- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #7237 üzenetére
A 2-4 karakteres TLD már nem érvényes egy ideje. Gondolom ez az esetek 99.999...%-ában nem okoz gondot (nem hiszem, hogy valaha is jártam volna .travel, .museum vagy hasonló url-en), csak ha esetleg tökéletességre törekednél.
Az ékezetes doménekről meg a nem latin betűs doménekről ne is beszéljünk, mert úgy meg már tényleg kezelhetetlenné válik.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Dobozossör #5566 üzenetére
-
L3zl13
nagyúr
Nekem is kevésnek tűnik ez az idézőjelezés.
Ha ékezetek vannak benne (és az alapján ahogy a js függvény funkcióját értelmezem) gondolom előfordulhat space és egyéb spec. karakterek is.Ilyen esetre az escape() vagy a Tele von Zsinór által is javasolt encodeURI/EncodeURIcomponent függvény lehet inkább megfelelő. [link]
-
L3zl13
nagyúr
Leírtam az #5475-ben, hogy mi a gond, csak nem csináltad meg.
Ciklusból kiíratod az összes felhasználó userid-jét ciklus körönként egy hidden elembe és csinálsz mellé egy-egy submitot, de minden egy formon belül van, és minden hiddennek és submitnak ugyan az a neve!
Tulajdonképpen a ciklusban folyamatosan felüldefiniálod a $_POST['ellen']-t. Így ne csodálkozz, ha csak a legutolsó elem mentődik el.Vagy tedd a form nyitást és zárást is a cikluson belülre. (Így egy db submit csak azt az egy userid-t küldi el, amivel ugyanabban a formban van.
Vagy amit írtam a #5475-ben is, ha minden egy formban van, akkor összesen 1 db hidden mező értékét állítsd be onclick eseménnyel attól függően, hogy melyik submitot küldik el. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5506 üzenetére
Sajnos probléma a View-kkal kapcsolatban, hogy az ingyenes tárhelyeken a hibás provilege beállítás miatt soxor nincs engedélyezve a create view...
Konkrétan két helyen is belefutottam a hibába. (atw.hu, okhost.eu) -
L3zl13
nagyúr
Tulajdonképpen a dupla query egy formája, és fogalmam nincs, hogy van-e előnye vagy esetleg hátránya erőforrás szempontjából, de elvileg megtehetnéd, hogy csinálsz egy view-t a táblából order by id desc limit x paraméterekkel. (Ahol x>=10.)
Utána a php-ból már csak ezt a view-t kell lekérdezgetned növekvő sorrendben, és mivel tudod, hogy hány elemet tartalmaz a view (x), meg tudod adni a limitben, hogy x-10-től x-ig. -
L3zl13
nagyúr
-
L3zl13
nagyúr
1. Jól látom hogy van X form nyitás (cikluson belül van!) és nincs zárás? (Gondolom van 1 db a cikluson kívül.) Így nem elpostolod az összes létező hidden mezőt függetlenül attól, hogy melyik submitot nyomod meg?
2. A queryben lévő $userid honnan kap értéket? Honnan tudja, hogy a $_POST tömbben milyen néven keresse az elemet. $_POST["ellen".MICSODA]? Az 1. alapján elküldött ÖSSZES hidden mező közül melyik értékét olvasod itt ki?
GondolomEzt én a helyedben úgy csinálnám, hogy:
1db form. (nyitás a ciklus előtt)
1 db hidden mező érték nélkül.
Submit gomboknál onclick esemény állítja be az egyetlen hidden mező értékét a megfelelő userid-ra, attól függően, hogy melyiket nyomták meg. -
L3zl13
nagyúr
Ez is fönt van a php.net-es példában:
if ($handle = opendir('.')) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
echo "$file\n";
}
}
closedir($handle);Azaz kiíratás (vagy a korábbi esetben a tömbbe pakolás) csak akkor történik meg, ha nem "." vagy ".." a fájlnév. Hasonlóan lehet kizárni a listából könyvtárakat is (is_dir()) vagy kiszűrni kiterjesztés alapján bizonyos fájltípusokat.
-
L3zl13
nagyúr
Először is kell hozzá egy könyvtár listázás, ami egy alapscript. Ha még nem csináltál ilyet, akkor php.net-en is fenn van a readdir függvény alatt. De szerintem valahol megvan itt a topicban is.
Ehhez képest annyit kell változtatnod, hogy nem rögtön kiiratod a fájlnevet, hanem eltárolod az elemeket egy asszociatív tömbben. (pl $files[$filename]=$modtime) Az utolsó módosítás idejét a filemtime() függvényből kapod meg. (Unix timestampként)
Ezt a tömböt aztán rendezed a módosítás ideje alapján. (pl asort() vagy arsort())
Aztán a tömbbel azt csinálsz amit akarsz, kiíratod foreach-csel vagy ahogy akarod.
Ha az időt is ki akarod íratni akkor értelmes formára hozhatod előtte. (date() függvény) -
L3zl13
nagyúr
Hogy logot fájlba készítesz még csak hagyján, de ha már műveleteket is akarsz csinálni a benne lévő adatokkal, akkor illene adatbázist használni.
Mindenesetre, ha a fájlok elnevezése "beszédes" (felhasználónév) és feltéve, hogy csak bejelentkezésekkor írsz a fájlokba, az utolsó módosítás dátuma alapján rendezheted őket, és akkor nem kell a fájlokat egyesével megnyitogatnod, és kiolvasgatni + feldolgozni egy egy sort.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #5381 üzenetére
Nem értem. Ha mind a HTML-ben, mind az adatbázisban UTF-8-ra állítod a kódolást, akkor hol lesznek problémák az ékezettel?
Mert ha jól értettem ezt javasolták.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Ateszzero #5375 üzenetére
Ahogy mások is mondták az IP cím megszerzése trükkel lehetséges, vagy ha az oldal üzemeltetőjével olyan kapcsolatban van, hogy hozzáfér az adatokhoz. +Esetleg ha feltörte az oldalt, de azt meg csak nem hirdetné ilyen módon.
Az IP címből megtudni a nevet/címet: Hacsak nem fix IP, és nincs ahhoz a fix IP-hez bejegyzett domain név, akkor azzal az internetszolgáltatóval kell olyan kapcsolatban lennie, hogy megszerezhesse az infót, aki az IP-t szolgáltatja. Tehát még az sem elég, ha ő egy internetszolgáltatónál dolgozik, mert ezek titkos adatok, amit nem adnak ki csak úgy.
És persze, ha valami durva dologról van szó, akkor jogi úton bármihez hozzájuthat. De ez esetben a másik fél gondolom meg is érdemli, hogy kiadják az adatait.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #5279 üzenetére
Összehasonlítottad a szerver által visszaküldött forrást azzal amit kapni szeretnél?
Az ilyen visszaechózott HTML/javascript dolgoknál elég gyakori, hogy valahol elnéztél egy idézőjel escape-elést, vagy stringbe ki-be lépést és aztán bár nincs hibaüzenet, a böngészőnek küldött kód nem az amit te hiszel.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #5275 üzenetére
Törölve. Valamit elnéztem.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
pumatom #5273 üzenetére
Szerintem ehhez url rewrite kell, azaz nem igazán PHP. Bővebben:[link]
De azt továbbra sem értem ettől miért lenne jobban linkelhető, mintha az lenne a címsorban, hogy http://weboldalneve.com/index.php?pic=sunshine.jpg vagy akár (adatbázissal kiegészítve) http://weboldalneve.com/index.php?picid=5324.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #5266 üzenetére
Beszúrsz echo-kat és kiiratod a változók értékeit, összefűzött stringet amiket később használsz.
-
L3zl13
nagyúr
H azt akarod, hogy beléptetve maradjon, amíg rá nem nyom a kilép gombra, akkor cookie, ha pedig úgy, hogy akkor is újra be kelljen lépnie, ha bezárta a böngészőt, akkor session.
Belépéskor a session ID-t vagy valami külön generált ID-t, amit cookieban elküldesz a böngészőnek, eltárolsz adatbázisban a hozzá tartozó user_id-val (+ajánlott valami lejárati idő).
Amikor pedig ellenőrzöd, hogy be van-e lépve valaki, leellenőrzöd a böngésző által küldött session ID-t vagy a visszaküldött cookie-t (ha van) az adatbázisban. Ha benne van, és érvényes, akkor be van lépve.Kilépés gombnál pedig azt csinálod, hogy törlöd a bejegyzést az adatbázisból.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #5216 üzenetére
Nem hiszem, hogy gond lenne 10 inserttel, de szerintem elegánsabb és gazdaságosabb 1 inserttel megoldani.
Ha ciklusban áll össze, hogy mit kell feltölteni, akkor a cikluson belül csak a query stringet adogasd össze és a ciklus után egyszerre töltsd fel az egészet.
insert into tabla (oszlop1, oszlop2, oszlop3) values (érték1,érték2,érték3) ,(érték_a,érték_b,érték_c),...,(érték_x,érték_y,érték_z)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #5202 üzenetére
Böngészőben megvan a cookie? Bezárás/újra megnyitás után is ott van?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
pumatom #5200 üzenetére
Kifejtenéd pontosabban, hogy hogy gondolod ezt a címsoros dolgot, mert nekem nem tiszta.
A képfájlok listájának generálását viszont át kéne dolgoznod mert van vele pár probléma.
Minek rakod pl egy stringbe és aztán explode-olod szét?
Mi van, ha egy fájlnév space-t tartalmaz?
Miért eregit használsz a fájltipus ellenőrzésére? Teljesen fölösleges itt regexp. Vagy ha már regexp akkor egy jó patternnel megoldható lenne.
Mi van ha a fájlnév tartalmazza a jpg/gif/png karaktersorok valamelyikét, nem a kiterjesztés? (jpgviewer.exe pl) -
L3zl13
nagyúr
Ha mindenképpen a szerverrel akarsz adatot cserélni újratöltés nélkül, arra mondjuk az Ajax jelenthet megoldást.
A második kérdésre pedig: POST, GET, COOKIE, SESSION.
Azt mondod az adatbázisba írás már megy. Mivel a form action mezőjébe nem írtál semmit, ezért ugyanezt a php fájlt hívod meg és adod át neki a form adatait. Ha az actionbe beírnál egy másik php fájlt, akkor annak adódnának át az adatok, és ott ugyanúgy felhasználhatnád őket.
Ha egy PHP változót akarsz így átadni, akkor előtte bele kéne íratnod a változó értékét egy form elembe.A többi módszert most nem részletezem. Olvasgass utána akár itt a topicban, akár tutorialokban.
-
L3zl13
nagyúr
Bizonyára nem tökéletes megoldás, de a php.net-en a preg-match-all() függvénynél van egy viszonylag egyszerű példakód.
Ez HTML tagokra van írva, de könnyen átalakítható BB Code-ra is.
<?php
/**
* Find and close unclosed xml tags
**/
function close_tags($text) {
$patt_open = "%((?<!</)(?<=<)[\s]*[^/!>\s]+(?=>|[\s]+[^>]*[^/]>)(?!/>))%";
$patt_close = "%((?<=</)([^>]+)(?=>))%";
if (preg_match_all($patt_open,$text,$matches))
{
$m_open = $matches[1];
if(!empty($m_open))
{
preg_match_all($patt_close,$text,$matches2);
$m_close = $matches2[1];
if (count($m_open) > count($m_close))
{
$m_open = array_reverse($m_open);
foreach ($m_close as $tag) $c_tags[$tag]++;
foreach ($m_open as $k => $tag) if ($c_tags[$tag]--<=0) $text.='</'.$tag.'>';
}
}
}
return $text;
}
?>
Forrás: [link]Nyilván a különböző komplex modulokkal nem versenyképes.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5191 üzenetére
Mint mondtad: kérdés a célközönség.
A véletlen hibák kiszűrésére alkalmas egy WYSWYG szerkesztő.
Rosszindulatú hackerpalántákra nem. -
L3zl13
nagyúr
A WYSWYG szerkesztőben te elvileg nem látsz semmilyen TAG-et. Sem BB Code-ot, sem HTML taget se akármi mást. Csak azt látod, hogy amit írsz az utána vastag vagy dőlt betűvel íródik már a szerkesztő ablakban.
Semmilyen kézzel beírt kódot nem kell kezelned. BB Code-dal nem foglalkozol, a <-t meg a szerkesztő átalakítja <-vé, és így érvényteleníti a HTML taget is.Hogy mögötte szerkesztő a háttérben hogyan adja át a szövegetaz már mindegy, lehet akát normál HTML tagekkel is, mert a user nem tud < karaktert eredeti formájában átadni a scriptnek a szerkesztő megkerülésével (ami meg automatikusan átalakítja html entityre). (Legalábbis nem sima kézi beírással/szerkesztéssel. Amivel meg mégis, az meg egy egészen más probléma.)
-
L3zl13
nagyúr
WYSWYG szerkesztőt elvileg nem lehetne így kicselezni, mert ha jól van megcsinálva, akkor a spec karaktereket (pl < >) HTML entitykkel (</>) helyettesíti, tehát hiába ír be a user HTML taget azt a böngésző szövegként is fogja értelmezni, és csak megjelenítésben lesz jó.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Nyilván függ az igényektől is, de az 1:1 szerkesztést megoldhatod úgy is, hogy eltárolod az eredeti és a konvertált verziót is külön táblákba. Szerkesztésre betöltöd az eredeti, módosítatlan változatot a szerkesztő ablakba. Megjelenítéskor meg a már konvertáltat.
Ez főleg ott lehet megoldás, ahol időkorlátos a szerkesztés.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5168 üzenetére
Na igen. Én is ez irányba gondolkodtam, csak kissé hadilábon állok a regexppel.
Így kapásból legalábbis egész biztosan nem próbálnám meg felvésni a szükséges pattern-t.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5167 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy ne BB Code-ot használjon. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az önmagában nem oldja meg a problémát, amire a kérdés vonatkozott. Szerintem a kérdésből még az sem egyértelmű, hogy nem olyanokat használt-e már eddig is.
A DB-be beírás előtti konvertálás előnyeit meg már leírta Tele von Zsinór mester. Szóval ha fontos a hatékonyság, akkor ez sokkal kevésbé terheli az erőforrásokat.
-
L3zl13
nagyúr
Heh.
A -><B> valójában [B]-><B> akart lenni, csak nem escapeltem ki rendesen. Szét is nyomta a hozzászólásom második felét.
És úgy tünik a RIOS is automatikusan beszúrt egy záró tagot a hozzászólásom végére, hogy ez ne menjen tovább a következő hozzászólásra, nem pedig a BB code akadályozta meg a dolgot. -
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5163 üzenetére
Én meg meg a te mondatodat nem értem.
Ahogy az előző hozzászólásban is leírtam. Attól, hogy a user BB code-ot használ bevitelkor, azt valamikor neked (az oldalnak) vissza kell fordítania HTML tagekre.
És ha a BB tag párosítatlan volt, akkor a belőle visszaalakított HTML tag is az lesz. És ha az eredeti probléma az volt, hogy a lezáratlan HTML tagek szétb@sszák a fórumot, akkor ez a probléma ugyanúgy fenn fog állni BB code-dal is. -
L3zl13
nagyúr
válasz
PazsitZ #5161 üzenetére
BB code-nál valóban nem írogatnak be a felhasználók közvetlenül HTML tageket, de a BB Code tageket valamilyen ponton úgyis át kell fordítanod HTML-re a megjelenítés előtt. Ezt vagy a DB-be írás előtt teszed meg, vagy közvetlenül megjelenítéskor.
Az most mindegy, hogy a BB-code-ot kézzel írja be a felhasználó, vagy gombnyomásra pakolja be, amíg látható, szerkeszthető és főként elrontható.
WYSWYG szerkesztővel tudod csak ezt kiküszöbölni, mert ott nem látszanak a felületen a TAG-ek és nem lehet kézzel "elrontani" őket.Ha csak simán str_replace-szel cseréled a BB tageket HTML tagekre (-><B>) és nem ellenőrzöd, hogy van-e lezáró párja, akkor ugyanúgy átlóghat a következő hozzászólásra a hatás.
Tehát ezt a problémát a BB code nem oldja meg. Igazából teljesen független tőle szerintem. -
L3zl13
nagyúr
válasz
PazsitZ #5159 üzenetére
És a BB-code mégis hogy oldja meg a problémát, ha utána egy str_replace-szel lecseréli őket, akár DB-be írás előtt, akár megjelenítéskor?
A tagek teljes letiltása meg nem éppen egy elegáns megoldás.
Ennyi erővel akkor inkább szúrjon oda minden hozzászólás végére egy lezárótagot mindenből.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
ArchElf #5152 üzenetére
Attól még ugyanúgy vagy mindent updatelned kell vagy ellenőrizni, hogy lett-e aktiválva a mező. Kb ugyanaz melóban, mint amit én mondtam.
Szerk: Előnye mondjuk, hogy nem (vagy legalábbis nehezebben) tud az ember véletlenül módosítani valamit.
Hogy ez mennyire hasznos/mennyire zavaró az az adatoktól függ. -
L3zl13
nagyúr
Most az a gond, hogy nem akarod update-elni azokat a mezőket, amiket nem módosítottak?
Gondot okoz ez? Nem éppen gazdaságos megoldás, de felteszem nem sokmilliós napi látogatószámra fejleszted az oldalt, hogy ennek jelentősége legyen.
Ha mégis meg akarod oldani, akkor javaslom a textfield-ekhez adja meg egy onchange eventet, ami beállít egy hidden mezőt. A mod.php-ben pedig ennek a hidden mezőnek az értéke alapján beszúrod az adott mezőt az update query-be vagy sem.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #5146 üzenetére
Amint AE írta, ne futtasd kétszer fölöslegesen a lekérdezést.
+ Ellenőrizd, hogy volt-e eredménye a select-nek. Ha nem, akkor ne insertálj.Ehelyett:
if (!mysql_query($tabla,$con)) {
die('Hiba: ' . mysql_error());
}
$row2 = mysql_fetch_assoc(mysql_query($tabla));
$fid = $row2['id'];
$katid = $row2['sorszam'];Vmi ilyesmit:
if (!($result=mysql_query($tabla,$con))) {
die('Hiba: ' . mysql_error());
}
if(!(mysql_num_rows($result)>0)) {
die('A megadott nick és kategória nincs benne az adatbázisban.');
}
$row2 = mysql_fetch_assoc($result);
$fid = $row2['id'];
$katid = $row2['sorszam']; -
L3zl13
nagyúr
Pár kérdés:
"Ha php-val mysql-be mentem a szöveget, akkor az ékezetek helyett ilyenek jelennek meg: ü Å‘ ö"
Hol jelennek meg így?"De lekérdezésnél normálisan megjeleníti az ékezeteket."
Hol kérdezed le?"Ha manuálisan beírok valamit utf8-al mysql-be"
Hogy írod be manuálisan? -
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #4768 üzenetére
"más: az egyik oldalon kicsit komlikáltabb ellenőrzés és adat felvitel lesz
viszont az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom megoldani (a kevesebb mysql adat miatt), hogy beküldésnél ne pl ne azt írja a táblába hogy kocsi, hanem a kocsinak az "id-jét" és a lekérdezésnél már azt írja ki h kocsi?"Ha itt most a kategóriára gondolsz, akkor:
Gondolom a kategoria táblában van egy id oszlop meg egy kat oszlop. Előbbi egy numerikus azonosító, utóbbi meg a szöveges.
A select feltöltésekor az option-ök 'value'-ja legyen az adott recordhoz tartozó 'id' (ne a $kategoriaba beírt 'kat'), de az option szövege maradjon továbbra is az ami most.A form elküldéskor így az id-t fogja elpostolni, tehát a $_POST['kategoria'] értéke a katid lesz.
Utánna, insertkor logikus módon ezt az id-t tárolod el.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #4765 üzenetére
Ezen kívül feltünt, hogy a kód végén lévő hibakezelésben a header() előtt kiiratsz valamit az oldalra az echoval. Header előtt nem lehet semmilyen kimenet, különben hibát dob.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Speeedfire #4763 üzenetére
Ez mi akar lenni?
"SELECT kat FROM kategoria WHERE kat"Hol a feltétel másik fele?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2357 üzenetére
"TÖK MINDEGY mire állítom a register_globals-t, a tesztprogi mindig helyesen működik a szerveren. Tehát olyan mintha a szerver nem venné figyelembe a php konfigomat...."
Szóval a szerveren ki van kapcsolva a register globals, és te nem tudod módosítani...
Mi ebben a probléma? Teljesen normális működés.Mellesleg nem is értem. Te futás közben akarod felülírni a register globals értékét?
Csak mert ez nem lehetséges. [link] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #2244 üzenetére
Lehet egyben a kettőt Ajax-szal, vagy a mellett is kell egy pusztán szerveroldali?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
drakhel #2136 üzenetére
Ha pont úgy írtad be ide, ahogy a fájlban is van, akkor azért nerm megy, mert a <? és a php között van egy szóköz, aminek nem szabadna ott lennie.
A <?PHP így egyben a egy PHP script kezdetét jelző tag. Szóközzel viszont csak egy karaktersorozat, hacsak nem engedélyezted külön a rövid PHP taget (<?).
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Realradical #2118 üzenetére
Hogy jutna hozzá a PHP a levél tartalmához?
A levél szövege mennyire jól feldolgozható?
Mennyire kötött a formátuma? -
L3zl13
nagyúr
Ha előre formázott dokumentumnek megfelel a HTML-is, akkor azt könnyű megcsinálni.
Egyszerűen szövegként össze kell rakosgatnod, mint egy php-s oldalt, csak nem a képernyőbe, hanem egy változóba, amit aztán fájlba kiírsz, vagy levélben elküldesz.PDF, Word vagy hasonló formátumhoz le lehet tölteni kész szkripteket.
Van PDF szerkesztő, készítő lib a PHP-ben, vagy a Vakondka által is írt FPDF, de szvsz nem érdemes vele szenvedni.
Egyszerűbb letölteni egy olyan szkriptet, ami HTML-t konvertál át PDF-re.
HTML-ben gondolom össze tudod rakni a formázott oldalt, aztán ezt át kell adni a konvertáló szkriptnek és kész. -
L3zl13
nagyúr
Ez esetben ben csoda, hogy reklamál miatta. Az iconv stringet vár, te meg tömböt adsz neki. Ez helyesen így nézne ki:
<?php
$data = file("msg.html");
foreach ($data as $line)
{
echo iconv("ISO-8859-2","UTF-8", $line);
}
?>Vagy egyszerűen
<?php
echo iconv("ISO-8859-2","UTF-8", file_get_contents("msg.html"));
?>3Com kártya: Most hogy mondod valami nekem is rémlik...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
petersonal #1910 üzenetére
Nem próbálkoztam még Vista alá apache-ot rakni, de gondolom valami jogosultsági probléma lehet.
A telepítőket Run as administrator (Futtatás rendszergazdaként) módban indítod?Szerk:
Itt egy leírás Apache telepítésre: [link] -
L3zl13
nagyúr
-
L3zl13
nagyúr
-
L3zl13
nagyúr
válasz
drShaman #1783 üzenetére
Azért nem jó dátumot adott vissza, mert az mktime-nak nem a megfelelő sorrendben adtad át az értékeket. Igazából az a meglepő, hogy az óra percet eltalálta.
Ha így használod, akkor működik:$datum = getdate(mktime(date("H:i:s Y-m-d"))-3600);
De egyébként szerintem is jobb már a selectben kiszámoltatni.
-
L3zl13
nagyúr
1. Biztos, hogy csak annyi van eltárolva az adatbázisban? Nem csak annyi látszik a phpMyAdminban?
Mi van ha PHP-ból kiolvastatsz egy sort, és kiiratod?2. Adatbázisba írás előtt nem futtatsz véletlenül valami ellenőrzést, átalakítást a szövegre ami levágja a végét?
Abban nincs valahol egy elírás?3. Közvetlenül adatbázisba írás előtt/helyett kiechóztatod az SQL parancsot abban benne van a teljes szöveg?
4. Ha phpMyAdminból viszel föl egy sort, akkor benne lesz a teljes szöveg az adatbázisban?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
PetyaKmet #1508 üzenetére
Tekintve, hogy a file függvény ugyanolyan http protokollt használ, mint a böngésző, ha nem megy akkor feltehetőleg valami referer-es, vagy session-ös védelem van.
Ha azt meg tudod hamisítani, akkor megkerülhető.Manuális letöltés alatt mi értesz? A weboldalon lévő linkre kattintva, vagy akkor is, ha csak kézzel beírod a linket a böngészőbe a fájl címét?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Redpaladin #1498 üzenetére
WinXP alá hogy került IIS6?
Mindenesetre nekem XP Prof alatt simán fut a PHP, nem kellett hozzá semmi trükközés... -
L3zl13
nagyúr
válasz
Redpaladin #1496 üzenetére
A php.net-es linken annyit írnak, hogy rendszergazdaként kell telepíteni a progit.
Te rendszergazda vagy a szerveren? -
L3zl13
nagyúr
válasz
Thunder78 #1471 üzenetére
Az első verzióra nincs olyan report, ami pár másodperc alatt megvan?
A scriptnek mindig csak ezt kellene meghívnia.
Vagy amíg az adatokat szedi össze a Crystal addig semmire nem válaszol?
Ez esetben meg lehetne oldani a scriptben, hogy x idő mulva újra próbálkozzon.2. verzió: fopen() függvény képes http-n keresztül is beolvasni adatot. Ha a framesetbe a mainframe-be normálisan betöltött html oldal url-je helyett egy egyszerű php script-et adsz meg src ként, ami kb ennyiből áll:
<?PHP
$file=file_get_contents("http://mainframe-ben_megjelenítendő_html_fájl");
echo $file;
?>Akkor látszatra ugyanúgy fog kinézni a végeredmény. De mivel itt egy PHP script iratja ki a szöveget ezért azzal bármit csinálhatsz a kódon belül, mint bármely más stringgel.
Pl ha nem lenne az az említett 5-10 perces "normál működés közbeni" várakozás, akkor meg lehetett volna csinálni, hogy ha pár másodpercen belül nem kap választ a script, akkor automatikusan a másik szerverhez fordul..."Nekem elég lenne azt tudnom, hogy a szerveren a main ablakba mi van megnyitva"
Mi generálja a framesetet? Illetve változik-e a frame-ek tartalma a frameset betöltődése után? Ha változik, és nem PHP-ből, hanem sima HTML-ből, akkor azt PHP-vel nem fogod tudni kideríteni. Max ha formmal visszaküldöd a PHP-nak az infót, amit mondjuk előtte JS-sel olvasol ki a headben.
Pl:<form id="form1" name="form1" method="post" action="" target=main>
<input type="submit" name="ok" id="ok" value="Szerverváltás" onclick='document.form1.action="changeserver.php?url="+parent.main.document.URL'/>
</form>changeserv.php-ben meg $_POST["url"]-ből kiolvasod, hogy mi volt a megnyitott oldal elérési útja, és aszerint nyitod meg a másik szerveren a megfelelő oldalt.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Thunder78 #1469 üzenetére
Első megoldás, nem kimondottan php.
Adott időközönként lefuttatsz egy scriptet, ami vizsgálja, hogy megy-e egy adott page server. Az eredménynek megfelelően valamit beleít egy fájlba, amit PHP-be beincludálsz, és az alapján hívod meg egyik vagy másik oldalt.Másik megoldás full php, de nem biztos hogy erőforrás felhasználás szempontjából ez a jobb. A main-t illetve a foot-ot PHP-ből hívod le
fopen()
-nel, vagy
fsockopen/fread
párossal, és echóztatod ki a framebe. Beállítasz egy timeoutot (
stream_set_timeout()
), ha addig nem jön meg a válasz, akkor bepróbálkozol a másik szervernél.
-
L3zl13
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- PlayStation 5
- iPhone topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged