- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17995 üzenetére
Köszi, majd látom ha már van USB WiFi a RPi2-ben, mert addig nem kínlódok a Kodi frissítéssel. Valahogy elsiklottam a korábbi válaszod felett, de mivel az SD / DVD nem igazán használt formátum nálam (legfeljebb nem a TV-be dugom a HDD-t azt kész) így az a licence sem fontos.
-
Froclee
őstag
jogosultsági problémára gondolok. milyen nas? amúgy ha mappába vannak a filmjeid, akkor ezt bepipáltad? movies in separate folders
a name convention-ökről itt tudsz olvasni, de amúgy nagyon el kell cseszni valamit hogy ne ismerje fel egyből. év számot is csak akkor kell mögé írni, ha ugyanabból a filmből több is van (pl remake-ek)
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17986 üzenetére
Lehet én értem félre, de pont a 6.0->6.0.1 upgrade, amit akár automatikusan is tudsz engedélyezni.
Így van az adott Kodi verzió az adott Openelec release szerves része, külön nem frissíthető. Viszont a kipróbálásával sem kockáztatsz semmit. A Programok/Openelec settingsben van egy backup készítési funkció. Ha ezt lefuttatod, akkor egy fáljban letárol minden beállítást. Ezt a fájlt hálózaton keresztül a "Backup" nevű folderben éred el.
Ha ez a fájl megvan, akkor akár egy 6.0.1 újratelepítés után pillanatok alatt a mentéskori állapotába hozhatod az Openelecet. Ez a mentés mindent tartalmaz, az összes telepített addont, a beállításokat, a médiatárat stb. -
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #17983 üzenetére
Próbáld meg a 6.0.1-et.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Kodiban jártas kérem segítsen:
A PC-n levő SMB-s megosztott mappákban lévő filmeket szépen látja az PI2, de a NAS-on lévő NFS-s es filmeket látja, de a médiatár nem kezeli hiába frissítek rá. Hogyan lehet azokat is betenni médiatárba? Egyáltalán miért nem látja a NAS-on lévőket ha SMB-vel keresem? Utólag engedélyeztem NAS-on az NFS elérést csak így tudtam...
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Sikerult 3-4 napja megoldjam, hogy PI2 hazimozi es a tv tokeletesen mukodjon CEC-el.
Igy sikerult :
TV-be HDMI1 (ARC)-ba a hazimozi
TV-be HDMI2-be a PI2.Tokeltesen mukodott ha megnyomtam a SimpLink gombot a tv taviranyitojan bejott a menu ha ramentem HDD felvevo-re atkapcsolt PI-re ment a CEC szuper volt.
Na most ma megoldottam,hogy a PI kapjon kabeles netet mert a wifivel nem voltam megelegedve, de ezert mindent ki kellet huzzak. Visszaraktam mindent pont ugyan igy viszont ha ramegyek a HDD felvevore PI-n akkor a hazimozi jon be de ha a "lemez"-re megyek akkor is a hazimozi jon be.Ha siman INPUT-al valasztom a HDMI2-ot akkor bejon a PI de nincs CEC..
Valaki tud valami okossagot mondani?
-
szildavid90
aktív tag
Általános használatra (böngészés, skype, youtube, spotify) mennyire alkalmas egy pi 2 b modell?
-
Keef_Lee
senior tag
Ok! Köszönöm, azt már értem, hogy megéri:
De ahhoz, hogy megrendeljem... a többi kérdésemre is tudnom kellene a választ:
http://itcafe.hu/tema/raspberry_pi/hsz_17949-17949.html -
Márton
nagyúr
tényleg senkinek nincs Pi B+?
Pedig hogy pörög ez a fórum -
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17975 üzenetére
Hivatalosan nem is javasolt az upgrade fő releasek köztt, csak a clean istall. - igen, ezért is raktam fel tisztán az OE 6.0.1-et, de a Kodi ugye ennek része, amit ha jól csalódom külön nem lehet felrakni csak a benne levő verziót frissíteni. Mert akkor lehet,hogy egyelőre nem lesz fent a Kodi 17 ti. csak pár filmet érint, viszont a többi tökéletesen megy (amit nem kockáztatnék). Majd ha lesz több infó, esetleg stabil (nem α vagy β) kiadás bár szvsz az nem pár nap múlva várható.
Azt nem tudod véletlenül, hogy erre a MPEG-2 license key-re miért / milyen esetben lehet szükség? Én nem nagyon találkoztam ilyennel, sem ezzel kapcsolatos lejátszási problémával.
-
havri1
félisten
válasz
Celtis #17982 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog. A saját távirányítójával a vevő működik Pi2-n is.
Csak az elég gagyiIlyen vevőt esetleg használ valaki?
New HP RC6 IR Media Center MCE Remote Control and HP MCE USB IR Receiver
(Pont ilyenem van a pc-hez, csak mivel saját vevőm van, ezt a HP-t már eladtam..most jó lenne)
-
havri1
félisten
Van egy nagyon régi USB-s IR vevőm. Nem tudom sajnos milyen, ezer éve rendeltem Amazonról egy alap pc remote távirányítóval.
Rákötöttem, de nem jó..nem értek a linux-hoz, lehet driver hiba?USB PC Remote Control supoort Wireless Mouse keyboard MCE Win 7 Vista + USB IR Pont ilyen
-
Celtis
veterán
Először is kipróbálnám helyi HDD-ről. Elképzelhető, hogy a hálózati pufferelési gond.
A másik lehetőség, hogy lejátszás közben nyomsz egy "O" betűt, vagy a távirányítón az Option gombot és megjelenik a kodek info. Sok mágikus szám, de pl. az kideríthető belőle, ha kiürült a buffer. -
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17968 üzenetére
Van update menüpont, sőt automatikus frissítés is, de a fő releasek között avval nem lehet váltani, mert nem garantált a kompatibilitás. Hivatalosan nem is javasolt az upgrade fő releasek köztt, csak a clean istall.
Arról nem is beszélve, hogy ezek alfa (bétát írtam,korábban de hülyeség) releasek. Csak lelkes tesztelők használják, nem a az átlagusernek készülnek. -
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #17969 üzenetére
Amit egyszer már javasoltam, azt nem próbáltad ki?
-
lazac_
tag
válasz
Keef_Lee #17949 üzenetére
Szerintem ennyiért elég jó áron van, én január közepén kínából rendeltem ~36usd-ért, de megfogta a NAV, így áfával lesz belőle 13e onnan is, és még várni is kell rá (ha csak ezt vettem volna, akkor a vámkezelési költséget is ide számolhatnám, ami +2e, ha a postával intézteted). És akkor a garancia kérdése még fel sem vetődött...
-
consono
nagyúr
Ezt elvileg meg lehet csinálni, de valószínűleg a másik irány egyszerűbb: raspbianra telepítesz Kodit és megcsinálod, hogy bootnál azt indítsa. Ha kilépsz, akkor meg ott a full linux. A másik megoldás, hogy keresel Kodi addont a webes videókhoz és rádiókhoz, és azokat használod.
-
válasz
consono #17967 üzenetére
Értem én, de feltettem az xorg-ot, valamint a matchbox wm-et, régebben játszogattan ezekkel mikor Android alá telepítettem linuxot, és vnc-n keresztül működött a dolog, tehát azt tudom, hogy meg lehet csinálni, csak azt nem tudom, hogy most miért nem jön össze. Nekem jó lenne úgy is, hogy kilépek a kodiból a böngésző miatt, de alapvetően az osmc-t szeretném, ha indulna. A böngészőt csak webes videómegosztók meg rádiók miatt szeretném feltenni.
-
szasanyi
félisten
No, tegnap este meg is érkezett a VC-1 license key tehát valóban gyorsak voltak.
A korábban említett King Kong olyan simán fu, és szuper a képminőségben, hogy egyértelműen megérte. Már csak a Kodi 17-et kell ráhegesztenem valahogyan, és azt igazán sajnálom, hogy csak ilyen fapados frissítési lehetőség van. Miért nem tettek ebbe vmi normális UPDATE menüpontot, hiszen tudják milyen gyakran frissül ez-az.
pgs5: te még nem futottál bele ilyen VC-1 kódolású filmbe? Mondjuk a PH!-s tesztcsomagban is van egy.
-
Sziasztok! Szeretnék OSMC alá valamilyen webböngészőt telepíteni, de nem vagyok nagy Linux guru, feltettem parancssorból egy iceweasel-t, de természetesen nem indul mert nem talál megjelenítőt. Hogy lehetne ráizgatni arra, amit a kodi használ? Egy böngésző miatt nem tennék fel egy egész raspbian-t vagy egy ablakozót...
-
dugesz77
őstag
válasz
crissprivat #17964 üzenetére
Itt van összehasonlítva a kettő.
"Based on Kodi 15.2 Final, so no new Kodi changes in this release - mostly package bumps (bug and security fixes).
Some of the most significant changes in this release are the upgrade to libcec 3.0.1, kernel 4.1.16, fixes for libaacs to work better with unencrypted discs, latest RPI firmware, and additional RTC module and wifi driver support.
New image installs starting with 6.0.1 will now create a 512MB FAT partition which is considerably larger than older installs - this allows more flexibility in future and reduces the risk of failed upgrades due to insufficient space." -
crissprivat
senior tag
Mi lett a változás OE 6.0.0 és 6.0.1 közt?
-
bear_
aktív tag
Openelecről szeretnék hangot továbbítani androidos telefonra. Megoldható valahogy?
-
azbest
félisten
válasz
Celtis #17958 üzenetére
Most indítottam el a 6-ost egy pi2-esen és felkínálta.
A hivatalos oldalon már 6.0.1 van a letöltésnél [link].A tunerek kapcsán félreértettél. Az egyik fórumozónak volt sok baja, hogy nem látta a tunerét a pi, ezért végiglépkedtem egy tiszta telepítést, beállítást és nálam is kijött. Valamit elcsesztek a 6os kernelében.
-
azbest
félisten
Nocsak, nemrég kijött 6.0.1-es openelec. Ha lesz kedvem ránézek, hogy ezzel már jól megy-e a tunerek kezelése, ha direktben rádugom, nem pedig hálón át kapja. Ha jól láttam frisslült a kernel is. Emlékeztetőnek: a 6.0.0-ással voltak bajok, amikor végigpörgettem a telepítést nálam is kijött. Alapból másik eszközön van a tuner, azért nem tapasztaltam előtte.
-
Celtis
veterán
Video/lejátszás menüben
Amikor rálépsz egy menüpontra akkor alul írj egy kis magyarázatot. Olvasd el. A képernyőt kell a filmhez igazítani és nem fordítva.
Az a baj, hogy folyamatosan változik a neve a beállításnak. Meg talán platformonként is más. Nekem most pont nincs bekapcsolva Pi, de találd fel magad ez alapján.
-
dugesz77
őstag
Mert akkor pont ,hogy a 24Hz filmet fogja neked átkódolni a tvn alapból beállítottra mondjuk 60Hz-ra. Egyszerű betöltesz egy alap 1080p/24 Hz BD ripet. Tv-knél szokott lenni info gomb. Ha nem azt írja ki a tv,hogy 1080/24 akkor nem kadencia helyesen játssza le a filmet. Hamar ki lehet szúrni pl. svenkelésnél darabos a mozgás.
-
wassermann
Topikgazda
-
Keef_Lee
senior tag
Az rpiboltban a hónap végéig leárazás van.
Amit kinéztem: alaplap rpi2 B 13490 HUF, wifi adapter 1990 HUF posta 990 HUF (Ez összesen 16470) Ez tényleg megérős akció?
Ezen kívül, ha jól olvasgattam nincs szükségem másra?
A cél:
Kodi folyamatos futtatása (média forrás net + külső usb wincsi)
Ami van:
HDMI CEC-es samsung TV + telefontöltő, ami a táp lenne + Aldis 3,5-es 1 TB USB winyo saját táppal.
A TV-n most egy satbox van használva HDMI CEC-cel. Mivel több HDMI bemenet is van, ha jól értem, akkor egy másikra dugva a rpi2-öt a TV távkapcsolójával menne az is, meg ahogy eddig a satbox is (hdmi cecen továbbra is)?
A külső winyo így működhetne médiatárnak (a saját táp miatt elég lenne az rpi2-nek a telefontöltő) ?
Mindenhol csak azt olvasni, hogy ez a rpi2 B 6x olyan gyors, de akkor mennyit eszik, nem eszik 6x annyit, mint az előző modell, amire 5W-ot írnak? -
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17946 üzenetére
Ezt is megpróbáltam, de sikertelenül Látom a pendrájvon a .tar fájlt de a másik oldalon sehol sem találtam Update mappát. A 3D miatt akarom frissíteni, mert csak a Half-SBS .mv fájlokat játszotta le. A valós 3D (48Hz és két ou. méretű kép követi egymást) ill. a 3D BD ISO is csak 2D-ben jelenik meg.
-
dugesz77
őstag
Rendszer/Beállítások/videó/Lejátszás.
Vigyázz a Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz ne legyen bejelölve.szasanyi Windows alól nem látszik. Bár nem tudom nálad,hogy van a hálózatban de windows alól a Hálózatok alatt nem látszik véletlen a pi mint másik számítógép OPENELEC névven? Úgy eléred a mappát.
-
szasanyi
félisten
A KODI 17 frissítését csak hálózatból, Update mappába másolással lehet elvégezni? Sajna jelenleg vagy a PC vagy a RPi2 vagy natre dugva így nehéz... Csak hétfőn érkezik a hozzá való USB WiFi, de ha van más mód is akkor azzal hamarabb megcsinálnám.
MOD - csak nálam nem látható az Update mappa Win alatt (kártyaolvasóval PC-re kötve néztem) és nálam van vmi gond vagy ez így normális a Linux miatt? Gondoltam bemásolom úgy, de emiatt nem sikerült.
-
Márton
nagyúr
[link]
fontos lenne srácok -
-
Celtis
veterán
Csak akkor irányítja, ha a Pi képét nézed a TV-n.
A Filmek menüpont maga a médiatár. Ahhoz hogy itt lás valamit, a Videó/fájlok menüben hozzá kell adni forrást, ahol a filmjeid vannak. A forrás megadásnál be kell állítani a "scrapert".
Egészen biztos, hogy ezek le vannak írva a linkelt oldalon.Ha rám hallgatsz először letöltesz egy scrapert (kiegészítők/információ szolgáltatók/film információ). Vagy a Themoviedb vagy az universal movie scraper. Ezután ezt állítsd be nyelvek, források, stb. És csak ezután adj hozzá forrást itt kiválasztva a felkonfigurált scrapert.
Ha így teszel, azonnal nekiáll letölteni a borítókat és tartalmakat. -
-
Celtis
veterán
Szerintem tanulmányozd kicsit a KODI használatának alapjait, hogy ne kelljen mindent külön megkérdezned.
-
dugesz77
őstag
5w a teljes fogyasztása ha 100% megy a 4 mag. Nézd meg a Rendszer/rendszerinfo/hardver részt mennyire van kihajtva az a proci. Szerintem kár vele foglalkozni. Sokunknál állandóan megy és kész.
Videóknál amikor komplett könyvtárat adsz hozzá akkor a végén kérdezi,hogy mit tartalmaz a mappa(tartalom megadás). Beállítod,hogy filmeket és automatán lehúzza hozzá az összes borírót , kutyafület. Főmenüben megjelenik a filmek menü. Ott már médiatárban lesz minden.
-
psg5
veterán
Nem taláom kodiban a médiatár módot. Merre lehet? Elvileg ezállítja a borítókat.
-
psg5
veterán
válasz
szasanyi #17910 üzenetére
Innen letöltöttem a legfelső build-et. Igen úgy látom Kodi 17.
Nem csomagoltam ki, hanem a hálózatban lévő PC-men kikerestem az Openelec mappát a hálózaton abban az update mappát és bemásoltam.
Ezután újraindítottam a PI-t és kész frissítette magát.Egyenlőre aggaszt, hogy PI-t nem lehet kikapcsolni de gondolom nem baj a folyamatos üzemelés.
-
psg5
veterán
válasz
cinemazealot #17908 üzenetére
Nem tudom miért volt, de harmadikra jó lett. Igaz még teljes estés 3d iso-t nem néztünk meg (még annyi idő el sem telt
Nem vettem bordát... -
psg5
veterán
Ja és még egy!:
Bármit kell állítani, hogy kadenciahelyes legyen a lejátszás? -
psg5
veterán
válasz
szasanyi #17905 üzenetére
Köszi!
Nos update mappába bemásoltam alegutolsó buildot és letölttem egy 3d iso fájlt a minta oldalról.
Kétszer néztük meg a bemutatót tökéletes volt, de a harmadiknál már elkezdett akadni. Miért lehet?
Valahol még be kell valamit állítani?
Most újraindítottuk és jó.
Nagyon tetszik! Köszönöm mindnekinek!
Borítót hogyan tudok filmekhez? Láttam valahol hogy milyen jól néz ki. -
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #17902 üzenetére
Remélem, mert nagyon kíváncsi vagyok milyen változást okoz. Mondjuk az 516 HUF nem egy ökör ára, de azért nem ártana ha valóban kézzel fogható (pontosabban szemmel látható) előnye lenne.
sztanozs: gondolom a serial alapján generálnak egy működő kódok amit elküldenek mail-ben. Ez nem igényel túl sok gyártási időt vagy költséget.
psg5: OE 6.0.0 nálam is csinált ilyet, de a 6.0.1 már nem. Mondjuk egy újraindítás (egész pontosan kihúz-bedug) után annál is bejött a kezdő oldal.
-
psg5
veterán
Tárgytalan az előző...ha a LAN kábel be volt dugva nem csinált semmit, kihúztam és indult a PI2 és a Kodi.
1., Nem baj, hogy állandóan bekapcsolva marad a PI2? Kikapcsoltam úgy hogy Kodiban kikapcsolás gomb, de ezzel a tv-t kapcsolta ki...
2., Hogy lehet borítókat rendelni a filmekhez?
-
szasanyi
félisten
csekkolták, kifizettem és... majd 72 óra múlva küldik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged