- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
Nem én vagyok a főkolompos, mert bennem is az itt leírt korábbi vélemények alapján fogalmazódott meg először, hogy csak ezért a proggiért érdemes lenne root-olni. Szóval én már csak az okozat vagyok, nem az ok...
Aztán a Framaroot-tal, amiről szintén itt olvastam először, tényleg gyerekjáték lett a root, akkor meg miért ne...? Egy óriási hiányosságát küszöböli ki az AHSK a telefonnak, mégpedig azt, hogy hiába húzza a zsebed egy ekkora készülék, ha a hasznos kijelzőmérete alapból alig nagyobb, mint egy 4"-osé a soft gombok miatt. A Pro verzió, amit már tényleg szénné lehet konfigurálni, 600 forint. Az egy jobb tábla csoki ára, viszont kb. egy nagyságrendet dob a telefon használhatóságán. Emellett a root további előnyeit is élvezheti az ember (a Framaroot és a SuperSU ingyenes, de az utóbbiból is van fizetős). Én még a Titanium Backup megvételén gondolkodok, meg talán a Greenify-én. Persze mindegyikből van ingyenes verzió is, csak én úgy vagyok vele, hogy ha egy alakalmazás tetszik, akkor kifizetem az árát, amivel egyrészt általában több funkciót kapok, másrészt elismerem a készítők munkáját, ha már használom a terméket, harmadrészt meg ezzel segíthetek a továbbfejlesztésben, amiből megintcsak profitálok az új funkciók révén. És ezek az alkalmazások azért nem annyira drágák (mondjuk a TB már kicsit az, de hát ez van). A Google sokat tanulhatna ezektől az innovatív fejlesztőktől, mert ahelyett a tonna hulladék helyett, amit ingyenesen ugyan, de kényszerből rátolnak az Android-userekre, inkább hasznos dolgokat tehetnének a rendszer részévé, mint például az AHSK a soft gombos készülékeknél. Persze a root további előnye, hogy egynémely felesleges cucctól is meg lehet szabadulni (ezzel kapcsolatban azért először még tanulgatok, mielőtt kárt csinálnék
).
(Ui.: Egyébként a múlt hónapban lejárt a garanciám is, úgyhogy a root-tal szemben már a garivesztés sem volt érv).
-
Hanky
csendes tag
Ugy erzem meg mindig nem vilagos, mi a problema. Ugyanezekkel a beallitasokkal frissites elott nem kommunikalt az ido 100%ban a wifin. Az osszes szolgaltatas, amit felsoroltatok be volt es be van kapcsolva, mindegyik engedelyezve van nem csak wifin. Megis csak wifin communikal az oprendszer es folyamatosan, szunet nelkul.
Lehet, en vagyok tul bena hogy megmagyarazzam, pontosan mi tortenik. :S De most egy total abnormalis jelensegrol probaljatok bebizonyitani, hogy az oke.Nem tudom, milyen reszletet irjak meg le, hogy egyertelmu legyen, mi a gond. Van koztetek informatikus? (Marmint aki komolyan ert halozati es oprendszeri dolgokhoz, nem hobbi infos. Mert akkor megprobalhatok kicsit szakmailag melyebb leirast adni, ha lesz idom kicsit tesztelni.)
-
Bferibörs
addikt
-
Ocsy
aktív tag
Szerintem is hasznos a rezgés, én is szeretem.
Nem a százalékos arányokon szeretne változtatni, hanem annak a két funkciónak a felhasználásán, amik a legnagyobb arányban viszik a töltést. A gond az, hogy pont erre a kettőre nincs különösebb ráhatása a felhasználónak. Az egyik a mobilhálózaton történő ücsörgés, a másik a telefon "üresjárata".
Bferi, az nem lehet, hogy olyan területen használtad abban az 1-1,5 órában, ahol alacsony volt a térerő?
-
varázsgömb
aktív tag
Nem olvastál figyelmesen! Én anyaghasználatot említettem, és nem összeszerelést. Azt megerősítem, hogy nagyon patentül van összerakva. Hajszálpontos illesztések, nem recseg sehol. Mivel csak fél napos a készülék, a karcolódásról nem tudok nyilatkozni, de örömmel hallom, hogy strapabíró.
A sebességről még annyit, hogy ki lett próbálva a másik teszt oldalon, ami az andikonyhája nevű portál, ahonnan a párom sok remek receptet kipróbált már. A nyitó oldal tele van fényképekkel, meg a tetején és az alján egy-egy 3d körforgó galéria. Na ez már nem annyira tetszik neki, akadozik rendesen. De ennyi bőven belefér az árát nézve. -
sysrq
őstag
Nincs igazad.
Most keményen megmondták nekünk, mindannyiunknak az igazat!
Itt az ideje hogy lehajtsuk fejünket, mélyen elgondolkodjunk faxjoska vagy Pap Ákos vagy ki, tanításain.
Még szerencse hogy olvasta a fórumot és a világrátörő igazságot leszűrte majd terjeszteni kezdte.
Sok eltévelyedett báránykát megmentett eme a sátántól való termék megvásárlásától.
Drukkoljunk neki hogy ráébredjen nem vele nevetnek hanem rajta.
Alleluja!Hétfőn lefagyott a telefonom, újra kellet indítanom.
Senkinek nem javaslom a telefonom megvásárlását. -
papsoka
aktív tag
Én is olvasom ha megengeded! Pont ennek a fórumnak a hatására nem vettem ilyent. Nem hat meg a gyors procis toldozott-foldozott félig kész op rendszeres telefon. Én egyszerű felhasználó vagyok, csak használni szeretem a telefont, nem pedig otthon szórakozni a vásárlás után (igaz olcsón) a használhatóvá tételével.
Azt nem tudtam hogy csak olyan szólhat hozzá és mondhat véleményt akinek ilyen telója van. Ezért bocsánat! -
Ocsy
aktív tag
Ott van a Ramiris-es matrica a doboz oldalán, illetve magyar nyelvű a kis füzetecske a dobozban.
Mondjuk nem volt rajta semmi factory seal, simán ki lehetett nyitni.A magyar nyelvű füzetecske gyanúm szerint a factory seal eltávolítása után került bele...
Mondjuk én jobban örülök, hogy az enyémen volt sértetlen seal, a füzet kb. semmire sem jó, egyébként meg a németet is el tudom olvasni. A magyar füzet letölthető a netről, a komplett kézikönyv is megvan angolul, de abban sincs benne minden, erről a fórumról és a netről több infót szedtem össze, mint abból.
-
Ocsy
aktív tag
A hangprofilokkal kapcsolatos anomáliakat nemrég én is megénekeltem már, de végülis mindent be lehet állítani, csak furcsa. Az üzenetjelző változik a profilokkal, már ha arra gondolsz, hogy rezgő/néma üzemmódban nem visít üzenet érkezésekor, hiába nem a hangprofiloknál állítható. Fájlkezeléshez én is a TC-t használom. A médiafájlokhoz megvan az Android saját könyvtárszerkezete: amiket a megfelelő mappába másolsz, azt meg is találja. Szerintem nincs ezzel baj, logikusan van felépítve. Vagy a telefon tárhely (ezt SD kártya (2)-ként azonosítja a TC), vagy az SD kártya gyökerében kell létrehozni a könyvtárakat. Így:
/mnt/sdcard alatt:
Alarms
Download
Movies (nem azok, amit a telefon saját kamerája készít, az a DCIM foldert használja)
Music
Notifications
Pictures (nem azok, amit a telefon saját kamerája készít, az a DCIM foldert használja)
Podcasts
RingtonesHa nem közvetlenül a gyökérben akarod az összeset létrehozni, akkor kell egy Download és egy Media könyvtár. A Media-ba megy az Audio, a Movies, a Music, a Pictures és a Podcasts. Az Audio-ba megy az Alarms, a Notifications és a Ringtones. Így:
mnt/sdcard/Download
mnt/sdcard/Media
mnt/sdcard/Media/Audio
mnt/sdcard/Media/Audio/Alarms
mnt/sdcard/Media/Audio/Notifications
mnt/sdcard/Media/Audio/Ringtones
mnt/sdcard/Media/Movies
mnt/sdcard/Media/Music
mnt/sdcard/Media/Pictures
mnt/sdcard/Media/PodcastsHa ezeket a struktúrákat használod, az Alarms könyvtárba másolt hangfájlok megjelennek a jelzőhangoknál, a Music-ban lévők a zenelejátszóban, a Ringtones tartalma a csengőhangoknál stb.
E-mail-hez én a gyári Gmail klienst használom, annak semmi baja, a csoportos törléssel sem.
-
Hugo85
aktív tag
Ugye mondanom sem kell hogy nem tudtam átvenni a telefonom. Hogy azt mondta az eladó hogy van egy olyan apró hiba a rendszerükben hogy amint kitolják az autóba az árut azzal a lendülettel át is húzzák a bolt készletére és senkit sem érdekel hogy valóban ott van-e. Csak azért nem voltam vele az indokolt szinten ingerült, mert elmondása szerint már jó ideje könyörög a főnökségnek hogy változtassanak ezen.
-
imiadmin
őstag
a zárolást nem ők rakják rá hanem a sok jóképességű hülyegyerek, akinek ez a szórakozása... múltkor factory resetelnem kellett egy 993D-t a madarasteszkóban, hogy ki tudjam próbálni... hozzáteszem, hogy az eladók sem állnak a helyzet magaslatán vagy csak hülyének nézik az embert, mert azt mondták, hogy "ezekkel a telefonokkal nem tudunk mit csinálni.. visszük a zúzdába..." - napersze...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest