- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
RPi4-nél érdemes frissíteni az EEPROM-ot 2019-09-10-ről 2021-04-29-re, valamint az USB3 firmwre-en keresztült 000137ad-ról 000138a1-ra?
Eddig nem nézegettem ezt a menüpontot és nem tudom, hogyha frissítek, akkor nem lesz -e valami gond.
Köszönöm a segítséget
.
-
Sziasztok!
Raspberry Pi4-hez létezik USB-s infra vevő, ami kompatibilis Kodi-val.
Van egy univerzális távirányítóm, ami IR-es és szeretném vele a Kodi-t vezérelni.Köszönöm a segítséget
.
-
Sziasztok!
Lehet, hogy kezd tönkremenni a microSD kártya Pi2-mben.
Honnan érdemes, milyen típust és mekkorát rendelni?
Köszönöm
-
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb telepíteni? Openelec, vagy LibreELEC? Azon belül 7-es,vagy 8-as?
Köszönöm
-
válasz
Celtis #25310 üzenetére
Közben megtaláltam az SHH eléréshez az adatokat is.
Viszont rájöttem mi a gond. OpenELEC alatt amíg megjelent a hangsáv infó addig kellett nyomogatni, hogy váltson. LibreELEC-nél meg kell vrni, hogy eltűnjön és utána újra megnyomni, íg yminden gombnyomásnál a következő hangsávra ugrik. Kicsit máshogy működnek.Ettől függetlenül, ha lesz egy kis időd kérlek a frissítéses kérdésemre válaszolj, ha tudsz. Köszönöm
-
Sziasztok!
OpenELEC-es Kodi-ról váltottma LibreELEC-esre és olyan problémám van, hogy a "G" billentyűre volt állítva a hangsáv váltás. Ez az OpenELEC-es verzió alatt szépen működött, minden gombnyomásra jött a következő hangsáv (angol, magyar, stb). Az OpenELEC-es verziónál azonban csak az angol jelenik meg és hiába nyomkodom a "G" gombot nem vált a következő hangsávra.
A keymap editorban már próbáltam újra beállítani, de nem változott semmi.Mi lehet a probléma? 7.0.3-as LibreELEC van fent (kernel: 4.4.13.). Frissítsek?
Előre is köszönöm a segítséget
.
-
válasz
Celtis #24760 üzenetére
Köszönöm a választ
NAS-ról játszok le. Más eszközzel történő lejátszásnál nem tapasztaltam ilyen problémát. A micros SD kártya egy Sony Class10-es eddig nem volt vele gond. Lehet, hogy kezd behalni?
Ezt a Libreelec-es frissítést hogyan kell elvégezni? Teljesen kuka vagyok az egészhez. Anno letöltöttem egy Kodi-s image-t felraktam és kész.
Szerk: egyébként 6.0.8-as Openelec és 15.2-es Kodi van rajta. Most, hogy kivettem az SD kártyát és visszatettem mintha a menüs röcögés megszűnt volna. De lehet, hogy a teljes áramtalanítás tett neki jót?
-
Sziasztok!
Van egy Raspberry Pi2, amit hónapok óta használok hibátlanul Openelec-kel (Kodi). Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a menüben való lépkedés egy minimálisan döcögős, illetve videólejátszás közben néha elmegy a hang 1-2 másodpercre. Mi lehet a gond? Frissíteni kellene az Openelec-et? Vagy újratelepíteni az egészet?
Ha újratelepítem, akkor a beállításaimat el tudom menteni és visszarakni, vagy mindent újra be kell kézzel álltanom?Köszönöm a segítséget
-
Sziasztok!
Az alábbi problémára keresnék megoldást.
Kodinál a "T" gombra lehet a feliratokat léptetni. Azonban nálam úgy működik, hogy mindig csak az adott hangsávval megegyező feliratokat váltogatja. Tehát, ha magyar hang van, akkor magyar feliratot enged bekapcsolni. Angolnál meg angolt. Ha bemegyek a lejátszás közbeni menüben, akkor ott tudom állítani, de kényelmesebb lenne a "T" billentyűvel.
Előre is köszönöm segítséget
-
válasz
Froclee #16946 üzenetére
Szerintem a sok állítgatástól besokallt. Nekem folyamatosan be van/lesz kapcsolva a Pi, ezért ilyen, hogy a TV hamarabb van bekapcsolva nem nagyon fog előfordulni.
De, ha újra is kell néha indítani, nem fogok a kardomba dőlni, mert "kicsit" gyorsabban bebootol a Kodi, mint az A.C. Ryan...
-
válasz
Froclee #16944 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal
Felkeltem az ágyból és lementem a nappaliba lefotózni a Kodi menüjét
. (Nem kicsit b*szt* a csőrömet a dolog).
Gondoltam egyet és kipróbáltam egy 1080p-s anyaggal is. Azt sem játszotta le rendesen (kisebb méret, 60Hz). Itt kezdett gyanús lenni a dolog, hogy itt valami más gond van. Hirtelen ötlettől vezérelve újraindítottam a Pi2-t.
Újraindítás után a képkimeneti beállítás átállt DESKTOP 60Hz-re magátólVisszaállítottam 1920x1080p@50Hz-re és minden a megfelelő méretben, a megfelelő frekvenciával játszódik le.
Azt nem értem, hogy mitől állítódott el
De úgy látszik, hogy itt is, mint a Win-nél egy újraindítás sok esetben segít
Szerk.: a fekete sávok minimalizálása beállítását 1%-ra véve az elbaltázott felbontású (1916x1076) anyagok sem hagynak fent fekete csíkot
-
válasz
crissprivat #16918 üzenetére
Köszi
, Celtis Neked is
Szerk.: sajnos a "minimize black bars" nem segített. Valószínűleg az a probléma, hogy megvan a teljes képtartalom, csak a felső pár sorban "fekete" tartalmat sugároz az adó... Remek...
-
válasz
Celtis #16890 üzenetére
Még egy kérdés (elnézést, de nem találok jobb topikot, meg ha már így előkerült a téma...).
Szóval beállítottam mindent, de....
Létezik, hogy 1080-as TV adások, és Web-DL sorozatoknál nem mindig pontosan 1080 pixel magas a kép?
Azt vettem észre pár sorozatnál, de nem mindegyiknél, hogy a kép tetején van 2-3 sornyi rész, ahol fekete a képtartalom. Itt a TV adás a ludas (mármint nem teljesen megfelelő méretben sugározza az adást, vagy valami beállítási problémába ütköztem ismét?
Mondjuk én az adások pontatlanságára tippelek, mert 1080-as filmmel nem volt ilyen gond (vagy csak nem találkoztam vele) -
válasz
Celtis #16890 üzenetére
Ezt az On-screen kalibrálást nem találom lejátszás közben
Az OK gombra csak a lejátszó gombok, meg az video infókat tartalmazó panel jön fel alul, fent meg, hogy hol tart a video. Illetve a távirányítón nekem csak Enter van, nem tudom, hogy ez probléma-e.
Ilyen távom van: [link]
-
válasz
Celtis #16887 üzenetére
Köszönöm
Megpróbálom összefoglalni magamnak:
1. TV-t beállítom a helyes méretre (Samsungnál a fentiek alapján ez a "Képernyőhöz igazít")
2. Kodi -> Rendszer -> Beállításokban a felbontást 1920X1080p/24Hz-re állítom (95%-ban ilyen anyagot nézek)
3. Kodiban kalibrálom a képernyő méretet (jobb felső, bal alsó, stb., stb.
4. Kodi -> Vidó beállítások -> Lejátszás -> Képfrissítési frekvencia beállítása: MindigLenne még kérdésem:
- a lejátszás közbeni on-screen menüt hogy lehet előhozni
- a Rendszer -> Beállítások -> Függőleges szinkronizálást mire állítsam?Köszönöm
-
válasz
wassermann #16876 üzenetére
Javarészt 1080p/720p 24Hz-es anyagokat nézek, elvétve 1080i 50Hz. Akkor mire állítsam?
Egyébként a beállításokban azt valsztottam, hogy a forrásnak megfelelően váltsa a frekvenciát. -
Sziasztok!
Openelec 6.0 fut a PI2-n.
Hogyan lehet megoldani, hogy a videó lejátszás közbeni menük (pl. pause-nál amikor kiírja, hogy hol tart az adott videó és milyen hosszú) ne lógjanak ki a képernyőről?
Video kimeneten beállítottam az 1920 X 1080p-t felbontást 59,94Hz frissítést. Ehhez bekalibráltam a képméretet (bal felső, jobb alsó sarok, felirat helye, négyzet). Főmenükben minden rendben semmi nem lóg ki sehova és nincs fekete keret. Videó lejátszás közbeni menük viszont kilógnak a képből.
Csak akkor nem nyúlnak túl, ha a megjelenés --> felszín menüben a nagyítást -4%-ra állítom. De ekkor meg a főképernyő körül van fekete keret.A képméret kalibrálásnál addig kell a világoskék vonalakat mozgatni, amíg el nem érik a képernyő szélét, ugye? Tehát belülről kifelé mozgatva, a külső szélük éppen ne lógjon ki a képből?
-
Sziasztok!
Vásároltam egy Pi2-t (használt, de a malnapc-től lett korábban vásárolva Light kit 2,1A-s táppal) és következő problémám lenne.
SD kártyára Win32Diskimager-el rátettem a 6.0-s Openelec-et, kártyát betettem a PI2-be. Összedugtam a HDMI-t, LAN kábelt és rádugtam a tápot.
Egy piros led ég, meg egy zöld felvillant párszor, de a TV-n csak egy színes négyzet jelenik meg. Talán ez a "szivárványos képernyő", amit szoktatok emlegetni?Másik táppal is kipróbáltam ugyanez a helyzet. Az lehet probléma, hogy túlfeszültség védő elosztóba van bedugva a Pi2 tápja?
Ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszönöm a választ.
-
válasz
crissprivat #16832 üzenetére
Köszönöm
Celtis Neked is
-
válasz
crissprivat #16824 üzenetére
Az openelec.tv oldalról az img.gz kiterjesztésű file-t szedjem le, vagy a tar kiterjesztésűt?
(#16827) Celtis: a 6-os verziónál HDMI-n kimegy a DTS és DD hang erősítőre?
-
válasz
crissprivat #16820 üzenetére
Köszönöm.
-
Sziasztok!
Az 5.0.8-as, vagy a 6.0.0-ás Openelec-et érdemes felrakni Pi2-re?
Köszönöm
-
Sziasztok!
Szerintetek ha a Malnapc-nél elfogy a PI 2 Kit-ben (light kit), akkor vajon mikor lesz megint újra elérhető?
1 db van jelenleg raktáron és nem tudom eldönteni, hogy megvegyem-e az utolsót (igazából január végére terveztem a vásárlást), vagy nem érdemes kapkodnom, mert nem szokott több hónapos készlethiány lenni? -
Én most tesztelgetem a Kodi-t PC-n. Szerintem nagyon jó. Tény, hogy rá kell szánni egy kis időt, mire mindent beállít az ember, de utána sokkal élvezetesebb használni, mint egy out-of-the-box médialejátszót.
-
válasz
FireKeeper #16447 üzenetére
Köszönöm
Csak azért kérdezem, mert pl. Kingston-okra sok a panasz...
-
Sziasztok!
Sony class 10-es microSD ajánlott Pi 2-be? Vagy csak Sandisk, vagy Samsung EVO?
-
válasz
wassermann #16272 üzenetére
Köszönöm a választ
Ezt a képernyőkímélő módot a KODI-ban kell beállítani? Ez azért is érdekes számomra, mert plazma TV-m van és a képernyőkímélő üzemmód egy esetlegesen véletlenül bekapcsolt TV esetén fontos...Tehát, ha jól értem, akkor nem érdemes "kikapcsolni", mert akkor úgyis "újra kell indítani", hogy fusson a KODI.
(#16273) lord.lakli: úgy látom nem jött át a hozzászólásomból, hogy a software-re gondoltam, nem a hardware-re... Nem vagyok műszaki analfabéta, hogy tudjam, táp nélkül maga a Pi nem megy...
-
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogyha KODI-val médialejátszóként, távirányítóval szeretném használni a Pi-t, akkor be- és kikapcsolást hogyan kell elképzelni a gyakorlatban?
Ha be van dugva a táp, akkor megy, ha nincs, akkor nem megy? Vagy van úgymond standby üzemmódja, mint egy normál médialejátszónak és ebből az állapotból lehet be- majd kikapcsolni távirányítóval? -
válasz
Arolotifar #16255 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Arolotifar #16250 üzenetére
Esetleg be tudnád linkelni a házat meg a tápot? (nem szeretnék mellényúlni). (Esetleg az SD kártya pontos típusát is megadnás?
Köszi
)
Magát a Pi-t honnan rendelted? -
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó minőségű, de nem túl drága házat és tápot Pi 2-höz? Külföldi rendelés nem akadály.
Az a ház és táp, amit az RS Components-nél lehet venni az milyen minőségű?
Előre is köszönöm a segítséget
.
-
Sziasztok!
Honnan érdemes most Raspberri Pi 2-t venni?
-
válasz
Celtis #16166 üzenetére
Vagy inkább ez?
Tudom, hogy a zenehallgatás vezérléshez okostelefon, vagy tablet fog kelleni mondjuk Yatse (remélem jól emlékszem a nevére) alkalmazással.
Az a felállás, hogy zenét csak én, vagy a feleségem fogunk hallgatni, mindketten rendelkezünk okostelefonnal. Viszont amikor nagymama vigyáz a gyerkőcökre és mesét kellene kapcsolni nekik, akkor kellene távirányító, mert neki nincs okostelefonja.
-
válasz
golya87 #16146 üzenetére
Köszönöm a választ, Blaise Neked is
.
Esetleg tudnátok ajánlani "csomagot", hogy mit válogassak össze és honnan? Médialejátszásra használnám kizárólag (Film, zene, netrádió), de mindenféleképpen szükséges fizikai távvezérlő (nem telefon, vagy tablet). Kodi-t szeretném futtatni rajta (ha nincs jobb javaslat). (A kérdés Mindenkihez szól igazából
)
-
Még egy kérdésem lenne hirtelen: médialejátszásra elegendő egy Pi B, vagy mindenféleképpen 2-est vegyek?
-
Sziasztok!
Ismét felmerült bennem, hogy lecserélném a médialejátszómat egy PI 2-re.
Lehet olyan távvezérlőt kapni a PI-hoz, amin dedikált gomb van a feliratok és hangsávok váltására? (KODI-t használnék rajta).
Vagy inkább nézzek PI helyett konkrét médialejátszó eszközt?Előre is köszönöm a válaszokat
-
Sziasztok!
Egy Class 6-os Smasung, 8GB-os SDHC kártya elég egy PI 2-nek, hogy problémamentesen fusson Openelec+Kodi?
Köszönöm a választ
-
-
válasz
Arolotifar #11921 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Kroni1 #11916 üzenetére
Köszönöm
Arolotifar: Neked is köszönöm
Akkor lehet, hogy első körben érdemes lenne Flirc nélkül kipróbálni? Egy Samsung PS51D550-es plazmám van, nem tudom, hogy tudja-e a HDMI-CEC. Valami Anynet+ -t tud, ami elvileg a HDMI-CEC
Openelec telepítésről kell valami extrát tudni, vagy csak ráteszem az SD-re, bebootolok róla és kész?
Esetleg tudnátok hazai, megbízható, olcsó PI 2 beszerzési forrást? Táp és ház is kellene hozzá.
Ja, még valami: A HDMI-CEC akkor is működik, ha egy HDMI-s erősítőn keresztül menne a jel a PI 2-ből a TV-be?
-
Sziasztok!
A jelenlegi A.C. Ryan médialejátszómat szeretném leváltani egy Raspberry PI 2-vel. Teljesen kezdő vagyok a témában, ezért lehet, hogy sokak számára evidens dolgokat fogok kérdezni, ezért előre is elnézést kérek
Egy sima KODI-s lejátszót szeretnék, amit bármilyen távirányítóval lehet irányítani. Ehhez elegendőek az alábbi eszközök megvásárlása?
- Raspberry Pi2
- Flirc
- Valamilyen Class 10-es SD kártya (mekkorát?)Ha feltelepítek egy Openelec-es Kodi-t a PI 2-re, akkor az alapból fogja tudni kezelni a Flirc-et, vagy valamit telepíteni kell majd hozzá még? Ha utóbbi, akkor azt hogyan kell? (gyakorlati tapasztalatra is kíváncsi lennék
). Egyáltalán az Openelec-es verzió jó erre (mármint sima médialejátszónak), vagy valami jobbat ajánlanátok?
A Flirc-et bármilyen PC-n konfigurálni (távirányítóhoz hangolni), vagy a céleszközön (Pi 2) kell ezt elvégezni?Előre is köszönöm a segítséget
-
válasz
wassermann #11226 üzenetére
Köszönöm szépen
Nem TV távirányítóra gondoltam, hanem külön távvezérlőre, csak a PI-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest