Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snots
tag
válasz
Rony949
üzenetére
Mélységesen egyetértek. Kétségtelen, hogy messze a legkönyebb Souls játék. Előre leszögezném, hogy nem én vagyok a legnagyobb souls (like) játékos a környéken, de amit lehetett, azt kipörgettem és engem konkrétan zavart az, hogy lényegesen könnyebb, mint bármelyik másik ilyen játék. Szerintem arra tökéletes, hogy belerázódj, utána pedig hátha megjön a kedved a többi ilyen játékhoz is (köztük pl. a Nioh sorozathoz is). Az Elden Ring - legalábbis amit a network test-es videókból láttam - az egyáltalán nem számít könnyű souls-like játéknak, nagyon nem aggódom, hogy lesz-e benne kihívás, várom már nagyon.
Horizon Forbidden West is biztos nagyot fog szólni, de nekem most inkább arra lesz jó, hogy elterelje a figyelmemet az Elden Ring-re várakozásról.

-
kecsu10
aktív tag
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Én eddig ahány játékot átállítottam 30 fps-re, őszintén alig vettem észre különbséget. Egy kivételével ami a Demons Souls volt, ott nagyon éreztem. A többinél valami effekt van rajta vagy valami hasonló, mert egész jól elmossa a dolgokat. Pc esetében jobban érezhető az FPS különbség, de talán azért (mondom ezt mint teljesen laikus, aztán lehet nem így van) mert ott nincs rajtuk annyi motion blur. Halkan jegyzem meg, egy igazán jó játék esetén senki nem számolgat pixeleket és frameket, mert maga a játék érdekli az embereket.
-
kecsu10
aktív tag
[link] Ha már szó esett felbontásról, fps-ről... Egy egész jó kis mod, God of War 3, rtx 8k-ban. PS3 emulatort használ, a 3090 húzza a talpalávalót. Szembejött velem, gondoltam itt lehet lesznek olyanok, akiket érdekel. Nem rakom off-ba, mert ugye a Remastered elérhető ps5-ön is. Nekem tetszett a fickó munkája.
-
tboy93
nagyúr
válasz
errorcode06
üzenetére
En is azt hittem szar a 30fps. Aztán tavaly vettem egy ps3-at retrozni, kiporgetni nehany ex cimet rajta. Na ott sokszor a 30 sincs meg, meg a jobb cimek is be tudnak szakadni 15-20 fps-re siman
-
-=Jam=-
addikt
Lépj már túl ezen, állítsd 60 fps-re amit lehet és problem solved. Neked bántja a szemed a 30 valakinek meg nem ez van. Van akinek a 60 fps szar egyébként, nem vagyunk egyformák. Amúgy igen, ha a 60 fps után kapcsolod vissza, akkor egy ideig tényleg borzasztó a 30 fps, de 20 perc múlva már nem annyira zavaró, ha meg eleve úgy kezded, akkor meg annyira sem zavaró.
-
sp8787
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Var egy hetet es akkor kezdj neki, akkor mar ugyis cca mindneki vistorkodik mert nincs endgame a jatekban, legalabbis nem derult ki eddig ,hogy lenne.
Akik meg eddig agybafove summonolgattak meg guide-oltak es egyenesben mennek neki valoban nullarol az elejen azoknal jo nagy lesz a pofaraeses.
-
tretyak
aktív tag
Ugyanilyen tvm van, ahogy előttem is írták - enhanced format, HDMI 2 vagy 3 és mennie kell. Mondjuk nálam valamiért a PS5 és a Series X se szereti a 2-es portot, a PS néha be se kapcsol, a box meg piros pöttyös lesz. Egy tv újraindítás megoldja egy ideig, de vissza-visszatér a probléma.
-
-
ImACeltic
őstag
Én tudok, több játéknál nekem inkább számít a látvány, mint az fps, pl Spider-Man remastered.
"Ki tud úgy játszani?" Aki nem fps sznob......az. Nem is kell nagyon sok évet visszamenni, a PS3 éra végén is voltak játékok amik 20-25 fps-el futottak, de mára már nagyon kényes lett mindenkinek a szeme.....
-
keIdor
titán
válasz
Rony949
üzenetére
Majd egyszer egy uborkaszezonban.
Most a Final Fantasy VII Remake pörög, nagyon beszippantott, egy mestermű. De Chapter 17-nél járok, szóval lassan vége a kalandnak.
Bárcsak sose lenne vége, nem tudom, hogy ezt a gyöngyszemet eddig hogy nem vettem észre, tényleg nagyon bejön. -
Rony949
addikt
válasz
keIdor
üzenetére
Próbáld meg a Demon's Souls-t. Nem azt mondom, hogy felér egy Kirby játékkal, de messze ez az egyik legkönnyebb Souls-like. Ha ezt sikerül kijátszanod és bejön a játékmechanika, tégy magadnak egy szívességet és ne hagyd ki a Dark Souls-trilógiát és a Bloodborne-t se, mert ezek nagyszerű játékok.
-
ProEvoFan
nagyúr
Az Elden Ring rendezője szerint többen érnek majd a játék végére, mint a korábbi címeik esetében [link]
Reménysugár. Na, ha nem lesz annyira nehéz, akkor lehet hogy teszek vele egy próbát. -
noxon
őstag
Mindig kipróbálom a játékokat 30 fpsel is, de úgy akad mint állat. Ki tud úgy játszani.
Oda írják a játékhoz nagy büszkén, hogy Quality mód meg RT mód, de diafilm sebeséggel.
-
Rony949
addikt
Marvel's Spider-Man (2018)
Életem első pókemberes játéka a Spider-Man 2 volt PC-re és ez borzasztóan fos játék volt, de a pattanásos 10-12 éves énem még ezt is élvezte valahogyan. Azóta nem is volt dolgom egyik póki játékkal sem.
Aztán lett egy PS5-öm és az Insomniac 2018-as játékát kérdés nélkül megvettem és wow, ez egy kikúrt jó játék lett egy-két apró szépséghibával.
Először is a sztori jó lett, mármint NAGYON jó. Képregényeket sose olvastam, de gyerekként a '94-es rajzfilmsorozatot néztem és annak a történeteihez tudnám hasonlítani. Nagyon hangulatos és izgalmas volt számomra.
Maga a gameplay kellően változatos. Bírtam a verekedést, a lopakodást még a QTE szekciókat is eltűrtem, pedig én nem vagyok a nagy rajongója. A harcrendszer egyébként eléggé egyszerű, ha nagyon az alapjait nézzük, ez az Arkham harcrendszere, de kiegészítve jópár képességgel, amit ha jól kombinálsz, sokkal változatosabbá teheted a harcokat. A játék végére már-már tényleg úgy éreztem magam mint Pókember. (bocsánat ezért a közhelyért
)A zenével mindig elfogult vagyok, mert nagyon sokat szoktam hallgatni nap mint nap és basszus, John Paesano munkája CSODÁLATOS lett. Én magam nagyon szeretem Danny Elfman zenéjét a 2002-es filmből. Még James Horner is megmozgatott bennem ezt-azt a 2012-es filmben. De ez....wow!
A grafika pedig...tudom hogy remasterelve lett, de YouTube-on visszanézve már a PS4-es verzió se nézett ki olyan rosszul. Ez az új verzió pedig csak még szebb lett. Bámulatos munkát végeztek a karakterek arcával (a fontosabb szereplőknél legalább is). Vizualitásban nagyon odaver, főleg akció jelenetek közben. Szinte minden nagyszerűen nézett ki. Tiszta eye candy volt számomra.
Csak hogy mondjam valami rosszat is:
Én nem vagyok egy nagy openworld-ös. És egy kicsit szomorú is vagyok emiatt, mert manapság úgy tűnik hogy a játékok 60-70%-a openworld, ha meg a PlayStation palettáját nézzük, akkor ez az arány még nagyobb.Na de hogy mire gondolok. Tárgyak összegyűjtögetése, ezernyi activity, semmilyen side questek. Szóval ezek az időhúzó dolgok azok, amiket én sose szerettem igazán. Egy ideig poén ezeket csinálni, de 3-4 óra után már ki lehet kergetni engem a világból. Nem kötelező, ez igaz, de én pedig szeretek minden játékot kimaxolni és az a baj, hogy az évek alatt, kevés olyan játékot játszottam ki, amit öröm volt kimaxolni és sajnos a 2018-as Pókember játék nem tartozik ezek közé.
"Csak" ennyit szerettem volna írni a játékról. Nagyon élveztem, DE még nincs vége. Ott van még három darab DLC, szóval azokat még kijátszom és hát ne feledkezzünk meg a Mile Morales fejezetről sem.

-
noxon
őstag
Jó hát próbáltam pár játékot 30 fpsel és esélytelen. Ki akarna laggoló képernyőt nézni ? Élvezhetetlen.
Nekem az a bajom, hogy a 30 fps szaggat vagy mi a hivatalos szó rá, nem tduom, hogy úgy hogy lehet játszani.
Az nem baj, hgy más úgy szeret nem gond. Engem az idegesít amikor oda írják egy játákhoz, hogy 30 fps High res. vagy hasonló, 30 fps és Rt húú hát köszi, ki vagyok vele segítve

-
Ator
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Szia!
Nagyon köszi a gyors visszajelzést és segítséget, sajnos most nem vagyok otthon és nem tudom megpróbálni, csak holnap délután, de tegnap láttam ezt az external inputs-ot több angol nyelvű topikban és videóban, de nem láttam miután belementem a settings-be.
Remélem sikerül holnap, majd jelentkezem, ha otthon vagyok.
További szép estét!
Üdv,
Attila -
szasanyi
félisten
válasz
errorcode06
üzenetére
Nem vagyunk 1formák így a lényeg az, hogy ki-ki találja meg a neki legmegfelelőbbet. Én is PC-ről váltottam mert nem látom értelmét 1M-t tartani egy PC-ben, ha számít a pénz és nem HC gamer az ember.
Számomra a PS5@60FPS egy LG C1-en nagyon kellemes és pénztárcabarát játékélményt nyújt. Viszont NEM játszok semmivel, ami nem tud 60FPS-sel futni, mert a 30FPS számomra is vállalhatatlan. Persze a jobb részletességet is szeretem és látom is, de annak hiánya kevésbé zavar. Azt meg el kell fogadni, hogy natív 4K + magas réirreális elvárás. Talán a következő, de inkább az azt követő generációs konzolnál . -
Ator
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, most vettem egy PS5-öt és van mellette egy 4k HDR képes TV-m, az alább belinkeltem ezt, viszont azt írja a PS5, hogy nem támogatja a 4K HDR-t a TV és nem tudom, hogy hol tudom ezt beállítani.
Előre is köszi a visszajelzéseteket és segítségeteket.
Üdv,
Attila -
balazs025
senior tag
válasz
errorcode06
üzenetére
Nem erőltetik, mostanában megvan a választás lehetősége majdnem minden új játéknál. Azt meg továbbra se bírom felfogni, hogy ez egyeseket miért zavar. Valahogy azoktól nem látom a panaszt a választás lehetőségére vonatkozóank, akik a jobb grafikát/magasabb felbontást/RT-t részesítik előnyben, és nincs különösebb problémájuk a 30fps-sel.
-
3L1T3
addikt
Ez valóban érdekes, mert én magasról teszek a grafikára, az nem ad semmilyen élményt az első 15 perc után. Ellenben az fps drop megöli a játékélményemet, így én FPS>Graf párti vagyok.
Grafika nem egyenlő az art designal vagy a level designal, szóval az első 15 percet nem arra értem, hogy utána átmész az X-edik pályára és ott a vízeséstől ledobod az agyad.
-
JanR
addikt
válasz
errorcode06
üzenetére
Érdekes, én pont fordítva vagyok. Nagy PC fanatikus vagyok és kell a 100+ fps, de valahogy konzol inkább szebb legyen, mint több fps. TV-n tökéletes az élmény, nekem.
-
errorcode06
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
PC-s játékosként nekem igazi kínzás a 30 fps. Inkább leveszem a részletességet, csak legyen meg minimum a 45-50.
Néha kifolyik a szemem ha a death stranding beesik 40 alá...
Nem tudom hogy ti hogyan bírjátok, de ha továbbra is ezt erőltetik (30 fps), vagy maximum ezt tudja majd, én megválok a konzoltól... -
szasanyi
félisten
Mindenki írt minden félét, de egy fontos dolgot nem láttam, hogy említettek volna: attól függ milyen és/vagy mire érzékeny a szemed illetve mihez van szokva. PC-s játék és 100+ FPS után nyilván horror a 30FPS, vagy ha az alacsony framerate-et a te szemed nem tolerálja. Szóval volt és van akinek jó - olyan is akinek mind1, mert nem lát különbséget a 30FPS és a 100FPS között sem - és akinek nem (nekem sem).
-
-=Jam=-
addikt
Én azt ne értem, hogy valaki miért háborog ezen, ameddig ott van a 60 fps-es opció, addig téged ez miért zavar? Mindenki el tudja dönteni neki mi a jó és kész. PS4 Pro-n kb. minden játék 30 fps-sel ment, és kurva nagy élményt okozott akkor is, úgyhogy jó nagy hülyeséget mondassz azzal, hogy úgy nem lehet játszani.

-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ok, vannak játékok ahol zavaró a 30fps, pl autóverseny. -
ambushka
aktív tag
Felejtsük már el ezt a hülyeséget az OLEDről, ha veszel ma egy OLED-et, akkor kb 6000 órát kell beleverni, hogy beégjen valami.
-
LumentoFoto
tag
lényegében van igazság abban amit írsz. Ha van választási lehetőség, akkor szó nélkül 60 fps módot választom. De pl. az egyik kedvenc játékom az L.A. Noire, na az minden platformon 30 fps, szóval ott vagy így játszottam vele, vagy sehogy.
Viszont tényleg sokkal kellemesebb a szemnek a 60 a 30-hoz képest. 120 Hz, meg 144 Hz ill. magasabb képfrissítés szintén érzékelhető, főleg ha magasabb fps párosul mellé. Igaz nem akkora a különbség, mint 30 vs 60 fps esetén, de érzékelhető.
A PS1 PS2 és az azleőtti időszakokban a PAL és NTSC rendszernél még volt 25 vs 30 fps is, na a 25 fps is nagyon finom volt itt Európában... Persze volt amikor 50 vs 60-ról szólt, de érezhetően lassúak voltak ez európai játékok az NTSC-hez képest. -
Wlac
Ármester
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem mész, guano!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nos, eddig elégedett vagyok az Uncharted-dal, elképesztően jól néz ki még performance módban is.
Azt viszont nem értem, hogy ha valaki végigmeszelte az útvonalat a játékban, akkor hogy nem találta meg a kincset végül?
Az, hogy néha leszakad a párkány, vagy az eresz, amin csimpizek, az rendben van. De az, hogy minden harmadik? Na az baromi uncsi és teljesen szükségtelen.
-
chris0000
őstag
az OLED TV topic-ban tudnak részletes infot adni erről... nekem soha nem volt bajom vele, korábban egy B7-em volt az LG első szériájából, azóta már egy ismerősömnél megy hibátlanul.. konzolhoz filmekehez használják, ahogy én is.. a C1-ben már statikus/logo védelem is van +egyéb gamer jóságok, de sok kérdés felmerülhet benned azért érdemes a topicjában érdeklődni/olvasgatni.. üdv.
-
Scholes9
nagyúr
Túl van persze. Nekem lassan 3 éves a B8 és nuku beégés. Ha vegyes tartalmat nézel rajta nem lesz semmi baja. A C1 a ma kapható legjobb TV játékra vedd meg nyugodtan. Én egyelőre azért nem cseréltem le a mostanit, mert maximálisan kiszolgál, sőt a 120hz is működik a játékokban
-
KaitouP
nagyúr
-
noxon
őstag
Én azt nem értem, hogy miért hiszik azt a fejlesztők, hogy, ha beleteszik a 30 fps-t magasabb grafikai szinten azt bárkit is érdekel? 30 fpsel nem lehet játszani, el kéne már felejteni.
-
syler123
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Nem a nettel van baj, az pillanatok alatt leszedte, az install lassú.
-
-
-
syler123
veterán
Warzone azt a kb 600mb-os javítást már vagy fél órája másolja (lehet már több), gyerekek ilyet... Ez ám a next gen. Értem én, hogy BC-ben fut, de azt akkor sem tudom elképzelni mit művel ilyenkor az ssd??? Hogy lett ez a telepítés implementálva??? Aztán még ott van a sorban az Apex Legends frissítése (200mb). Ez már a kabaré szint, már megebédeltem és nem tudom mióta nézek stream-et.
-
RangerFox
Topikgazda
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Inkább a 3060Ti van a PS5 szintjén.
-
BusinessGuy
őstag
Ez azért erősen játék és kompromisszum függő mert azzal a kártyával is rengeteg játékban hozható ha az ember nem koxra rakja 4k alatt a grafikát, pláne hogy egyes grafbeállítások sokszor paraszthajszálnyi látványtöbbletért borzalmasan erőforr igényesek.... Ennyi kompromisszumot a ps5 is köt 4k60 fps-ért sőt többet is, az a hugyfoltos 3060 még mindig a ps5 szintje fölött van.... Az már más kérdés hogy annak a kártyának kb 150k körül kéne menni....De valóban kompromisszummentes 4k/60 még egy 600ezres 3080/ti esetében sincs meg minden játékban.
-
válasz
üzenetére
Ez nem hangzik túl jól, lehet, hogy lemez vagy olvasó hiba. Ezek a 100 GB-os Blu-ray lemezek több rétegűek, és elképzelhető, hogy nem sikerül ráfókuszálnia a következő rétegre, és ezért alaposan belassul az olvasási sebesség. De ez csak tipp, tényleg fura jelenség ahogy leírod.
-
-
Catman
aktív tag
válasz
Delirious
üzenetére
Én 55NANO903-on játszok (igaz, egyelőre PS4-en), nekem tökéletesen megfelel. Természetesen a kontrasztos képeknél (fekete háttéren fehér szöveg) látszik a bevilágítás, de ritkán van ilyen, és nem olyan zavaró. Én is az ár és az esetleges beégés miatt döntöttem emellett, szerintem elfogadható kompromisszum.
-
RangerFox
Topikgazda
válasz
üzenetére
Szóval 15 órán át be volt kapcsolva a gép, a telepítés nem volt szüneteltetve, nem indítottad el a játékot és nem távolítottad el közben a lemezt, és még nem ért a végére. Ez abnormális viselkedés, kezdd elölről a telepítést, valszeg valami porszem csúszott a gépezetbe. Ha az első mondatom valamelyik pontja hamis, akkor meg user error, csak nem tudom összerakni a fejemben.
-
-
kecsu10
aktív tag
válasz
Elderath
üzenetére
Viszont azt szükséges hozzátenni, hogy az ott valódi 4k60. De szerintem a Returnal és a Demons Souls 1440p, és gyönyörű a konzolon. Nem is kell feltétlenül a 4K. Mert tudom azt mondják, hogy van a konzolos “dinamikus” 4K, ami lehet néha valóban el is éri ezt a felbontást, de a legtöbbször szerintem 1440p közeli ez komoly játékok esetében. S mégis gyönyörű. Ha az 1440p-t nézed, akkor már a pc sem olyan drága. S amellett, hogy ott ha 4K-t akarsz akkor az valóban az is, más tényezők is vannak, mert a grafika is húzható. Ha nem kell a RT egy 1080TI mind a mai napig megállja a helyét, ha jól emlékszem 11gb vram. Szóval annyira nem egyszerű ez a kérdés.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap megvettem az Uncharted collection-t, és azt tapasztalom, hogy a lemezről telepítés borzasztó hosszú idő..

Miután kivettem a lemezt, utána is el tudtam indítani a telepítést, de most akkor nem értem, mert elvileg nem a frissítést töltötte, egyébként nagyon gyenge netem van.Most akkor már nem csak a frissítést telepíti a netről?
-
Delirious
tag
Használ valaki LG Nano tévét játékhoz? Ha igen konrétan melyiket? Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi! (Nálam ezek vannak tervben: 65NANO913PA vs 65NANO923PB)
Számos tesztet, összehasonlítást olvastam a C1 vs Nano, tehát tisztában vagyok mik a gyengeségei. 65 coll lesz, mivel nem csak játékra, hanem leginkább filmezésre fogja használni az asszony (amikor én pc-n játszom). Miért nem C1 lesz, nem akarok annyit költeni és kompromisszumként (az ár végett) nem fogadom el az 55 coll C1-et. Talán egyetlen előnye van, garancia időn túl nem fognak pixelek beégni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- SteamDeck 256GB LCD +kiegészítők
- PS5 Pro (2TB) szinte új, garanciás + FC26 kód
- PlayStation 5 Standard Edition megkímélt, megbízható darab + 3 játék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csukott szemmel zero death 

Bárcsak sose lenne vége, nem tudom, hogy ezt a gyöngyszemet eddig hogy nem vettem észre, tényleg nagyon bejön.