- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mentolka
senior tag
válasz
body007 #44468 üzenetére
Ezzel az alábbi problémák voltak:
Amikor a qbittorrent (vagy más torrent kliens) épp szedte le a cuccot, akkor rá akartam nézni (pc-ről ssh-ban) a letöltési könyvtárra, és onnantól a drive elérhetetlen lett.
A plex szerver az LG webos-en futó plex klienssel gigabiten olyan kapcsolatot produkált, amin keresztül 5-10 másodpercre megállt a film lejátszása. -
Mentolka
senior tag
válasz
Marcsello31 #44459 üzenetére
Szerintem, mindenkit érdekel, írj ide nyugodtan!
Nálam ez volna a cél:
Az RPi-n fusson egy torrent kliens, és egy média lejátszó. A HDMI portjába dugnám a TV-t, az USB portjába egy SSD-t, az ethernet portjába gigabitet. A torrent kliens az SSD-re szedje le a cuccot, ahonnan a media player lejátszaná a 4k filmeket, és ezt a tárhelyet elérjem LAN-on keresztül PC-vel.Mindezt linux alatt képtelen voltam megvalósítani...
-
Mentolka
senior tag
Jó alaposan el kell mélyedni benne, nekem nem sikerült...
Ide beírtam hogy jártam, és most szerintem, adom el a pi**ba ezt a xart. -
Mentolka
senior tag
A dmesg-ben voltak hibaüzenetek, de hiába kerestem rá a neten, semmi értelmeset nem találtam.
Raktam raspbian-t a gépre, és kezdtem előlről. Rádugtam a másik USB3 portra, és ott jól működött (smb-n kiajánlott SSD-re tudtam írni majd 100GB-ot a PC-n futó torrent klienssel, illetve rámásoltam kézzel is). Egészen addig, míg fel nem telepítettem a kodi-t. Nem tudom, hogy mi zavart be, de addig elment a dolog, hogy minden reboot után fsck futott, majd el sem indult (emergency mode).
Mérgemben leformáztam az SSD-t NTFS-re, és rádugtam a PC-re. Rámásoltam filmet, aztán lehúztam a PC-ről, bedugtam a TV-be, és simán végignéztem egy filmet.Pedig, az egész xarakodással ezt akartam elkerülni (utolsó mondat)...
-
Mentolka
senior tag
válasz
#68216320 #44310 üzenetére
Libreelec-nél nincs használva az fstab. A mount parancsra ez látszik:
/dev/sda1 on /var/media/ssd type ext4 (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime)df-h:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/sda1 873.2G 10.0G 816.6G 1% /var/media/ssdblkid:
/dev/sda1: LABEL="ssd" UUID="71ba16f6-567b-d801-709a-16f6567bd801" BLOCK_SIZE="4096" TYPE="ext4" PARTLABEL="primary" PARTUUID="2dc20de1-37be-40d1-a3d1-91de361c9ce8"Reboot volt. Ebben a pillanatban a PC-n futó qbittorrent letölt ide (samba-n megosztva) - 2,27GB lejött, majd:
A mount már nem mutatja a drive-ot. A df -h sem, és a blkid sem... -
Mentolka
senior tag
Ehh, nem tudom, mit csinálok rosszul?
Rpi4 rajta USB3 porton egy SSD. (most ext4-re formázva). Az OS most LibreElec, de volt már OSMC is. A drive fel van mountolva /etc/fstab alapján UUID-vel rw opcióval. A lemez látszik PC-n is samba segítségével.
A jelenség: ha erre a lemezre elkezdek írni akár a raspberry-n futó torrentklienssel (transmission vagy qbittorrent), akár PC-ről torrent klienssel, akkor néhány MB, GB kiírása után különböző indokokkal behal a cucc. Eltűnik a megosztásról, vagy rw-ből ro lessz, stb.
Asszem dobom kifel, aztán veszek valami TV box-ot. Vagy a fax tugggggya.Egyszerű a cél: UHD filmeket megnézni a TV-n, amiket az SSD-re teszek rá.
-
Mentolka
senior tag
Leformáztam NTFS-re az SSD-t. Most olyan probléma adódik, hogy amikor a qbittorrent épp ír a lemezre, akkor ne akarjak mást tenni vele (pl.: ls -l), mert "eltűnik" az eszköz. Reboot után újra minden frankó.
A torrent kliens a qbittorrent user nevében használja a mount-ot, én az ssh sessionben osmc userrel próbálom megnézni.
Érdekes. -
Mentolka
senior tag
Hátha nektek van ötletetek, hogy mi történik:
RPi4-ről van szó, amiben SD kártyáról fut a raspbian OS lite. Rá van dugva egy SSD (USB2SATA), ami ext4 formátumú. A jelenség: a /dev/sda1 eszköz egyszercsak eltűnik, és megjelenik /dev/sdb1-ként. Az fstab-ban UUID-vel van bejegyezve, és umount majd mount történik akkor látom a tartalmát.
Korábban ez a drive NTFS-re volt formázva, és - szerintem - nem volt ilyen probléma.Amúgy qbittorrent kliens menne rajta, samba-val szeretném elérni PC-ről, illetve DLNA-val továbbítani a jelet a TV felé, aminek a saját lejátszója vinné a videót. Amiért elkezdtem bütykölni: a remux UHD HDR filmek megálltak néha fél percre is (talán a nagy bitráta miatt?).
-
Mentolka
senior tag
Hello,
Köszi a válaszokat!
2 monitorral és egy TVvel próbáltam.
A felírt ROMokkal másik eszköz (RPi2) elindult - a LibreElec oldalán leírtak szerint, a Pi2 és Pi3 ugyanazt használja.
Mindent összedugtam, aztán utoljára engedtem rá az áramot. A piros LED vilígít, a zöld pedig rendszertelenül villog (tehát, szerintem, valamit művel, csak nem látom, mit?).Lehet, hogy tényleg hibás? Az eladó szerint 0,001% arányban ad el hibás darabot...
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
RPi3 HDMI-n keresztül nem ad képet. Szerintetek mi lehet a probléma? LibreElec 7.0.2 és 7.0.3 OS-ekkel próbálkoztam.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged