Új hozzászólás Aktív témák
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Samanbacsii #6662 üzenetére
3 millió Ft??? Na annyit biztos nem költenék már az "öreg" Alcatelemre
-
Hugo85
aktív tag
Sziasztok!
Most lett két éves a telefonom, magyar beszerzés és már nagyon instabil, sokszor fagy, dolgok leállnak, fura dolgokat művel.
Két lehetőséget látok: vagy nyomok egy factory resetet és friss ropogós ICS-re csak azokat a programokat teszem fel, amelyeket tényleg használok, szemét nélkül.
Vagy ráhúzom a JB-t.Akik hosszú ideje frissítettek mik a tapasztalataitok? A JB sokkal jobb mint az ICS? Érdemes feltenni? MHL és az SRS-t nem használom, de a BT-m hülyéskedik ICS alatt is.
Illetve van egy meglátásom a helyproblémára: a telefon beépített számlálói rosszul (és nem is ugyanúgy) mérik fel a belső memóriában szabad helyet. Olyan mintha az alkalmazások gyorsítótárjait fordított előjellel vennék figyelembe. Legalább is nálam végig csökkent a szabad hely mennyisége, amikor egyenként kitörölgettem az összesen több mint 100 megás gyorsítótárakat és amikor mind törölve volt, akkor mutatott azonos szabad helyet az Alkalmazáskezelő és a Total Commander.
-
Hugo85
aktív tag
Szia!
1. Úgy tudom a telefon USB portja nem OTG képes, így ez sajnos nem fog működni hardveres okok miatt.
2. Csak egy megfelelő MHL kábel kell hozzá, illetve egy kolléga jelezte, hgy Jelly Bean alatt nem működik sajnos, így ha frissítetted az ICS-t akkor értelmezésem szerint sajnos az is bukó (egyelőre).
-
Hugo85
aktív tag
Pl. mert OTA-n csekkolja a frissítéseket, ott mi van beállítva? Biztos vagy benne, hogy konkrétan az oprendszer? Aztán ott van a keresés, a Google-os diktálás és csillió-billió program ami folyamatosan figyel frissítéséket, húz le adatokat, stb. ez egy ilyen rendszer.
Amúgy miért zavar téged, ha wifi-n adatot forgalmaz, esküszöm nem értem, az akksidat meg az a napi 500kByte fogja a legkevésbé bántani
-
Hugo85
aktív tag
válasz
viperabácsi #4778 üzenetére
#4775-ben válaszoltak a felbontásra
A gyári videófelvevőben úgy tudom nem állítható a felvételi fáj formátuma, de ezért jó az Android, mert felrakhatsz egy bármilyen ingyenes videórögzítő programot, ami olyan fájlt csinál, amilyet szeretnélAmúgy, ha már hozzászóltam:
Más se tudja felrakni a Vibert? Így csináltam:
Play Store -> Letölt -> Telepít -> OK-OK-OK -> Küldi a kódot a számomra SMS-ben és ezt rögtön be is húzza a Viberbe -> OK -> Érvénytelen kód (WTF?)
Próbáltam ezerszer, mindkét kártyával, beírtam manuálisan is, de mindig rossz a kód. Tudja valaki, hogy mi lehet az oka? Vagy egyszerűen csak hívassam fel velük magamat?
-
Hugo85
aktív tag
Hát pedig mindig ezt csinálja, ha be van kapcsolva ez a - szerintem is hasznos - fukció.
#3175: Mit miért és hogyan akarsz csökenteni egy százalékos arányon, melyeknek összege mindig 100%? Ha ez a két érték ilyen magas, az csak annyit jelent hogy nem csináltál semmit a telefonon, önmagában mást ez nem mond, azt se hogy összessègèben mennyit használt ez a kèt alapfunkció. Nálam hasonló aránynál 2-3 napot elmegy a telefon.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
varázsgömb #2565 üzenetére
De elég figyelmesen olvastam csak nekem ez a két dolog annyira összefügg hogy együtt kezelem. De azért érdekelne, hogy konkrétan az anyaghasználattal neked mi a gondod, úgy értem a telefon melyik részének minősége nem tetszik? Félre ne érts nem kötekszem, komolyan érdekel. Szerintem a hátlap kellemes tapintású, a kamera takarórésze fém, a körbefutó keret a kijelző körül ugyan nem tükörfényes, de ez szerintem a vízlepergető bevonat miatt van, a kijelzőröl nem tudok nyilatkozni mert azon fólia van.
Nekem E51em volt előtte, ami nagy részben fém de ezt nem érzem rosszabbnak, sőt.Viszont ami a térerőt illeti, éppen vonaton ülök és mind a két kártya összevissza lépeget le a hálóról, ami azért kicsit túlzás, főleg hogy barátnőm telefonján közben egész stabil a vétel. Mondjuk az Vodás, ebben pedig egy Ts és egy Telenoros van.
-
Hugo85
aktív tag
Sziasztok. Nos kb 1,5 hónap használat után még mindig elégedett vagyok a telefonnal. Továbbra is gyors, egyben van, de pár nyavajája azért van:
- nekem a komplett SIM kezelés már háromszor zuhant össze, minden előzmény és jel nélkül. Ez annyit jelent, hogy se hívás se SMS se fogadás se indítás, se mobilnet nem megy amíg újra nem indítom. Az a legnagyobb baj, hogy nem veszed észre, mert mindkét térerő normális, csak akkor tűnik fel ha hívnál valakit vagy bekapcsolnád a mobilnetet. Ez mondjuk egy elég gáz dolog és nem tudom mi okozza.
- mostanában az aksi nálam is gyorsabban merül mint az elején pedig jó ideje nem telepítettem semmi újat.
- a térerők nem túl stabilak, sokszor látszólag indokolatlanul kilengenek, főleg ha pl wifi vagy mobilneg megy, hála Istennek töltés közben nálam nincs gond.
- minden újraindítás után elfelejti azt, hogy bekapcsoltam a haptikus visszajelzést rezgő és néma üzemmódnál. Mondjuk az egész profilkezelés eléggé kalap kaki.
- bónusz: iránytű nálam se csinál semmit (mondjuk nem érdekel egyálta,lán)Ennek ellenére szeretem és összességében elégedett vagyok, nem bántam meg, hogy ezt a telót választottam.
#2563: az anyaghasználatos kommentedet nem értem, szerintem teljesen korrekt, sőt nekem ez az eddigi legjobban összerakott telefonom és az egyik legkellemesebb, ami volt a kezemben. A hátlap például kifejezetten tetszik és meg se nyikkan az egész még ha csavargatod sem. Emellett zsebben hordom és csak egy fólia van rajta és nincs rajta még egy karcolás sem.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
papsoka #2074 üzenetére
Nézd igazán nem akarok személyeskedni, nem kenyerem, de nem értem miért kell megmondóemberként lebeszélni embereket a telefonról, ha neked nem volt ilyen? Mire alapozod a véleményed, ha a hsz-ekre, akkor azt más is el tudja olvasni, nem? Első kézből nyilván nem tudsz hozzátenni, hiszen nem volt/lesz ilyened, ellenben hirdeted az igét, hogy a Samu mennyire jó és hogy két másik (szintén Alcatel) telefon mennyire rossz volt.
Még ezzel sem lenne önmagában probléma, de olyanokat írsz általánosságként, ami legjobb indulattal is maximum féligazság és ezzel félrevezetsz másokat.Ez az én véleményem, természetesen nem vagyok én itt senki, így vagy megfontolod vagy nem, rajtad áll, befejeztem az offolást és elnézést mindenkitől.
Tényleg kéne már egy első hsz, szerintem hozzunk össze egyet.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
papsoka #2072 üzenetére
Követtem a topikot végig, de őszintén szólva nem emlékszem, hogy bárkinek is fagyott volna a telefon, főleg nem folyamatosan, az enyém még egyszer sem fagyott ki, max valami alkalmazás döccent, de mindig menthető volt. Egyébként miért jöttél ide, ha nincs ilyen telefonod és nem is tervezel venni. Trollkodni?
-
Hugo85
aktív tag
Lassan két hét után nagyon szimpi a telefon még mindig, de az előbb elég bosszantó problémát produkált. Teljesen bekrepált a hálózat kezelése, nem volt elérhető egyik SIM sem, pedig ránézésre volt térerő. Úgy szóltak hogy 3 órája nem vagyok elérhető, kipróbáltam és nekem sem indított hívást, se a repülőgép üzemmódot nem lehetett ki-bekapcsolni.
Újraindítottam, most minden oké, de azért ez elég bosszantó, bár őszintén szólva az S60-as Nokiám meg néha belefagyott a hívás fogadásba (aksi ki-be) szóval mindenhol vannak még ezzel is hibák, ez van.
Egyébként volt nekem ez az e-mail törlés problémám gyári klienssel, ezt szintén javította a legutóbbi frissítés, szóval szerintem érdemes feltenni.
-
Hugo85
aktív tag
Na, első napi benyomások:
Aksi még mindig 48%, ami szerintem elég jó, este se volt kikapcsolva, igaz tényleg keveset használtam.
Pár hiba, apróság, amit észrevettem:
Az üzemmódok teljesen logikátlanul működnek, ha kikapcsolom a rezgést a néma módnál (ahol amúgy akkor se rezeg ha be van kapcsolva, ha ki), akkor eltűnik a az üzemmód, hiába állítom fel vagy le a hangerőt, csak manuálisan tudom bekapcsolni. Arra se jöttem rá, hogy az "Értekezlet" módban miért van csengőhang hangerő, ha úgyis csak rezeg, akármit csinálsz. Gondolom ez nem a telefon, hanem a mezítlábas ICS hibája.
Számomra, aki először használ Androidot félelmetes mélységben kell néhol beletúrni a menükbe, bizonyos alap dolgok 3-4-5 szint mélységben, például hívószám küldésének engedélyezése, illetve, hogy az üzenetjelző hang az üzenetkenél módosítható az is furcsa. Tényleg, az változik rendesen a profilokkal?
Nem sikerült még rájönnöm, hogy hogyan lehet egyedi, külső hangfájlból csengőhangot beállítani, mert egyszerűen nem kínálja fel, hogy egyéb, ezért utánanéztem. Ez szintén az Android hülyesége, de szerintem azért durva, hogy másolgatni kell fájlokat ahhoz, hogy be lehessen állítani egy mp3-at csengőhangnak. Főleg, hogy nincs rajta alapból egy értelmes fájlkezelő. Amúgy van erre valami egyszerű mód?
A gyári e-mail kliens (freemaillel van összelőve pop3-on, ide lőjjetek) egyszerűen lefagy, ha több e-mail kijelölök és törölni szeretnék, azt írja az alkalmazás leállt. Mindig ez van, egyesével tudok törölni miközben olvasom az e-mailt, máshogy nem. Valaki tapasztalt hasonlót és van rá megoldása?
-
Hugo85
aktív tag
Ja, ha nem lett volna az a kis gikszer én is maximálisan elégedett lennék. Ott van a Ramiris-es matrica a doboz oldalán, illetve magyar nyelvű a kis füzetecske a dobozban.
Mondjuk nem volt rajta semmi factory seal, simán ki lehetett nyitni. Amúgy a tidéten engedi frissíteni a szoftot? Nem a legeslegújabb van rajta, de nekem ennek ellenére se dobta fel FOTA-n az PC-vel meg nem próbáltam.Egyelőre teljesen pozitív a tapasztalat, reggel vettem le töltőről olyan 8:30-kor és jelenleg 71% az aksi, igaz nem piszkáltam különösebben.
-
Hugo85
aktív tag
Na, elképesztő hír, itt van a kezemben a telefon. Most ismerkedem vele és az ICS-vel egyszerre (csak Samsungos Gingerbread volt eddig a kezemben). Hát nem semmi mélységben kell néhol belemenni menükbe, hogy megtaláljak valamit, de azért megyeget. Először kicsit megijedtem - pedig volt már a kezemben - hogy hűb*zdmeg mekkora kijelző.
Egyelőre nagyon szimpatikus, jó barátok leszünk.
Első benyomásom az, hogy rengeteg program van ugyan előtelepítve, de katasztrofálisan logikátlan vagy csak nekem kellene, hogy logikai csoportokban legyenek, na mindegy.
-
Hugo85
aktív tag
Ugye mondanom sem kell hogy nem tudtam átvenni a telefonom. Hogy azt mondta az eladó hogy van egy olyan apró hiba a rendszerükben hogy amint kitolják az autóba az árut azzal a lendülettel át is húzzák a bolt készletére és senkit sem érdekel hogy valóban ott van-e. Csak azért nem voltam vele az indokolt szinten ingerült, mert elmondása szerint már jó ideje könyörög a főnökségnek hogy változtassanak ezen.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
ooooobi #1850 üzenetére
Igen közben én is rájöttem, csak munkahelyről ez nem annyira menő. Nagy nehezen felvették, azt mondták már kiért az Allee-ba (
) csak nem nagyon küldtek e-mailt, inkább nem kérdeztem meg hogy miért nem, eléggé leterheltnek tűntek.
Kérdeztem, hogy felhívjam-e az Allee-t, hogy biztosan megvan-e, nem adták-e el másnak mert erősen hiánycikk. Azt mondta az lehetetlen, illetve nem fogják úgyse felvenni a telefont ebben az időszakban. Szóval én indulok az Allee-ba, de ha nincs ott a telefonom, rájuk döntöm a pultotEzek alapján érdemes felhívni őket, az gyorsabb.
@#1851: Igazad van, jobb külföldről rendelni, ahol biztosan van. De én nem bízom a postában, macerásabb külföldről rendelni, kevésbé tudod őket noszogatni, főleg ha olyan anémet tudásos mint az enyém. Azt, hogy most ilyen "mostakaram" hisztis kislány vagyok az nem az Ő hibájuk. Az Ő hibájuk az, hogy bár már ezer éve megoldották a dolgot, képtelenek szólni és ez igaz az egész magyar "kisiparra". Persze, visszhívjuk, küldünk e-mailt, stb. A netes eladás meg különösen ilyen, eddig egy webshoppal sincs pozitív tapasztalatom.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
ooooobi #1843 üzenetére
Agybajt kapok:
[link]Most mind a két aruházra azt írja, hogy készeleten, központban meg nem. Én továbbra sem kaptam semmilyen visszajelzést, pedig az Allee-ba kértem és ha a többi odaért, gondolom az enyémnek is oda kellett volna. Tudom, hogy mindjárt Karácsony és, hogy úgy viselkedem mint egy hisztis kislány, de tűkön, illetve semmi kedvem továbbra is két telefonnal lófrálni.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
imiadmin #1838 üzenetére
Kiváncsi lennék, hogy ez csak arra vonatkozik, aki most szeretne rendelni, hogy már "Érdeklődjön" van a készletinfónál és a mi megrendeléseink, amit visszaigazoltak meg fognak jönni vagy nem?
Ha pedig nem, akkor már elnézést, de a durva anyjukat, minek írják, hogy van készleten, ha csak remélik... -
Hugo85
aktív tag
Az Árkádban található MediaMarktban ki volt rakva egy pénteken, mint már írtam. Bár őszintén szólva sokra nem megy vele az embert, mert nincs benne SIM és le van zárva kóddal, de ha kéred biztos felnyitják.
Én is megrendelted a BestByte-ban még tegnap éjjel, kaptam e-mailt is. Ha bármi fejlemény van majd írok, de szerintem jó jel, hogy elfogyott a honlap szerint, ezek szerint automatikusan is csinál valamit a rendszerük, nem csak emberek állítgatják. Ha minden jól megy pár nap és én is boldog tulaj leszek...
-
-
Hugo85
aktív tag
Sziasztok!
Képzeljétek végig olvastam az egész fórumot, mind az 1750 hozzászólással, biztosan nem vagyok normális
Szeretném megköszönni a sok hasznos infót, ezek alapján eldöntöttem, hogy ez a nekem való telefon és úgy érzem nem veszek zsákbamacskát.Amúgy biztosan megkezdődött a hivatalos forgalmazás, tegnap láttam MediMarktban a telefont (ki van rakva demó darab is nyomkodni). Az Árkádban biztosan van, de - minő meglepetés - 75.000 Ft-os áron
Én nagyon nem szeretek webshopból vásárolni, esetleg tud valami más boltot, ahová fizikailag be lehet menni és meg lehet venni, de 70.000 alatt marad az ára? Speedshopban ha jól látom már sajnos nem kapható.Ja, amúgy btw 993D most akciós a MM-ban, 45.000 Ft így. Nem lenne rossz, de a topik után biztosan tudom, hogy megéri a felárat a nagy testvér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest