- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyus_
senior tag
Ugyan én BE fejlesztő vagyok, de biztos vagyok benne, hogy az aktuális projecten (~80 fő) egyik FE fejlesztő sem használ GIMP-et a munkája során. Egy kis cégnél ahol a frontend alatt azt értik, hogy találja ki, tervezze meg, rajzolja meg, ott előfordulhat, de egy nagyobb cégnél ez mind külön pozi.
-
petyus_
senior tag
válasz
martonx #14463 üzenetére
Nem lehet sajnos, ha átrírom index.html-ről prod/index.html-re, ezt írja:
'If specified, index document name must be between 3 and 255 characters in length, and must not contain any '/' characters.'Egyébként ha url/prod/index.html-t írok, akkor eléri, viszont a css és js fileokat 'prod' nékül akarja betölteni, és nyilván nem találja.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy angular app-om amit Azure blob-on hostolok. Még hónapokkal ezelőtt összeraktam egy CI/CD pipeline-t, ami ment rendesen.
A build pipeline betölti as node js-t, futtat egy npm i-t, aztán egy ng build-et, ez publisholja artifactként. Ez triggereli a CD-t, ami annyit csinál, hogy AzureBlob File Copy-val (v4) átmásolja a $web containerembe.
Ez így szépen működött, viszont most 3 hónapja nem volt új deploy, tegnap este toltam fel egy kis változtatást, és sajnos nem úgy működik, mint eddig.
Először kaptam egy 403-as hibát, ennek utána néztem, sikerült megoldani (service connectionnek kellett permissiont adni).
Ezek után sikeresen lefutott a copy step, viszont ugyanúgy a régi verzió volt elérhető az oldalból. Először azt hittem, valami cache probléma lesz, de végül észrevettem, hogy ugyan működött a file copy, de nem a $web mappába másolt mindent, hanem a $web/prod-ba. És mivel a $web-ben nincs index.html, ezért jön a 404 (töröltem a régi tartalmat).
Itt van a pipline-ok idevonatkozó része, ez a build pipeline:
- task: PublishBuildArtifacts@1
inputs:
PathtoPublish: '$(System.DefaultWorkingDirectory)/dist/prod'
ArtifactName: 'prod'
publishLocation: 'Container'
displayName: 'publish prod'
Itt pedig a release pipeline (a sourcepath-t úgy kell kiválasztani, tehát nem lehet benne elírás)
- task: AzureFileCopy@4
displayName: 'AzureBlob File Copy'
inputs: SourcePath: '$(System.DefaultWorkingDirectory)/_angularApp CI/prod'
azureSubscription: '***'
Destination: AzureBlob
storage: angularApp
ContainerName: '$web'
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi változhatott, hogyan kellen átírni?
-
petyus_
senior tag
válasz
bandi0000 #13931 üzenetére
Nekem Azure van egy saját használatra szánt oldal hostolva. Van egy API, ami app-service-ben fur, egy SPA, amit blob storage-ról hostolok, illetve egy SQL DB. Ez összesen kb $25 havonta. Lehetne kevesebb is, ha az app-service kisebb csomagra tenném, de mivel a VS subscriptionömhöz jár $50 havonta, ezért belefér. A CI/CD felsetupolás így elég egyszerű volt, és nagyon kényelmes így fejleszteni.
Ebbből egyébként a blob kb elhanyagolható, $0,15/GB, az app-service $15-20 körül, a DB meg kb $5.
-
petyus_
senior tag
válasz
Vision #13301 üzenetére
Egy ismerősöm járt a Codecoolhoz, ott ha jól tudom az van, hogy egy hét tantermi oktatás, utána egy hét otthoni munka, ez megy egy évig, utána fél év gyakorlat. A tantermi oktatás pedig úgy megy, hogy videókat néz mindenki egyénileg, illetve kisebb feladatokat kell megoldani, ha kérdés van, akkor lehet kérdezni a mentoroktól. Illetve náluk a mentorok mentorok minden nap tartottak egy órát, amikor az éppen aktuális témáról beszéltek. Tehát azért nem teljesen egyéni. (többi helyen is így megy szerintem, sehol nincs frontális oktatás).
-
petyus_
senior tag
Én a Yellowroadnál végeztem kb 2 éve (most már training360 karrier start), végzés után 3 hónappal kezdtem el dolgozni egy multinál (ennyi idő kellett a felvételi folyamatnak az első körös online teszttől). Közben elmentem egy másik helyre is interjúzni, oda is felvettek volna, pont egyszerre kaptam meg a két ajánlatot, így választhattam. De azért a többségnek nem ment zökkenőmentesen a munkába állás, a tanfolyam vége fele még semmi infonk nem volt, hogy van-e egyáltalán cég, aki érdeklődik. Pontos számot nem tudok mondani, de szerintem kb az emberek 70%át tudták 4 hónapon belül eladni (ennyi ideig csak oda mehettünk, ahova ők közvetítettek minket, de a képzés ingyenes volt, szerintem ez korrekt).
Az oktatásról viszont így közel két éves tapasztalattal is csak jót tudok mondani, ha valaki odateszi magát, és egy kis időt rászán a szabadidejéből is, akkor szerintem kap egy olyan alap tudást, amivel már lehet mit kezdeni. Ennek ellenére a cégnél ahol dolgozom, az első 3 hónapban tovább tanítottak minket (5-6 junior, 1-2 ember önképzéssel, a többiek ilyen-olyan tanfolymról jöttünk).Többiekről nem tudok nyilatkozni, velem a visszajelzések alapján meg vannak elégedve, 1 év után szintet is léptem, jó a kapcsolatom a munkatársaimmal.
Én nagyon hálás vagyok, hogy adódott egy ilyen lehetőség (közgazdász végzettségem van, de igazán soha nem érdekelt, sajnos gimnázium után nem IT felé mentem, de így lehetőségem volt váltani).
-
petyus_
senior tag
-
petyus_
senior tag
válasz
Chesterfield #11708 üzenetére
Kicsit túloztam, de cafeteriával majdnem 300
Egyébként azért nem ez az átlag, kb a felét tudták 4 hónap alatt kiközvetíteni, és a többség 220-240 nettó körül keres, de (amennyire én meg tudom ítélni) egész normális cégekhez kerültünk, Grape, Epam, Grapton, ITSH
-
petyus_
senior tag
válasz
Sischo #11700 üzenetére
Én egy ilyen képzésen végeztem (Yellowroad, ez ingyenes, de utána fél évig csak ők közvetíthetnek ki (nekünk még 4 hónap volt)), a vége után 3 hónappal kezdtem el dolgozni egy nagy multinál, de 3 hét után már interjún voltam, csak sokáig tököltek a felvételivel. Kettőnket vettek fel a céghez, illetve velünk együtt még 2 Codecoolos srácot. Fizetés is elég jó, majdnem másfélszerese, mint amit a tanfolyamon garantálnak.
Egyébként ASP.Net-ben fejlesztünk most, ez nem volt a tanfolyam része, de a cég mondta, hogy kell, úgyhogy a képzés után önállóan tanultam. Eddig úgy érzem, jó az az alap, amit kaptunk, nyilván még elég sok idő elmegy az új technológiák tanulásával, de ez szerintem egyetem után is ugyanígy lenne, úgyhogy én elégedett vagyok.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Javascriptben szeretnék szimulálni egy focimeccset, a kóddal nincs problémám, csak nehezen tudok rájönni, hogy lehetne ezt nagyjából életszerűen megoldani (ne legyenek ilyen 10-0-ás meccsek, de azért ne mindig ugyanannyival nyerjen az egyik csapat). Most először csak annyit szeretnék elérni, hogy mindig legyen győztes, később lehet megoldanám döntetlennel is.
A kiindulási pont minden csapatnál az UEFA koefficiens, ebből szeretném kiszámolni az egészet úgy, hogy látszódjon, ha egy csapat erősebb, de azért valamennyi random legyen benne.
A csapatok koefficiense kb 30-170 között, a legtöbb csapat 100-120 körül. Elsőként ezt raktam össze:
var team1pont = team1.uefaCoeff * (Math.random() * (10-4+1)+4);
var team2pont = team2.uefaCoeff * (Math.random() * (10-4+1)+4);
if (team1pont > team2pont) {
var diff = team1pont - team2pont
var goalsTeam1 = 1 + Math.floor(diff/200)
}
else {
var diff = team2pont - team1pont
var goalsTeam2 = 1 + Math.floor(diff/200)
}Ez azt csinálja, hogy a koefficienst megszorozza egy 4-10 közötti számmal, amelyik csapatnak magasabb, az lesz a nyertes, és a nyertes csapat góljainak száma 1 + a különbség/200. Egy 100 és egy 120as csapattal próbálgattam, nagyjából reálisnak tűnik (persze lehetne finomítani, két gyenge csapatnál a /200 miatt általában 1 gól lenne a különbség), viszont azt nem tudom, hogy a gyengébb csapat góljait hogy számoljam ki (miközben írtam, eszembe jutott, hogy kivonhatnék a győztes csapat góljaiból egy 1 és győztes csapat góljai közötti számot, de most már azért felteszem a kérdést
).
Tehát ahogy írtam találtam egy talán jónak tűnő megoldást, de ha esetleg lenne valami kifinomultabb ötletetek, annak örülnék
.
-
-
petyus_
senior tag
válasz
bucsupeti #10475 üzenetére
Egyelőre nem tervezem, hogy jelentkezzek, csak nagyjából néztem át, két opció van, 2 éves munkaszerződés nettó 220ért, 1 éves nettó 180ért, ebből kiindulva kb 1M körül van a tanfolyam díja (az egy évesnél 40Kval kevesebbet kapsz, tehát akkor havi 80K lehet, x12), gondolom ha neked felróható okból megszűnik a munkaviszonyod, akkor ki kell fizetned a képzés a díját.
Átnéztem már pár hasonló képzést, általában 1M körül van mindenhol a tandíj, van ahol te fizeted, és ha a tanfolyam után nem találsz megfelelő állást (általában ilyen nettó 200-250 között határozzák meg), akkor visszakapod a felét. De ez a kettő kb ugyanaz, csak a yellowroadnál ingyenesnek mondják, és a leendő munkaadóddal fizettetik meg a képzést (igazából te fizeted, mert annyival kevesebb kapsz, csak így jobban hangzik, mintha azt mondnák, hogy kapsz egy nettó 260as állást, és 2 évig havi 40K-t fizetsz).
Egyébként olvasgatva a témában több helyen azt láttam, hogy 2 utat javasolnak
1. először tanuld meg a Pythont, mivel ez az egyik legegyszerűbb, és könnyebben fog menni a többi
2. tanuld meg a C++-t, ami az egyik legnehezebb, és utána már gyerekjáték lesz a többi. -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
28 éves vagyok, van egy közgazdasági diplomám, de nem igazán élvezem azt, amit csinálok. A számítástechnika mindig is érdekelt, máig nem értem, miért nem ilyen irányba indultam el gimnázium után. Szeretnék ezen most változtatni. Semmilyen IT képzettségem nincs, amit tudok, azt magamtól tanultam, az átlagfelhasználónál jobban értek hozzá (hétköznapi használat mellett előforduló problémákat meg tudom oldani, össze tudok rakni egy gépet, ilyesmi), használtam már pár scriptet, ezeket nagyjából tudtam értelmezni, tehát úgy gondolom, az ehhez szükséges gondolkozásmódot magamévá tudom tenni.
Érdekel a programozás, de nem tudom hogyan kellene belekezdeni. Láttam néhány hirdetést, ahol pár hónapos képzéseket tartanak, de nem tudom ezek közül melyik az, ami tényleg használható tudást ad, egyáltalán érdemes-e ezeken keresztül elindulni, vagy jobban járok, ha először magamat képzem (amit eddig tudok, azt autodidakta módon tanultam, úgy érzem, ebben elég jó vagyok). Tudom, hogy ez nem fog egyről a kettőre menni, hajlandó vagyok befektetni a kellő munkát, az sem gond, ha csak mondjuk 2-3 év alatt jutok el arra a szintre, amivel már el tudok helyezkedni.
Visszaolvastam pár oldalt, volt néhány hozzászólás ezzel a témával kapcsolatban is, de nem sikerült még rájönnöm, hogy akkor hogyan/merre, melyik nyelvvel érdemes elkezdenem, örülnék, ha ebben tudnátok adni néhány jó tanácsot, esetleg weboldalt, könyvet (az se gond, ha nem ingyenes, pl az előbb említett Udemy korrektnek tűnik, de itt sem tudom, hogy mivel kellene kezdeni).
Köszönöm, ha időt szántok a kérdésemre
.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Yettel topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- ASUS routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest