- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
col
addikt
Üdv.
Tegnaptól váltottam az SE3-asra. Nagyon egyszerű, problémamentes volt a "költözés", kb. 15-20 perc alatt kész volt. Utána még pár dolgot "finomítani" kellett, de minden gond nélkül sikerült.
Az első tapasztalatok nagyon kedvezőek. (Nem vagyok egy power user, szóval alapvetően telefonnak és kommunikációs - telefonálás, közösségi média, üzenetek - eszköznek használom, semmi játék, videó, film nézés, stb. Pár fotó és videó készítés max még.)
Határozottan érezhető a nagyobb RAM és az A15 chip. Gyors, problémamentes minden. Annak ellenére, hogy ilyenkor a szokásos "többet macerálja, piszkálja" az ember dolog nálam is megvolt (meg a telepítés után itt is még rendezkedett a telefon a saját dolgaival) az aksival is egész elégedett vagyok. Egy nap alatt kb 60%-ra ment le a töltöttség, bár mondom, nem állandóan lógok rajta és nem nyomkodom folyamatosan, tehát a kicsit nagyobb aksi és a korszerűbb, kevesebbet fogyasztó chip is érezhető. (Az számomra "természetes" volt, hogy az 5G támogatást kikapcsoltam, mivel nem nagyon járok olyan helyeken, ahol ez elérhető.)
Szóval nem bántam meg a cserét, pláne, hogy előfizetőként jelentősebb kedvezménnyel tudtam megvenni és már a "régi", 2 éves SE-mre is van vevő -
janeszgol
félisten
válasz
#16377600 #323 üzenetére
Mivel a 12 Mini 64 gigás verziója kerül 234 ezer forintba, én azt mondom a SE2022-nek a 128 GB-os verziója megéri a 218 ezer forintot. Az ajánlott vétel.
Viszont 195 ezer forintért a 64 GB-os verzió már szerintem nem ajánlott, maximum egy tetszik lehetne. Veheted, mert nincs olcsóbb iPhone, de nem optimális vásárlás.
A 256 GB-os verziónak az ára 255 ezer ft. Hát ez maximum csak a tárhely-falóknak jó választás. De nekik jó választás lehet. -
törölt tag
-
Laurh
aktív tag
Valaki beszerezte már? Van valahol valakinél tapasztalat az üzemidőt illetően?
-
bociusz
aktív tag
Habár a 3GPP szabvány előírja a legalább 4x4 MIMO-t az 5G képes eszközökre, úgy tűnik az Apple-nek mindössze 2x2 MIMO-t sikerült beleraknia. Így elég vacak 5G sebességek lesznek.
(forrás) -
1dude
senior tag
Már ki is vásárolták a készletet, ennyit erről, hogy nem kell senkinek
-
NemMo
őstag
Kár hogy nem lesz 14 mini. Majdnem vettem 13 mini-t, de inkább pro-t vettem meg
-
gaborn1
tag
válasz
Pythoncobra #307 üzenetére
Ez 195k, 230-ért ott a 12 mini, ami mindenben jobb és alig drágább, nem kétszer annyi.
-
Pythoncobra
tag
Hát nem tudom...
Ki az aki ezért a technikáért, ezekért a képességekért önszántából ennyi pénzt kiad?
Nagyon Apple Fan kell legyen.
De akkor már inkább vesz egy rendes telefont.
Igaz, kétszer ennyiért.
Vagy többért. -
gaborn1
tag
Mikor jöttek szivárogtatások ezzel a telefonnal kapcsolatban, én még olyat is olvastam, hogy az Apple 299 dolláros áron fogja adni, ami nálunk reálisan olyan 130-140k. Annyit még meg is érne, de 200k-ért ez szerintem nagyon rossz deal.
-
NemMo
őstag
Nekem is iphone-om van (13 pro), de nem vennék 200 ezerért ilyen elavult megjelenésű és kis akkumulátoros telefont. Cégesnek ingyen persze jó.
-
Sundesz
addikt
Amióta létezik okostelefon, a családban csak Android van, különösebb gond nélkül használva. 2011-ben HTC Desire volt az első okostelefonom, ami az alulméretezett hardver és az OS gyors fejlődése miatt kb 2 év után használhatatlan lett. Az utóbbi 5 év csúcs telefonjai még ma is használhatóak, sokat fejlődött minden. Na de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a sogornőmnek van egyedül iPhone-ja. Egy 6 volt az első, az beázástól ment tönkre pár évesen, majd iPhone 7 lett véve, aminek a 4. napon krepált be a kijelzője (rendesek voltak a MM-ban, mert 3 napon túl is azonnal cserélték), azóta viszont gond nélkül használja az újat.
Árban utolérték az Androidos telefonok az iPhone-t, így már tényleg egyéni pereferencia kérdése ki melyiket veszi. Ez az SE viszont szerintem sem túl jó vásár, abban fejlődőtt, amivel eddig sem volt gond.
-
Frozen
addikt
1. A parom bolt marketinges aki az eladassal es szervizzel foglalkozik. Biztos kamuzik,minden esetről amiről nem tudsz vagy nincs tapasztalazod addig ugy is azt hiszed el amit szeretnel.
2. Akkor videkre sem megy vele mert kitorik a katyus uton a kereke. Pelda volt csak...
3.Akkor megnyugtatlak hogy a note 3 galaxy a mai napig megy hoba nélkül elhiszed vagy nem te dolgod. Az a droid mai napig nagyon reszletes es sokat tud ellenben a mai ultra modern vilaggal meg droid 11 vagy menyinel jarunk mar...
-
Sza_Sa
senior tag
Mindkét nagy gyártó termékét használom, van itthon 2 db Apple tv 4k is, van iphone-om, szóval nem vagyok Apple hater. Na de azért tud a iphone is anyázós anomáliákat produkálni, azt azért ne tagadjuk. Mindezt zárt rendszerhez képest. Mi lenne az Apple-el, ha droidra, meg kismillió telefonra kellene bugmentes rendszert vagy programot írni...
Egyébként számomra tény, hogy az Apple szoftveresen az alsóbb régióban is majdnem ugyanazt tudja mint a csúcs telefonjaik, hardveresen pedig kisebb kompromisszumot követel, mint egyéb gyártóknál.
-
törölt tag
válasz
aujjobba #221 üzenetére
"Az A15 idotallova teszi, es ennyi, 4-5 ev mulva is vallalhato lesz a sebessege, semmit tobbet nem allitottam."
Ez teljesen igaz is, de azért nem csak az iPhone-okra jellemző (a '17 márciusában bemutatott Galaxy S8-ra még tavaly év végén is érkezett frissítés). Az A15 pedig mindenki által elismerten nagyon jól sikerült, ahogy a cég többi, saját chipes fejlesztése is. 4-5 évnél még hosszabb ideig is nagyon jók lesznek, maximum nem lesz hozzájuk frissítés.
-
janeszgol
félisten
Még annyit, hogy 140 ezer forintért csúcsmobil. Ez nem tudom mikor volt (S1? S2?)
A Galaxy Note 3 nyitóára 240 ezer forint volt 2013-ban. -
kisvak
kezdő
Na akkor nézzük sorban a nedves lázálmaidat.
1. Pont az iPhone-okra nem jellemző, hogy 3-4 nap után már mennek is a szervízbe. Találj ki valami hihetőbbet, oksa?
2. A mekis szösszenetedet nem is értem. Én például még Skodával sem voltam soha mekiben. (Tudod, nem fér be az ajtón.)
3. Amikor 140.000,-Ft. volt egy csúcsmobil, pont (az akkor még) sz@r droid miatt biztosan nem ment el 5-10 évig (???) hiba nélkül.
4. Mr. Cook személyesen kéri az elnézésedet, hogy a redmiddel nem tudsz nőzni. -
manu75
aktív tag
válasz
janeszgol #287 üzenetére
Ez távol áll tőlem, még csak az hiányozna, hogy a sok fanatikusan azonnal itt belémkössön, mert nincs jobb dolga. Évről évre gyengébb a minőség, mivel ez őskori kasztni hátha megőriz egy két tartós tulajdonságot és ezzel is szerencséje lesz majd egyeseknek.
blazerk5: Nem épp baráti az ára ez teljesen igaz, én biztos nem fogok ma előrendelni, de lehet fél esetleg egy éven belül le fogom cserélni a mostanit de legalább van már olyan teló amire szívesen váltanék. Aki félévente veszi a telefonokat annak meg úgyis mindegy mennyibe kerül.
-
janeszgol
félisten
Semmi.
Frozen, a másik végletet sem szeretem. Ezek tömeggyártott cuccok. Ha csak az 1%-a hibás, az is 2 millió darab hibás telefont jelent. (Ha feltételezzük, hogy az Apple évente leszállít olyan 200 millió körül. Van ennyi?)
Abban viszont igazat adok neked, hogy ma banális hibák vannak, ami a technológiából adódik. Túlmelegedő telefon, a kamera alkalmazást bezárja melegedés miatt. A melegedés miatt nem reagáló touch. Ez szégyen ma!
És sajnos sorozatos. -
Frozen
addikt
válasz
janeszgol #287 üzenetére
amikor a párom a telecomnál volt eladó és vették az iphononokat ,hogy mennyire jó meg így úgy és 3-4 nap múlva már ment a szervízbe a minőség a presztizs közben meg egy kalap sz@r . Kb olyan mint a buggati/lambo stb menőzni jó vele egyenesen sima uton ,de bemenni egy mekibe vagy máshova már minden baja van ,mert nem fér el leér itt ott stb stb...
Az alma is ilyen szép meg jónak megy a reklám közben minden baja van ,az ios is tele van buggal ugyan ugy mint a droid. Kicsit optimalizáltam egy két oldalon ,de cserében sok minden hianyzik belőle és nem is annyira testre szabható. Szóval kinek mi jön be. Szerintem mind2 platform árai elszálltak még emlékszek mikor 140 ezer volt egy csúcsmobil a piacon és 5-10 évig telefon maradt hiba nélkül.. Ma már ilyen nem találsz még a fél millás árcédula közelében sem -
manu75
aktív tag
Végigolvasva a fórumot sok mindenkinek nem fog kelleni ez a telefon, így legalább a csendes kisebbség örülhet ennek, hisz jut majd nekik nem kell egy esetleges készlethiánnyal foglalkozni. Iphone7-est használok előtte egy 4s volt azelőtt meg két nokia. Átlag kb. öt év/teló. A 7-est bekapcsolva és belépve a fiókomba még a képernyőkép is átjött a 4s-ről ezzel engem meg is vettek kilóra, mert ez a lényeg nálam, hogy bekapcsolom és használom és nem kell a netet bújjam mit is kéne csinálni. Általában kétnaponta töltöm szóval az akkis is jól bírja pedig azért használom is. Igaz nem lógok rajta napi 10 órát azt nem bírná, de nem is erre való. A lányom új mai menő csodája 6 hónapig bírta tönkrement az oldalán a leolvasó, de már előtte is gondok voltak a szoftverrel. Az enyém azt sem tudja mi az, hogy szerviz.
Legnagyobb gondom az volt, hogy elment egyszer! a mobilnet és újra kellett indítsam a telefont. Szóval én örülök, hogy kiadták.
-
Frozen
addikt
válasz
ricsike_p20 #283 üzenetére
Szerintem ne kanyarodjunk el a témáról egy teljesen mas iranyba,mert nem kde tartozik. Leirom neked privatban aztan elhiszed vagy nem a te dolgod lesz. De minden esetre tájékozodnék szélesebb körben és nem hinnék el minden hülyeséget.
-
ricsike_p20
tag
Melyik országban keres egy átlagember (ez alatt ugye melósokra, árurakodókra a Lidl-ben, meg kismillió egyéb szakterületre gondolunk) 20-40 eurót?
Ha negyven helyett harminc euróval számolom is kb ötezer euró/hónap nettó.
Az átlag német esetleg picit több mint kétezret keres, aminek felét visszaadja lakbérre kezdésből. Biztos hogy nyugaton sehol sem számít 50, vagy 250 euró?
-
worxland
addikt
"Ha iOS telefont szeretnék , és a költséghatékonyság , vagy kicsi méret meghatározó szempont lenne, én személy szerint a 12 minit venném. Minimálisan drágább ugyan, de nem annyival, mint amennyivel jobb választás." +1. 30 rugó a különbség, a kijelző nagyobb, a dizájn modernebb. A családunkban a célszemélynek meg az a lényeg, hogy a jelenlegi iPhone 4S-nél ne legyen sokkal nagyobb.
-
1dude
senior tag
Amcsiknál ez 429 vs 599. Most ha valaki beszámittatja az előző SE -t és nem akarja még hozzáfizetni a 12 mini felárát, akkor elhozza a 22SE -t.
A minit meg szvsz megszüntetik, a következő SE pedig annak a házában érkezik majd. Akinek meg kell az okosabb készülék, mehet 100 dollárral feljebb a sima számozott modellre. 100-150 dollár meg mobiloknál egy teljesen másik kategória, minden szinten él ez a hozzáfizetés lehetősége. -
Ricardo
titán
Nem azt mondom, hogy érdektelen, hanem, azt hogy nem túl jó vétel. Ha iOS telefont szeretnék , és a költséghatékonyság , vagy kicsi méret meghatározó szempont lenne, én személy szerint a 12 minit venném. Minimálisan drágább ugyan, de nem annyival, mint amennyivel jobb választás. Jobb üzemidő, jobb töltési sebesség, jobb kijelző, jobb készülék/kijelző méretarány (kisebb méretű készülék nagyobb megjelenítővel), jobb kamera (elöl, és hátul egyaránt), jobb IP védettség.
Mivel jóval nagyobb a tudás, és az adottság beli eltérés, mint amennyi eltérés az árukban van, a 12 mini sokkal jobb ár/érték arányt képvisel.
Innentől pont az veszik el a 2021se-ből, ami a legnagyobb előnye lenne. Kis méretű iPhone jó áron. Ezért is írtam már korábban, hogy véleményem szereint kapufa. -
-
Ricardo
titán
"Mert ez 2021 -es lista"
Amin a szintén 2020-as 12/12pro/12pro max is megelőzi, illetve a 11 is ami 2019-es.
A 11 a huszas listán is előrébb van. Tehát akik spórolni akartak, azok között is többen voltak inkább megvették az előző évit mint az SE-t. 2021-ben meg majnem a komplett 12-es széria (mini pont nem) jobban teljesített.
24 millió önmagában nem kevés, ezért is adták ki a frissítést, de házon belül alul maradt.
Ez a beszélgetés meg ugye arról ment, hogy aki iOS-t akar, aránylag normális áron, annak melyik iPhone éri meg jobban. Az alap, hogy ez egyéni döntés kérdése, de az általad hozott listák is azt mutatják, hogy többen választanak inkább az előző szériából, mit vesznek SE-t. -
Frozen
addikt
válasz
janeszgol #267 üzenetére
hagyjuk már ezt a jól árazot dolgot nem jól árazot és drága egy iphone 12 többet tud és kb egy árban vannak... egyedül az a15 chipel erősebb az se de minden másban butább
a11 meg már olcsobb is nem drágább a kis képzeletbeli világban vagy egy két lehuzos országban talán -
PuMbA
titán
Ennél szebbet nem is posztolhattál volna ide
A kétkedőket így kell meggyőzni. A legtöbb IT fórumon a legnagyobb hibának mindig azt tartottam, hogy saját magukból indulnak ki az emberek, ami hibás feltételezés. Az emberek nagyon nagy többsége nem egyenlő a fórumokkal. Ezt kéne megjegyeznie mindenkinek.
-
-
1dude
senior tag
Nem kell félni, elfér majd a listán
-
janeszgol
félisten
Hogy mire jó? Amire a többi iPhone. A 11 is drágább. Ma 200k alatt ezt tudja az Apple. Ennyi a magyarázat.
- Hogy ez mennyire lesz versenyképes? A céges beszerzések miatt biztosan nyereséges lesz.
- magánemberek tömegével fogják venni? Az ára miatt lehet, bár elég sok használt iPhone van már (pl Xs Max), ami jól árazott. Viszont ez a SE2022 erősebb, több memóriával ellátott, mint egy X, Xr, Xs Max. Ja és ne feledjük el a presztízst. Persze itt a fórumon nem az, mivel mi telefonokkal foglalkozunk az időnk egy részében, de sajna dívik még a felsőbbrendűség.
- de amúgy örülnének neki az emberek, ha nem számítana a pénz? A válaszom az, hogy nem. Az emberek vonzódnak a nagyobb kijelzőhöz, igaz van egy maximum határ sokaknál (bár hamarabb megszokják a nagyot, mint a kicsit ma már).Ha iPhone kell, ha App Store kell, és nincs pénzed sok, akkor iSE 2020 vagy 2022. (Meg van egy vékonyabb réteg, akinek számít a méret, esetleg a régi forma, és ezért keresik, de szerintem ebből lehet kevesebb ma már. Sokan kényszerűségből fogják megvenni a SE2022-t.)
Ez a telefon önmagában nézve egy okosan összerakott telefon, de pont ezt írtam a SE2020 idején is. Erős SoC, a szokásos memória mennyiség. Ennél okosabban nem lehetne kihozni. Ha gyengébb SoC-vel hoznák ki, akkor nem lenne kelendő szerintem. És gyanítom, sokkal olcsóbb se lenne. -
válasz
Schuler888 #262 üzenetére
Ha mé’ nem?Az a kaja is megosztó,valaki vagy szereti,vagy utálja,kevés ember van aki a két végpont között félúton van.
Luck Dragon:
Örülök hogy segíthettem,még ha nem is szándékosan tettem. -
törölt tag
"eddig nem találtam olyan alapvetően Droidos Topikot, ahol az Droid került volna hasonló módon fikázásra"
Dehogynem találsz ilyeneket, az összes Samsung csúcstelónál bemennek fikázni a fanboyok. Az S22-ről szólónál például "Bezzeg az én iPhone minim"-től a "Nagyon sok energiát megspórolnál, ha iPhonera váltanál."-ig.
Az iPhone SE amúgy szerintem jó ajánlat, a chipje brutál jó és takarékos, sokaknak pedig nem kell a nagy kijelző és a több kamera, de fontos, hogy iPhone legyen. A céges flottákhoz ez a telefon kimondottan passzol.
-
válasz
Schuler888 #262 üzenetére
Sőt! El is készült, hála az ötletének .
[link]
-
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #258 üzenetére
500 ért az se-t sem kapja meg nehogy már 50 euron szarakodjon valaki ,hogy egy jobb kinézetű telot vegyen amikor a német ennyit otthagy még borravalonak is az étteremben és még többet is.
valami szegény rétegre gondolhatsz vagy valami migránsokra
-
törölt tag
Szerintem azért acélos fizetőeszközünk is benne van ebben az áremelkedésben. Viszont ha jól emlékszem az előző is 170körül nyitott anno. Nekem például nincs igényem nagyobb kijelzőre, meg fészídére, ami mondjuk a szerinted "kicsivel" drágább modellel együtt jár. Vettem a 2020-as se-ből. Nekem az egyetlen negatívum a tényleg gyenge üzemidő, ami ezek szerint nem javult semmit, dacára a friss belsőnek. Viszont arra sem vágyom, hogy két évente eldobáltassák velem a telót, mert gógülék szarnak optimalizálni. Meg kéthetente teljes visszaállítást csinálni, mert használhatatlanra lassult a droid. Mert az olcsó droidos cuccokkal ez van, a jobb gyártmányok meg faszául hozzá drágultak appléékhoz.
A többi fícsör meg igény kérdése, nekem nem gáz az egy fotó lencse, másnak hiányzik a többi, mert sokat fotóz.
Szerintem ma már nem akkora cucc egy szifon, hogy bárki is villogni vegye. Egy csúcs samu telefon sem olcsóbb. Viszont időt álló és nem kell tudnod mennyi ramja van, mert működik és öt év múlva is használható lesz. Az 2020-as se-t eredetileg magamnak vettem a 6s után (amit karcmentes, simán használható állapotban elpasszoltam 40k-ért, szóval értékálló is), de a párom 7-esének már döglődött az aksija, ezért neki adtam. A 7-est elvittem aksi cserére és beleköltöztem, gondoltam veszek valamit aztán elpasszolom. Ez volt 6 hónapja, minek cseréljem, tökéletesen működik, pedig én a telón élek, bankolok, számlázok, mailezek, stb (játszani nincs időm, tehát az nem szempont nálam). Azt nem mondom, hogy hibátlan, meg sokszor változtatnak valamit fölöslegesen, mert fejlesztési kényszer vagy mi a szösz. El is basznak funkciókat, olyan is volt amit aztán visszacsináltak, miután gondolom sokan anyázták őket.
Ennek ellenére még egyszer sem sírtam vissza a droidos telómat.
Persze mindenkinek joga van a véleményéhez, én sosem kommentelek androidos telók alá, mert elég régen nem volt olyanom, csak a körülöttem dolgozók véleményére támaszkodok. Sokan elégedettek, mások panaszkodnak. Ahogy ez lenni szokott. -
vakablak93
őstag
Dehogynem, itt élek németben hidd el, igenis sokan elgondolkodnának nagyon az árazáson.
Én magam sem veszek drága telefont mert minek?
Nagyon sok embert ismerek aki nem venne még véletlen sem telefont 6-700 euróért, mert a fájdalomköszöb 4-500 körül van.....
Teljesen rendben van amit írsz!!!! Mármint hogy neked nem tetszik és hogy te nem vennéd meg mert egy kicsi vacak elavult külsejű cuccnak látod, ezzel semmi gond nincs!
De hidd el sokan meg így látják: megkapom 250 euróval olcsóbban ocsmány noccs mentesen akkor mért venném a drágábbat?Az meg hogy most nem látsz külömbséget a két proci semmit nem jelent, mert mint írtam évek alatt ki fog jönni a külömbség. Nem beszélve arról a hozzáállásásáról sokaknak hogy akkor már az újabbat'....
"Aki normális társasági életet él tuti nem állandoan a telon játszik és nem arra veri a mellét " - Így van, pont őnekik szól ez, és hidd el rengeteg ilyen van. -
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #252 üzenetére
Az a helyzet ,hogy öszinte legyek nem vagyok nagy marketinges, de tuti hogy nem adnék ki egy kicsi vacak telefonért egy halom ,pénzt amikor tulajdonképen egy picit több euroért megkapom az előző modellt, de egy külföldi aki keres óránként 20-40 eurot tuti nem fog szarakodni azon,hogy megvegye akkor a 13 as modelt kb 250 euroba többért... mert neki ez aprópénz. A szegény csoró országokban örülhet a réteg ,hogy villog egy almával a kezében ,de sok mindenre nem jó.
Most lehet jönni itt azzal,hogy a nagy kényelmetlen azért a 6" kategoria nagyon nem az ám és a 4,7 " egy idősebb ember sem fogjaja megvenni hiszen kicsi nem fogja jól látni , a nagyobb kezekkel a kezelése megint problémás.Az A15 meg ennek az alapvetően kisebb igényű rétegnek simán hosszú élettartamot biztosít, és ne mond azt hogy nem látni külömbséget, mert max az 1. évben nem látod, utána már nagyon kibukik. 1-2 év után tényleg fluid droidot én még csak Pixelben láttam.
erre csak annyit írnék minden telefonon van hiba és bug az iosban is ugyan ugy. Nem látszik semilyen különbség,nyugodtan rakj oda egy a15 chipet egy a12 es chip mellé és nyisd meg az órát majd meglátod ,hogy szinte észrevehetetlen a különbség. Most nem azt mondom ha neki állsz videot kódolni vagy játszani picit nem fog valami előbb betölteni ,de ezek olyan elhanyagolható dolgok amit az átlag ember észre sem vesz vagy egyáltalán nem is használja. Aki normális társasági életet él tuti nem állandoan a telon játszik és nem arra veri a mellét a haveri körben hű most 0,5 mp el elöbb betölt a pokemon vagy bánat tudja micsoda.
Azoknak a teszteknek ami a neten és a youtubon megy hogy megnyitnak egymás után egy halom appot megint semmi értelme hiszen átlag felhasználó nem fog 20-30 appot megnyitni pár másodperc alatt....
A másik fő fő kérdés pedig az ,ki az ahülye aki kiad közel 700 -1000 euro körüli összeget egy telefonra ,leesik azt ennyi volt,de sajnos amíg az ipari hulladékra lesz vevő addig fogják nyomatni és emelni az árát is. 10 év múlva már lehet egy ház árát kérik el érte.....
-
Noukoum
veterán
válasz
Bálint941121 #253 üzenetére
Nincs se ceramic shield, se magsafe.
-
Bálint941121
tag
Sziasztok hol írják hogy ceramic shield? Mert egy másik külföldi oldalon azt írják hogy nem kapott magsafe et meg ceramic shield et se..?
-
vakablak93
őstag
Ezt úgy az összes eddigi hszedre itt. Mielőtt reagálnál vedd figyelembe hogy én nagy Apple utáló vagyok, ennek ellenére is úgy gondolom, az új SE egy remek mobil.
Figyelj szerintem, igenis kőkemény az árkülömbség az SE és a felette lévő telefonok mint pl a sima iPhone 13 között.
Ennek a telefonnak a vevőköre kb így néz ki:
-Nem kell hogy menő legyen külsőre mert hol érdekel? ,
-Nem izgat az akkuidő úgyis mindenütt van töltőm,
-Nem kell hogy nagy legyen, mert kényelmetlen,-Nem érdekel hogy a kijelző micsoda mer' így is jól néz ki, és azt se tudom mi a másik',
-Tárhely se érdekel mert minek az úgyis minden cloudba megy,
-Ne akadjon mert az idegesít, (Ők ezt úgy mondják, mer' a droid az szar, és nem, nem mérdekli őket hogy a droid kinőtte ezt, hisz nemrég 7-8 éve volt droidjuk és az maradt meg hogy az akad..... Egyébként meg még mindig dugnak új csúcsprocis androidot az orrom alá a haverok és már rendszer szinten is akadozik újonnan némelyik pl Xiaominál láttam ezt a minap is...)
-Csak iPhone legyen lehető legolcsóbban, mert ez tetszik ezt szoktam meg, vagy csak...stb, stb... - Na és itt a lényeg, nekik egy olcsóbb de simán használható alternatíva a drágább divatmodellek helyett....Ha szétnézel a legtöbb használt SE is sima 64 Gb, szerintem igen is sokan veszik majd,
ahogy a korábbiakat is, nem emelkedett ez olyan sokat árban szerintem.
Valamint még mindig szépen mennek ellentétben egy nagy rakás csúcsprocis droiddal.....
A mai napig dugnak az orrom alá a haverok újonnan vett csúcsprocis aktuál droidot ami még rendszer szinten is döcög.....Az A15 meg ennek az alapvetően kisebb igényű rétegnek simán hosszú élettartamot biztosít, és ne mond azt hogy nem látni külömbséget, mert max az 1. évben nem látod, utána már nagyon kibukik. 1-2 év után tényleg fluid droidot én még csak Pixelben láttam.
Lehet hogy nem ez lesz a legnépszerűbb SE modell, de vinni fogják mint a cukrot.....
-
Frozen
addikt
Beszelgetunk egy magyar oldalon ahogy irod nem ertem mi a gond.
Azert mert otthon minden jottment rapakolgatja a hasznat azert ott kell venni?🙈🤣. Amugy meg nagy reszben rendelhető külföldről van aki kinaból hozatja a telefonokat es kijatsza az adót stb. Szerintem egy korrekt arat raktam ki h itt nalunk egy arban van kb valami boci a különbség. Nem is kell vitaba szallni mert meg egy erzelmes indokot nem mondtal semmire. Sot jottel itt a 12 minivel. Amikor az se zelefonal 4,7 coll a kijelzoje a 12 nek meg 6,1.Komolyan persze h jo uzemidőt fog elerni egy ilyen pici csutak kijelzővel ehez kepest kompleten draga es nem eri meg meg apple mercevel sem ahogy fent irtak páran. Esetleg valami csoringer fanatikusnak jo lehet de szerintem masra nem valo elobb vesz normalis ember egy 12 es szeriat. Ha meg van penze megveszi a 13 ast 800 euro körül.
-
-
Mr.Grincs
veterán
Azért ezzel az "új SE"-vel egy kicsit lehettek volna kreatívabbak is... Biztos jó üzemidőket megy majd az 5G-vel.
A zöld 13 és a13 Pro az nagyon tetszetős.
-
Frozen
addikt
Kb egy ár olyaninimális eltérés hogy ennyin senkinek nem éri meg szarakodni.....
Amugy meg a 4,7 es kijelzo az se zelefonban inkabb mini a 12 kepest... 6,1 mellettDerenadar cegeknel leirjak adóba tok mind1 mennyi az ara meg flottaba vesznek sokat nsgy kedvezmennyel. Nem ilyen csoves maszekrr kell hondolni ahol dolgoznak 3 an aztan semite nem akar kolteni.
-
Drenadar
veterán
ha te lennél a cég beszerzője, és a főnököd apple párti, mert hisz a kultuszban és hogy annál semmi sem biztonságosabb a cég titkaira nézve, csak ha mindenkinél alma teló van.. és azt mondja hogy te géza figyuzzá, kellene az embereknek új telefon, ezért és ezért, légy oly jó, és a 400 fős cégnek intézzed....
ott szerinted azt fogják nézni hogy csak +200 dollár/darab és sokkal jobb a kamera meg egyéb parasztvakítások?vagy megnézik, hogy mi a legolcsóbb beszerzés lehetőleg a legfrissebb eszközre?
-
Oldman2
nagyúr
Androidosként felvetődött bennem, hogy mi a fenéért van az, hogy egy nem Androidos témájú Topikban (ez most megnézve sem az), miért van mindig legalább egy személy, aki elkezdi az Androidot isteníteni, jelen esetben pl. az iPhone kárára.
Engem érdekel minkét terület, volt iPhone-on többször is, de eddig nem találtam olyan alapvetően Droidos Topikot, ahol az Droid került volna hasonló módon fikázásra.
Írták a pacal hasonlatot, légyszi fogadd meg... neked, és a többieknek is jobb lesz.
Szép napot neked!
-
Ricardo
titán
"Szerintem igen, a státusz szimbólum mindig is szempont volt és szempont lesz, mindenhol.
Kérdés, hogy ki meri e mögé és nem pl. az ökoszisztéma mögé beállni."Aki ilyen szempontok szerint vesz telefont, az nem SE-t fog venni. Az ilyen gondolkodású ember, valószínűleg hasonló gondolkodású társaságba jár. Onnan meg kinézik ha az éppen aktuális budget iPhone-t rántja elő a zsebéből. Nem azért mert összekeverik egy régebbivel, hanem mert "csak erre futotta".
-
-
A 2022 SE és az i12 mióta van egy árban,vagy akár csak hasonlóban is?
Hivatalos árak 64GB verziók esetén:
-SE 2022 195k
-i12 290k (12 Mini 250k)
Tény hogy a 12 sokmindenben jobb,de az iphone-ra vágyó árérzékeny vásárlóknak az 55-95k Ft nagyon nagy különbözet,így ebben a körben lehet vásárlója.
Ha racionálisan nézzük és szimplán a komplett specifikációs összképet vesszük alapul akkor valóban nincs túl sok értelme ennek az SE-nek,de amíg van rá piaci igény/rés,addig az Apple-nek megérheti kiadni egy ilyen telefont.
Aztán hogy mennyire lesz sikeres az majd idővel kiderül.
Ugye a 12 Mini se lett túlzottan sikeres,mivel a kisebb iphonera vágyok nagyrésze fél évvel korábban megvette a 2020-as SE-t és annyira sokan nem váltották le.
Most fordított a helyzet.
Fél éve megjelent a 13 Mini ami akkuban és kamerában elég sokat fejlődött,plusz ekkor a 2020-as SE is már 1,5 éves volt,így aránylag sokan válthattak rá.Erre most kiadták az új SE-t,amire szerintem nem lesz akkora igény,mint a korábbira.
Ezért is írtuk többen,hogy ez nagy eséllyel cégesként fog inkább fogyni,mivel ez a legolcsóbb iphone.És a fő kérdés,hogy kinek készült!
Mindenkinek aki megveszi.
Szerintem az Apple azokat célozta meg ezzel akik az előzőt is vették (azért is dobhatták piacra,mert a korábbi nagyon jót ment),az más kérdés hogy a 13 Mini (esetleg a már olcsóbb 12 Mini) mellett mennyire lesz sikeres széleskörben.
Szerintem meg sem fogja közelíteni a korábbi SE eladásait,de majd kiderül. -
Frozen
addikt
De meg senki nem adott arra választ ,vagyis már volt aki leírta hogy milyen rétegnek készült a telefon. Valamit szerintem felre ertesz eleg eroteljesen. Irom akkor erthetobben.
Iphone 2022 se. Vs iphone 12
-kb egy árban van
Azt sem szabad elfelejteni hogy szerintem aki ilyen telefont vesz ennyiért az nem azon a 200-300 euros fog spurolgazni es megveszi a rendes 13 ast.
Szóval várnék egy értelmes magyarázatot hogy kinek készült ez a drága,de buta telefon. Mert eddig a legtöbb írás h cégeknek azok megvesznek bármit movel nagy tételben kerül plusz flotta meg le is írják stb....
Átlag felhasználásra ez a kijeuő kocsi hiába hosszú az üzemidő sokra nem megy vele senki max nagyítóval.
Volt almám ha fent olvastad volna,meg vennek telefonban is aztan kapna ,de egyenlőre nagyon le van maradva,na meg az új teloról az ios kuka rá meg idő mire jelenik meg értelmes változat.
-
Egy fontos kérdésem lenne!
Ha ennyire utálod az Apple-t és amit képvisel,akkor miért foglalkozol vele?
Szereted magad hergelni?Esetleg valamiféle önjelölt “felnyitom a szemeket” hittérítőnek érzed magad?
Más okokat nem tudok elképzelni.Én utálom a pacalt,pont emiatt nem foglalkozok vele,nem fikázom se a receptet,se a szakácsot,se a fogyasztót.
Akinek ízlik egye nyugodtan.
Ha valaki megpróbál meggyőzni róla hogy az márpedig finom,akkor azt meg ignorálom,nem állok bele a vitába,értelmetlen.Nem jobb olyan dolgokkal foglalkozni amik pozitív érzéseket váltanak ki belőled,mintsem olyanokkal amik ellenszenvet és megvetést/utálatot gerjesztenek benned?
-
Frozen
addikt
motorból sem a legjobb hiszen a snapdragon jelenleg a legerősebb a piacon , majd nézd meg a lenovo y90 et mit fog produkálni ezzel a soc-al... A másik ahogy aujjobba írta és korábban én is egyébként nem veszel észre különbséget semmit. Lehet itt nagyokat mondani,hogy teljesítmény meg watt stb blabla ,de nézük már meg hogy az átlag emberek nem egész nap a telefonukat nyomkodják, nagyon sok helyen már a vezeték nélküli töltő van csak lerakod a telot az asztalra és tölt vagy a kocsiba csak oda rakod a boxba stb és töltődik... Azért pár perc alatt is annyit szív magába egy más márkáju telefon amivel lazán lekörözi már az energiatakarékosabb soc chipsetet pontosan ezért is nincs értelme.Nem értem hova akarnak egyesek nagyobb telepet minek? a legujabb mobilokat 9 perc alatt csontra fel lehet tölteni aztán bírja egész nap szinte, ennyire nagyon kockának kell lenni ,hogy ne tudja valaki letenni a telefont egész nap 10-30 percre...
Az ios rendszer maga akkor volt jó mikor bejött a piacra és az android a kevés ram és gyenge proci miatt akadozva futott sok telefonra nem is volt normálisan optimalizálva. Egy részének már vége az optimalizálás is egyre több céget érdekel. Az ios hátránya pedig megmaradt,az hogy úgy néz ki mint valami őskövület és annyira vissza van maradva,hogy egy note 3 telefonban sokkal részletesebben testre lehet szabni a felhasználói felületet mint maga az ios-ban pedig ez már azért közel 10 éves telefon.....
Szerintem ennyi árért és ilyen kinézetért drága,plusz hab a tortán az évek alatt nem tudott leszokni a lightingos gatyi töltőről és arról,hogy az embereket ne húzza le a belső tárhellyel. Egyébként most volt egy cikk arról,hogy a monitort amit árulnak még azért is pénzt kérnek,hogy a magassága állítható legyen.Nem is csodálkozok ,ez kb olyan mint az olcsó kinai termék amit probálnak rásózni az emberre és a konténerben varrják bele a mintát vagy márkát ,hogy mekkora szimbólum és presztízs.
-
-
Frozen
addikt
De még mindig nem tudtad megválaszolni,hogy egy atlag felhasználó az apple 12 és az uj se kozt mit fog erezni miert erne megvenni utobbit? Oke jottek sokan a ceges dologgal de kb egy arban van utobbi az se kimerul abban h van benne a15 chip es ennyi... Semmi több ez kb olyan mint az autos pelda amit felraktal kb 500 lóerő vs 480 loerő. Nem erzel kulonbseget...
-
adalbert1
veterán
válasz
bigmasterg #226 üzenetére
Igen, nekem is a céges telefonom iphone 7, és arra, hogy napi 10 percet használjam, tökéletes. Az előző céges telefonom egy Nokia 6.2 volt, azt pl. utáltam a hatalmas mérete miatt, ez sokkal praktikusabb.
Viszont elsődleges telefonnnak a viszonylag kis kijelző miatt én sem választanám, a privát telefonom egy S20 FE. -
bigmasterg
addikt
Sokan nem értik az se-t, pedig megvan a helye.
Nekem céges teló SE és arra tökéletes. (pl céges levelezést calendart pl sokkal jobban kezeli mint az android és második telefonnak külön jó, hogy kicsi)Privát telefonnak, 200ezer alatt viszont hamarabb vennék Samuból s20/21 fe-t, esetleg a52s-t, Xiaomi mi11t pro-t.
-
Hallosz
senior tag
-
Noukoum
veterán
válasz
aujjobba #221 üzenetére
Sajnos nem sikerült visszaolvasni ezért muszáj vagyok (dehogy) idézni.
“Kérlek mutass egy Xiaomi vagy bármilyen Androidos telefont, lehetőleg ebben az árszegmensben amiben:
- Összességében erősebb SoC van, mint az A15 Bionic.
- Jobb performance per watt arányt hoz, mint az A15 Bionic.”
És erre jött hogy nem minden a processzort.kisvak: telefont használni vesszük, nem azért hogy kirakjuk a polcra.
Az SE inkább egy 4 személyes kis városi autó, kis hatótávval, kis csomagtartóval viszont 500 LE teljesítménnyel.
Aztán nem kell meglepődni ha az emberek azt mondják inkább egy 5 személyes sedan nagy csomagtartóval, nagy hatótávval viszont csak 100 LE teljesítménnyel.
És akkor most kipipáltuk ezt a nagyon hülye autós példát amit nem én hoztam fel. Hogy lenne már egy sportautó az SE…. -
aujjobba
addikt
En sem mondtam olyat, hogy azert kiraly mert A15 van benne.
Az A15 idotallova teszi, es ennyi, 4-5 ev mulva is vallalhato lesz a sebessege, semmit tobbet nem allitottam.Tudom mit kap az ember mas gyartonal, akinek arra van szuksege van valasztasa.
Ettol fuggetlenul letezik olyan is, hogy szemelyes preferencia, ami miatt az SE-nek is megvan a celkozonsege, van egy nem is szuk reteg akinek ez ennyiert megfelel.
Szereti az iOS-t, bejon neki a forma, tudja hogy evekig tudja majd hasznalni, jonnek ra frissitesek, stb.
Ezzel meg csak felvagni se lehet, az se mondhatod hogy azert fizeti ki valaki a 200at erte, mert meno alma amivel lehet villogni. -
Nimda
addikt
válasz
aujjobba #218 üzenetére
Az is jusson eszünkbe, hogy úgy válasszunk telefont, hogy a felhasználási szokásainkhoz mérten, elegendő kapacitású legyen az akku (is). Tudom, ez sok összetevős dolog és sajnos nem kompromisszum mentes.
Az tény, hogy egy erős proci mellé, nagyobb akku dukálna. Ez viszont a mérete növekedésével járt volna, amihez át kellett volna szabni a dizájnt is.Én azt mondom várjuk meg a teszteket, még az is lehet, hogy valamennyire vissza lesznek fogva a lovak, az akku idő kitolása miatt.
-
Noukoum
veterán
válasz
aujjobba #215 üzenetére
Hanem mire készült 200 ezer forintért? Telefonálásra?
Ne haragudj, nem én akarom megmagyarázni mennyire király ez a telefon mert a15 processzor. Olvass vissza egy picit.
Én elfogadom hogy ez a telefon az átlag alatti (nem kell rosszra gondolni, használat szempontból) felhasználókat akarja megfogni. Pl. engem. De azt is el kell fogadni hogy más gyártónál 100 ezer forintért jobbat kap az ember, mert azon nem törpe a kijelző és kibír egy napot. -
aujjobba
addikt
Nem tudom mekkora terhet ro a gyorstoltes az akkura, mindenesetre a felesegem oneplus nord2-jet tenyleg felora alatt felnyomja a toltoje, mig nalam a Xr-t 20-rol 50%-ra tolti a gyari 20W gyorstolto.
Nekem az a problemam csak ezzel, hogy nem szabvanyosak a gyorstoltok.
A OnePlus valami Warp vagy hasonlo nevu modot hasznal, a huawei tablet toltoje SuperCharge, a Honor telefone FastCharge, az iPhone-hoz PD szabvany valo.
Nyilvan ezek nem kompatibilisek egymassal.Boldogabb lennek, ha eleg lenne egyfajta (pl. PD), azonos kabelekkel.
A oneplus tolto csatlakozoja USB-A, a telefonos vege USB-C.
A honor/huawei mindket vegen USBC.
Az iphone USB-C -> lightning.
Ja es van regi tablet is itthon, ami USBA -> microUSB. -
Nimda
addikt
rivális telefonok olyan gyorsan töltődnek már,hogy ez a telefon a nyomába sem érhet, ergo egy vonaton utazásnál vagy bárhol fel lehet őket tölteni egy almát meg órákig fogsz töltögetni mert lassu a töltési folyamat.
Egyrészt a gyorstöltés nem igazán tesz jót az akkunak (marhajó, működő marketing igaz, vonzó a vásárlók körében, de ez sem mindenkinek szempont). Másrészről én nem igazán érzem, hogy annyira lassú lenne az iphone -ok töltése, ráadásul egy ilyen kis kapacitású akkunál. Különben sem kell fullra tölteni mindenáron, ugyanis az utolsó százalékokat nagyon lassan viszi bele, ami miatt úgy érezhetjük, hogy lassan tölti maxra.
A proci erő/régi dizájn kérdésről ennyit vitázni szerintem felesleges. Valamivel frissítenie kellett az elődmodellt, és ezt csak így tudta megoldani gazdaságosan. Aki megveszi, és szereti ezt a vonalat, az biztosan örül, hogy időtálló telefont vesz. Jómagam is ez mellett döntöttem, ugye kinek mik az igényei.
-
Ricardo
titán
"ez igaz minden piacon lévő telefonra....
De tudod van egy készenléti idő és van egy olyan idő is mikor aktivan használod a telefont."
Tudom. Ezért is mondom hogy ez az akku kicsi. Sokszor hallani/olvasni, hogy ebbe elég, mert jól van optimalizálva a rendszer. Hurrá. Ez a készenléti időben valóban előny, de combosabb haználat esetén nem annyira. Ilyenkor optimalizálás ide vagy oda, bizony hamar fogy az energia, mert az előny ilyenkor csökken (valamennyi marad, nem véletlen hogy a nagyobb tesők az élmezőnyben vannak ilyen téren is). IIyenkor rendszertől függetlenül jól jön a nagyobb akku.
A töltési sebesség, meg csak tetézi ezt. Kicsi akku, amit lassaban is lehet tölteni, hatványozottan hátrány.Ezért is mondom, hogy ez a készülék (Már a 2020 is az volt) kapufa.
-
aujjobba
addikt
Azt nem ertem miert kell folyton bizonygatni, hogy pl. ez a telefon nem jo mindenkinek.
Ezt nem tagadja senki, teljesen igaz, aki egesz nap nyomogatna annak keves lesz az uzemido, aki tartalmat akar fogyasztani annak kicsi a kijelzo.
Ezeknek a felhasznaloknak van lehetosege mast valasztani, nem?
'törpekijelzőn kell tartalmat fogyasztani' - miert kellene? Ezer masfele eszkoz van, amit erre jobban tud hasznalni.Mintha egy csaladi kozlekedoedeny autonal felhoznad ellenervnek, hogy nem lehet vele a Hungaria koruton versenyezni, holott bevallottan nem arra keszult.
-
Frozen
addikt
ez igaz minden piacon lévő telefonra....
De tudod van egy készenléti idő és van egy olyan idő is mikor aktivan használod a telefont.
utobbiból szinte minden telefon alkalmas 6-8 óra aktív használatra ennyit sem fog használni egy átlag felhasználó sem és mindt mondtam azért a rivális telefonok olyan gyorsan töltődnek már,hogy ez a telefon a nyomába sem érhet, ergo egy vonaton utazásnál vagy bárhol fel lehet őket tölteni egy almát meg órákig fogsz töltögetni mert lassu a töltési folyamat.
A tempóból meg semmit nem érzel mint ahogy írtam egy alma 12 es az a14 chipel jobb választás.és igazából én nem is akarok a cicaharcbe kezdeni az almásoknak mindig van valami magyarázata pllusz még mindig csak azt mondom ahogy fent is aki írta h milyen olcsó nem nem az ,de ezt más is megmondta már -
aujjobba
addikt
válasz
#16820480 #212 üzenetére
SoC-ben azért nem gondolnám, hogy kevesebbet adott, legalábbis én a korabeli cikkekből az alma erős fölényére emlékszem, amit nehezen tudott behozni a többi gyártó.
Mostanra ez az előny talán valamennyire lecsökkent, de a csúcsot képviselő lapkák esetén nem is feltétlenül érezhető az a néhány százalék pontszámkülönbség.Az iOS az akkori droid verziókhoz képest valóban egy stabilabb valami volt, valószínűleg ez is változott már valamennyit azóta, passz. Nekem az utolsó android emlékeim amikor a frissítésre vártam, aztán vagy nem jött, vagy olyan hülye hibákat hozott amitől a hajamat téptem.
Tudom, custom rom, de én már 38 évesen se a hegesztésre vágyom, ráadásul azok mögül is hirtelen tűntek el a fejlesztők, amikor már egyre gázabb lett. -
törölt tag
válasz
aujjobba #192 üzenetére
Ez egyébként érdekes fejlődés (és itt nem személy szerint rád gondolok, csak most éppen te írtad), hogy amíg régebben az Apple adott mindenből kevesebbet (RAM, SoC erő, kijelző felbontás, akku), addig az volt az általános érv, hogy hát igen, az iOS milyen király, ennyin is bőven elfut, mennyivel jobb mint az Android, ami alá ilyen meg olyan erős hardver kell. Most hogy belepakolnak "indokolatlanul" erős cuccot meg átváltott arra a közvélemény, hogy milyen jó ez így, mert időtálló
-
joey04
titán
ja hát ha úgy válogatjuk össze, hogy ami van fejlődés az téged nem érdekel, az árak közötti különbséget meg lekicsinyled, akkor igazad lesz.
btw az erős vas sosem a jelennek szól. amikor kijön egy új vas, nem nagyon van előnye. amikor elkezdenek rá fejlszeteni, elkezdik kihasználni, akkor lesz előnye. ez hosszabb távra szól. később lesz előny az a15 az elődjéhez képest, nem most.
-
aujjobba
addikt
Tipikusan azt írod le, hogy nem lehet vele villogni, mert a külvilágnak nem jön le, hogy nem egy i7 van a kezedben, hanem egy újabb erősebb.
Ezt a telefont szerintem azért veszik, mert az iOS a preferencia, Apple mércéhez képest olcsóbb mint a többi, és évekig működni fog normális felhasználói élménnyel.
Senkit nem érdekel, hogy kívülről nem látszik az A15. -
Noukoum
veterán
válasz
aujjobba #192 üzenetére
Nagyobb kijelző, jobb üzemidő.
xsjado: fehasználói szempontról beszéltem, nem az almáéról ha nem tűnt volna fel.
1dude: leírtam. Egyébként gyártás miatt valószínűleg nem nyernének vele semmit, nagyon jól csinálja az Apple hogy kevés processzort gyárt. Csak hiába az A15 ha fél nap alatt lemerül és törpekijelzőn kell tartalmat fogyasztani.
-
Ricardo
titán
"Ezenkívül nem is értem ezt sem ki az aki napi 812 órától többet használja a telefont folyamatosan ? Szerintem senki ez is csak egy répa méregetés."
Nem a 8-12 órás napi használatról van szó. Ha nem csak használod a telefont, hanem kihasználod a lehetőségeit (ha már ott az erős processzor)
Kezdj el használni bármit ami jobban beleharap az akkuba. Kattints el pár fényképet, csinálj pár videót. Esetleg gyorsan szerkeszd is meg egy kicsit mielőtt elküldöd /felteszed valahova.
Hidd el, a fele sem kell hogy elillanjon belőle az energia. -
Hallosz
senior tag
Ha egy 8 évvel ez előtti formatervű jó nevű autóba, beleraknak egy 300 lóerős motort (A15 proci) hozzá egy 20 literes üzemanyag tartályt (akku) a panoráma kilátást (kijelző) pedig elveszi a vastag keret, mi lesz az eredmény?
- megy mint a mérgezett egér, de sűrűn meg kell állni tankolni, ráadásul lassan telik meg a tartály.
- de valójában nem élvezetes vele menni, mert nem látsz ki rendesen.
- a jó nevű logó rajta van, de a kutya sem hederít rá, mert a külső megjelenéséből simán összekeverhető bármely szerényebb képességű előddel.Szóval van egy feltuningolt retró vas, amiről csak te tudod tuningolt
-
-
Frozen
addikt
De hol olcsó? közel 700 euros áron? amikor 1000 alatt megveszed a mindent tudo 13 ast?
most villoghatunk itt hogy a15 chipel amit meg sem érez normál felhasználó. Ehhez képest nagyon drága még így is és azt nézzük lehet a 12 es jobban megéri megvenni hiszen az a14 sem egy olyan gyenge chip a különbséget meg mint írtam nem érezni. -
Frozen
addikt
elbeszéltünk szerintem egymás mellett rendesen, itt a hangsúly azon volt,hogy korábban írták milyen olcsó lett erre reagáltam én azt,hogy szerintem nem lett az. más is pedzegette,hogy pl a dízájn sem változott stb igazából kapott egy kicsit másabb hardwert a régi telefon és most megint eladják jó pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával!
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest