Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aujjobba #221 üzenetére
"Az A15 idotallova teszi, es ennyi, 4-5 ev mulva is vallalhato lesz a sebessege, semmit tobbet nem allitottam."
Ez teljesen igaz is, de azért nem csak az iPhone-okra jellemző (a '17 márciusában bemutatott Galaxy S8-ra még tavaly év végén is érkezett frissítés). Az A15 pedig mindenki által elismerten nagyon jól sikerült, ahogy a cég többi, saját chipes fejlesztése is. 4-5 évnél még hosszabb ideig is nagyon jók lesznek, maximum nem lesz hozzájuk frissítés.
-
-
Noukoum
veterán
válasz
aujjobba #221 üzenetére
Sajnos nem sikerült visszaolvasni ezért muszáj vagyok (dehogy) idézni.
“Kérlek mutass egy Xiaomi vagy bármilyen Androidos telefont, lehetőleg ebben az árszegmensben amiben:
- Összességében erősebb SoC van, mint az A15 Bionic.
- Jobb performance per watt arányt hoz, mint az A15 Bionic.”
És erre jött hogy nem minden a processzort.kisvak: telefont használni vesszük, nem azért hogy kirakjuk a polcra.
Az SE inkább egy 4 személyes kis városi autó, kis hatótávval, kis csomagtartóval viszont 500 LE teljesítménnyel.
Aztán nem kell meglepődni ha az emberek azt mondják inkább egy 5 személyes sedan nagy csomagtartóval, nagy hatótávval viszont csak 100 LE teljesítménnyel.
És akkor most kipipáltuk ezt a nagyon hülye autós példát amit nem én hoztam fel. Hogy lenne már egy sportautó az SE…. -
Nimda
addikt
válasz
aujjobba #218 üzenetére
Az is jusson eszünkbe, hogy úgy válasszunk telefont, hogy a felhasználási szokásainkhoz mérten, elegendő kapacitású legyen az akku (is). Tudom, ez sok összetevős dolog és sajnos nem kompromisszum mentes.
Az tény, hogy egy erős proci mellé, nagyobb akku dukálna. Ez viszont a mérete növekedésével járt volna, amihez át kellett volna szabni a dizájnt is.Én azt mondom várjuk meg a teszteket, még az is lehet, hogy valamennyire vissza lesznek fogva a lovak, az akku idő kitolása miatt.
-
Noukoum
veterán
válasz
aujjobba #215 üzenetére
Hanem mire készült 200 ezer forintért? Telefonálásra?
Ne haragudj, nem én akarom megmagyarázni mennyire király ez a telefon mert a15 processzor. Olvass vissza egy picit.
Én elfogadom hogy ez a telefon az átlag alatti (nem kell rosszra gondolni, használat szempontból) felhasználókat akarja megfogni. Pl. engem. De azt is el kell fogadni hogy más gyártónál 100 ezer forintért jobbat kap az ember, mert azon nem törpe a kijelző és kibír egy napot. -
törölt tag
válasz
aujjobba #192 üzenetére
Ez egyébként érdekes fejlődés (és itt nem személy szerint rád gondolok, csak most éppen te írtad), hogy amíg régebben az Apple adott mindenből kevesebbet (RAM, SoC erő, kijelző felbontás, akku), addig az volt az általános érv, hogy hát igen, az iOS milyen király, ennyin is bőven elfut, mennyivel jobb mint az Android, ami alá ilyen meg olyan erős hardver kell. Most hogy belepakolnak "indokolatlanul" erős cuccot meg átváltott arra a közvélemény, hogy milyen jó ez így, mert időtálló
-
Noukoum
veterán
válasz
aujjobba #192 üzenetére
Nagyobb kijelző, jobb üzemidő.
xsjado: fehasználói szempontról beszéltem, nem az almáéról ha nem tűnt volna fel.
1dude: leírtam. Egyébként gyártás miatt valószínűleg nem nyernének vele semmit, nagyon jól csinálja az Apple hogy kevés processzort gyárt. Csak hiába az A15 ha fél nap alatt lemerül és törpekijelzőn kell tartalmat fogyasztani.
-
PuMbA
titán
válasz
aujjobba #189 üzenetére
"Azt, hogy feleslegesen erős bele az A15."
Nincs olyan, hogy feleslegesen erős, mert 3-4 év múlva már az alkalmazások sokkal több CPU-t, memóriát fognak enni. A mostani például Google Maps alkalmazás már jóval nagyobb hardver igényel, mint a 6 évvel ezelőtti verzió. Pont így lesz hosszú életű egy telefon, hogy nem olyan hardver pakolnak bele, ami ma épp elég és ezért le kell cserélned 2-3 év múlva. A RAM-ról egyébként most derült ki, hogy 4GB, Geekbench alkalmazással megerősítve
-
Ricardo
titán
válasz
aujjobba #174 üzenetére
"nem a kamera modul az egyetlen tényező a képletben."
Ezt tudom, például a mögé rakott szoftver legalább olyan fontos (Az általad említett sony is jó példa erre), de ugye a 2020 is megkapta a legújabb iOS-t
"Az A15-ben a képfeldolgozási képességek is javultak,"
Jogos . Ebbe viszont nem gondoltam bele. -
xZer0kidx
senior tag
válasz
aujjobba #124 üzenetére
Lehet egyszerűbb lenne meglepni egy Apple készülékkel és a gyári emlékeztetők appban saját listát létrehozva mehetne tételenként a kép meg a helyadatok szerinti lista akár elemenként külön-külön, emlékeztető hozzárendelve stb.
7000Ft a 20w-os gyári Apple. De minden pd kompatibilis adapter jó hozzá a lényeg, hogy usb-c a hozzáadott kábel adapterhez csatlakoztatható vége.
-
gabeszq41
csendes tag
-
Wesiz
tag
arra a kommentre válaszoltál ahol megkérdezték hogy mik azok a funkciók az apple ökoszisztémában ami droidon nincs vagy lényegesebben gyengébben elérhető, a válaszaid azonban eléggé belemagyarázásoknak tűnnek (számomra)
"családi előfizetések" ??? ez így elég nagy nesze semmi fogd meg jól
"közös icloud tárhely" közös tárhely bármilyen ökoszisztémában van, hogy most google drive vagy icloud szerintem tökmindegy, mindkettő relatív jól működik
"airdrop, megoszthato app konyvtar, csaladi kozos jegyzetek" oh c'mon... nekem van iphone-om is (céges) de ezt az említett három funkciót szerintem egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam. mármint összesen.
persze lehet mondani hogy attól hogy én nem használom más még gyakran, de ismerni se ismerek olyat aki ezen funkciókat tényleg gyakran használná, ráadásul alternatíva szerintem mindegyikre van, kivéve talán az airdrop aminek fel se tűnne a hiányanem kötekedni szeretnék csak ehhez hasonló tech fórumokon éveken át olvastam az apple ökoszisztéma óriási előnyeiről így nagy várakozással vettem birtokba életem első iphone-ját lassan egy éve, és azt kell mondjam semmi igazi, valós előnyt nem érzékeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest