- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
En sem mondtam olyat, hogy azert kiraly mert A15 van benne.
Az A15 idotallova teszi, es ennyi, 4-5 ev mulva is vallalhato lesz a sebessege, semmit tobbet nem allitottam.Tudom mit kap az ember mas gyartonal, akinek arra van szuksege van valasztasa.
Ettol fuggetlenul letezik olyan is, hogy szemelyes preferencia, ami miatt az SE-nek is megvan a celkozonsege, van egy nem is szuk reteg akinek ez ennyiert megfelel.
Szereti az iOS-t, bejon neki a forma, tudja hogy evekig tudja majd hasznalni, jonnek ra frissitesek, stb.
Ezzel meg csak felvagni se lehet, az se mondhatod hogy azert fizeti ki valaki a 200at erte, mert meno alma amivel lehet villogni. -
aujjobba
addikt
Nem tudom mekkora terhet ro a gyorstoltes az akkura, mindenesetre a felesegem oneplus nord2-jet tenyleg felora alatt felnyomja a toltoje, mig nalam a Xr-t 20-rol 50%-ra tolti a gyari 20W gyorstolto.
Nekem az a problemam csak ezzel, hogy nem szabvanyosak a gyorstoltok.
A OnePlus valami Warp vagy hasonlo nevu modot hasznal, a huawei tablet toltoje SuperCharge, a Honor telefone FastCharge, az iPhone-hoz PD szabvany valo.
Nyilvan ezek nem kompatibilisek egymassal.Boldogabb lennek, ha eleg lenne egyfajta (pl. PD), azonos kabelekkel.
A oneplus tolto csatlakozoja USB-A, a telefonos vege USB-C.
A honor/huawei mindket vegen USBC.
Az iphone USB-C -> lightning.
Ja es van regi tablet is itthon, ami USBA -> microUSB. -
aujjobba
addikt
Azt nem ertem miert kell folyton bizonygatni, hogy pl. ez a telefon nem jo mindenkinek.
Ezt nem tagadja senki, teljesen igaz, aki egesz nap nyomogatna annak keves lesz az uzemido, aki tartalmat akar fogyasztani annak kicsi a kijelzo.
Ezeknek a felhasznaloknak van lehetosege mast valasztani, nem?
'törpekijelzőn kell tartalmat fogyasztani' - miert kellene? Ezer masfele eszkoz van, amit erre jobban tud hasznalni.Mintha egy csaladi kozlekedoedeny autonal felhoznad ellenervnek, hogy nem lehet vele a Hungaria koruton versenyezni, holott bevallottan nem arra keszult.
-
aujjobba
addikt
válasz
#16820480 #212 üzenetére
SoC-ben azért nem gondolnám, hogy kevesebbet adott, legalábbis én a korabeli cikkekből az alma erős fölényére emlékszem, amit nehezen tudott behozni a többi gyártó.
Mostanra ez az előny talán valamennyire lecsökkent, de a csúcsot képviselő lapkák esetén nem is feltétlenül érezhető az a néhány százalék pontszámkülönbség.Az iOS az akkori droid verziókhoz képest valóban egy stabilabb valami volt, valószínűleg ez is változott már valamennyit azóta, passz. Nekem az utolsó android emlékeim amikor a frissítésre vártam, aztán vagy nem jött, vagy olyan hülye hibákat hozott amitől a hajamat téptem.
Tudom, custom rom, de én már 38 évesen se a hegesztésre vágyom, ráadásul azok mögül is hirtelen tűntek el a fejlesztők, amikor már egyre gázabb lett. -
aujjobba
addikt
Tipikusan azt írod le, hogy nem lehet vele villogni, mert a külvilágnak nem jön le, hogy nem egy i7 van a kezedben, hanem egy újabb erősebb.
Ezt a telefont szerintem azért veszik, mert az iOS a preferencia, Apple mércéhez képest olcsóbb mint a többi, és évekig működni fog normális felhasználói élménnyel.
Senkit nem érdekel, hogy kívülről nem látszik az A15. -
aujjobba
addikt
Jelenleg még kapható, iStyle stb árulja, gondolom amíg a készlet tart.
Mi az a más, ami kellene helyette?
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy szeretem sokáig használni a telefonom (mármint 3-4-5 évig), ezért minél erősebb annál jobb, valószínűleg az élettartama végefele is jól ki fog szolgálni.
Xr-t használok, ebben talán A12 van, legalább két évig azt gondolom kitart még, élvezhető teljesítménnyel.
Ha eleve valami gyengébb cuccal adták volna ki, lehet már most cserélhetném. -
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
válasz
worxland #178 üzenetére
Valoszinuleg valamelyik meregdraga elofizeteses konstrukciora gondolt, bar azt nem ertem mi ertelme itt felhozni.
Ilyen pl. a Telekom XL csomagja havi 20ezerert, na ahhoz 220ezer az S22, de ennek nyilvan semmi ertelme osszehasonlitani egy elofizetes nelkuli bolti arral. -
-
aujjobba
addikt
válasz
Juhaszatti #152 üzenetére
Droidon lehet, de nekem alma van.
-
aujjobba
addikt
Igen, ez a problemam.
Az almas Jegyzetekben ez mukodik, de az nincs droidra.
Az alternativ megoldasok vagy szinten nem tudjak ezt, vagy elofizeteses csillaghajok, receptotletekkel es egyeb anyamkinjaval, amire semmi szuksegem.#126 morgyi:
Vannak, vagom, probaltam is nehanyat, de ami jo az draga es csillaghajo, raadasul iOS-en ott a megfelelo gyari szoftver erre.
Amikor azt merlegeled, hogy egy olcsobb almat veszel a gyereknek is inkabb, vagy neki jo lesz a droid is, akkor ezeket a dolgokat is szamitasba erdemes venni.
Ez csak egy pelda volt ami engem bosszant, valakit ez nem zavarna, valakit mas bosszantana, passz, ez szemelyes velemenyem kizarolag. -
aujjobba
addikt
Elore is elnezest az OFF tema miatt!
Naszoval, nalunk ugy szokott mukodni, hogy a felesegem kepeket kuld (gondolom akcios ujsagbol), alatta reszletezes. Igy egyertelmu, nekem is egyszerubb megtalalni az adott termeket kep alapjan.
Most neztem a Keep-t, latom mar van kep hozzaadasa lehetoseg a pipalgatos modban, de egy adott listaelemhez nem tudok kepet tenni, csak ott a felso savba teszi be a kepet
Ezt lehet valahogy nomalisan megoldani?
Mondjuk itt a "Liszt" elem ala betenni kepet, a Virsli ala egy masikat, stb. -
aujjobba
addikt
Egyetertek, aki tobbnyire tartalomfogyasztasra hasznalja a telefont, annak nem idealis, tiszta sor.
Ki szamit egyebkent nem-light usernek, hol a hatarvonal?
Az, aki sok tartalmat fogyaszt, vagy aki mobilon programozik, a jatekosok esetleg, vagy ehhez a szinthez mar keszsegszinten kell tudni BL-t nyitni es custom ROM-ot telepiteni? -
aujjobba
addikt
Ezek kb. elerhetoek droidon is, tudom, mi is hasznalunk parat csaladon belul, van itthon droid/alma vegyesen.
- csaladi elofizetesek
Peldaul apple music, tv+, icloud elerhetoek csaladi csomagban, igy mindenki hasznalhatja megosztva, aki a csalad tagja. De nem csak almas szolgaltatasok vannak ilyenek.
Az icloud fotokban is megjelenik kozos hely, ahova minden tag hozzaadhat kepet/videot, stb.
- icloud tarhely
Van google drive is persze, az is jol mukodik. Itt most arrol van szo, amikor vegyesen vannak keszulekek, a fene se fog google-re is meg icloud-ra is elofizetni. iCloud drive talan nincs is droidra, windows, mac, ios ezeken mukodik.
- megoszthato app konyvtar
Ezt peldaul nagyon is hasznaljuk. Ugy kell erteni, hogy sok fizetos alkalmazast a csalad tobbi tagja is hasznalhat, ha egyszer valaki megvasarolta.
Tudom, droidon is van ilyen, de ha megintcsak vegyesek a keszulekek, akkor ket platformra is meg kell venned kulon az adott appot.
- airdrop
Az almas eszkozok kozott kenyelmes, lehet neked nem tunne fel, de nekem fajna ha nem lenne.
Ugyanigy az osztott vagolap peldaul a macbook es a telefon kozott, a telefonhivasok atadasa az eszkozok kozott, az airpods automatikus valtasa, a watch-csal a laptop feloldasa amikor leulok ele.
Ezek azok a kenyelmi funkcioi az okoszisztemanak, amik hasznosak es hianyoznanak.Alternativa mindenre van, persze, de ha egy rendszeren a gyari dolgok kenyelmesen es jol hasznalhatoak, akkor macera es nyug alternativat hasznalni.
Pl. a felesegemmel a bevasarlolistat teljesen jol meg lehetne oldani apple jegyzettel amit kozosen kezelunk, de neki droidja van.
Nem hiszed el meddig kerestem olyan appot, ami crossplatform, nem kerul 1-2ezer forintba havonta, es mindenben megfelel egyszeruen amit egy jegyzet megadna.
A google keep se jo erre, probaltam!
Tudod hogy csinaljuk?
Messenger-en kuldi a kepeket egyesevel, esetleg alatta kiegeszites milyen mennyiseg kell, en pedig a boltban ha osszeszedtem ranyomok egy "pipa" szmajlit az adott uzenetre.
Ezt nem tudja egyik app se normalisan, orulet... -
aujjobba
addikt
Ugy erti, ha a szuloknek alma van, akkor nem fog a gyereknek droidot venni, mert sok dologban nem mukodnek egyutt.
Ertsd: csaladi elofizetesek, kozos icloud tarhely, airdrop, megoszthato app konyvtar, csaladi kozos jegyzetek, stb, ilyenekre gondolj.
Persze mondjuk jegyzetekre van 3rdparty app, de ha a felnottek almain a gyari Jegyzetek tokeletes, es megoszthato kozos szerkesztesre, akkor minek regisztralna kulsos szolgaltatasra.Fontosat kihagytam: szulok altal kezelt gyerek-fiok, ott a szulo tud korlatokat, engedelyeket megadni a gyereknek, a kozos fizetesi modot tudja hasznalni a gyerek ha engedelyt ker a felnottol, stb.
Nyilvan ez nem megy, ha a felnott Alma, a gyerek droid. -
aujjobba
addikt
válasz
Plug Life #89 üzenetére
Ezt tovabbra sem kotelezo senkinek megvenni.
Olyan reteg igenyeit fedi le, akinek
- mindegy a kava, csak megbizhato gyors telefon kell (pl. ceges telefonok)
- adott esetben ez a dizajn tetszik
- esetleg a termekpaletta tobbi tagja altal prezentalt technikai megoldasokra nincs szuksege (sok kamera mindenfele modokkal, faceid, amoled, stb), csak egy jol hasznalhato alaptelefon kell, neadjisten 3-4-5 evreHa nem tetszik a kava, van tobbfele almas alternativa, droidos pedig millio.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Filmgyűjtés
- Napelem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest