Új hozzászólás Aktív témák
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Louloudaki #2332 üzenetére
Köszönöm. Az első módszert választottam!
-
[HUN]Tyson
senior tag
Sziasztok!
Bocs előre is a láma kérdésért, nem vagyok otthon igazán a php-ban. Az oldalt félkész állapotban vettem át.
Adott egy viszonylag egyszerű php-s weblap, 4 oldallal, amit egy egyszerű menüsorból lehet váltogatni. Szeretném ezt az oldalt többnyelvűvé tenni. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy adott az index php, és az oldalak a hu nevű mappában vannak.
Az index.php-ben vannak ilyenek:if (!$lang) {
$lang="hu";}require($lang."/title.php");
include($lang."/"."elerhetoseg.php");
Szóval a $lang változó gyakorlatilag egy könyvtár neve, amiben vannak az oldalakat tartalmazó *.php fájlok. Az odáig oké, hogy létrehozom mondjuk az en könyvtáron belül ugyanazokat a fájlokat, mint a hu-ban, és átírom benne a szöveget angolra, de hogy oldom meg a váltást?
Teszek kis zászlókat a főoldalra, és utána mit kell csinálnom, hogy valóban váltsa is az oldalt, tehát az angol zászlóra nyomva a $lang változó en értéket kapjon.
Köszi!
-
[HUN]Tyson
senior tag
Hi!
Adott egy CMS (konkrétan phpwebsite) Dataglobe-os tárhelyen.
Ezt csak azért írom, mert próbálkoztam a mail() függvénnyel, és a küldött levelek randomszerűen vagy eljöttek, vagy nem. Dg sux.Szeretnék feltenni egy, vagy több kvízt. Kellene egy név, email stb. textarea, X kérdés a rájuk adandó 3-4 választási lehetőséggel és pl radiobuttonokkal.
A kitöltött adatokat egy megadott emailcímre kellene továbbítani.
Hogy tudnám ezt megvalósítani? Létezik-e a neten erre vmi előre megírt megoldás?
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #1662 üzenetére
Igen, a txt-st fogom megcsinálni. (Ezt úgy gondolom, hogy a minimális html+php tudásommal meg tudom valósítani, meghát gugli a barátom
)
Ennek az a hátránya, hogy rendszeresen nézegetnem kell, hogy van -e benne új bejegyzés, nem értesít semmi, ha vki kitöltötte a kvízt.mm00: jól gondolom, hogy a phpmailert a szolgáltatónak kell telepítenie, az nem az én kompetenciám? Nekem van egy ftp elérésem (de az is csak a feltöltés mappához, magához az honlaphoz nincs, mert lustaságból azt is szolgáltatóval csináltattuk (phpwebsite-os vacak)), meg adminjogom a site-ra, azt ennyi. Tudom így a phpmailert használni?
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
vakondka #1660 üzenetére
Á, bonyolult. Nem akarok én magamnak herce-hurcát.
A lényeg, hogy egy kis kvízt szeretnék elhelyezni a honlapra: egyszerű form, ami tartalmazza a név mezőt, emailt, kérdésekre a választ radiobox-szal, és ezt kellene eljuttatni hozzám. Kézenfekvőnek tűnt a mail(), de javasoljatok vmi mást, hogy lehetne ezt megoldani!
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
raczger #1655 üzenetére
Marha jó!
Ha egy sem jönne el, akkor biztos lennék benne, hogy én bénáztam el vmit. De a levelek kb harmada eljön, de azok is nagy késéssel. Így tesztelni sem az igazi, hogy ha csinálok vmi változtatást, akkor egy óra múlva tudom meg az eredményt. Vagy nem.Nincs erre vmi megoldás?
Az űrlap eredményét esetleg txt-be íratni? De akkor honnan tudom meg, ha vki kitöltötte?
-
[HUN]Tyson
senior tag
Hi!
Majdnem teljesen amatőr vagyok a php-hez, ezért sorry a lámulásért.
Tehát a szitu:
Van egy weblap dataglobe szerveren. Szeretnék erre a lapra egy űrlapot, amit kitöltés után elküld a mailomra.
A mail() fv-nyel próbálkoztam, csináltam egy egyszerű php fájlt, ami lényegében amail("email@freemail.hu","test","próba");
sorból áll.
Az az érdekes, hogy párszor már eljött a levél, de az esetek túlnyomó többségében nem.
Mitől lehet ez?
Mit kell csinálni, hogy működjön frankón?PHP Version 4.4.8
Linux server 2.4.36.1
Apache 2.0 Handler
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest