- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
válasz Szellem. #3436 üzenetére
Gondolom selejtes volt, aztan meg volt feszulve, a toltes kozbeni hotagulastol meg megreccsent. Mondjuk, ha ingyen volt, meg kicserelik tok mindegy.
En speciel olcso szart hasznalok, nem hiszek a csitrillio forintos uvegfoliakban, mint azokban sem, amiket a magyarosi reklamozott.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
válasz Szellem. #3233 üzenetére
Aliexpress-ről rendelt pzoz 3d fóliát raktam rá, ami kiválóan működött amikor lehajoltam és a kabátom belső zsebéből kiesett. Betonra, sarokkal... Sötét volt így nem is néztem meg, inkább azon gondolkoztam, hogy ennek örömére tisztán igyam a hűtőben figyelő ballantines-t vagy kólával...
Felmentem a lakásba és ott a világosban láttam, hogy csak a fólia tört porrá a sarkán és karcos lett a szintén aliexpress-es cafele ultra thin tok.
Most visszakerült a spigen az új fólia meg úton van.
[ Szerkesztve ]
-
talamasca
senior tag
Nem használok.Az eddigi iPhone-oknál semmit sem használtam, mert nincs olyan tok, ami ne csúfítaná el a kinézetet. Mivel üveg a hátlap és a 6 óta a kijelző sarka is könnyebben reped, ezért egy ilyen sima, egyszerű tokot használok.
Esett már le földre, kocsiba ülés mellé.
A telefon makulátlan állapotban van.Ezt is levenném, de biztos bánnám, ha másnap törne. 🤯
“Black as midnight on a moonless night.”
-
törölt tag
Én ilyen sima fóliát tettem rá. Pár nap alatt itt volt. 1-2 karc már látszódik rajta...néha véletlenül összefogom pakolászás közben a kulcsokkal.
Üvegfóliákkal nincs tapasztalatom. Soha nem volt még. Idegenkedem tőle, főleg mert eddig csak olyan vastagokat láttam ami szerintem a fülem is kidörzsölné telefonálás közbe xD de gondolom mostmár vannak vékonyabb és gondosabban kidolgozottak is. Nem tudom mennyire befolyásolják ezek a kijelző élességét, szineit és érzékenységét. -
totopad
senior tag
válasz Szellem. #3120 üzenetére
A régebbi készülékeknél egyértelmű volt a wifi előnye a fogyasztást tekintve, még talán most is, de már messze nem fogyaszt annyit a mobil net sem, mint mondjuk a 4S idejében. Emlékszem, hogy annó pillanatok alatt esett 10%-ot mobilneten, míg ugyanolyan használat mellett wifi-n evett 3/4%-ot!
-
psajti
aktív tag
válasz Szellem. #3115 üzenetére
Sokat gondolkodtam én is a 2 között, ha meglátok egy X-et akár valami reklámban még mindig megkívánom, de inkább 8 plust választottam az már kiforrottabb. X-ből majd inkább a második-harmadik generációt. És nem is bántam meg a döntésem! Az üzemidő meg valami marha jó. Nem mostanában volt olyan telefonom amit elég volt 2 naponta tölteni és 50%-kal elmertem indulni reggel melóba. Még csak 2 hetesek leszünk de abszolút örülök, hogy visszatértem iPhonera.
[ Szerkesztve ]
-
-
hemaka
nagyúr
válasz Szellem. #3101 üzenetére
A live wp nem mozog, csak ha nyomod a kijelzot, aminek igazabol mai napig nem ertem mi a lenyege.
A dynamic ami mozog, azok a korok, de hogy olyat lehet-e varazsolni a mobilra masik fajtat, azt nem tudom. Pedig valami sotetebb jobb lenne, pl ami az X-re van, nekunk meg erthetetlen okokbol nincsen.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
válasz Szellem. #3075 üzenetére
Nekem is van egy Liquid Armorom (i8), de nem használom jelenleg. Maga a tok teljesen rendben van. A PZOZ 3D fóliát viszont felnyomja. Nekem kicsit vastag, így most egy Cafele Ultra Thin tokkal használom. Nagyon frankó, nagyon vékony, de pont ez a hátránya is. Leesés ellen nem véd, és maga a tok is könnyen elszakadhat. Sajnos nálam már jobb alsó sarka nem illeszkedik teljesen, mivel néha kiveszem a tokból és kipucolom, de legutóbb nem voltam túl ügyes.
-
Dzsuri89
őstag
válasz Szellem. #3075 üzenetére
Én a Liquid Armor tokot használom 8 Pluson. Számomra nagyon jó vétel volt, mindenhol védi a készüléket, jó a tapintása, sokaknak picit csúszós, amit én azért kedvelek, mert nem ragad rá a por, illetve a nadrágomat se lyukasztja szét a ki-be helyezéstől. Ha még kapott volna egy mikroszálas bélést is, akkor lenne a hibátlan tok, de ezt a részét korrigáltam egy hátlap fóliával.
-
_ak_
addikt
válasz Szellem. #3036 üzenetére
Érdekes amúgy én pont fordítva voltam , csak nem bírtam annyi ideig az iPhone-nal. Egy héttel korábban teszed fel a hirdetést, akkor mi cserélünk telefont.
Nekem hiányzott a nagy screen, a transmission client, a miband funkciói, widgetek, aptX, streameles yatseval az rpire vagy fizetés az NFC-n keresztül vagy éppen, bemondva keresni és lejátszani egy trailert a youtube-on.
Egyedül az aksi idő ami zseniális volt, illetve úgy tűnik, megszoktam a force touchal váló lépkedést a szövegben, de ha már itt tartunk a keyboard is jobb szerintem androidon, már ha swypeal írunk. És az aksi is valahol trade off volt, mert pl így hétfőnként nem tudta automatikusan lehúzni a Spotify playlistet, csak ha elindítottam vmi zenét.
Nehéz is volt mégis üresen kongott a kijelző.Szóval nekem az a meggyőződésem, hogy szolgálatában és lehetőségekben többet nyújt az android, illetve amiben bíztam, hogy nem bukom akkorát rajta, ha eladom, hát pár hónap alatt 100k-t zuhant az iPhone is.
Megkérdezhettem, hogy neked mi hiányzott a Note-ból, mi húzott vissza?
(Egy sok éve iPhone-os kolléga is i6-ról beleugrott egy s8-ba és eddig csak jókat tudott mondani, kíváncsi vagyok, hogy hétfőig kitart-e a lelkesedés)Let's begin, de gozaimasu!
-
veterán
-
nitro16
senior tag
válasz Szellem. #1836 üzenetére
Köszi
Rendeltem még Vasárnap Spigen Neo Hybrid 2 tokot írtak 2-4 nap beszerzést de még sehol semmi, így gondoltam lemondom. Aztán máshol találtam készleten a fentebb említett spigen tokot meg még ezt is néztem CASEOLOGY de nem tudom milyen lenne. A nillkin 3d üvegfólia már megvan, így mindenképpen olyan tok kellene ami nem nyomja fel.
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #1326 üzenetére
Én csak amiatt gondolkozom benne, mert nem akarok úgy járni, hogy az alá kerülő por szarrá karcolja az üveg hátlapot. Láttam már pár olyan iphone-t, ami ótvarabb módon nézett ki tok levétele után, mint ha soha nem tartották volna tokban és össze vissza dobálják. Főleg a kamera környéke (mint ha késsel körbe karcolták volna masszívan).
(#1323) -secret- : Én se vettem még nagyon drága tokot, de kedvezménnyel megkapnám 8.000 Ft körül, ami még mindig sok, de mégse 17.000 De ugye a kérdés az, h megéri-e vagy csak felesleges flancolás.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Parallaxis
addikt
válasz Szellem. #943 üzenetére
Nehogy azt mond, hogy egy 5,8 colos amoled ugyan annyit fogyaszt, mint mondjuk egy 4,7 colos?
Ok, akkor mesélj, szerinted melyiknek lesz nagyobb fogyasztása az 5,8"-os FHD-s kijelzőnek, vagy a 4,7"-os QHD-nek?
AMOLED esetén annyira nem befolyásoló tényező a kijelző mérete, mivel elsődlegesen a felbontás határozza meg fogyasztást (no meg az alpixel elrendezés, hisz egy RGB-s FHD lényegesen többet eszik, mint egy pentile FHD azonos méret esetén is). -
Parallaxis
addikt
válasz Szellem. #939 üzenetére
Ez Samsung és iPhone kijelző összehasonlítás.
Vagyis Amoled és IPS. Itt konkrétan a kijelző fogyasztási adatait látod, nincs jelentősége a többi komponensnek.
A kijelzők méretének aránya!
No ennek abszolút nincs jelentősége.
Egyrészt mert az IPS-nél a háttérvilágítás viszi el a fogyasztás zömét és a különbség nem sokat jelent fogyasztásban. Másrészt AMOLED esetén szintén semmi jelentősége nincs a méretnek, ellenben a felbontással. Szóval van igazság abban, amit írsz, hogy 1:1-ben nem lehet ezeket a táblázatokat összevetni, de iránymutatásnak elegendőek.Gondolom Te nem egész nap egy fehér hátteret bámulsz?
Minden amit olvasok, annak világos a háttere, szóval de.
-
kchris78
veterán
válasz Szellem. #934 üzenetére
Az AMOLED akkor fogyaszt kevesebbet ha hozol egy átlagos felhasználói viselkedést hogy miket nézel rajta. DE ha te NEM vagy átlagos és csak fehér hátteres szövegeket olvasol akkor nem fog érdekelni hogy milyen az átlagos felhasználó. Az hogy emiatt gyakorlatilag statisztikázni lehet a SOT-ot de tervezni nem... Nekem az egy kicsit a nonszensz kategória hogy ha weboldalt böngészek fehér háttérrel az sokkal többet fogyasszon olyan szituációban amikor fontos az üzemidő.. Autóknál dettó: feldughatja magának valaki a 90kmhs fogyasztást meg amit a gyártó átlagol, ha városban használod, és az jóval több.
Az Apple pont ezért nem hozta be az AMOLEDet eddig szerintem: az oprendszer gyakorlatilag mindenhol szép fehér hátteres... X-el nem volt más választása a bezel-less kialakítás és a notch miatt.
Plusz a beégés - elhasználódás. Ez utóbbit nagyon nem hangsúlyozták ki de az AMOLED szerves anyag, lebomlik. Az iPhone-ok 3-5 évig használatban vannak, ha az Apple úgy gondlta eddig hogy ezt az üzemidőt nem hozzák az amoledek és ez neki presztizsveszteseg lenne, nem hozza be. Nyilván a mostani modellek már jobbak mint a pár évvel ezelőttiek, mert fejlesztik.
Elismerem hogy baromi szép meg minden de van ez az egy-két hátránya ami nem teszi olyan technológiává ami teljesen elsöpri az IPS-t. Meglátjuk hova fejlődik még. -
Parallaxis
addikt
válasz Szellem. #934 üzenetére
Győzködhetsz ezzel engem, meg másokat, de akkor is kevesebbet fogyaszt az OLED mint az IPS.
Aha
Kevesebb fényerőn is lényegesen magasabb az OLED kijelzők fogyasztása..
(Az S8 esetében ez még romlott is az S7-hez képest.)Mellesleg nem győzködök senkit, ez műszerrel kimért fogyasztás, ha ennek ellentmondasz, akkor az már a vak hit kategóriája, abba meg ne menjünk bele
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz Szellem. #919 üzenetére
sok elvakult ember a mai napig védi az IPS-t az OLED-el szemben
Ilyenek például a professzionális gyártók, akik a mai napig a milliós értékű grafikusoknak szánt monitorokat képesek IPS alapon gyártani és nem OLED-el
Hidd el, az OLED jó, de még messze nem érte be sok téren az IPS-t.
miszerint az IPS kevesebbet fogyaszt, mint az OLED
Ez konkrétan kimért tény. Normál megjelenítésnél pl. egy weboldal esetén, ahol nem inverz a megjelenítés biza 20-30%-al több az OLED fogyasztása. Ezért szeretik a gyártók az inverz menüket ezeken a készülékeken, mert ezzel tudják csökkenteni a fogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Szellem. #787 üzenetére
Én napi szinten használom a messenger-t samsung s8-on. Az ég világon semmi hibát nem tapasztalok. (De az s8/s8+ topikban sem ír senki hibáról. )
Sőt, az aktív "chat fejjel" sokkal könnyebben kezelhető androidon, mint ios-en, ami ugye itt nincs.
Nem tudom nálad mi a gond a robotos rendszeren." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest