- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syz
senior tag
válasz
djculture #26762 üzenetére
Üzletrontás?Hmm..
Mindannyian tudjuk,hogy a legtöbb ide bekerülő gémer/szeretett szutyok az okkal kerül be ide.Hogy nevetünk rajta?Persze.Azon,hogy vannak gyökerek akik nincsenek tisztában az árakkal vagy szándékosan félrevezetik a jónépet,megtévesztő hirdetéseikkel.Sokszor azt sem tudják hogy mit árulnak (de miről is beszélek hiszen írni sem tudnak) és emellett még ugye nekik áll feljebb ha ezt közlöd velük.Ez egy pontig vicces,de inkább szánalmas.Na persze az értelmesebb réteg tisztában van azzal,hogy messziről kerülni kell az ilyen embereket,ezért is fordul az elő hogy ha nem is jár ebbe a topicba egy illető de meglátja a hirdetést akkor nem bírja megállni,hogy ne írjon be valami üzletrontó szöveget.Hiszen maga az ár/termék/hirdetés szövege kiveri a biztosítékot nála.Ha most nem lehet ezentúl linkelgetni akkor nyugodtan fel lehet rá készülni,hogy még több lesz a szenny hirdetés..Nem vagyunk mi vásárlóvédő aktivisták csoportja és idióta emberek mindig is lesznek (sajnos egyre több),de ennek kiküszöbölésére és egyéb felhívó szándékú kommentjeinkre biztos az a legmegfelelőbb lépés hogy lekorlátozzuk jelen topic lehetőségeit.Hát gratulálok! -
kenwood
veterán
válasz
djculture #26605 üzenetére
De ezek nem rakjak ossze az arat,hanem apuci fizeti a havidijat,anyuci a telo torlesztojet,a tobbi meg az o sara,sose latta meg egy kijelzo arat egyben.
Ezek azok, akik bemennek a vadiuj iphone 7 teloval foliat venni,es a (felhelyezessel) 3-4000 ft-os minosegi foliara annyit reagalnak,hogy kinabol 3 jon fele ennyiert.
Hogy meg aznap elkezd feljonni a szele,a sarka,az nem gaz,ot nem fogjak draga foliaval lehuzni.#26606
Igen,oket hivjuk ugy gyujtoneven,hogy igenytelen.Mondjuk az igenytelenseg is relativ.
Sokan (foleg a csajok) egy nem napi szinten tisztitott cipot is igenytelennek tartanak. -
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
djculture #25752 üzenetére
"Buzi Amd miatt van amúgy ez mert szarakodott már ránézésre rossz konstrukciós modulos szarjaival. Igy az intel egyeduralkodóvá vált a piacon."
Azért lásd nagyobb perspektívában is a dolgokat, nekem rémlik, hogy az Intel visszaélt erőfölényével: (2002 és 2007 között)
Tekintettel jelentős erőfölényére, az Intel az x86 processzorok megkerülhetetlen szállítója volt, és az ügyfeleknek nem volt más választásuk, mint tőle szerezni be szükségleteik legalább egy részét.
A Bizottság szerint a visszaélést5 az Intel által a saját ügyfeleire (számítógépgyártók) és a Media‑Saturn‑Holdingra, mikroelektronikai eszközök európai forgalmazójára vonatkozóan elfogadott több intézkedés képezte.
Ezek értelmében az Intel árengedményeket nyújtott a négy fő számítógép-gyártónak (Dell, Lenovo, HP és NEC), azzal a feltétellel, hogy tőle veszik az összes vagy majdnem az összes x86 processzorukat. Az Intel hasonlóképpen kifizetéseket teljesített a Media‑Saturn részére, amelyek feltétele volt, hogy utóbbi kizárólag az Intel x86 processzoraival rendelkező számítógépeket értékesítsen. A Bizottság szerint ezen árengedmények és kifizetések biztosították a fent említett négy gyártó és a Media-Saturn hűségét, és ekképpen jelentősen csökkentették az Intel versenytársainak képességét arra, hogy a saját x86 processzoraik érdemein alapuló versenyt folytassanak. Az Intel versenyellenes magatartása így hozzájárult a fogyasztóknak kínált választási lehetőségek, és ezzel az újításra ösztönzés csökkentéséhez.
Ráadásul az Intel kifizetéseket teljesített három számítógép-gyártónak (HP, Acer és Lenovo) azzal a feltétellel, hogy azok halasszák el AMD x86 processzoraival rendelkező termékek bevezetését vagy tekintsenek el attól, és/vagy korlátozzák e termékek forgalmazását. -
seniman
veterán
-
Trailblazer
veterán
válasz
djculture #25319 üzenetére
Ez igaz, mégis minden trágya pc-t vele hirdetnek.
(#25317) MK VII: Azért utánanéztem, már ez elveszi az ember kedvét az ilyen mókáktól, idézem:
Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia! Az elállással érintett termék utánvétellel nem küldhető vissza, utánvételes átvételt nem áll módunkban teljesíteni.
-
SUPREME7
őstag
válasz
djculture #25154 üzenetére
Az eladónak meg erkölcsi érdeke nem eltitkolni a hibákat, amikről nyilván tud, ha 10 percnél tovább használta a gépet. Akik azt mondják, hogy személyes találkozó alkalmával 100%-ban meg tudnak győződni arról, hogy a cucc hibátlan, azok hazudnak. A foltos kijelző is olyan hiba, hogy lehet, hogy 5 perccel tovább nézi az ember, olyan háttér mellett ahol egyértelműen kijön a hiba, akkor simán kiszúrja, de ha az eladó van annyira rafinált, hogy beállít egy olyan hátteret ahol nem tűnik ki egy-egy fehér folt, akkor nagyon nehéz. (a Win7 gyári kékes - fehér háttere épp ilyen, simán megtévesztő lehet.)
-
Aramir
őstag
válasz
djculture #25019 üzenetére
Ilyeneket én is tapasztaltam, smart szerint 100%, aztán a felülettesztnél előjön pár ezer bad sector
Pont azért is írtam ide most, mert egy olvasási felülettesztnek elmegy az, hogy lemásolod az adatokat, már persze ha teljesen tele van a hdd, meg nem egyből kattogással kezdik az ilyen beragadt smartos példányok, nekem csak ez volt furcsa, szerintem szállítás közben vagy az első indításnál történhetett inkább valami.
-
Aramir
őstag
válasz
djculture #25017 üzenetére
Hát fene tudja, akkor sem az a tipikus csaló, hogy összeszed 1-2 értékelést, aztán elkezdi az átbaszásokat.
Még arra gondoltam esetleg, hogy amint megkapta, ki is próbálta a jéghideg vinyót, az aránylag hirtelen hőtől kicsapódó pára miatt sem lehet letapadás? Vagy ez hülyeség?Én mindig megszoktam várni, amíg nagyjából szobahőmérsékletű lesz bármilyen elektronikai cucc, amit kapok postán, és csak utána szoktam kipróbálni őket, ha olyan az időjárás, és olyat adtam el, akkor a vevőimnek is szoktam írni, hogy várjanak a próbával egy kicsit, ne jéghidegen. Mert oké, legyen beragadt smart, de egy kattogó merevlemeznek nem szokott még smartja sem lenni, azokat már detektálni sem tudja a számítógép, ahogy a vevőnél sem detektálta már.
Mindegy, ő dolguk, szerintem csak simán nem volt szerencséje egyik félnek sem. -
Aramir
őstag
válasz
djculture #25015 üzenetére
Az nem lehet, hogy szállítás közben valamiért letapadt a fej, az első indításnál le is szakadt a francba, aztán azóta persze kattog, mert lemásolta az adatokat róla, tele volt filmmel, utána készült egy sentinel kép az elmondása szerint. 126 pozitív után egy szar hdd-vel szopatná meg magát?
-
gban
veterán
válasz
djculture #24578 üzenetére
Aztán eladja a vevő jó esetben teszteletlenként és az első próbálkozásnál leégeti a következő vevő alaplapját is.
Vagy hibátlanként, és nem veszi vissza mert hibás volt a vevő alaplapja (nyilván, láthatóan már az se megy a próba után, így nem lehet bizonyítani az ellenkezőjét) és azért égett le a kártya is egész biztosan. -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
djculture #23443 üzenetére
Múltkor beszélgettem egy csávóval, azt mondja mellékesként médiacégei vannak.
(kiderült van egy web oldala+facebook-on is "bejegyezte")Razer6666
"egy ram miota gamer? vagy mitöl? [link]"
AMD-hez Corsair, Crucial, Mushkin, Kingmax RAM-okat szoktak ajánlani, hogy ettől prémiumok vagy gamer-ek-e nem tudom.
-
törölt tag
válasz
djculture #23011 üzenetére
Hozzászólást készítek erről a hozzászólásról.
Egyébként nekem a cuccai szimpatikusak, sok jó cucc van ott. Nekem egy Sony F490 volt anno, imádtam. Az ilyen kaliberű cuccai tetszenek, amiket anno az ember egy hűtőszekrény méretű toronyba rakott össze, az volt az igazi hifi.
A többi gagyi tucuc hülyegyerek minihifi az mondjuk engem se izgat. -
Gyuri27
félisten
válasz
djculture #22931 üzenetére
Én tudnék.
1: nem veszünk olyan holmit amire van törlesztő.
2: ha az cserés, pénz visszás. Akkor a csere cucc is vagy a pénz az enyém.
3: ha úgy adok el valamit, hogy nekem szerződésem van stb-stb. Ilyen esetben az legkevesebb, hogy oda tolom a pofám és segítek a vevőnek. Amit kérhetek az max az úti költség meg egy kávé.Régen az ember itt az aprón emberekkel boltolt. Most meg taknyos orrú hülye gyerekek vannak ameddig a szem ellát.
-
patomi
őstag
válasz
djculture #22929 üzenetére
Igen meg kapta volna a jelenlegi piaci árát (közel).
(#22928) kenwood Az eredeti tulajjal kötött részlet szerződést a szolgáltató, ehhez a vevőnek semmi köze.
Amúgy mivel nem ismerjük a szolgáltatóval kötött szerződést, valszed az eredeti tulaj "minden jogot" el sem adhatott a készülékkel. -
kenwood
veterán
válasz
djculture #22862 üzenetére
- A vevo vallalta ,hogy kifizeti a telefont,az elado vallalta, hogy kifizeti a tkomnak a hatralevo torlesztoket.
- A telefon arabol a telekom levonta a hatralevo reszleteket,annyival kevesebbet kapott vissza a vevo.
A hatralevo torlesztokkel mar nem a tkomnak,hanem a vevonek tartozik az elado.Ha akarnak,megyegyeznek egy reszletfizetesben.
A telefon aktualis piaci arahoz, es az osszeghez,amit a vevo visszakap, semmi koze az eladonak, o mar csak ugyintezo, aki a vevo karara szeretne megszabadulni a hatralevo torlesztoktol. -
gban
veterán
válasz
Érdekes egy helyzet annyi szent.
Van jogi meg emberi oldala, megközelítése is a dolognak.
Egyfelől, a vevő megvette a készüléket, minden tulajdonságával, jogosultságával együtt. Vagyis ezek után minden, a készüléket érintő kiadás illetve haszon őt illeti elvileg. Ezek alapján pedig akár a 160k-t is jogosan követelhetné, mert annyi visszatérítés járna a tulajdonában lévő hibás készülékért cserébe. Az eladó lemondott minden jogáról az adásvétellel, és vállalta hogy fizeti a részleteket tovább.
Magyarán, jogilag örüljön hogy a vevő nem kéri tőle hogy neki fizesse tovább a részleteket, a Telenortól kapott teljes összegen felül.
A buktató hogy nincs adásvételi. Bár a szóbeli szerződés is szerződés, de nehéz bizonyítani.
Kérdés, mi szerepelt a megállapodásban, kétlem hogy ez irányban bármiről is megállapodtak volna.A másik az emberi oldal. Itt nehéz igazságot tenni.
Egyfelől jogos lenne hogy amennyiért el tudta volna adni a vevő, annyit kapjon, de akkor miért nyerjen rajta az eladó? Szerintem meg kellene felezni a nyereséget, az lenne tisztességes. A nyereség pedig (az eltörölt törlesztők) + (a piaci ár és a Telenortól kapott összeg különbsége). -
MK VII
veterán
válasz
djculture #22864 üzenetére
Képtelen vagy megérteni látom..
Nem rajtam vered le hanem a szolgáltatón... Illetve verni sem kell a szolgáltatót, mert kötelessége az vásárláskori teljes vételárat megtéríteni, ha nem tud választani az illető az aktuális telefonok közül.
Na.. Most a szolgáltató megtérítette az első tulajnak az utolsó forintig a készülék árát úgy, hogy a maradék törlesztő részletet már nem kell befizetnie az illetőnek illetve az addig befizetett összeget visszakapta..
Az új tulaj kifizette a teljes vételárat a készülékért ergo neki járna vissza a fennmaradó törlesztési részletek összege amit már az előző tulajnak NEM kell befizetnie. Ugyanis azokat a részleteket is gyakorlatilag kifizette a második tulaj. Ezért is írt be.. Sőt még mivel jó fej volt csak a felét kérte volna el, de az eladó szarik bele.. Ergo le lett húzva..
Nem tudom mi nem érthető ezen.. -
MK VII
veterán
válasz
A szolgáltatónak kötelessége a garanciális idő alatt a telefon teljes vételárát megtéríteni, ha az a két év utolsó napjára esik akkor is.
Ha ő megvette 130 ezer forintért a telefont akkor annyi jár neki vissza, függetlenül attól, hogy mennyi időt használta mivel nem az eladó téríti meg a kárát hanem a szolgáltató. Jelen esetben van egy csavar a dologban, mert ő a második tulaj viszont mivel az első tulajnak ő kifizette a telefon rendes vételárát ezért őt illeti meg a garanciális szolgáltatói kártérítés.
Teljesen jogosan írt be. -
-
kenwood
veterán
válasz
djculture #22051 üzenetére
Az nem rossz,szinte minden ilyen kinos szitut megold.bar vannak hibak,amik random,vagy hosszabb terhelesre jonnek elo.
Ha valaki kiprobalja nalad,de meg aznap este beszarik a cucc,ugxanugy verni fogja a kapudat,es meg a lakcimedet is tudja.A konkret ugyrol az a velemenyem,hogyha kiderul,hogy a ket kartya egyike a csikozos,5kert hirdetett,akkor attol fuggetlenul,hogy visszaveszi-e ,vagy sem,nincs helye a kozossegben.
Ha megussza 1-2 negativval,akkor egy kalapba kerul azzal,aki papirzsepibe csomagolva adott el egy amugy tokeletesen mukodo intel procit,es a gerinctelen fereg vevo nem szolt a helyszinen,hanem otthon sunyiban huzta le az eladot. -
ViZion
félisten
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
djculture #21728 üzenetére
Egy hetes cucc, valszeg rájött hogy nem kell neki, és/vagy kell neki a pénz. A kiírt árért senki nem fogja megvenni tőle (max valami balek), így ha nem akarja hogy rárohadjon akkor muszáj lesz annyiért eladni.
(#21726) MK VII
Pár napos cucc, nem hiszem hogy használni akarja, vagy elajándékozná.
-
MK VII
veterán
válasz
djculture #20925 üzenetére
Na és itt jön képbe még egy dolog..
Ha egy PCX vagy egy másik akármilyen nagy cég minden szarért pénzt kér akkor rendelésnél vagy bepipálod vagy nem, de mindenképp fizetsz valamiért és elfogadod, hogy ez így működik..
Hozzám bejön egy ember és ez miért ennyi az miért ennyi, nem lehetne-e olcsóbban, megjavítok egy órát és utána mikor fizetni kell akkor közli, hogy ennyit ő nem szánt az órára holott előtte tisztáztuk az árat, de pofátlanul nem akarja kifizetni.
Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy addig amíg egy nagy cégtől teljesen természetes, hogy minden szirszarért pénzt kér és elvárja, hogy kifizesd szó nélkül addig engem minden nap bombáznak a suttyók, hogy miért ennyi meg annyi és nem fizetnek. Valamiért úgy érzik a "kedves" vásárlók, kuncsaftok, hogy egy kis vállalkozónak be kell szólni és teljesen meg kell alázni csak hogy 5ft-ot spóroljanak a kétkezi munkáson, egy nagy vállalatnál meg szó nélkül kifizetik a felárakat. Rohad ez a világ nagyon. az a baj...(#20926) Faterkam
Ez igaz, de az Ipon mint cégnek van cégvezetője aki lefektet bizonyos dolgokat.. Ha ő azt mondja, hogy 400 ezres rendelésnél nincs postaköltség akkor az a munkás aki leszaromból dolgozik náluk az sem fogja elkérni, mert nem teheti meg mivel az internetes rendelésnél nincs ott eleve feltüntetve a postaköltség.. Szóval vezetői szinten nulla emberség és érzés van az ekkora cégeknél.. -
MasterMark
titán
válasz
djculture #20561 üzenetére
Nem jobb, mert itt látszani fog ha törölve lett a hsz., ha jól emlékszem. Szóval ha van 100 törölt hsz. az eladó által, az már kérdéseket vethet fel.
Amúgy meg szerintem aki így akar hirdetni annak ott a lófogás az összes balekkal. Hardveraprón meg aki hirdet az meg vállalja azt, hogy itt esetleg lesz hozzászólás, és nem tud átverni mindenkit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Wake on lan hogyan?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Battlefield 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest