Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Silkó
veterán
válasz MasterMark #4124 üzenetére
Ha több a RAM, akkor több minden is marad a memóriában (jól megírt szoftvernél), így alkalmazás váltáskor hamarabb betöltődnek az appok a gyorsítótárból (nem töltődik újra az eddig háttérben pihenő app), tehát valóban gyorsul a telefon működése. Persze van olyan iPhone X-zel rendelkező ismerősöm, aki mindig mindent bezár a háttérből, magyarán nem használja a RAM-ot, mert ezt szokta meg, csak hát ez eléggé botorság.
Elég csak egy Safarira gondolni. Nálam általában meg van nyitva a háttérben 8-10 gyakran használt alkalmazás, de az iPhone 8 Plus 3 GB RAM-mal csak nagyon ritkán tölt valamit újra, mindent pikk-pakk elérek. Ha viszont a példának általam felhozott Safarit kilövöm a háttérből, akkor újbóli megnyitásakor az abban általában megnyitott 15-20 böngésző tab egyesével mind újratöltődik, amikor az adott oldalra átváltok, ami nettó időpazarlás.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Bő 3 hónapos i8 Plus, 100%-os az aksi.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz N.otorious #4072 üzenetére
Ennyi.
-
Mr.Silkó
veterán
Valóban, igazából ennek leginkább az az oka, hogy általában a másodlagos lencsék kevesebb fény befogadására képesek, minek okán gyengébb fényviszonyok mellett sötétebb és zajosabb képek készülnének velük, ezért a telefonok szoftvere az elsődleges, több fény befogadására képes lencsét használja inkább ilyenkor, ami persze azzal jár, hogy csak digitális zoom érhető el így.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz mazsiii92 #4052 üzenetére
Kicsit pontosítanék.
Ő FullHD 60 FPS videót szeretne felvenni, az pedig hozzávetőlegesen 90 MB tárhelyet foglal el percenként, ha a kamera beállításainál a 'nagy hatékonyságú' rögzítési módot választja – az Apple hivatalos leírása alapján – nem pedig 200 megát. Így a végeredmény körülbelül 20-21 GB lesz. Ha a hagyományosabb felvételi opciót (JPEG) választja a beállításokban, mert teszem azt a számítógépe/vágóprogramja nem kompatibilis ezzel az előbbi HEVC/HEIF formátummal, akkor egy perc FullHD 60 FPS 175 megabájtot fog elfoglalni a tárhelyből és így már közelít az általad megadott ~40 GB-hoz a végleges videó mérete.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Eddig elég jó ez az iOS 12, tetszik.
-
Mr.Silkó
veterán
Üvegfóliára:
Ha nincs neked messze – hiszen az Allee-t is írtad –, akkor a Camponában lévő mobilost tudom ajánlani, aki a mozi előtt van az emeleten. Egy 40 körüli pasi szokott ott lenni, már több telómra is tett fel üvegfóliát, sosem volt gond egyikkel sem. Háromezer körül van az üveg ára.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Elvileg nemsokára átvehetem az új telómat a GSM-ben, ezzel kapcsolatban lenne még 1 kérdésem. Mivel még szerencsére nem kellett a korábbi iPhone-jaimat szervizeltetni, így nem tudom, hogy vajon kérnek-e valamilyen dokumentumot az Apple szervizeiben, ha esetleg valamit javíttatnom kell majd..? Sima GSM boltos számlát elfogadják?
-
Mr.Silkó
veterán
Mivel elvileg QI szabvány szerinti az új iPhone-ok töltése, így bármelyik ilyen szabványú töltőre rárakva etethetőek véleményem szerint, csak megfelelő méretű kell legyen a töltőpad (példa). Maximum az lehet szerintem kérdés, hogy az egyes töltőpadok képesek-e egyszerre több eszközt tölteni (az Apple saját megoldásának megérkeztéig). Jómagam a mostani telóm (S8+) QI töltőjével fogom tölteni a jövő héten remélhetőleg megérkező iPhone 8 Plus-omat.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz TheBikerider #2029 üzenetére
Megy az asszonynak!
Richard
Fél évig megvolt, nálam az már nagy szó.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Úgy néz ki, a jövő hét első napjaiban tudom átvenni az új iPhone 8 Plus-omat. Van valami különleges dolog, amire érdemes figyelni, amit javasolt kipróbálni fizetés előtt?
-
-
Mr.Silkó
veterán
válasz TheBikerider #2011 üzenetére
Lesz abból még X, a józan ész úgyis alulmarad!
-
Mr.Silkó
veterán
-
Mr.Silkó
veterán
Oké, csak Android vonalon más a frissítési menet, iOS alatt gyakorlatilag egyszerre kapjuk az update-eket. Így továbbra is az a kérdésem, hogy a 2. év gari hiányán kívül van más hátránya, ha a fent linkelt VIP-tól veszem az i8P-t? 1 évig ugyanúgy foglalkoznak vele a magyar szervízpartnerei az Apple-nek, nem? Úgy értem, garanciális meghibásodás esetén ingyen, vagy kár esetén pénzért. Jól gondolom?
MM-ot csak példának írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Innen vett már valaki? Korrektek?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Volt már? Elég jól bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android szakmai topik
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest