szar a vevő oldalon lenni, ez tény.
De én csak annyit mondtam, hogy eladóként nem kell parázni, mert jelenleg kis bukóval eladható bármi, amit újként kihozol a boltból.
Nézd meg a konfigom, proci kivételével mindent boltból hoztam ki újan, mert nem fogok 10% -ért kockáztatni.
4 évvel ezelőtt nem volt új cucc a gépemben, akkor alap volt hogy az áfát nem fizetem ki egy használt cuccon.
De ha egy r9 380-nak megfelelő 3 éves használt szar 40k az aprón, akkor eladom az 2+ év garis r9 380-at kis bukóval, akkor is ha jön az újabb generáció. Ennyi volt a kijelentés. -
seniman
veterán
válasz
Gyuri27 #15303 üzenetére
4 ropi spórolás mellett még mindig beüthet,hogy téglát,vagy fa intarziás SSD-t hoz a postás.Vagy semmit
Ezért hanyagolom most már az aprót,bolti áron inkább a boltban vásárolok.Nem flegmáskodnak,ha kérdezek,nem kell előre utalni,nem küldenek el a halál f@szára,hogy nincs postázás.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Gyuri27 #15291 üzenetére
A jelenlegi Kindle hirdetése mellé egy ilyet találtam (sajnos a nickje miatt nehezen lehet rákeresni rendesen), 25K-ért hirdette és boltban 14K
Nem is értem miért nem vitték el.
Archív hirdetés, csak nem rúgnak seggbe a linkért
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #15270 üzenetére
velem csupa + dolog történt, még lófogás oldalról is
1-2 azért betalált, pl üvegtéglát akart postáztatni az ember
finoman mondtam neki úgy 2,5kg/db, hogy gondolta, örülnék ha megosztaná velem
már egy doboznak is több a pk-ja kb mintha helyben megvenné
féldisznó beszámítással mostanában nem találtak meg -
-
SUPREME7
őstag
válasz
Gyuri27 #15198 üzenetére
Persze, csak a f@sznak van kedve egy ilyen gyökérrel harcolni ha úgy alakulna ...
Azt meg nem szeretném, ha valaki elviszi a tévét garival, aztán meg ha szüksége lenne rá, és nincs annyira képben, ez a majom lepattintja, hogy számla nélkül nincs gari, akkor engem fog köpködni, hogy átvertem.(#15199) snecy20:
Mióta megy a prémium rendszer és befolyt némi lóvé, egyre rosszabb a PH elérése, szóval ki tudja
-
SUPREME7
őstag
válasz
Gyuri27 #15181 üzenetére
Kollégám 2 éve kötött a vodánál mobilnetet, 8GB havontak 3.5K +adtak
ajándékbaegy 10K-s mobil wifi routert. Most járt le a hűség, 4K lett havonta az új díjszabás szerint ugyanez a csomag. Kollégám bement, hogy ez sok, aláírattak vele 2 évet pluszba, hogy a 3.5K-t fizesse továbbra is -
seniman
veterán
válasz
Gyuri27 #15181 üzenetére
"Azt gondolná az ember, hogy a 2 év előfizuért kap valamit"
Két év röghöz kötést,hűségidő néven,meg minden hónapban egy zsíros csekket.
Asszonynak is volt trés előfizetése,többször volt kikapcsolva neki,de érdekes módon a percek ilyenkor is ketyegtek.Valami kis díjcsomagja volt,amivel 6K körüli számlái voltak zsinórban.Rá akarták beszélni egy magasabb hiperszuper csomagra,ami fix 8K lett volna.Nem kellett neki,onnantól,folyamatosan 9-10ezres számlák jöttek.Akkor szépen beintettünk nekik,húzzák a f***ukra az előfizetésüket,meg Lucifer b@#ssza meg őket a pokolban lisztes f@sszal
Ráadásul az előfizus percdíjaik fillérre megegyeznek az én dominósaimmal,akkor minek nekem kötöttség,meg fix költségek?
Egy 1500-ös feltöltéssel akár két hónapig elvagyok.
-
MK VII
veterán
válasz
Gyuri27 #15171 üzenetére
+10%-ért?
Huawei P8 165 ezres listaáron van 2 éves hűséggel havi 10 az előfizu + 5k a törlesztő és 40 ezret fizess be az elején. Megveheted 1ft-ra is viszont akkor 8k a havi törlesztője a telefonnak..
És akkor ehhez még hozzájön a telefonos hitelbírálat ( ami egy határozottan ilyen látszat kommunikáció, mert akármilyen adatokat megadhatsz, hogy miből élsz ) ami után 2 perccel küldenek egy SMS-t meg egy email-t, hogy a 40 ezren felül még fizess be 60 ezer előleget amit persze majd jóváírnak havonta.. Tehát..
40+60=100k amit kiadsz már az elején + havonta a 10 ezer havidíj meg az 5k részlet a telefonra. Mondjuk 6 hónapig nem kell havidíjat fizetned. De pont azért vesz az ember előfizura, mert olcsóbban megkapja a telefont és egy összegben nem kell annyit kicsengetni az elején.
És mennyibe kerül függetlenül a készülék? 120 ezer forint.
De legalább az előfizui jó áron vannak.
Telekomos vagyok és hányok az áraitól. a Telekomnál a legkisebb nettel a korlátlan előfizuja annyiba kerül mint a vodánál a legnagyobb...Nem tudom, hogy hova jut a szolgáltatók pofátlansága, de egy péklapáttal orrba verném a vezetőket.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #14906 üzenetére
1,1M + tréfa pl. Ha céges rafkós könyvelő majd papíron vezetgeti még a gépet egy darabig, idén csak elkönyvelték 1,1M kiadásnak...valami ilyesmi lehet, nem vagyok könyvelő
csak ismerek párat
Ilyen cuccot csak nagy bukóval lehet túladni ha nincs számla, ilyet magánember magáncélra nem vesz. Lehet tényleg keresett is vele egy zsák pénzt, aztán ki tudja. Mindenesetre elég impozáns dög -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #14900 üzenetére
Lehet melózott vele és az árát már vissza is hozta. Bár akkor nem feltétlen ez a vga lenne benne. Aztán lehet olyan meló volt amihez különösebb vga nem kellett.
szerk: seniman Biztos nem játékra rakta össze. Ennyi rammal már sok mindent lehet csinálni, de apuci kedvence is tudja hogy már 32 is erős túlzás játékhoz. Lehet volt benne valami brutál quadro amit eladott külön és beledobta az atit eladáshoz.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #14765 üzenetére
Ott a gond, hogy nem 30-50k bukóval akarják eladni, hanem max 5-10-zel
Természetesen nem új, de újszerű. Mondhatom tovább, van amikor nagykerben is megnézik a vga-t vagy kiskerben, attól még bolt újként adja el. Van amikor a kedves vevő visszavisz valamit, szintén legtöbbször újként adják el. Szóval azért túlszaladni se kell, ha valamit kipróbáltak attól még használt nem lesz, de már nem is új nyilván. Viszont annak az áron meg kell látszódnia, már csak azért is akinek számla kell már nem fog menni, akinek meg lényegtelen az mért adna bolti -pár százalék árat. De mostanában ez nem így működik erre.
Viszont fordítva is lehet, x termék 3 éves, de nem volt használva és nyilván új ezért, hiába már régen kifutott kiskerekből. -
horush
addikt
válasz
Gyuri27 #14716 üzenetére
"vigyáztunk egymásra még akkor is ha nem ismertük. Azaz ne vegye meg 10k-val a piaci ár felett."
Miért érdekel téged jobban, hogy a vevő jól járjon, minthogy az eladó? Minden pontosan annyit ér, amennyiért megveszik. Ha drágán adja, akkor úgy sem veszi meg senki, aki legalább 3 percet hajlandó rászánni, hogy körbenézzen a piacon. Aki még erre sem képes, az megérdemli, hogy drágán vásároljon.
Chaser:
Most is lehet itt vásárolni, van rengeteg jó ajánlat. A világon sehol nincs olyan apróhirdetési oldal, ahol nincsenek drága cuccok is. -
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #14652 üzenetére
Így van. A biztonságnak, megbízható forrásnak megvan a felára. És az a furcsa, hogy igazából nem is olyan sok, párezer pluszért (~5-10%) tényleg lehet találni jó eladót, de mégis sokaknál 1 azaz egy darab szempont van: az ár, minél olcsóbb legyen a cucc, és ezért hajlandóak belemenni kockázatos üzletekbe. Érthetetlen.
De elég megnézni -és most nem akarom elkanyarítani a témát- a devizakárosultak, a brókerbotrányban érintettek esetét. Ugyanez. Rongyos párezerért, kapzsiságból óriási rizikót vállalnak az emberek, még akkor is, amikor értelmes embernél villog a piros lámpa, ordít róla, hogy nem szabad belemenni.És abban egyet tudok érteni, ez a VIP státusz hamis illúzót kelt(het).
(#14657) TaaT: Szintén jópár oldalas beszélgetést megérne a dolog. Hogy normális embereket szerencsétlenségükre, figyelmetlenségükre meghurcolnak fillérekért, a szándékosan csalókat meg százezrekért, milliókért, milliárdokért sem akaródzik elkapni.
(#14658) BiP : Így van. Az oldal üzemeltetőjét elővehetik, ha a fórumon elfajulnak a dolgok.
Nem magáért a hozzászólásért, azért persze nem felelhetnek, ki mit mond, viszont az már az ő felelősségük, hogy ezt hogyan kezelik le, lekezelik-e egyáltalán. Pl. moderálással, adott esetben kitiltással.
Ha pl. ezt megjátszod a tescoban, akkor nem azért veszik elő a tesco-t, amit mondtál, hanem ha szó nélkül hagyják. De ha pl. felszólítanak, hogy kussoljál, menj ki az üzletből, esetleg kivisznek, akkor ők elvileg mindent megtettek, tehát felelősség letudva. -
Erdei88
veterán
válasz
Gyuri27 #14652 üzenetére
Azt hiszem mar itt is leirtam az esetem. F1Stat volt a neve a sracnak. En is utaltam neki 50 ezer foglalot. Heteken at uldoztem mire vegre osszejott az uzlet. Szemelyesen elhozta, minden rendben volt
Amikor bedolt nala a dolog az elso dolgom volt felhivni az aquat, szerencsere ott is minden rendben voltAkkor fogadtam meg, hogy meg oivatosab leszek. Ez is egy hajszalon mulott
-
válasz
Gyuri27 #14638 üzenetére
A te verziód a garis szónál bukik meg...
Egyébként van itt a HA-n egy gyerek, aki felvásárol VGA-kat igen alacsony áron, és ahogy látom, szokott eladni is. Ezek szerint vannak, akik mélyen ár alatt hozzávágják a cuccot? Mondjuk el tudom képzelni megszorult és hirtelen pénzt igénylő emberek esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest