- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szabi® #17582 üzenetére
Ezt az elképesztő kifakadásodat nem tudom hova tenni, nem értem milyen “demokrácia elvérzés” az amit említesz, de az egész hsz-ből azt érzem, hogy rákérdeztem valamire amit írtál, és konkrétumok leírása helyett megsértődsz és vádaskodsz. Ez így eléggé erősre sikerült összességében.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szabi® #17582 üzenetére
Nem tudod esetleg megnézni a telefon pontos gyártási dátumát? Vagy legalább az aksiét?
Ugye fél éve vetted, de előfordulhat, hogy előtte sokáig állt egy raktárban, és ez valamelyest meg is magyarázná a problémáid egy részét, legalábbis ami az aksihoz köthető. 🤔Mac-en a coconutBattery-vel lehet, Windows-on nem tudom, de biztos van rá mód.
-
válasz
Szabi® #17577 üzenetére
"Kell hozzá felrakni szoftvert amivel a készülék már nem a legjobb teljesítményt nyújta ? Igen
Ez az újabb szoftver megeheti az akksit ? igen"Egyikkel sem értek egyet, ez mindkettő a te véleményed, félrevezető sarokigazságként bemutatni. Egyáltalán, mit tekintünk legjobb teljesítménynek, mit értünk akku "megevés" alatt egy 5-6 éves telefonnál és annak milyen okai lehetnek (ios verziótól függetlenül) stb.
Nem tudom, mennyit ér ma egy 6s, de feltételezem a 170e Ft-os watch árának valami harmada lehet. Nem hiszem, hogy tömegében tipikus felállás lenne a 6s+apple watch 6.
-
btudos
nagyúr
válasz
Szabi® #17577 üzenetére
Miért nem nézed a másik oldalról? Egy 6 éves konstrukcióhoz szeretnéd a legújabb órát használni? Ez az ára.
Nem lehet a végtelenségig elvárni a kompatibilitást és a tökéletes optimalizálást, de ha a 6S-hez nem tudnál S6-os órát csatlakoztatni, az lenne a problémád, szóval valóban meddő vitáról van szó. Sok oldala van a szoftveres kompatibilitás kérdéskörének, a hardverek korlátai mellett ott vannak az alkalmazás fejlesztők és a userek is, akikkel mind számolni kell 1-1 szoftveres kompatibilitást érintő döntésnél, de az iOS egyik legnagyobb előnye fejlesztői és így közvetetten felhasználói oldalról is, hogy a fragmentáció kicsi, és ezt csak ilyen döntésekkel lehet biztosítani.
Végső soron ez az egész a pénzről szól, nyilván nem jótékonysági szervezet az Apple, és vannak sunyi húzásaik, de az egész battery gate leginkább egy szarul kezelt technológiai korlát, amit felfújt a sajtó. -
válasz
Szabi® #17575 üzenetére
Igen az akkus ügyben a kedvezményes akkucsere helyett elegánsabb lett volna egy visszahívás ingyenes akkucserére.
Az órát tekintve nem értek egyet, új óra vásárlása esetén tájékozódjon az ember hogy mivel megy. Ha nem megy azzal ami van, akkor értelemszerűen ne vegye meg. (Egyébként van egy 6s plusom, teljesen rendben van rajta az ios 14.) -
galaxys80
veterán
válasz
Szabi® #17566 üzenetére
"Nah a 95% akksit meg is ette az ios 14, konkrétan nem bír 10 órát se
(még garis a telefon)
Így viszont ios 14-el kimondható az, hogy megölte a telefonom 6 hónap alatt."Nincs ezen mit magyarázni. (Persze te továbbra is próbálod)
A fenti kijelentésed egyszerűen nem igaz. Egy baromság.
Minden más csak blabla.......
Ha pedig egy elvileg szakmai fórumon valótlanságokat állít valaki, akkor engedtessék meg, hogy ezt szóvá tegyük."Így van, sajnos szétment az akksi, istyle már cseréli garanciába"
Ezek után kellett volna azt mondani, hogy bocs tévedtem. Vagy legalább csendben maradni. -
-
galaxys80
veterán
-
levenduli
csendes tag
-
kutga
félisten
-
honeypot
tag
válasz
Szabi® #17449 üzenetére
Nem azzal van a gond, hogy sajnálnám rá a pénzt. Ha lenne rá lehetőségem, akkor hivatalos szervizben cseréltetném. Nem magyarországi vagyok, bár itt is van istyle, a legközelebbi 400+km-re
A jelenlegi korlátozások miatt pedig még 100km-t sem tudnék utazni, hogy hivatalos szervizbe vigyem. Igazából az is bennem van, hogy megéri-e az akkuval próbálkozni, vagy vegyek esetleg egy SE-t.
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz
Szabi® #17401 üzenetére
Pedig lattam is hogy mit tesz be, elottem csinalta. Ugyan ugy nezki mint ami benne volt, apple logoval, felirattok is ugyan azok voltak.
Esetleg olyan lehet hogy nem jol lett az erintkezo helyere patintva az akkunak? De hat akkor valami hiba formajaban az jelentkezne gondolom, be se kapcsolna vagy vibralo kepernyo vagy valami hasonlo, mert amugy a telefonteljesitmenye az jobb lett
mint volt, most nem gondolkozzik annyit hogy elinditson egy youtube videot vagy meg nyisson alkalmazasokat. -
válasz
Szabi® #17367 üzenetére
Én ezen az oldalon szoktam megnézni a telefonok akkuidejét: [link]
Azért szeretem ezt az oldalt, mert be lehet állítani a körülbelüli felhasználási körülményeket (telefonálás ideje, böngészés ideje, videolejátszás ideje).
Én magam videót nem igazán nézek a telefonon, legalábbis nem nap közben (töltőtől távol), viszont sokat telefonálok és sokat böngészek és e-mailezek telefonon (az e-mailezést fogyasztás tekintetében közelebb állónak gondolom a böngészéshez, mint a videolejátszáshoz, ezért annak az idejéhez adom hozzá, amikor beállítom a csúszkán).Ez alapján (bár nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy az i7 gyengébb, mint az i8) ezt a táblázatot nézve az i7 mind általánosságban, mind a felhasználási szokásaimat beállítva (napi 2-3 óra hívás minimum, 4 óra böngészés) gyengébb akkuteljesítményt hoz, mint a 8.
Nem tudom, hogy ez a táblázat mennyire reális, én inkább arra szoktam használni, hogy relatív összehasonlítást csinálok a számomra tapasztalatból ismeretlen telefon (pl. a frissen megjelent) és aközött a telefon között, amivel van személyes tapasztalatom. Pl megnéztem hogy az i6s Plus akkuideje milyen volt új korában, ahhoz képest lőttem be a Xr-t, hogy tudja-e kb azt, illetve ahhoz képest nézem most a 12 Pro Plus-t, hogy nagyjából mit hoz.
Nem merem kijelenteni, hogy a táblázat pontos, de ha téved, akkor van rá esély, hogy minden modellnél ugyanolyan mértékben téved, ezért egy modellek közötti, relatív összehasonlításra esetleg alkalmas lehet. -
Tibee86
nagyúr
válasz
Szabi® #17378 üzenetére
Cimboráidat maximum, azokat becézgesd leszel szíves.
Nem tudom eldönteni, hogy direkt játszod a hülyét állandóan, vagy alapból ennyire futja tőled.
Beállítod tényként, hogy SE szinten van az üzemideje az általad linket videó alapján, ha valaki erre nem tapsikol, helyette linkkel több olyan tesztet is ahol a közelében sincs (ja ha már érv, akkor ezeknek a videósoknak 10-20x annyi feliratkozójuk van), akkor személyeskedsz meg trollozod...
Senki nem mondta, hogy kamu amit linkeltél, én legalábbis nem, pusztán azzal van a gond, hogy nagyon sok más tesztben nem ez az eredmény jött ki, így rohadtul nem tény amit állítasz. -
Tibee86
nagyúr
válasz
Szabi® #17376 üzenetére
Értelek. Tehát te kijelented 'nem mendemonda vastagbetűsaláhúzott' tényként a videó alapján, hogy SE szinten van az üzemideje. Majd ha valaki linkel neked több olyan videót is, ahol nagyon más az eredmény, akkor az emberi hitetlenség.
És akkor te beszélsz szakmaiságról? -
jookomak
őstag
válasz
Szabi® #17369 üzenetére
3 évig használtam egy 7-est, novemberben váltottam 12-re. A régi már egy napot sem bírt, ez meg kettőt. Ráadásul kb két éve új készüléket kaptam gariban. Felhasználás nyilván ugyanaz. Szép volt, jó volt a 7, de már el kell engedni.
Asszonynak új SE van, az is jobb, mint a volt 7esem. Céges telója 8-as, az mondjuk nyúzva van becsületesen, de egy munkanapot az is kibír. -
col
addikt
válasz
Szabi® #17320 üzenetére
Azért ne szakadjunk el a valóságtól se, ha már tényeket említesz. Bizony a 2 éves aksi már megette a töltése javát. A töltési ciklusok is már eléggé számosak lehetnek benne (én olyan 300-400 körülire saccolom) és bizonyára tudod, hogy néhány száz ciklus után már jelentősen veszít a kapacitásából. De nyugodtan durrogj tovább, ha ez neked megnyugvás és ne az én "soromon" aggódj
Igazából ráadásul te kezdted a személyeskedést velem szemben, tehát ha kérhetlek...
(Attól meg, hogy telepakolod az idegenszavak szótárából a hozzászólásaidat, még nem lesz nagyobb súlya és igazságtartalma a bejegyzésednek.) -
col
addikt
válasz
Szabi® #17316 üzenetére
Jelenleg a 14-es a 3-as alverziónál tart, tehát valóban töméntelen mennyiségű javítást adtak ki. A 13-as a 7-es alverziónál, szóval melyikben is van több javítás?
Pedig tudomásul kell venni, hogy a több éves akku elég elhasználódott már és egyre jobban az is lesz. Nem azt mondom, hogy a 14-es hibátlan, ahogy a 13-as sem volt az. Annak a megjelenésekor is hasonló hiszti volt hosszú ideig. A lényeg, hogy lehessen mindig valamit fikázni.
Csak azt nem értem, hogy aki ennyire nem szereti az Iphone-t, az miért erőlteti a használatát és miért nem tér át egy remekül működő és időtálló. energiatakarékos Androidra? -
col
addikt
válasz
Szabi® #17301 üzenetére
Nem biztos, hogy igazam van, csak az "összeesküvés elméleteket" és a bizonytalan városi legendákat nem szeretem. Persze volt ilyen próbálkozása az Apple-nak az aksi csúcsteljesítmény leadási dolgok körül, de tudtommal ezt feloldották és perek garmadáját is elvesztette az Apple már emiatt.
De esetleg tényleg nézd meg mennyi idős a telefonod, mikor gyártották és lehet ez lehet inkább az aksid gondja. -
col
addikt
válasz
Szabi® #17299 üzenetére
Én azért a helyedben megnézném, mikor gyártották ezt a 7-est, amit 3 hónapja újként használsz.
Persze mindig vannak jólértesült "hírek" ilyenekről, csak a régebbi készülékek aksijai általában már eléggé öregek és jelentősen veszítettek a kapacitásukból, amit sokan nem vesznek tudomásul.
A képen az látszik, mikor aktiváltad és nem az, mikor gyártották -
col
addikt
válasz
Szabi® #17294 üzenetére
Eleve megbízhatatlan ez az akkumulátor %-os kijelzés. Másrészt azért az I7-esek már nem mai darabok, de pláne ha még eredeti aksi, vagy esetleg cserélt is már, azok is képesek jobban merülni.
2 hét alatt ilyen mértékű elhasználódás majdnem kizárt normál esetben, max a %-os kijelzés hazudik, vagy valóban az aksi halódik a 14-es IOS-tól függetlenül. -
pcnet
addikt
válasz
Szabi® #17125 üzenetére
Vidéki vagyok. Oda-vissza posta vagy futár +4e ft. És megintcsak egy 3 éves telefonom lenne. SE2020at szeretnék, de még gyüjtögetnem kell rá. i7 jó volt arra, hogy kipróbáljam "költséghatékonyan" hogy egyáltalán való e nekem az iOS 7 év android után meg tudom e szokni. Meg! Viszont vussza vittem 7e bukóval a telefont a GSM boltba. 20+e lenne az akksi csere és elég sok touch ID hibás hirdetést olvastam. Alaplap+főgomb csere most nagyon fájna. Inkább gyüjtögetés és SE 2020. Pedig azt mondtam nem kell nekem az SE 2020, i7 is kiszolgál és számomra jobb az ár/érték aránya is. De nem szeretek félni, hogy mikor megy tönkre a nem garanciális telefonom. Tudom, ez megint az én kattanásom. De inkább egy garos SE, még ha sporolnom is kell rá. Garanciával nyugodtabban alszok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged