Hirdetés
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Garmin topik
- iPhone topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
nagyúr
válasz
axlfsi
üzenetére
Nem azt kérdőjelezem meg, hogy megvan-e neked, és 0 Ft-ot fizettél érte, hanem csak annyit állítok, hogy hivatalosan (és nem hivatalosan sem), nem volt olyan akció, hogy ingyen megkaptad örökre! Max előfizetésben volt bent. Persze lehet ez valami nagyon egyedi akció vagy ajándék volt (Xbox-on régen volt olyan, hogy csak úgy random kaptál játékot az MS-től).
TrishtanAG: az a 14 nap az a PS+-ban lévő játékok esetén létező dolog. Egy megvásárolt digitális játék esetén nincs ilyen idő se PS-en, de Xbox-on (ha Elsődleges/Home-nak van beállítva a konzol)!
ps.
amúgy ez az egész 30 napos dolog, nekem azokat a kommenteket idézi, amik olyan kérdést tettek fel (még most is léteznek), hogy: "ha letörlök egy digitálisan megvett játékot, akkor azt újra meg kell majd vennem?"
Itt is kb. az ment körbe majdnem, hogy ha letelik a 30 nap akkor újra meg kell venni a játékot (aka. 30 napra szól a licence)?
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
axlfsi
üzenetére
Az Online részét adták ingyen a megjelenést követő hónapig. És mintha rémlene, hogy valami 3 000 Ft volt hozzá a Story Mode upgrade (DLC).
Amúgy PS esetében nem tudom, hogy hogy van, de Xbox X|S-re elvileg valami 1 900 Ft a teljes GTA V Enhanced, ha megvan digitálisan a One-os kiadás!
-
-
3L1T3
addikt
válasz
axlfsi
üzenetére
Csak, hogy hülyeséget beszél. Az eddigi ismereteink alapján ugyanis a játékmotor által renderelt sík 2D-s képen kívüli forrásgeometriához való hozzáférés hiányában változtatja a világítást. Amiről ez a csávó mint "grafikus" beszél, ahhoz az kellene, hogy magához a rendereléshez férjen hozzá a DLSS5. Ezen kívül a játék adataival dolgozik, csak a 2D-s képet, a képkockákat veszi figyelembe, és elemzi a pixelek színeit és mozgásvektorait.
-
F-ECT$
titán
válasz
axlfsi
üzenetére
Kicsit árnyalva:
-1 éve 30000 körül volt a részvény
-2025 második felében 35000-40000 KRW körül mozgott
-január végére felment 57000-re
-március közepére már közel 70k volt
-most 46kÓriási hype volt, az bele is épült az árba, és most jött a korrekció. Így is 50%-kal többet ér a cég, mint 1 éve.
-
bmakszim
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
Hogy én személy szerint miért játszok egy játékot, azt én is el tudom dönteni, köszi!
Egyébként a Digital Foundry review volt a témaindító, akik a játékok vizuális megjelenését, teljesítményét értékelik, soha nem a tartalmát nézik. És az itteni kommentek is gondolom előbbire vonatkoztak. Én is csak erre a reagáltam.
Az a rész, amit belinkeltem, bizony randa, mint a bűn. Ettől még a játék lehet jó, de most nem erről volt szó. -
Szoke1982
senior tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Igen én is néztem a végén... (De már nem írtam oda, mert mindig Pc -s a trailer úgyis!)
Gondolom jó nagy grafikai butitás várható alap ps5-n.(Lehet pro-n is) Viszont mostanában küldik majd ki a fizikai konzolos példányokat ,ha valaki megkapja azonnal megy fel majd youtube -ra ez tuti!
Tehát pár nap és látjuk majd milyen konzolon majd. Talán nem kell várni megjelenés előtt egy nappalig! (Ami vicc kb, és nem egy jó hír általában ha ezt csinálják) -
Bencus88
nagyúr
válasz
axlfsi
üzenetére
Tudod mit hiányolok rohadtul? a gammer magazinokat, de ez is gyerekkorhoz köthető, akkora élményt tudott nyújtani. Ma sajnos 2 kattintás és hozzáférünk mindenhez.
És jelenleg is azokhoz a játékokhoz kötődök jobban amit gyerek koromban játszottam. De biztos csak az idő szépiti meg az emlékeket
Én is végig mentem a ps1, comodore-on, sőt szüleimmel minden vasárnap jártuk a piacot Veszprémben és kaptam mindig egy sárga kazettát, leÍrhatatlan élmény és emlék a mai napig.
Az emberekbe túl lett tolva az ingerküszöb. Meg se jelent egy játék már minden fika megy róla, régen semmi nem érdekelt csak játszottunk. De nem akarok itt most bele menni és berobbantani ezt a témát

köszi szépen!!

Farkassacred: Sok időm van szerencsére nem kell megszakadnom

-
Bencus88
nagyúr
válasz
axlfsi
üzenetére
Filmeket kinyomom, illetve ebben is fejlődtem, hogyha egy játék nem fog meg az elején akkor törlöm, de kehet jól mondja a kollega, hogy nincs meg a függőség, a rajongás vagy nem tudom. Lehet rosszul fogalmaztam picit, kicsit olyan mint amikor megeszed az ételt amit eléd rakna, nem azt kívántad, de azt főzte a muter

Tcr: igen ezzel sosem volt problémám sok hiányosságommal képben vagyok csak a fejlődes lassú
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
axlfsi
üzenetére
Bocs, de nem gondolom, hogy a játék utóhatásait nyögöd, hanem az éjszakázás + nem alvás.
Teljesen más az, hogy valaki emberi időben játssza le az idejét, vagy az alvásidőből lopja.
Én pl film helyett, hétvégi ivászat helyett és a család helyett(csak vicc, mielőtt valaki komolyan veszi) töltöm a játékidőm. Ez inkább feltölt, minthogy a többi lehúzzon.
Ja, és ami a legfontosabb, hogy a social media helyett.
Na, annak mérföldekkel több káros hatása van. Látom ezt mindenkin, és köszönöm szépen nem kérek belőle. -
_drk
addikt
válasz
axlfsi
üzenetére
Az a % a trophy lista szokott lenni, ami Resident evileknél elég hardcore szint szokott lenni. Egy mentés, nem használod a ládát és egyéb nyalánkságok, legtöbbhöz külön végigjátszás kell.
Egyébként Resik egyetlen gyenge pontjuk, hogy tényleg rövidek. Ha szaladsz és nem nézelődől, lootolsz akkor meg pláne.
-
F-ECT$
titán
válasz
axlfsi
üzenetére
Ne kezdjük el megint ezt a PC vs PS harcot. Pláne ne hülyeségekkel, 2M-ért olyan gépet kapsz, ami a PS6 Pro-t is el fogja verni.
A Pro meg inkább csak kezdi jobban megérni az elszálló SSD árak miatt a sima géphez képest, mérlegelni kell hogy az adott embernek megéri-e a felárat, mert a PS5 meg 200k alatt kapható, és nagyon sok játékban nincs vagy alig észrevehető a különbség.
-
cyberkind
félisten
válasz
axlfsi
üzenetére
Ki gondolta volna, hogy a Sony full retardba tolja, és a DG 2 helyett az ilyen foscsomókat fogja tolni, mint a Bungie felvásárlás, vagy a még jobb Concord, meg a hamarosan megjelenő Marathon, mindezt bődületes nagy pénzből.

Esküszöm, ha a Micro nem hozná el a szarjait erre a gépre (igen, azt a rengeteget, ami kb 5 darab
se), lennének bajok.
-
VTom
veterán
válasz
axlfsi
üzenetére
Az egyetlen dolog, ami visszatart a pre-ordertől az ez. PS-en sokkal többet tudnék vele játszani, de a gameplay videokban sok pop-in-t látok, illetve nem hinném, hogy ilyen szintű árnyékolást meg tudnak valósítani konzolon.
De remélem meglepnek.Pár napja íta ide valaki, hogy azt pletykálják, hogy ezzel fogják promoózni a PSSR 2.0-t a februári state of playen. Nagyon remélem, hogy úgy lesz, és a videohoz hasonló minőségű grafikát kapunk a Pro-n, még ha felskálázva is.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
axlfsi
üzenetére
Valami csak lehetett, ha a legújabb modelleken a sony bordákat "rajzolt" a hűtőre, hogy jobban ott tartsa a fémet. Nekem is a premieres gépem csak állítva volt használva cirka 5 éven át, és semmi baja nem volt soha, halk volt mint az alvó cica. Most a pro szintén. De ez nem zárja ki, hogy másnak nem lehetett gondja.
-
vargalex
félisten
válasz
axlfsi
üzenetére
Azért elég sok PC esetén olyan állásban van a venti, mint állított PS5-nél (hogy az autók hűtő ventijéről ne is beszéljünk), mégsem pusztulnak hamarabb. Nekem a PS3 superslim és a PS4 slim is állítva van a kezdetektől, semmi bajuk. PS5 esetén inkább a folyekony fém miatt szokták a fektetett módot javasolni, de ezen is javítottak a slim-nél.
-
válasz
axlfsi
üzenetére
Jaja, egy Nova 5 meg egy fehér agybadugósat, mindkettő sérült dobozzal, de ez részlet kérdés, így a kettő megállt 78K-ban...aztán meglátom melyik lesz jobb és ami fontosabb nekem a kényelem, mert amik eddig voltak, nos egy idő után nagyon fájt a fülem tőle, már nem a hangzás miatt, hanem nyomták egy idő után a fülemet, és bitang módon tudott fájni
Aztán én is a másikat feldobom apróra, amelyik nem lesz jó! De ezért is jó, hogy egy ilyen agybadugósat is vettem, mert olyan még nem volt, tehát lehet az lesz a nyerő, az nem tudja nyomni a fülemet 😅 -
-
-
g4mer
senior tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Én most akarok venni, és én meg azon csodálkozok, hogy 150-160akért már lehet kapni itt az aprón lemezes slimeket sok garanciával, de sokan 140ekért árulják az 5 éves fat-eket. Nekem igazából tökéletes lenne, de akkor már egy jóval újabbat veszek +20ért.
Én csak mostanság kezdtem el figyelni a piacot, gondolom ünnepek után azért sok konzol felkerül a piacra ( black friday/ karácsonyi impulzus vásárlások, ajándékok stb).. Milyen áron mentek a gépek pár hónapja? -
Moby
veterán
válasz
axlfsi
üzenetére
Pont ezt írtam. Nem egy snassz kézikonzol kell csinálni, amire valaki majd csak köp valami játékot. Ilyet már csinált a sony, be is bukott vele. Kell egy olyat csinálni, amire vannak játékok, és akkor viszok. Összesen ennyiben más a switch mint akármi más. Vannak rávaló játékok.
-
Farkassacred
őstag
-
F-ECT$
titán
válasz
axlfsi
üzenetére
Én nem cseréltem, annyival nem ad többet, mint amennyibe kerül az upgrade. Ahogy olvasom te se használod agyon a PS-t, kicsit az az érzésem, hogy ezzel a költéssel próbálnád pótolni a nem létező játékidődet.
Ha most vennél gépet, akkor ajánlott lenne a Pro is (sőt a karácsonyi 305k-s lemezes áron még inkább az volt), de a csere csak tényleg indokolt esetben "éri meg".
Viszont ez egy érzelmi döntés is, ha jobban érzed tőle magad, akkor hajrá

-
Sundesz
addikt
válasz
axlfsi
üzenetére
Ahogy többen írták a tárhely jó dolog, egyébként én nem ájultam el a simáról Pro váltásnál (ezt úgy mondom, hogy 305-ért vettem meghajtóval együtt), sajnos a PSSR jelenleg amikkel játszottam rosszabb képminőséget produkált (GT7, GoW Ragnarok). Az FSR4 szerű PSSR 2 reméljük tényleg jön és jó lesz.
Amúgy 20-30%-al nagyobb felbontást kapsz meg komolyabb RT-t, ami nem biztos hogy mindig előny, lásd Silent Hill. Egy combosabb CPU upgrade jó lett volna még a konzolnak.
Egyébként ha Slim-ed van akkor tényleg egyszerű átrakni a meghajtót és le van tudva ez a kérdés. Meg itt HA-n is lehet jó árban kifogni alig használt gépeket.
Egy dolgot nagyon sajnálok, hogy a PS4 címeket nem oldották meg, hogy 60 fps-el és nagyobb felbontással menjenek (Driveclub, Order 1886).
-
itldj
aktív tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Csak külön van meghajtó, de néhány bolt (legutóbb pl Alza) árulta "csomagban" is.
Azt, hogy megéri-e váltani csak te tudod eldönteni. Ha kevés a fat ~800gb tárhelye és bővíteni szeretnéd, illetve 4k / 120hz tv-n használod ahol kijön a plusz ereje a Pronak, akkor megérheti. Plusz megint garanciális géped lesz 3 évig.
Én cserélni biztosan nem cserélném a fat gépemet (mondjuk nekem 1,5 éve van benne +1TB SSD) de ha most vennék, vagy ez megadná magát akkor mindenképpen elgondolkoznék a Pr0-n. -
vm93hun
senior tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Alapesetben csak digitális a gép, és kúlön kell hozzá lemezmeghajtót venni.
Én még nem jutottam odáig, hogy megvegyem, de amíg MSRP áron adják addig mindenképp megéri, márcsak azért is mert alapból 2TB tárhellyel érkezik. Esetleg várhatsz húsvétig, amikor esetlegesen kaphat egy olyan mértékű akciót, mint legutóbb karácsonykor, hacsak a jelenlegi RAM válság nem tolja fel addig a konzolok árát is.
-
PTM
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Nintendo Switch Pro kontroller - Monster Hunter Rise
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Retroid Pocket Flip 2 - Snapdragon 865 8/128 játékkonzol több emulátorral
- Új szériás (CFI -2116) PS5 Slim Digital 825GB eladó/beszámítás van
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aztán én is a másikat feldobom apróra, amelyik nem lesz jó! De ezért is jó, hogy egy ilyen agybadugósat is vettem, mert olyan még nem volt, tehát lehet az lesz a nyerő, az nem tudja nyomni a fülemet 😅
De persze aki ilyet akar ennyiért ajándék 👍 Én egy Arctis Nova 5-öt húztam be 35-ért, annyit csak megért 🤔

Kendek
RangerFox