Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés

Bevezető

Az Apple idén valószínűleg rengeteget készült a nagy, szeptemberi bemutatóra, ennek pedig komoly oka volt: tizedik születésnapját ünnepli az iPhone, ami néhány év alatt mindenki által ismert fogalom lett, nem mellesleg pedig megalapozta a mai okostelefonok termékfejlesztési irányát. Nagy szavak ezek, de lényegében elvitathatlanok, ahogy az is biztos, hogy az első néhány évben az Apple abszolút iránymutatója volt ennek a piacnak. A múlt idő azonban sajnos indokolt: az utóbbi néhány évben jóval kevésbé tűntek forradalminak és lenyűgözőnek a friss Apple mobilok, tavaly leginkább a jack csatlakozó lehagyásával érte el a cég, hogy minden az iPhone 7-párostól legyen hangos, ami lássuk be, nem túl forradalmi újítás.

Természetesen rendkívül büszkék a tízéves eszközre
Tíz éve kezdődött az iPhone sikertörténete [+]

Az iPhone néhány éve szomjazik a megújulásra, a kerek évforduló pedig remek lehetőséget adott arra, hogy megnyissák a legendássá vált, egykori vezérigazgatóról elnevezett Steve Jobs Theatert, és a szokásos, nagyszabású rendezvényen megmutassák, mi lesz a mobilozás jövője. Ez pedig állításuk szerint nem más, mint az iPhone X. Megnövelt felbontású, OLED technológiájú Super Retina kijelző, kávamentes kialakítás és elképesztően fejlett arcfelismerő rendszer dicséri az újdonságot. Ja, mellesleg bemutatták az iPhone 8-at és a 8 Plust is.

Ami a külsőt illeti, gyakorlatilag csak a hátlapok változtak
Ami a külsőt illeti, látszólag csak a hátlapok változtak [+]

Ugrott a számozás, de ha a konkrét különbségeket nézzük, lényegében egy 7S-modellpárosról beszélünk. Kicsit fejlesztettek a kijelzőn és a sztereó hangszórón, kaptak egy vadonatúj hardvert és kameraszenzorokat, megérkeztek az AR-módok, a Plus esetén pedig egy továbbfejlesztett portré mód áll rendelkezésünkre. Ezeken kívül van 5.0-s Bluetooth és vezeték nélküli töltés, utóbbiból adódóan pedig a hátlapot üvegre váltották. Eltűnt a sokak által imádott Jet Black árnyalat, ahogy a limitált, piros (Product Red) széria sem megy tovább. Hiába reméltük továbbá, hogy a kisebb modell is átveszi a dupla kamerát, még mindig phabletet kell megvennie annak, aki szeretne élni a telés lencse előnyeivel.

A hazai premier előtt hozzánk is befutottak az új iPhone-ok
A hazai premier előtt hozzánk is befutottak az új iPhone-ok [+]

Még egy újdonság van, a gyorstöltés, de ehhez sajnos kevés az, hogy megvesszük az alaphangon 265 ezer forintos mobilt, hiszen a dobozokban sima, 1 amperes, hagyományos töltőfej van. Jelenleg, a gyári megoldással 30 000 forintos extra költséget jelent az USB-C-s adapter és az ehhez tartozó Lightning kábel. Ha ez megvan, 30 perc alatt akár 50%-os töltést is elérhetünk. A kisebbik, 1821 mAh kapacitású teleppel szerelt iPhone 8 esetén ez a fél óra körülbelül 30%-ra elegendő, ha a dobozban lévő töltőt használjuk. Mindenki számolja ki, hogy megéri-e az extra költséget. Tesztkészülékünket az XXL GSM biztosította.

A szokásos tartozékkínálatban a gyorstöltő hiánya fájó igazán
A szokásos tartozékkínálatban a gyorstöltő hiánya fájó igazán [+]

Nem csak a töltő ismert unásig, a doboz elrendezése és tartalma egy az egyben a korábbi modellekből jön, a Lightning csatlakozójú EarPods fülhallgatón kívül van 3,5 milliméteres jack átalakító, illetve egy USB-A – Lightning kábel, tehát aki az új MacBook Prójával szeretné tölteni a telefonját, az szintén rohanhat a boltba átalakítóért. Nem maradhattak el a dobozba csomagolt Apple-matricák, ezeket a használati utasítás és a SIM-tű mellett fogjuk megtalálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés