-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz
Ed Parker #2157 üzenetére
Általánosságban sem akkora a fejlődés mint az elvárt lenne, ha csak a technológia fejlődést figyelembe vesszük. Persze, abban igazad van, hogy az általános akku kapacitás növekedett, de csak évről évre csak annyira, hogy ezt marketinghúzásnak felhasználva jobban eladhatóvá tegyék a termékeket.
De ez igazából mindenre igaz. Előbb el kell adni azt, amit már vagy 5-10 éve kifejlesztettek, a valóban high-tech meg marad a hadiiparnak. -
joey04
titán
válasz
Ed Parker #2154 üzenetére
Ha már kiemelkedő...
Egyébként az a szubjektív véleményem, hogy régen mindenben szarrá verte a mezőnyt az iPhone. Ma már van olyan, ami szebb kijelzővel jön, van olyan ami jobb üzemidővel jön, van olyan, ami jóval szebb külsővel jön, van olyan, ami ebben jobb, van olyan ami abban, nem véletlen, hogy én is egyre gyakrabban váltok időlegesen androidos telefonra, akár kényszerből, akár kíváncsiságból. De az alapvető előnye még mindig megvan a sok hiba ellenére is, hogy össze van rakva és égve a hw és a sw, hogy mondjak egy példát: Ha netezek és odabökök a címsorba akkor iphone-on abban a pillanatban felugrik a billentyűzet, androidon megjelenik a beviteli mező, szünet, aztán a billentyűzet. Csak pár ezredmásodperces szünetekről beszélek, és utána végeredményben, lehet, hogy ezt még be is hozza az amdroid és gépelni már ugyanakkor tudok, mint iPhone-on, de valahogy a komfortérzetet megzavarja. Ugyanez, ha ránagyítasz valamire, végeredményben annyi idő alatt végbemegy a droidon is a zoom mint iPhone-on, csak közben beleröccen egyet. Olyan, mintha érezném, hogy izzad a telefon, hogy hibátlanul meg tudja csinálni amit kérek és időben, mikőzben az iphone ugyanezt kirázza kisujjból. és hülye dolog, de amellett, hogy engem ezek zavarnak, még sokszor azt veszem észre, hogy konkrétan drukkolok 1-1 feladat előtt a xiaominak, hogy meg tudja csinálni röccenés nélkül, mert szinte érzem, hogy "akarja". vagy pl amikor MI fiókot csinálsz és belépez a menübe és totál fehér képernyő fogad, semmi jelzés, hogy hiba történt, vagy üzenet, várhatnál ott évekig, kilövöd, majd vissza és jó. szóval ezek engem zavarnak. Akit nem, annak nagyon jó, mert féláron kap egy hasonló teljesítményű telefont, ami még nagyobb szabadságot is ad. csak a bruttó 8 (nettó kb. 5.5) év iphone használat után ezek engem zavarnak androidon.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Ed Parker #2154 üzenetére
Bocs, de ezzel nem teljesen értek egyet. Az akku technológia, "szándékosan" nem fejlődik, li-polymer már volt 15 vagy több éve is (az SE T-300-asomban már az volt 13 éve), egyedül a kapacitás (és ezzel együtt az akkuk mérete is nőtt), mivel az egyre fokozódó hardveres étvágyat ki kellett elégíteni.
Azóta számtalan hatékonyabb energiatárolási módot fedeztek fel/kutattak ki, csak éppen nem gazdaságos gyártani, mert az alapanyagok/technológia drága hozzá, ami érthető is, mivel nem állt még rá szinte senki (mindenféle gazdasági érdekek miatt)
Azzal viszont részben egyet értek, maguk a li-polymer aksik méretét sikerül valamelyest lejjebb csökkenteni, de ez nem akkora mértékű, maximum 15-20%-ról beszélünk 15 (vagy több) év távlatában, ami valljuk be, nem nagy fejlődés. -
Tibee86
nagyúr
válasz
Ed Parker #2138 üzenetére
Hát ettől nem vágom magam hanyatt.
Főleg úgy, hogy telefonálás (amiben köztudott, hogy az iphone-ok úgy merülnek mint a titanic), imessage, fb, messenger sincs benne, mondjuk játék igen ami azért eszeget szépen.
Kíváncsi vagyok mikor lesz már értelmes üzemideje egy iPhone-nak.
Örülnék az 5S után ennek is azért, mert lassan már napi 3x töltöm... -
kchris78
veterán
válasz
Ed Parker #2112 üzenetére
2 napot nekem is hozza az i7. 2 éjszaka 2 napot nem feltétlenül de ha reggelre feltöltöm, nappal, éjszaka, másnap estig kihúzza. Odafigyelés nélkül. Mondjuk ilyen időben az automata fényerő az alsó harmadban tartja a fényerőt, ez az ami a lényeg hogy sok nyomkodás miatt ne merüljön túl gyorsan, meg hogy sok telefonálás esetén jó térerő legyen, de az ha nem vidéken túrázik az ember teljesül.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Ed Parker #2109 üzenetére
Van a szekrényem fiókjában - tartalék telefonként - egy Xiaomi Redmi Note 3 Pro, 4000-es akksival. Nálam az 3 napot simán elment aktív használattal, amikor kénytelen voltam azt használni az i6 után. Nálad lehet az is lemerülne estig. Nem tudom mit csinálhatsz a telefonjaiddal.
Az utolsó kommenteddel is azt igazolod, hogy nem figyelsz rám. Megpróbálod rám erőltetni a te használati szokásaidat, nem hiszed el amit én írok - nyilván az Epöl fizet nekem ezért.
Nem játszom le újból azokat a köröket, amiket az S6 és az i6 topikban. Nincs okom arra, hogy megpróbáljalak meggyőzni az igazamról, de azért másoknak lehetnek hasonló használati szokásai, így messze nem valótlan, amit írok, írj vagy gondolj bármit.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Ed Parker #2104 üzenetére
Nem is értem, miről beszélsz. Leírtam a használati szokásaimat egy fórumtársnak.
Nyilván sokat használtál Samsung csúcsmobilokat, hogy szerinted nem mondok igazat - nekem S2 óta megvolt az összes az S6-ig -, illetve látom csak a saját használati szokásaid alapján ítélkezel az általam leírtakról. Ez volt az S6 topikban is, nem hitték el, hogy a többiekhez képest szerencsésebb készüléket fogtam ki és/vagy jobban kímélik a használati szokásaim a készüléket.
Nekem munka közben szinte végig készenlétben pihen a telefon a zsebemben, így alig merül, munkába menet hallgatok zenét, sokat telefonálok, esténként - meg ha időm engedi -, netezek vakulásig. Szabadnapon nyilván máshogy használom, de mivel van életem, nem egész nap nyomkodom a telefont; de még így is lazán bírja estig.
-
w333
félisten
válasz
Ed Parker #2042 üzenetére
Szerk.
Ha már Buetooth azt valaki megtudja mondani hogy a Bt. Headset -t ismerősnek 20 másodpercenként dobja el hívás közben előtte LG G2 -t használt és soha semmi ilyen hibája nem volt, ez valami globális hiba vagy nem minden BT. headseth-el működik normálisan ?
Mondtam neki vegye meg a mini hajszárítót 60 ezerért de az nem kell neki !
Szerk2
Maga a telefonban én kissé csalódtam és sokkal többet vártam tőle, kijelző szinte ugyan az mint az i6 volt, csengőhang halkabb, és ez a taptic engine egy rossz vicc nem érzem hogy a gomb hatása van inkább egy pici telefonrezgés, maga a készülékház jó de kb. ennyi, kamera szerintem nagyon gyengus ... home gomb -t viszont soha nem tudnám megszokni kicsivel erősebben nyomom néha rezzen de nem történik semmi, néha pedig a Voice Search jön be, szóval inkább most kihagyom ezt a telefont !
-
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2038 üzenetére
Persze. Garanciáztatás szempontjából még mindig az Apple az egyik legjobb szerintem. Sokat szigorítottak, néha megy egy kis kukacoskodás is, illetve egyre gyakoribb, hogy nem cserélik, hanem javítják a készüléket, de még mindig az az átlagos eljárás, hogy amennyiben komoly a probléma (kijelző, lightning csatlakozó, hangszórók, wifi, kamera, stb hiba), akkor cserélik.
(egyébként elférne már egy Apple Store)
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2027 üzenetére
Dehogy próbálgattam..
Csak viszonylag sok iPhone -om volt már, így tudom, hogy kb. mi a helyzet...
i4-ből 2, i4s-ből 1, i5-ből 2, i6-ból 1, SE-ből baromi sok és i6S-ből is volt már 2, hamarosan jön a 3. + az i7, ami volt ~2 hétig. Ezek közül kb. fele-fele arányban volt olyan ami lötyögött és volt ami egyáltalán nem vagy csak minimálisan.Más: legújabb mobilarénás cikk szerint az iPhone -ok is robbannak. Apa kezdődik...
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2022 üzenetére
A front kamera tényleg nagyon jó, ez vitathatatlan, de 6S-ben se rossz már. Sőt..
A némító gomb nekem is lötyög, de csak néma módban, de Sztem nem hiba, hanem maga a kapcsoló holtjátéka. Én emiatt tuti nem reklamálnék.
Nincs is értelme. Egyrészt azért, mert nem cserélik emiatt, másrészt szerencse kérdése is, hogy milyen kerül hozzád.
Van amelyik szó szerint egyáltalán nem lötyög, teljesen fix, viszont van olyan amelyik meg lötyög... ez van.. Engem zavarnak az ilyen apróságok is, pláne ha azt látom, hogy másé nem lötyög..
De ez az én hülyeségem.
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2018 üzenetére
Nekem pont a jack kérdés volt a legkevésbé problémás, bár nyilván egyszerűbb csak bedugni a fülest és kész, de nincs 100-200eFt -os fülesem, így néhány emberrel ellentétben nem vágtam emiatt eret.
foresz: Az új home button abszolút jó, teljesen jól szokható. Emiatt is sokan problémáztak, pedig a benyomható fizikai gomb már eléggé elavult és felesleges is. Ott maradt a régi „klasszikus home gomb”, csak mégse.
Ez így jó.
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2014 üzenetére
Igaz, viszont nem sokáig bírja a fülem a headseteket. Illetve autóban még rendben is van, de otthon, utazás közben, stb. soha nem headseteztem..
De összességében persze kissé zavart a lötyögő kamera lencse, a szintén lötyögő némító gomb és az is, hogy a kamera illetve az üzemidő kettős, melyektől sokat vártam, végül nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet.
Nagyon jó kis mobil, de a 6S-en sokkal kevesebb fogást találtam, én meg „kissé” kriminális fickó vagyok, így végül marad az. Árban is jobban jártam így.. -
wolruf
őstag
válasz
Ed Parker #1957 üzenetére
Tényleg, mondjatok már olyan játékot, ami igazán megmutatja, mennyire jó a 7-es iPhone. Kerestem neten, de olyan ,,vacakokat'' javasolnak, hogy még csak megnézni sincs kedvem, mert láthatóan még kb. az 5-ösön is jól mennének (na jó, egy autós volt, ami szép volt a többi inkább elmegy kategória)
-
Blyan
félisten
válasz
Ed Parker #1946 üzenetére
És akkor sem volt semmi bajod vele, nem? Nem hiszem én sem. hogy ez különösebb gondot okoznia.
Egyébként itt egy i7vsplus videó, bár sajnos pont azt nem láttam, hogy milyen tárhellyel szereltek lettek egymásnak engedve (lehet ha végighallgatnám a videót kiderülne). [link]
-
wolruf
őstag
válasz
Ed Parker #1922 üzenetére
A kérdés jó, a ,,szakmai oldalakon'' azt találgatják, hogy valószínű lassabb chipet raktak bele. Persze, ez előfordulhat, de valóban nagyon furcsa, hogy ennyire durván lassú lenne. Szerencse, hogy érezni nemigen lehet belőle semmit, a videok és a többi ,,nagy sebességet igénylő'' dolog is egyelőre jól megy, 4K felvételt pedig nem vágtam még rajta, nem is tervezem. Ha csak ott fog kiütközni ez a sunyiság, hát legyen
-
wolruf
őstag
válasz
Ed Parker #1918 üzenetére
Hááát, most újraindítottam a telefont, kigyomláltam minden futó dolgot (wifi, BT kikapcs, stb...), így lett 881 a memória. Ez egészen biztosan lassabb, mint a ,,mások által mért''. No nem mintha használat közben éreznék bármi lassulást bárhol, az 5S-hez képest űrrakéta
Mindazonáltal fura, hogy ennyivel lassabb memória lenne benne. Ez van
NyalokAA:
Nillkin szilikon tokot vettem hozzá, nagyon-nagyon szépen passzol rá és kényelmes a fogása.
-
kchris78
veterán
válasz
Ed Parker #1903 üzenetére
en azokra a szervizekre gondolok ahova sokan, valoszinubben mar a hasznaltan megvett 1-2 eves telefont adjak majd le ugy hogy mindegy a technologia csak akksicsere legyen a leheto leglegolcsobban. ezek tobb mint valoszinu nem mi leszunk, legalabbis en akksit a nokia 7110-es idok ota nem csereltem mert nem tartottam telefont meg sosem annyi ideig
.
-
Ricardo
titán
válasz
Ed Parker #1832 üzenetére
Nem az ár, hanem az elv. Mint a Bluetooth indok. Ha valaki kifogásolja hogy nincs file küldés, akkor jön a válasz hogy a jogdíjak miatt,de amúgy is elavult küld mailben.
Tehát ott már lehet, az nem sért jogdíjat?Biztos van olyan is ami tetszik, de nem egy ismerősöm van aki évek óta ugyanazt a hangot használja. Mondjuk egyikük sem iPhone felhasználó, de most nem konkrétumokról beszélünk.
Egyikük például egy szláv népi dallamot használ, ami nem hiszem hogy megtalálható bárhol. Ő szerintem agyvérzést kapna a szerkesztgetés hallatán, és szerintem telefont is előbb váltana, mint csengőhangot.
Tudom akkor az iPhone nem az ő telefonja. Szerintem nem is fog venni,nem is ezt a lényeg, csak azon csodálkozom, (ez a wp esetében is meglepett) hogy manapság még mindig van ilyen korlátozás, főleg egy ilyen kategóriájú készülék esetében.
Ezek már nem szimpla telefonok hanem már már zsebazámító gépek, de egy ilyen "alap" dolog csak kerülővel oldható meg.Tibee86: persze kibírható, csak nem értem mire jó?
A válasz érdekelne, hogy azért van ez a korlát mert...
A mondat folytatása érdekelne.
Egyelőre nekem úgy tűnik hogy szimplán egy szó.Csak!
-
-
madgie
titán
válasz
Ed Parker #1767 üzenetére
Nikon D3300-mal mondjuk. Ami nyers adatokat (dinamika, lowlight ISO...) figyelembe véve sokkal fejlettebb, mint ez a Leica.
De szerintem egy csúcskompaktot sem ugrik meg az iPhone ,csodák egyszerűen nincsenek. Telefonból RAW-ozni meg óriási macera, ha az ember dolgozott már normálisabb gép RAW fájljaival.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Ed Parker #1729 üzenetére
Nem szokásom megsértődni, csak úgy írja mintha miattam lenne majd ez a téma, miközben naponta teszik fel mások. Az meg hogy válaszolok rá persze, mert engem is érdekel a téma.
Gsx-rr: Ennyire sz@r napod van hogy megtaláltál a kis f@szságoddal? Mondjuk ha valami témában van tapasztalatom, és akarok rá válaszolni, nem tudom milyen hiányosságaimat elégítek ki ezzel, de mindenki magából indul ki.
-
-
viera
őstag
-
zola96
senior tag
válasz
Ed Parker #1634 üzenetére
Nálunk goldban van... Az is hányás... Olyan olcsó kinézete van a kétkamerától mintha valami rossz kínai koppincs lenne. Sima i7 jet is van, simtűvel sikerült megkarcolni
Tök szép tök jo emgfogni amíg hideg és tudod, hogy fém nem lakk, de utána megfordítod és undorító...
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Ed Parker #1558 üzenetére
Én még nem vettem észre, hogy ténylegesen bármiben is korlátozna - az értesítések és emailek (stb.) is egyből beérkeznek; az i5-öt és az i6-ot is így használtam mindig. Munka mellett általában két naponta kell csak tölteni, sok netezés és telefonálás, valamint némi fotózás és zenehallgatás mellett, automata fényerőn használva.
-
Jaffa75
őstag
válasz
Ed Parker #1318 üzenetére
pedig a "másik oldal" is hasonlóban gondolkodik...
Az Apple lépte elsőnek meg, persze hogy a legtöbb kritika és nemtetszés őket éri! De volt már ez így néhány dologgal...(nem, nem... Moto X-em van
)
-
-
LordLoss8800
csendes tag
-
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Ed Parker #1273 üzenetére
Azért az a 2 éves garancia is ad egy nagyobb biztonságérzetet, szemben az iPhone 1 évével szemben.
A Samsung most nagyon ráment a prémium kategóriában a prémium érzetre és nagyon jól csináják, a telefonjaik gyönyörűek, az összerakás minősége és a felhasznált anyagok is ott vannak (már amit egy átlag felhasználó lát). -
Lord Sidious
senior tag
válasz
Ed Parker #1324 üzenetére
Jo lesz az az AirPods.
ki kell probalni, de ami eddig tudott az nem rossz. Jo uzemido, 24 ora szufla meg a tokba, ami 15-20 perc alatt megeteti a fulest. A fules hasznalhato kulon kulon is, headsgetnek. Erzekeli mikor van bent. ID alapjan az osszes eszkozodhiz csatlakozik, es egyszeru a valtas, nagyon csors a csatlakozas, ami stabil is. A W1 chip eleg jol teszi a dolgat, es az osszesszerelesi minoseg is nagyon rendben van. En megvarom azert milyen lesz eloben az a fules. Beats termekek minosege eleg vacak az arukhoz kepest szvsz, bar a kialakitas a sport verzioknal nagyon durvan elvan talalva. Stabil, tartos, kenyelmes. Csak a hangzas meg se kozelit egy olcsobb AKG, TDK, JBL BT fulest.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Birni fogja az nyugi.
nekem van olyan i5-om, ami mar 4 eves. "Elso gen." Lightning van benne es rengeteget haszanltam az aljaztot. Napi 2-3 x munka miatt gepre kotve, napi 1-2 toltes, es egy evig Lightning csatis fules. 2015-ben. Az is napi 3-4x bedugva. Semmi baja, tokeletesen szuperal. A 30 tus csati konnyebben megy szet.
i6-omba is nagyon sokat van ki be dugva a lightning ott sincs semmi baj. Pedig zsebben a power bank es a telo, kozben csavarogik, feszul. Ez jo 2 honapig volt igy napi szinten, mert egesz nap szabi alatt rohangaltam ossze-vissza varos, tura, fotozas, videozas stb. este meg szorakozas es kellett a telep, mert otthoni es munkahelyi szerot is el kellett erni es a videokat is telon konvertaltam ki. A csati teljesen jol van.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Az a vicces, hogy jó pár telefon után a legjobb hangzású még mindig a szintén a kezem ügyében lévő Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Brutál mélyekkel operál. A második az iPhone 6 a képzeletbeli listámon, kiváncsi vagyok a 7-re már nagyon, ilyen témakörben is.
Ami viszont érthetetlen volt számomra, hogy például a Samsungjaim kritikán aluli fülesre jutó hangminőséget produkáltak drágább fülessel is, lehangoló volt ez a funkciójuk.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Ed Parker #1298 üzenetére
Csak azért mert a prociban volt alternatíva, ott más gyártók is simán szóba jöhettek így árverseny volt ahogy láttuk is előbb utóbb amikor meg volt a kapcitás ki lehetett tenni a samut .
Az oled technológiában a Samu diktál neki van meg a egy csomó szabadalma, technológia fejlesztése, nincs más alternatíva, tehát Samsung monpóliumban van. Monopóliumban a Samu határoz árat, max az Apple nem fogadja el és marad továbbra is az IPS. De szerintem is meg fognak egyezni előbb utóbb ,a Samunak is nagy üzlet ez, meg reklám hogy ugye apple másol tőlük, ők az innovatívabbak.
-
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Ed Parker #1258 üzenetére
Molt lesz azt hiszem az, hogy a 4S nem kapja már meg az ios 10-et, tehát, ha jól számolom az i7 még az ios 15-öt is mag fogja kapni. Amúgy nem tudom, hogy a csúcskategóriás samsung mobilok meddig kapnak támogatást, de az tény, hogy minél régebbi annál később, mert az androidnál ez elég fragmentáltan történik. Nem tudom még, hogy melyik mellett döntök, igazából ez napról napra változik, de szerintem kb az lesz, mint a Note 4 vételekor, hogy az ár fog dönteni, meg, hogy mennyi pénzem van
Mindenesetre 70-80 ezer ft-s különbözet, plusz ha még VR szemüveget is kapok (Telekom), akkor lehet, hogy az egy az egyben eldönti a vitát. Ez a felrobbanó aku dolog nagyon le fogja vinni az árat a note 7 tekintetében, mert ugye a piac kereslet-kínálat törvényei ezt diktálnák. -
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Ed Parker #1256 üzenetére
Igen, a Samsung is 300 ezres árakat ad, nevetséges. Bár ezeknek a telefonoknak az árai esnek legalább.
Jobb kijelző annyira nem kell, kivéve, ha VR technológiát akarsz, mert akkor elengedhetetlen, de ami inkább kellett volna az a plusban jobb képerényűrarány és egy nagyobb aksi, úgy még 800 mA-al legalább, ja meg gyors töltő a telefonhoz, azért az sem ártana.
Meg valami Spenhez hasonló sem ártana, de azzal már sokat kérek.
Amúgy ez az égbeárazás vezet ahhoz, hogy a no name kínai gyártók nagyon jönnek fel .Pl.: Xiaomi -
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Ed Parker #1254 üzenetére
Az ios baromi jó kis rendszer, csak annyi praktikus dolog van a egyes androidos telefonokban, amely miatt az ember elgondolkodik.Meg bizonyos hardveres különbségek, mint az amoled és a qhd kijelő. De sok mindent fel lehet hozni pro és kontra mindkét oldalon.
De egyébként az sem elhanyagolandó sokszor, hogy hatalmas árkülönbözet van csúcskategóriás telefonok között. Most például azért van Note 4-em, mert 70 ezer ft-vel volt olcsóbb, mint az iPhone. 70 ezer ft nem kevés pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest