- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paulie86
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni egy problémámmal kapcsolatban. Egy quicktime videó lejátszásával lenne gondom. clearbox játszaná le, az eddig meg is lenne, csak az a baj, hogy addig nem játsza, amíg az egész le nem töltődött, tehát nem indul el egyből.
Az autoplay="true" paraméter nem oldotta meg.
kössz a válaszokat. -
Paulie86
tag
Megmutatom az oldalt amiről szó van: [link]
Pedig Divekkel olyan kényelmes volt az egész, és most bosszant hogy át kell gondolni az egész felépítését. Halvány gőzöm sincs arról, ha nem fogom össze Divek közé a beviteli mezőket, a linkeket, meg a szövegeket ezekben a részekben, akkor hogyan tudnám így elhelyezni mint most van.
-
Paulie86
tag
Biztos hogy rossz a struktúra a kódjaimban, ez azért van, mert kezdő vagyok, és csak próbálkozom az egésszel, és igyekszem tanulni a hibákból stb...
talán azért rossz a struktúra, mert igyekszem mindent DIVekbe pakolni, ez a login kód is div tagek között van, azért is mert más megoldást nem találtam hogy oda pozícionáljam ezt a loginos ablakot ahova akarom.és van egy Container Div-em, és azon belül pozícionálom ezeket a funkcionális részeket, mint login ablak, naptár, mini chat, és ezek a javasrcipt/php kódok mind <Div></div > között vannak külön fájlban, melyet includeolok a container div közé. És ez a body-n belül van persze.
Remélem nagyjából érthető.De a vicc az egészben, hogy az extra mennyit tudott nekem segíteni az ügyben. jó persze azt is elhiszem, ill. elképzelhető, hogy sok e-mailt kaphattak, mert ez után a kiesés után biztos sokan jártak mások is hasonlóan mint én.
Viszont előtte megfelelt neki a jelenlegi struktúra is.
-
Paulie86
tag
Biztos hogy rossz a struktúra a kódjaimban, ez azért van, mert kezdő vagyok, és csak próbálkozom az egésszel, és igyekszem tanulni a hibákból stb...
talán azért rossz , mert igyekszem mindent DIVekbe pakolni, ez a login kód is div tagek között van, azért is mert más megoldást nem találtam hogy oda pozícionáljam ezt a loginos ablakot ahova akarom.és van egy Container Div-em, és azon belül pozícionálom ezeket a funkcionális részeket, mint login ablak, naptár, mini chat, és ezek a javasrcipt/php kódok mind <Div></div > között vannak külön fájlban, melyet includeolok a container div közé. És ez a body-n belül van persze.
Remélem nagyjából érthető.De a vicc az egészben, hogy az extra mennyit tudott nekem segíteni az ügyben. jó persze azt is elhiszem, ill. elképzelhető, hogy sok e-mailt kaphattak, mert ez után a kiesés után biztos sokan jártak mások is hasonlóan mint én.
Viszont előtte megfelelt neki a jelenlegi struktúra is.
-
Paulie86
tag
-
Paulie86
tag
Sziasztok,
Újabb problémám merült fel, szerencsére a pár HSZ-el régebbit meg tudtam oldani, dehát mindig van valami hiba...
múlt héten extrán volt valami kiesés, és miután visszaállt elromlott a login rendszer. Ezt írja ki :
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /nfs/x0201/b/be/bercsenyi-ijasz/wwwroot/index.php:6) in /nfs/x0201/b/be/bercsenyi-ijasz/wwwroot/loginsys/login.php on line 65
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /nfs/x0201/b/be/bercsenyi-ijasz/wwwroot/index.php:6) in /nfs/x0201/b/be/bercsenyi-ijasz/wwwroot/loginsys/login.php on line 66
és nem tud belépni, nem hozza létre a cookie-t...
olvastam máshol erről a hibaüzenetről, azt írták, hogy nem lehet szóköz, vagy enter meg ilyenek, meg output buffer : on ra kell állítani, ezt viszont nem tudom hogyan volt javítások előtt.lényeg : index.pph-ben a 6. sorban ennyi van : <style type="text/css"> és ez a headen belül
a login.php-t pedig includeolom az index-be, a 65 és 66 sorban :
setcookie($cookie_name, $cookie_value, $cookie_expire, "/", $cookie_domain, 0);
header ("Location: http://" . $domain . $_SERVER["REQUEST_URI"]);ezek vannak.
A login.php-ban persze ob_start(); és ob_end_flush();exit; között
és mégis gond van vele.
Extra support erre azt válaszolta, hogy A hibát a rosszul kitöltött konfigurációs fájl okozza.
ezt kétlem, mert regisztrálni tudok, csak belépni nem.légyszi segítsetek. THX
-
Paulie86
tag
válasz
Paulie86 #2378 üzenetére
div.calendar { position: absolute; }
.calendar, .calendar table {
top:382px;
left:708px;
width:170px;
height:150px;
border: 1px solid #556;
font-size: 11px;
color: #000;
cursor: default;
background: #eef;
font-family: tahoma,verdana,sans-serif;
}Ez volt a gond, ez kavart be valahogy,ez egy másik stílusfájlban volt a naptár könyvtárában. Kiszedtem azt a részt, ami az előbbinél volt a naptár stílusához, maradt csak ez, így megy IE, ben is egyszerre, csak nincs jó helyen mostmeg egyik böngészőben sem, pedig a divet is átneveztem jscalendarról simán calendar-ra.
-
Paulie86
tag
Hello, kicsit hosszú lesz, ha ide beszúrom mind3at
Login :<div id="login">
<?phpinclude 'config.php';
ob_start();
echo "<form method=\"POST\">";
echo "<font face=\"Arial\" style=\"font-size:12px; color:#bdbbbb;\">Felhasználónév: </font><br><input type=\"text\" name=\"username\" value=\"\" size=\"15\"><br>";
echo "<font face=\"Arial\" style=\"font-size:12px; color:#bdbbbb;\">Jelszó: </font> <br><input type=\"password\" name=\"password\" value=\"\" size=\"15\">";
echo "<input type=\"submit\" value=\"Belépés\" style=\"position:absolute; left:0px; top:82px;\">";
echo "</form>";
echo "<font face=\"Arial\" style=\"position:absolute; left:120px; top:30px; font-size:10px; color:#bdbbbb;\"><a href=\"/loginsys/register.php\">Regisztráció</a>";
echo "<font face=\"Arial\" style=\"position:absolute; left:15px; top:16px; font-size:10px; color:#bdbbbb;\"><a href=\"/loginsys/sugo.php\">Súgó</a>";
echo "<font face=\"Arial\" style=\"position:absolute; left:-45px; top:46px; width:100px; font-size:10px; color:#bdbbbb;\"><a href=\"/loginsys/reset.php\">Elfelejtett jelszó</a>";$connection = @mysql_connect($hostname, $user, $pass)
or die(mysql_error());
$dbs = @mysql_select_db($database, $connection) or
die(mysql_error());$sql = "SELECT * FROM $userstable WHERE username = '$_POST[username]' AND password = '$_POST[password]'";
$result = @mysql_query($sql,$connection) or die(mysql_error());
$num = @mysql_num_rows($result);$sql2 = "SELECT * FROM $userstable WHERE username = '$_POST[username]'";
$result2 = @mysql_query($sql2,$connection) or die(mysql_error());
$num2 = @mysql_num_rows($result2);$sql3 = "SELECT * FROM $userstable WHERE password = '$_POST[password]'";
$result3 = @mysql_query($sql3,$connection) or die(mysql_error());
$num3 = @mysql_num_rows($result3);if ((num2 == 0) && ($_POST[username] != "") && (num3 != 0)) echo "Hiba, ilyen felhasználó nem létezik!";
if ((num3 == 0) && ($_POST[password] != "") && (num2 != 0)) echo "Hiba, rossz jelszót adtál meg!";if ((num2 == 1) && ($_POST[password] == "")) echo "Hiba, a jelszó nem lett megadva!";
if ((num3 == 1) && ($_POST[username] != "")) echo "Hiba, a felhasználónév nem lett megadva!";if ($num != 0) {
$cookie_name = "auth";
$cookie_value = "fook!$_POST[username]";
$cookie_expire = "0";
$cookie_domain = $domain;setcookie($cookie_name, $cookie_value, $cookie_expire, "/", $cookie_domain, 0);
header ("Location: http://" . $domain . $_SERVER["REQUEST_URI"]);ob_end_flush();
exit;
}
?>
</div>és a Naptár :
<div id="jscalendar">
<script language="Javascript" type="text/javascript">var SPECIAL_DAYS = {
1 : [ 22 ]
};function dateIsSpecial(year, month, day) {
var m = SPECIAL_DAYS[month];
if (!m) return false;
for (var i in m) if (m[i] == day) return true;
return false;
};function dateChanged(calendar) {
// Beware that this function is called even if the end-user only
// changed the month/year. In order to determine if a date was
// clicked you can use the dateClicked property of the calendar:
if (calendar.dateClicked) {
// OK, a date was clicked, redirect to /yyyy/mm/dd/index.php
var y = calendar.date.getFullYear();
var m = calendar.date.getMonth(); // integer, 0..11
var d = calendar.date.getDate(); // integer, 1..31
// redirect...if ((y == 2009) && (m == 1) && (d == 22)) { window.location = "/versenyek/2009gyirmot_tk.php"; } else { ;}
}
};function ourDateStatusFunc(date, y, m, d) {
if ((dateIsSpecial(y, m, d)) && (y == 2009))
return "special";
else
return false; // other dates are enabled
// return true if you want to disable other dates
};Calendar.setup(
{
flat : "jscalendar", // ID of the parent element
flatCallback : dateChanged, // our callback function
dateStatusFunc : ourDateStatusFunc
}
);
</script></div>
Ez a 2 zárja ki egymást IE-ben, a 3.oldalba ahova includeolom őket, mindkettőt 1 konténer divbe rakom, css stílusuk külön fájlba :
#jscalendar {
position: absolute ;
top:398px;
left:698px;
width:170px;
height:150px;
}
#login {
position: absolute ;
text-align: center;
width: 170px;
height: 92px;
left: 698px;
top: 227px;
text-align:left;
}De lehet hogy a naptár CSS-ével van gubanc. közben eszembe jutott, hátha.
-
Paulie86
tag
Sziasztok, tudnátok segíteni?,
Olyan problémával állok szembe, hogy két külön fájlban lévő kódot kellene beillesztenem egy 3.ba. az első egy kis login ablak(PHP), a második egy javascriptes naptár. Mind2 include-olt rész div tagek közt van, a stílusukat meg külső css adja. A gond az, hogy ha mind a kettőt includeolom, Firefoxxal OK , Explorerben csak a login ablak jelenik meg. A vicc az egészben, hogy ha kiszedem a logint, Explorerben megjelenik a naptár, különben semmi sem látszik. Tehát Firefoxxal mennek együtt, de explorerben valahogy kizárják egymást.
Mi lehet ennek az oka?kössz a helpet
-
Paulie86
tag
Sziasztok, segítsetek nekem is : #1996 pls.
-
Paulie86
tag
Sziasztok, kéne egy kis segítség, az oldalamon clearboxxal akarom megjeleníteni a képeket, de a gond ott merült fel nálam, hogy 1 oldalon én csak 15 képet akarok megjeleníteni, viszont egy galériában lenne ennél sokkal több, szóval, ha kinagyítja a clearbox, ott lehet rajta előre menni a következőre, de mi van akkor ha a következő már a 16. kép?, ezt hogyan szokták megoldani, mert ha mondjuk 90 kép van egy galériában, akkor ahhoz 6 kölön fájlt kell csinálni nem?, vagy van erre valami más megoldás, nem tudom értitek-e mi a problémám.
kössz a segítséget előre is.
-
Paulie86
tag
válasz
vakondka #1967 üzenetére
Hello, a layout_elements.php-t ugyanabba a mappába raktam mint a többit, szóval egy helyen vannak, szerveren is kipróbáltam, ott meg nem jelenített meg semmit az oldalból, fehérség, és valami hibaüz.. hogy érvénytelen kód van ebben a sorban. DW-ben nem tudom, a <?php és a ?> részt pedig pirosra színezi, amit elég gyanús is.
-
Paulie86
tag
Sziasztok, szeretnék kérni egy kis helpet, egy php fájl tartalmát szeretném beszúrni egy másikba, illetve az összesbe, mert ebben volna az összes div-tag, viszont ezt a kódot a helyére rakva annak amit külön ebbe a layout_elementsbe raktam, valamiért nem akarja elfogadni nekem. Dreamweaver CS3-al dolgozok.
<?php
include('layout_elements.php');
?>Más : Egy elegáns megoldást szeretnék találni egy olyan problémára, hogy az oldalam tartalmi részét én egy 4px széles keretbe raktam, ami 4 kép végülis, fenti rész, bal, jobb és az alsó, hogy kéne megoldanom, hogy több tartalomnál a bal és jobb divek mérete megfelelően növekedjen, az alsó pozíciója is jó legyen, a container div-em is passzoljon méretre....
Ebben a szegélyben még extra, hogy színátmenetes, szóval vertikálisan csak a nyújtással néz ki jól a méretnövelés, erre sikerült rájönnöm, height: 100% a diven belül.
Már csak az oldalsó szegélyeket tartalmazó diveknek kéne valahogy igazodni egy kölön divhez, ami a kereten belül van, ebben lennének a szövegek, stb..
Sajnos attól félek hogy ezt majd csak manuálisan fogom tudni megcsinálni, és még egyelőre nem tudom mennyire lesz dinamikus az oldal amit csinálok tartalmi szempontból.
kössz előre a segítséget.
-
Paulie86
tag
válasz
raczger #1931 üzenetére
hello, nem sikerült, és bocs hogy ide offolok, relativval, sem a táblázathoz képest állítja be. biztos valami hierarchikus viszonyban kell hogy legyenek amit nem tudom hogy kell összehozni, nem értek hozzá nagyon most kezdtem, de ha ez a kérdésem itt nagyon off topic akkor kérdezek máshol. kössz még1x
-
Paulie86
tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni?, lenne egy Photoshopban rajzolt layoutom, amit átraktam Dreamweaverbe, ez az egész bekerült egy táblába(904px, center align) ezen belül lenne egy tartalom rész, amit AP Divbe szeretnék tenni. olyat meg lehet csinálni, hogy ennek az abszolút pozíciója a táblától legyen mérve és ne az oldal bal felső sarkától, mert a táblán belül tök jól meg tudnám határozni a pozícióját.próbáltam utánanézni, nézegettem a DW helpet,de nem tudtam rájönni. kössz a helpet
-
Paulie86
tag
Hát most nagy dilemmában vagyok. mit kezdjek magammal, mert nem tudok dönteni:
Próbáljam meg a szétvágott Photoshopos layoutomat Dreamweaverben szerkeszteni, és scriptekkel megoldani amiket szeretnék,vagy választani egy ingyenes cms-t, de ez a megoldás sem annyira egyszerű, mert nem tudom melyiket válasszam : Drupal, e107, muPortál, WebGui ?
Egy biztos, hogy az első lenne a nehezebb feladat. A külsőhöz viszont ragaszkodok, szóval cms-hez meg kéne csinálni egy témát belőle.
-
Paulie86
tag
Ja bocs arra azt mondtad, az adott lesz. nem lenne rossz ez a megoldás, ha rá tudnám húzni a témámat, de gondolom ez nehéz lenne. mindenesetre kössz hogy megmutattad hogy van ilyen is.
-
-
Paulie86
tag
Sziasztok
Teljesen kezdő vagyok a webszerkesztésben, egy hete kezdtem el csak a melót. Photoshopban már megcsináltam a külsőt ami viszonylag jóra sikeredett, ezt akarom átrakni a Dreamweaverbe, aztán ebből majd gondolom érdemes lesz template-t is csinálnom.
Az oldalra amit csinálok szeretnék regisztrációt, egy mini naptárat, egy üzenőfalat, Képgalériát, és egy fórumot, ebből viszont lehet hogy egy ingyeneset(sg-re gondoltam). A kívánságaim közül elég sok a dinamikus tartalom, már néztem rájuk pár scriptet. És ha dinamikus, akkor PHP, viszont ezeken kívül minden más statikus. Szóval Photoshop után jönne a Dreamweaver, és akkor azt szeretném megtudni, hogy PHP-t nyissak vagy HTML-t?
De a tippem az, hogy PHP kell.Scripteket már keresgéltem, találtam is, de az a baj, hogy nem elég részletes leírásokat készítenek hozzájuk, arról mit tudnak, meg mit lehet velük csinálni.
nekem olyan regisztrálós beléptető script kéne, amiben benne van az is hogy a felhasználó tudjon adatlapot is szerkeszteni, asszem valami hasonlót találtam is magyar oldalakon, meg egy mini chatbox. + a képnézegető amit kiszemeltem.még pár dolog, említettem fórumok közül az SG-t, ha ennél tudtok vmi jobbat légyszi ajánjatok egyet, és még egy utolsó :
Egy flashes képnézegető kéne nekem, ami baromira tetszik: ezek az oldalak ezt használják:Chip Foose galériája : [link]
Dilbert képregények : [link]Ezt a kérdést már feltettem a weblap készítés topicban, de ott eddig nem segítettek.
a választ előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Renault, Dacia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged