- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
válasz
#16377600 #323 üzenetére
Mivel a 12 Mini 64 gigás verziója kerül 234 ezer forintba, én azt mondom a SE2022-nek a 128 GB-os verziója megéri a 218 ezer forintot. Az ajánlott vétel.
Viszont 195 ezer forintért a 64 GB-os verzió már szerintem nem ajánlott, maximum egy tetszik lehetne. Veheted, mert nincs olcsóbb iPhone, de nem optimális vásárlás.
A 256 GB-os verziónak az ára 255 ezer ft. Hát ez maximum csak a tárhely-falóknak jó választás. De nekik jó választás lehet. -
janeszgol
félisten
Még annyit, hogy 140 ezer forintért csúcsmobil. Ez nem tudom mikor volt (S1? S2?)
A Galaxy Note 3 nyitóára 240 ezer forint volt 2013-ban. -
janeszgol
félisten
Semmi.
Frozen, a másik végletet sem szeretem. Ezek tömeggyártott cuccok. Ha csak az 1%-a hibás, az is 2 millió darab hibás telefont jelent. (Ha feltételezzük, hogy az Apple évente leszállít olyan 200 millió körül. Van ennyi?)
Abban viszont igazat adok neked, hogy ma banális hibák vannak, ami a technológiából adódik. Túlmelegedő telefon, a kamera alkalmazást bezárja melegedés miatt. A melegedés miatt nem reagáló touch. Ez szégyen ma!
És sajnos sorozatos. -
janeszgol
félisten
Hogy mire jó? Amire a többi iPhone. A 11 is drágább. Ma 200k alatt ezt tudja az Apple. Ennyi a magyarázat.
- Hogy ez mennyire lesz versenyképes? A céges beszerzések miatt biztosan nyereséges lesz.
- magánemberek tömegével fogják venni? Az ára miatt lehet, bár elég sok használt iPhone van már (pl Xs Max), ami jól árazott. Viszont ez a SE2022 erősebb, több memóriával ellátott, mint egy X, Xr, Xs Max. Ja és ne feledjük el a presztízst. Persze itt a fórumon nem az, mivel mi telefonokkal foglalkozunk az időnk egy részében, de sajna dívik még a felsőbbrendűség.
- de amúgy örülnének neki az emberek, ha nem számítana a pénz? A válaszom az, hogy nem. Az emberek vonzódnak a nagyobb kijelzőhöz, igaz van egy maximum határ sokaknál (bár hamarabb megszokják a nagyot, mint a kicsit ma már).Ha iPhone kell, ha App Store kell, és nincs pénzed sok, akkor iSE 2020 vagy 2022. (Meg van egy vékonyabb réteg, akinek számít a méret, esetleg a régi forma, és ezért keresik, de szerintem ebből lehet kevesebb ma már. Sokan kényszerűségből fogják megvenni a SE2022-t.)
Ez a telefon önmagában nézve egy okosan összerakott telefon, de pont ezt írtam a SE2020 idején is. Erős SoC, a szokásos memória mennyiség. Ennél okosabban nem lehetne kihozni. Ha gyengébb SoC-vel hoznák ki, akkor nem lenne kelendő szerintem. És gyanítom, sokkal olcsóbb se lenne. -
janeszgol
félisten
Rossz oldalról nézed. Az erős mindig kell. Új titkosítási eljárás, amit hardveresen nem támogat az SoC, új tömörítési eljárás, amit szintén nem támogat, azt CPU erőből kell megoldania. Az új SoC tartalmazza például a fejlettebb MI részegységet, ami jól jön a fotózáshoz is (akkor is, ha maga a kamera nem változott).
Ezek miatt ne kelljen kidobni egy telefont.A fogyasztást kell még megnézni. Az A13 és az A15 is 6 wattra van mérve. Utóbbi erősebb. Szóval ha már beleraknak egy 6 wattos SoC-t, akkor ne a gyengébbet tegyék bele.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #78 üzenetére
Megnéztem. Érdekes, ezt még sosem néztem. Nekem kb M-es kezem van. Pf. Most jobban utálom.
Majd a nőknek L-est hazudok.De viccet félretéve valóban kicsi a kezem sajna. És kellenek normális méretű telefonok. Bár ma az üzemidővel fizetünk érte. És ez nem biztos, hogy az akkutechnológiára rákenhető teljes egészében. Lásd S20-S22.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #74 üzenetére
11-es méretű? Bátor vagy, hogy bevallod.
Itt mire gondoltál?A mini valóban a legkényelmesebb, legjobb kialakítású telefon ever és szvsz (utóbbi nem angol). A régiekben pedig 4.5 col volt a határ, a 4.7 col már nálam nem volt egy kezes sosem. De néha a 4.5 col is sok volt. Sajnos kicsi a... kezem nekem is.
A kezemet utálom egyedül. Rövid ujjaim vannak. -
janeszgol
félisten
válasz
whatwhatwhat #64 üzenetére
Nyilván videós tartalomfogyasztásra a nagyobb a jobb. Aki ilyen tartalmakat fogyaszt, az nagy telefont vesz.
Ám én 4.5-4.7 colon már megnézem a szinkronos filmeket, sorozatokat, bár erre az 5 col a legjobb nekem (16:9 képarányról beszélek), felirattal azért kell az 5.5 colos 16:9 vagy a 6.1-es 18:9. Minimum. -
janeszgol
félisten
Én pedig racionálisnak a Plus verziót gondoltam volna. "Régi" 16:9 képarány, 5.5 col, FHD felbontás, elül a gomb. Amikor megjelent a SE1, akkor 4 colra nem volt már kínálat a piacon. Amikor megjelent a SE2020, akkor a kisebb telefonokra is kevés volt a kínálat. Az iPhone 8 volt az utolsó hagyományos a sorban, mai 2017-ben jelent meg. A SE2020 egy felüdülés volt a kínálatban 2020-ban.
De ma már van jó méretű telefon. iPhone 12/Pro/Mini/iPhone 13/Pro/Mini. Ez hat darab, ami a 4.7 colos telefonnál kicsit kisebb (Minik), és kicsit nagyobbak.
Ezért lett volna logikus a Plus verzió. Úgy megnéztem volna, mit tud a piacon!Én ma is tudok 4.7 colos kijelzőt használni, csak ahogy nézem lassan a weboldalak nem tudnak. Az appok ugye rugalmasan kezelik a felbontást. Én szeretem a jó méretű kicsi telefonokat, ezt mindenki tudja rólam, de egy iPhone SE Plus 2022-t érdekes lett volna, ami egy i8 Plus (5.5 col, FHD, 16:9), A15-tel, 3000-3200 mAh akkuval.
2017-ben is még talán batárnak számított a mérete, de akkor már bőven kezdtünk hozzászokni a nagy telefonok látványához. (158.4 x 78.1mm.) -
janeszgol
félisten
Jol arazottnak tunik. Az akku idore kivancsi leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest