- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisvak
kezdő
Na akkor nézzük sorban a nedves lázálmaidat.
1. Pont az iPhone-okra nem jellemző, hogy 3-4 nap után már mennek is a szervízbe. Találj ki valami hihetőbbet, oksa?
2. A mekis szösszenetedet nem is értem. Én például még Skodával sem voltam soha mekiben. (Tudod, nem fér be az ajtón.)
3. Amikor 140.000,-Ft. volt egy csúcsmobil, pont (az akkor még) sz@r droid miatt biztosan nem ment el 5-10 évig (???) hiba nélkül.
4. Mr. Cook személyesen kéri az elnézésedet, hogy a redmiddel nem tudsz nőzni. -
ricsike_p20
tag
Melyik országban keres egy átlagember (ez alatt ugye melósokra, árurakodókra a Lidl-ben, meg kismillió egyéb szakterületre gondolunk) 20-40 eurót?
Ha negyven helyett harminc euróval számolom is kb ötezer euró/hónap nettó.
Az átlag német esetleg picit több mint kétezret keres, aminek felét visszaadja lakbérre kezdésből. Biztos hogy nyugaton sehol sem számít 50, vagy 250 euró?
-
janeszgol
félisten
Hogy mire jó? Amire a többi iPhone. A 11 is drágább. Ma 200k alatt ezt tudja az Apple. Ennyi a magyarázat.
- Hogy ez mennyire lesz versenyképes? A céges beszerzések miatt biztosan nyereséges lesz.
- magánemberek tömegével fogják venni? Az ára miatt lehet, bár elég sok használt iPhone van már (pl Xs Max), ami jól árazott. Viszont ez a SE2022 erősebb, több memóriával ellátott, mint egy X, Xr, Xs Max. Ja és ne feledjük el a presztízst. Persze itt a fórumon nem az, mivel mi telefonokkal foglalkozunk az időnk egy részében, de sajna dívik még a felsőbbrendűség.
- de amúgy örülnének neki az emberek, ha nem számítana a pénz? A válaszom az, hogy nem. Az emberek vonzódnak a nagyobb kijelzőhöz, igaz van egy maximum határ sokaknál (bár hamarabb megszokják a nagyot, mint a kicsit ma már).Ha iPhone kell, ha App Store kell, és nincs pénzed sok, akkor iSE 2020 vagy 2022. (Meg van egy vékonyabb réteg, akinek számít a méret, esetleg a régi forma, és ezért keresik, de szerintem ebből lehet kevesebb ma már. Sokan kényszerűségből fogják megvenni a SE2022-t.)
Ez a telefon önmagában nézve egy okosan összerakott telefon, de pont ezt írtam a SE2020 idején is. Erős SoC, a szokásos memória mennyiség. Ennél okosabban nem lehetne kihozni. Ha gyengébb SoC-vel hoznák ki, akkor nem lenne kelendő szerintem. És gyanítom, sokkal olcsóbb se lenne. -
törölt tag
Szerintem azért acélos fizetőeszközünk is benne van ebben az áremelkedésben. Viszont ha jól emlékszem az előző is 170körül nyitott anno. Nekem például nincs igényem nagyobb kijelzőre, meg fészídére, ami mondjuk a szerinted "kicsivel" drágább modellel együtt jár. Vettem a 2020-as se-ből. Nekem az egyetlen negatívum a tényleg gyenge üzemidő, ami ezek szerint nem javult semmit, dacára a friss belsőnek. Viszont arra sem vágyom, hogy két évente eldobáltassák velem a telót, mert gógülék szarnak optimalizálni. Meg kéthetente teljes visszaállítást csinálni, mert használhatatlanra lassult a droid. Mert az olcsó droidos cuccokkal ez van, a jobb gyártmányok meg faszául hozzá drágultak appléékhoz.
A többi fícsör meg igény kérdése, nekem nem gáz az egy fotó lencse, másnak hiányzik a többi, mert sokat fotóz.
Szerintem ma már nem akkora cucc egy szifon, hogy bárki is villogni vegye. Egy csúcs samu telefon sem olcsóbb. Viszont időt álló és nem kell tudnod mennyi ramja van, mert működik és öt év múlva is használható lesz. Az 2020-as se-t eredetileg magamnak vettem a 6s után (amit karcmentes, simán használható állapotban elpasszoltam 40k-ért, szóval értékálló is), de a párom 7-esének már döglődött az aksija, ezért neki adtam. A 7-est elvittem aksi cserére és beleköltöztem, gondoltam veszek valamit aztán elpasszolom. Ez volt 6 hónapja, minek cseréljem, tökéletesen működik, pedig én a telón élek, bankolok, számlázok, mailezek, stb (játszani nincs időm, tehát az nem szempont nálam). Azt nem mondom, hogy hibátlan, meg sokszor változtatnak valamit fölöslegesen, mert fejlesztési kényszer vagy mi a szösz. El is basznak funkciókat, olyan is volt amit aztán visszacsináltak, miután gondolom sokan anyázták őket.
Ennek ellenére még egyszer sem sírtam vissza a droidos telómat.
Persze mindenkinek joga van a véleményéhez, én sosem kommentelek androidos telók alá, mert elég régen nem volt olyanom, csak a körülöttem dolgozók véleményére támaszkodok. Sokan elégedettek, mások panaszkodnak. Ahogy ez lenni szokott. -
vakablak93
őstag
Dehogynem, itt élek németben hidd el, igenis sokan elgondolkodnának nagyon az árazáson.
Én magam sem veszek drága telefont mert minek?
Nagyon sok embert ismerek aki nem venne még véletlen sem telefont 6-700 euróért, mert a fájdalomköszöb 4-500 körül van.....
Teljesen rendben van amit írsz!!!! Mármint hogy neked nem tetszik és hogy te nem vennéd meg mert egy kicsi vacak elavult külsejű cuccnak látod, ezzel semmi gond nincs!
De hidd el sokan meg így látják: megkapom 250 euróval olcsóbban ocsmány noccs mentesen akkor mért venném a drágábbat?Az meg hogy most nem látsz külömbséget a két proci semmit nem jelent, mert mint írtam évek alatt ki fog jönni a külömbség. Nem beszélve arról a hozzáállásásáról sokaknak hogy akkor már az újabbat'....
"Aki normális társasági életet él tuti nem állandoan a telon játszik és nem arra veri a mellét " - Így van, pont őnekik szól ez, és hidd el rengeteg ilyen van. -
vakablak93
őstag
Ezt úgy az összes eddigi hszedre itt. Mielőtt reagálnál vedd figyelembe hogy én nagy Apple utáló vagyok, ennek ellenére is úgy gondolom, az új SE egy remek mobil.
Figyelj szerintem, igenis kőkemény az árkülömbség az SE és a felette lévő telefonok mint pl a sima iPhone 13 között.
Ennek a telefonnak a vevőköre kb így néz ki:
-Nem kell hogy menő legyen külsőre mert hol érdekel? ,
-Nem izgat az akkuidő úgyis mindenütt van töltőm,
-Nem kell hogy nagy legyen, mert kényelmetlen,-Nem érdekel hogy a kijelző micsoda mer' így is jól néz ki, és azt se tudom mi a másik',
-Tárhely se érdekel mert minek az úgyis minden cloudba megy,
-Ne akadjon mert az idegesít, (Ők ezt úgy mondják, mer' a droid az szar, és nem, nem mérdekli őket hogy a droid kinőtte ezt, hisz nemrég 7-8 éve volt droidjuk és az maradt meg hogy az akad..... Egyébként meg még mindig dugnak új csúcsprocis androidot az orrom alá a haverok és már rendszer szinten is akadozik újonnan némelyik pl Xiaominál láttam ezt a minap is...)
-Csak iPhone legyen lehető legolcsóbban, mert ez tetszik ezt szoktam meg, vagy csak...stb, stb... - Na és itt a lényeg, nekik egy olcsóbb de simán használható alternatíva a drágább divatmodellek helyett....Ha szétnézel a legtöbb használt SE is sima 64 Gb, szerintem igen is sokan veszik majd,
ahogy a korábbiakat is, nem emelkedett ez olyan sokat árban szerintem.
Valamint még mindig szépen mennek ellentétben egy nagy rakás csúcsprocis droiddal.....
A mai napig dugnak az orrom alá a haverok újonnan vett csúcsprocis aktuál droidot ami még rendszer szinten is döcög.....Az A15 meg ennek az alapvetően kisebb igényű rétegnek simán hosszú élettartamot biztosít, és ne mond azt hogy nem látni külömbséget, mert max az 1. évben nem látod, utána már nagyon kibukik. 1-2 év után tényleg fluid droidot én még csak Pixelben láttam.
Lehet hogy nem ez lesz a legnépszerűbb SE modell, de vinni fogják mint a cukrot.....
-
-
Drenadar
veterán
ha te lennél a cég beszerzője, és a főnököd apple párti, mert hisz a kultuszban és hogy annál semmi sem biztonságosabb a cég titkaira nézve, csak ha mindenkinél alma teló van.. és azt mondja hogy te géza figyuzzá, kellene az embereknek új telefon, ezért és ezért, légy oly jó, és a 400 fős cégnek intézzed....
ott szerinted azt fogják nézni hogy csak +200 dollár/darab és sokkal jobb a kamera meg egyéb parasztvakítások?vagy megnézik, hogy mi a legolcsóbb beszerzés lehetőleg a legfrissebb eszközre?
-
Oldman2
nagyúr
Androidosként felvetődött bennem, hogy mi a fenéért van az, hogy egy nem Androidos témájú Topikban (ez most megnézve sem az), miért van mindig legalább egy személy, aki elkezdi az Androidot isteníteni, jelen esetben pl. az iPhone kárára.
Engem érdekel minkét terület, volt iPhone-on többször is, de eddig nem találtam olyan alapvetően Droidos Topikot, ahol az Droid került volna hasonló módon fikázásra.
Írták a pacal hasonlatot, légyszi fogadd meg... neked, és a többieknek is jobb lesz.
Szép napot neked!
-
A 2022 SE és az i12 mióta van egy árban,vagy akár csak hasonlóban is?
Hivatalos árak 64GB verziók esetén:
-SE 2022 195k
-i12 290k (12 Mini 250k)
Tény hogy a 12 sokmindenben jobb,de az iphone-ra vágyó árérzékeny vásárlóknak az 55-95k Ft nagyon nagy különbözet,így ebben a körben lehet vásárlója.
Ha racionálisan nézzük és szimplán a komplett specifikációs összképet vesszük alapul akkor valóban nincs túl sok értelme ennek az SE-nek,de amíg van rá piaci igény/rés,addig az Apple-nek megérheti kiadni egy ilyen telefont.
Aztán hogy mennyire lesz sikeres az majd idővel kiderül.
Ugye a 12 Mini se lett túlzottan sikeres,mivel a kisebb iphonera vágyok nagyrésze fél évvel korábban megvette a 2020-as SE-t és annyira sokan nem váltották le.
Most fordított a helyzet.
Fél éve megjelent a 13 Mini ami akkuban és kamerában elég sokat fejlődött,plusz ekkor a 2020-as SE is már 1,5 éves volt,így aránylag sokan válthattak rá.Erre most kiadták az új SE-t,amire szerintem nem lesz akkora igény,mint a korábbira.
Ezért is írtuk többen,hogy ez nagy eséllyel cégesként fog inkább fogyni,mivel ez a legolcsóbb iphone.És a fő kérdés,hogy kinek készült!
Mindenkinek aki megveszi.
Szerintem az Apple azokat célozta meg ezzel akik az előzőt is vették (azért is dobhatták piacra,mert a korábbi nagyon jót ment),az más kérdés hogy a 13 Mini (esetleg a már olcsóbb 12 Mini) mellett mennyire lesz sikeres széleskörben.
Szerintem meg sem fogja közelíteni a korábbi SE eladásait,de majd kiderül. -
Egy fontos kérdésem lenne!
Ha ennyire utálod az Apple-t és amit képvisel,akkor miért foglalkozol vele?
Szereted magad hergelni?Esetleg valamiféle önjelölt “felnyitom a szemeket” hittérítőnek érzed magad?
Más okokat nem tudok elképzelni.Én utálom a pacalt,pont emiatt nem foglalkozok vele,nem fikázom se a receptet,se a szakácsot,se a fogyasztót.
Akinek ízlik egye nyugodtan.
Ha valaki megpróbál meggyőzni róla hogy az márpedig finom,akkor azt meg ignorálom,nem állok bele a vitába,értelmetlen.Nem jobb olyan dolgokkal foglalkozni amik pozitív érzéseket váltanak ki belőled,mintsem olyanokkal amik ellenszenvet és megvetést/utálatot gerjesztenek benned?
-
Nimda
addikt
rivális telefonok olyan gyorsan töltődnek már,hogy ez a telefon a nyomába sem érhet, ergo egy vonaton utazásnál vagy bárhol fel lehet őket tölteni egy almát meg órákig fogsz töltögetni mert lassu a töltési folyamat.
Egyrészt a gyorstöltés nem igazán tesz jót az akkunak (marhajó, működő marketing igaz, vonzó a vásárlók körében, de ez sem mindenkinek szempont). Másrészről én nem igazán érzem, hogy annyira lassú lenne az iphone -ok töltése, ráadásul egy ilyen kis kapacitású akkunál. Különben sem kell fullra tölteni mindenáron, ugyanis az utolsó százalékokat nagyon lassan viszi bele, ami miatt úgy érezhetjük, hogy lassan tölti maxra.
A proci erő/régi dizájn kérdésről ennyit vitázni szerintem felesleges. Valamivel frissítenie kellett az elődmodellt, és ezt csak így tudta megoldani gazdaságosan. Aki megveszi, és szereti ezt a vonalat, az biztosan örül, hogy időtálló telefont vesz. Jómagam is ez mellett döntöttem, ugye kinek mik az igényei.
-
Ricardo
titán
"ez igaz minden piacon lévő telefonra....
De tudod van egy készenléti idő és van egy olyan idő is mikor aktivan használod a telefont."
Tudom. Ezért is mondom hogy ez az akku kicsi. Sokszor hallani/olvasni, hogy ebbe elég, mert jól van optimalizálva a rendszer. Hurrá. Ez a készenléti időben valóban előny, de combosabb haználat esetén nem annyira. Ilyenkor optimalizálás ide vagy oda, bizony hamar fogy az energia, mert az előny ilyenkor csökken (valamennyi marad, nem véletlen hogy a nagyobb tesők az élmezőnyben vannak ilyen téren is). IIyenkor rendszertől függetlenül jól jön a nagyobb akku.
A töltési sebesség, meg csak tetézi ezt. Kicsi akku, amit lassaban is lehet tölteni, hatványozottan hátrány.Ezért is mondom, hogy ez a készülék (Már a 2020 is az volt) kapufa.
-
joey04
titán
ja hát ha úgy válogatjuk össze, hogy ami van fejlődés az téged nem érdekel, az árak közötti különbséget meg lekicsinyled, akkor igazad lesz.
btw az erős vas sosem a jelennek szól. amikor kijön egy új vas, nem nagyon van előnye. amikor elkezdenek rá fejlszeteni, elkezdik kihasználni, akkor lesz előnye. ez hosszabb távra szól. később lesz előny az a15 az elődjéhez képest, nem most.
-
Ricardo
titán
"Ezenkívül nem is értem ezt sem ki az aki napi 812 órától többet használja a telefont folyamatosan ? Szerintem senki ez is csak egy répa méregetés."
Nem a 8-12 órás napi használatról van szó. Ha nem csak használod a telefont, hanem kihasználod a lehetőségeit (ha már ott az erős processzor)
Kezdj el használni bármit ami jobban beleharap az akkuba. Kattints el pár fényképet, csinálj pár videót. Esetleg gyorsan szerkeszd is meg egy kicsit mielőtt elküldöd /felteszed valahova.
Hidd el, a fele sem kell hogy elillanjon belőle az energia. -
Razzul
őstag
"Ennyi pénzért nem olcso telefon es egy xianomi vagy mas telefon ebben az aresben boven tobbet tud minden tekintetben."
Kérlek mutass egy Xiaomi vagy bármilyen Androidos telefont, lehetőleg ebben az árszegmensben amiben:- Összességében erősebb SoC van, mint az A15 Bionic.
- Jobb performance per watt arányt hoz, mint az A15 Bionic.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest