- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14675 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Hogy a fenébe lehet ennyire zavaros kódot szülni? Az editor, a futtatókörnyezet nem sikít vörösre festett warningokkal? XDebug nincs felrakva?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #14675 üzenetére
Nem tűnik fel, a $B tömböt nem használod semmire?
És a $filter_array nem létezik?Error reporting?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14632 üzenetére
És akkor most végül is pontosan hol volt elkúródva a karakterkódolás?
Amúgy a <br /> használata sztem az általad mutatott esetben nem indokolt, inkább margózással kellene megoldani a távolságtartást.Igazából a <br />-ekkel az a gond, hogy nehézkessé teszi a későbbi átszabását a dizájnnak, bedrótozza a távolságot, a margó előnye, hogy csak a CSS-fájlban kell turkálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14630 üzenetére
Ja, ezek szerint félreértettelek, azt hittem, csak az ékezeteknél csesződik el, és lesz például <tdápa, utca 101< td teszt></tdápa,>, mint a példádban, de ettől még a <table>...</table> után egyből következik két <br />, majd utána egy <td> is, akkor sorry.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14628 üzenetére
És a markup struktúráját, amit írtam, javítottad már?
Nem tudom, mennyire jött át, de a kód, amit a belinkelt hsz.-ben "idéztem", nagyon nem volt valid.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14619 üzenetére
Igazából semmivel nem osztottál meg több infót.
Úgyhogy sajnos nem egyszerű így segíteni.
Amúgy ékezet nélkül nem tudod kipróbálni?De ezt azért nézd meg még egyszer, amit írtam:
<table>...</table>
<br>
<br>
<td>...</td>
Ez a kód HIBÁS, vágod...Nem ártana javítani.
(Ettől még mondjuk a HTML-kimenetnek nem kéne elcsesződnie.) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14617 üzenetére
Ebben hol a PHP?
"A gondom az, hogy toad alatt tökéletes amit generál"
Úgy érted, ott nincs olyan, hogy
<table>...</table>
<br>
<br>
<td>...</td>
meg ehhez hasonló rossz kimenetek?
Igazából nem tudunk semmit a tárolt eljárásról, meg semmiről, így elég nehéz segíteni. De valami mintát észrevettél a szétesésben? Az ékezetek környékén van a gond, vagy köze nincs hozzá? Először próbálhatnád ékezetmentes szöveggel is, ha van bármi köze speciális karakterekhez, ékezetekhez. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #14535 üzenetére
Minden attól függ, mit szeretnél elérni milyen lehetséges adatokkal. Ha valaki azt mondja bármelyikre is, hogy ez az ultimate good solution, akkor az idióta.
-
válasz
Speeedfire #14524 üzenetére
Ebben az esetben jó lesz, mert ugye egy "ha" feltételben van. De ha jobban tetszik
if (isset($_POST['delete_id']) && $_POST['delete_id'] != null)
Szerk.: van itt valaki aki komolyabban ért a Mustace template kezelő motorhoz?
mobal,
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14524 üzenetére
Ha a változó nem létezik, akkor sem generál warningot. Nem függvény, hanem nyelvi szerkezet. Olyan, mint az isset, csak még pluszban leellenőzi, hogy false-e a tartalom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14476 üzenetére
Szívesen, amúgy előbb elrontottam egy útvonalat:
d:\Programs\Netbeans\NetBeans-OS-independent-RC\etc\etc\netbeans.conf
HELYETT
d:\Programs\Netbeans\NetBeans-OS-independent-RC\etc\netbeans.conf
egy etc-vel több került bele véletlenül. Lehet, hogy meg kéne kérni egy modit, hogy javítsa.De a lényeg érthető, remélem, sikerült megvilágítani, hogy van beállítási lehetőség NetBeans-nél is bőven.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14471 üzenetére
A "jól" paraméterezett beállítás nyilvánvalóan a gép adottságaitól függ (plusz tesztelni kell, kinél mi válik be), bár ezt nem is értem, miért kell külön mondani.
Ami nálam 12 GB RAM birtokában eddig bevált (legalábbis nem volt vele anomália, hogy emeltem az alapértelmezett beállítások értékét, tehát pont, hogy több memóriahasználatot engedtem neki, de nem tudom, mennyire "optimális"), az nyilván kevesebb RAM-mal rendelkező gépen nem lesz jó.
Tehát:
- javaslom a NetBeans etc/netbeans.conf fájljának a tanulmányozását, az ott szereplő kommentárok olvasását, a netbeans_default_userdir és netbeans_default_cachedir beállítását egy gyors meghajtóra, valamint a netbeans_default_options kapcsolóknak való utánanézést (amikkel tudod befolyásolni, korlátozni/emelni az engedélyezett memóriahasználatot), mindezt összevetve az alapértelmezetten, NetBeans által "kitalált" módon beállított paraméterekkel a userdirben lévő var/log/messages.log naplófájlba belekukkantással, amellyel kiderítheted, hogy mindenféle külön beállítás nélkül hogyan (pl. milyen minimális/maximális memóriahasználattal) is indul el. Egyébként én a hordozhatóság érdekében (= hogy pl. ne a Windows-os/Linuxos home könyvtárba tárolja el a beállításaimat, hanem oda, ahova én mondom neki, na meg nem utolsósorban hogy Windows és Linux alatt is ugyanazokkal a beállításokkal tudj dolgozni, egy rögzített könyvtárban (nyilván a projektek elérési útjai nem fognak stimmelni a két OS alatt)) a Downloads oldalról az "OS Independent Zip"-et javaslom (https://netbeans.org/community/releases/74/install.html#install_zip), nem pedig a normál telepítőset (már amennyiben nincs szükséged a hozzá járó GlassFish szerverre, Apache Tomcatre, vagy azt külön is tudod telepíteni+konfigolni nem túl bonyolult módon). Nálam ez így elég kényelmessé teszi a cipelhetőséget, van egy d:\programs\NetBeans könyvtáram, azonbelül pedig külön könyvtár, ahol tárolom magát a programot (ez nálam: d:\Programs\Netbeans\NetBeans-OS-independent-RC\), és megint külön könyvtár, ahol tárolom a userdirt és a cachedirt is (d:\Programs\Netbeans\NetBeans_dirs\ könyvtáron belül). A
d:\Programs\Netbeans\NetBeans-OS-independent-RC\etc\etc\netbeans.conf
fájlban pedig tudok így RELATÍV útvonalat is megadni a netbeans_default_userdir és netbeans_default_cachedir beállításoknak, ..-okkal, esetemben:
netbeans_default_userdir="../../NetBeans_dirs/my_userdir"
netbeans_default_cachedir="../../NetBeans_dirs/my_cachedir"
De mielőtt eltérnék a lényegtől:- "nem szkenneli végig feleslegesen, azokat a projekteket is, amik meg sincsenek nyitva"
Egyszerű a megoldás: a projekteket, amelyekre nincs szükséged, egy ügyes projekten történő jobbklikk, majd Close keretében zárd be. Igen, tudom, milyen már, meg minden. Hát egyelőre ez van. Van egyébként issue queue a NetBeans oldalán is, nyugodtan lehet nyitni neki egy issue-t, és javasolni, hogy ezt a viselkedést változtassák meg, tegyék opcionálissá, hogy az összes, listában lévő projektet átvizsgálja. Igen, HDD-n ez borzasztó hosszú ideig tarthat, amennyiben sok-sok projekted meg van nyitva.Van még egyébként project grouping lehetőség is, ezt pont múltkor láttam, és érdekes módon eddig még nem használtam ki az előnyeit, de van:
http://stackoverflow.com/questions/4515622/is-there-a-way-to-stop-netbeans-scanning-projects/6483495#6483495Nem tökéletes a NetBeans, kell neki az erőforrás, de nagyon jó, hogy PHP-ben, HTML-ben, CSS-ben, C-ben vagy C++-ban, meg olykor Javában is tudok benne kódolni.
C#-hoz pedig természetesen Visual Studio a must-have, persze ennek hátránya, hogy nem platformfüggetlen, így Linuxon alternatíva kell rá, de tudom, így legalább nem Javás szutyok.
A Visual Studio is egy NAGYON jó IDE. Ráadásul gyors. Cserébe telehányja a gépet, a maradékainak eltávolítása, az uninstallálási procedúra önmagában egy kálvária. C++-hoz nem ajánlott használni, undormány dolgokat enged a Microsoftos rettenet fordító, a szabványossághoz nem sok köze van (powf az mi?), bár ezen MS-éknál nem kellene annyira meglepődni.
Ettől függetlenül elismerem az összes érdemét, nem hurrogom le úgy általánosságban, mert C#-ban meg imádom.Egy szó, mint száz: mindenki használja azt, amiben kényelmesen és fájdalommentesen tud programozni.
És ezek a "Java-alapú szarok" szintén rendkívül jó fejlesztőkörnyezetnek számítanak. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14466 üzenetére
Hogy jön ide a kátyús út, meg megfelelő lengéscsillapító, amikor megfelelő paraméterezésről beszéltem, amivel korlátozni lehet az erőforrás-használatot?
Amúgy hiába "megfelelő" a lengéscsillapítód, ha belemész egy b@szomnagy kátyúba, akkor úgyis kőkeményen amortizálhatod a felnit/gumiabroncsot/futóművet/stb., szóval tök mindegy, úgyhogy a példa elég fura.
De értem, miről beszélsz.
Amúgy igen, a JVM jó barátságban van a memóriával, de 600 MB-on nem tudom, miért vagy kiakadva, manapság pár videóval egy Chrome is simán meg tud zabálni annyit.
Mindegy, mindenki olyan IDE-t használ, amilyet akar, meg amiatt nyavalyog, ami miatt akar, de azért vicces, amikor esetleges user errorok miatt is lefostalicskáznak páran egy amúgy igen népszerű és hatékony munkát elősegítő alkalmazást.=====
(#14467) mobal :
Őőőő, azt ugye vágod, hogy van a Macintosh, mint márka (amit Macnek szoktak rövidíteni), amibe például beletartoznak a személyi számítógépek (vágod, PC), meg van a Mac OS, ami nem túl meglepő módon ennél kicsit már szűkebb kategória, magára az Apple operációs rendszerére vonatkozik... Tényleg ki kell hangsúlyozni, hogy a számítógépről beszéltünk egészen idáig, ami mondjuk fél milkába kerül? Alapesetben pedig ezen Mac OS van, nem túl meglepő módon, és mint Trisztán screenshotjaiból kiderült, ő sem változtatott ezen, érthető módon. Itt pedig eleve rosszul használtad a "PC" fogalmát, mintha mondjuk a Trisztán által használt Mac-gép (még mindig nem csak az OS) nem személyi számítógép (PC) lenne.Lehet, hogy újdonság, de a PC nem csak olyan számítógép lehet, amin Windows van.
-
válasz
Speeedfire #14466 üzenetére
Érdekes, de nekem ~ 150 körül van egy kiborított projekt PHPStorm-ban. Szerintem felesleges ezen vitázni. Ha annyira akarod összedobhatod a projektet Visual Studioban is!
Sk8terPeter: "vettél fél milkáért egy Macet, mert az menő, és azóta folyamatosan szenvedsz vele."
mobal,
-
válasz
Speeedfire #14456 üzenetére
"Ok, tehát ha valami egy optimalizálatlan sz*r, memory leaks-es valami akkor ssd, meg memória. Erre miért nem gondoltam...."
Mi az Eclipse, NetBeans vagy a PHPStorm. Szerintem egyikre sem illik a jelző...
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #14444 üzenetére
Egyetértek. Én azt szeretem legjobban, mikor a netbeans indításnál a "scanning projects" résznél megfagy.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14396 üzenetére
A SoapUI az tudtommal inkább tesztelgetésre való, de arra nagyon jó. Gyorsan tudod csekkolni, ha valami a válaszban rossz. Szóval azt nem is tudnád használni élesben.
"Anno párszor belémrúgtak (nem modik, hanem júzerek), mert több hsz-t írtam, holott azok válaszok voltak adott hsz-ekre."
Ez ilyen begyöpösödött gyökérség miatt van, és pont azért, mert néhány moderátor szintén begyöpösödött hülyeségek miatt elkezdte cseszegetni az embereket, aztán belénevelték a júzerekbe is ezt az idióta szokást, hogy nyomorgassák egy hsz.-be is a több embernek szóló, akár teljesen független hsz.-t. Baromság. Mintha az adatbázis nem bírná el a több bejegyzést. Vagy mintha az a pár plusz pixel annyira zavaró lenne, amit egy külön megírt hsz. hozzátesz még. Vagy mintha lenne bármi haszna is annak, hogy egy hsz.-be van nyomorítva több embernek szóló válasz is, amikor annak az előzménye pont, hogy kényelmetlenül visszakereshető, hacsak a júzer be nem linkeli, mire válaszol, akkor "kézzel" kell kotorászni utána. Nagyon remélem, hogy idővel leszoknak erről a hülyeségről a Prohardver moderátorai, hogy ilyenek miatt izélgessék az embert, mert csak az jön le belőle, hogy valaki hirtelen nagyon élvezi a hatalmát, máskülönben az ilyeneknek semmi haszna nincs.
Annak amúgy örülök, hogy nem csak én látom így. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14393 üzenetére
Akkor tudnám megmondani, mennyivel tud többet, ha ismerném a "beépített" megoldást.
Amikor SOAP-os kommunikációról volt szó egy feladatnál, akkor eleve a NuSOAP-pal kezdtem neki, mert több helyen azt láttam, hogy ajánlják (nem pedig a beépítettet). Egyébként közel sem mondanám olyan hú de jónak a NuSOAP-ot sem, legalábbis amikor én használtam, akkor valami botrányosan gyér volt a dokumentációja, a kódját kellett böngésznem és értelmeznem ahhoz, hogy rájöjjek néhány komplexebb dolog működésére (meg a kódban látható kommenteket olvasgattam), mondjuk volt ott mindenféle típus, egy C#-os kliensalkalmazásnak akartam szolgáltatni adatokat PHP-alapú WSDL-generálással (szóval az Apache-webszerver PHP-val volt a SOAP-szerver is). Ez úgy másfél-két éve volt, hogy azóta milyen a doksi, meg egyebek, fogalmam sincs."Főleg, hogy sokan visítanak, ha több hsz-t ír valaki. Holott az lenne a normális, amikor külön vannak az adott hsz-re való reagálások."
Pontosan. Engem is cseszegetett már modi emiatt, de engem nem érdekel, nem fogom ezért egybehányni a több embernek szánt hsz.-eket. Volt erről beszélgetés a házigazdák által is követett "Javítsuk a Prohardvert!"-topicban is, ott is kifejtettem az álláspontomat, többek közt azt, hogy az alapelvek pont azt mondják ki, hogy:
"Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat."
Kiemelés tőlem, ebből látható, hogy a moderátorok önkényesen sokszor az alapelvekkel ellentétesen cseszegetik a júzereket.Mivel ebből az következik, hogy az alapelvek szerint is az a követendő, hogy látható legyen minden hsz.-nél pontosan annak előzménye, és csak abban az esetben kell egyetlen hsz.-be sűríteni, amit írsz, amennyiben az csupán 1-2 szavas válasz.
Szóval nyugodtan írhatunk külön-külön mindenkinek az alapelvek szerint, őstag rang fölött pedig ugyan ne akarjon már senki se vádolni bárkit, hogy hsz.-eket akar gyűjteni.
Remélem, ezt egy moderátor is olvassa. -
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #14389 üzenetére
Hogy csinalod azt, hogy akinek valaszolsz meg egy hsz.-ben, annak az avatar-ja ott legyen?
valami bongeszo plugin, vagy mindig beilleszted a kepek linkjet?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Elképzelhető, hogy a soapCall-t lehet használni ebben az esetben is, csak épp nem látom semmiféle előnyét.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Ez jó tudni, én úgy értelmeztem a php oldaláról, hogy ez opcionális. Vagy a $client->__soapcall('funkcio_neve') vagy $client->funkcio()."
Ezt írja:
http://www.php.net/manual/en/soapclient.soapcall.php
"Usually, in WSDL mode, SOAP functions can be called as methods of the SoapClient object. This method is useful in non-WSDL mode when soapaction is unknown, uri differs from the default or when sending and/or receiving SOAP Headers."
Ez alátámasztja, amit fordfairlane írt.
Amúgy exceptionök dobálását érdemes engedélyezni (konstruktorban), és persze elkapni és kezelni, meg naplózni/fejlesztés során akár kiíratni is.
Én eddig a NuSOAP-ot használtam, szóval erről csak a doksiból tudok nyilatkozni. -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14386 üzenetére
soapCall WSDL nélküli üzemmódhoz kell.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14385 üzenetére
Hát nem látjuk a generált XML-doksit, de valszeg nem parse-olható, mert mondjuk rosszul strukturált, vagy UTF-8 fájl BOM-mal az elején, vagy valami hasonló para. Legalábbis ennyi alapján.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #14385 üzenetére
Átírtam a függvény hívást, natívra és most meg megy...
példa:
$client->____soapCall('fukcio');
$client->funkcio(); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14376 üzenetére
"Valami miatt nem megy a htaccess"
Ez saját szerver?
Mert akkor át tudod állítani, gondolom azért nem megy, mert az AllowOverride None-ra van állítva:
http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/core.html#allowoverride"When this directive is set to None, then .htaccess files are completely ignored. In this case, the server will not even attempt to read .htaccess files in the filesystem."
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14376 üzenetére
Ha már minden PHP projekted utf-8 alapú, akkor kényelmesebb átírni a php.ini-ben a default_charset-et, feltéve persze, ha megoldható az adott hosting körülmények közt.
Ha PHP fájlokról van szó, és a default_charset a php.ini-ben be van állítva valamire, akkor a htaccess nem nagyon hajlandó működni ebben a formában, mert nem az Apache-t kell átállítani, hogy más fejlécet küldjön ki alapból, hanem a mod_php modult.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14373 üzenetére
Elvileg ennyi beállítani Apache-ban az alapértelmezett karakterkészletet UTF-8-ra (httpd.conf):
AddDefaultCharset utf-8
.htaccess fájlba berakva is működik (lásd "Context: server config, virtual host, directory, .htaccess")
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14373 üzenetére
A meta tag nem működik, ha a webszerver default fejlécet küld ki, és az karakterkódolási beállítást is tartalmaz. PHP-ban a headerrel le tudod ezt cserélni. Ha ez nem lehetséges, akkor kapásból nem jut eszembe, hogy ez az Apache vagy a php modul hatáskörébe tartozik, de valahol be lehet állítani valamelyik configban.
-
válasz
Speeedfire #14148 üzenetére
Én elég sokat szívtam a SOAP-pal. Milyen adatcseréhez kéne használnod?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14148 üzenetére
Most SOAP-ról beszélsz?
http://php.net/manual/en/book.soap.php -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #14143 üzenetére
Konkrét ötletem nincs, én így konfiguráltam és működik 5.5.3-ban.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14062 üzenetére
alzheimer()
-
válasz
Speeedfire #14067 üzenetére
Van egy másik megoldás is [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14067 üzenetére
De ne szívass már, hát a többiek pontosan erre javasoltak megoldásokat... Remélem, kandi kamerás átverés...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Most mi történt veled, delírium, aztán vissza a kezdetekhez?
(#14060) Petyyyyy :
Gondolom ők is értékelték azt az ominózus idézett írást.Azt a könyvet nem ismerem, de ha műszaki könyvtárból ki tudsz venni hasonlókat, akkor kísérletezz, borító alapján sajna nem lehet ítélni.
-
válasz
Pl. az empty?
-
wis
tag
válasz
!isset vagy empty ?
[link] ?
Kérdés, hogy mit tekintesz üresnek.(#14063) Soak
Ez hibát ad, ha nem létezik a kulcs. -
Soak
veterán
válasz
$array['xyz'] === null ?
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #14008 üzenetére
Nem hinném, hogy azt mondtam best of lenne, pusztán két rendszert hasonlítottunk össze. Ha nem gond több sárdobálásba nem mennék bele, nem is hiszem, hogy lenne értelme. Tanácsolom, hogy zárjuk le ezt a meddő vitát
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14004 üzenetére
Ez hogy jön ide? És ha ő a túrótortát jobban szereti, mint az almáspitét, akkor máris megvan a véleményed róla? Ez kb. ilyen szintű vita.
Egyébként elindult a szokásos Linux vs. Windows témában történő e-pénisz-méregetés, aminek keretében megint elhangzott pár vélemény, miszerint az a hozzáértő és vagány srác, aki terminálban pötyörészve állít be mindent (meg érted, az tök gizda, amikor valaki odanéz a monitorára, és csak karakteres felületet lát, és akkor olyan hozzáértőnek tűnik). Ha kattintgat, akkor biztos csak egy hülye egységsugarú vérpisti. Hagyjuk már ezt a hozzáállást, annyira lejárt és felesleges. Nyilván egy csomó webszerver esetén totál felesleges a GUI, ezért nincs is, az ügyes rendszergazda meg terminálból is tök jól tudja konfigurálni a dolgokat. De ez a rendszergazda nem lesz kevésbé ügyes, ha egy Windows-szerveren, az IIS Managerben, grafikus felületen állítja be ugyanazt, vagy hogy szándékosan pejoratívabban fogalmazzak, "összekattintgatja". IIS-t is lehet buzerálni akár konzolból, sőt, szerkesztgethetsz XML-fájlokat, ha jólesik, és nyilván sok esetben erre van szükség, de mivel van hozzá tisztességes grafikus felület, bizonyos módosításokhoz hidd el, hogy nem lesz kedved pötyörészni, amikor gyorsan megcsinálhatod ugyanazt a szemnek kellemesebb felületen.
(Évekig az Apache konfigfájljait buzeráltam, és nagyon nem hiányzik.) Sok minden meg bármelyik OS alatt épp scripteléssel, batch-fájlokon keresztül, stb. gyorsabb. Tök jó, ha valaki ezeket vágja, nagyon hasznos, sőt, sokszor nélkülözhetetlen, és sok feladat így nagyon felgyorsítható. Mindenki azt választja, ami adott feladatra neki a legkényelmesebb és leggyorsabb, meg nyilván ami adott, szerintem emiatt nem érdemes egymás torkának esni (és a végén már olyanokból ítélkezni, mint hogy kinek melyik grafikus felhasználói felület a tetszetősebb
).
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #14004 üzenetére
Persze hogy jobb. Ez nem hiszem hogy vita tárgya lehetne. Sok sok éves előnyük van. Ez a lemaradás még erősen érezhető a linux felületeken. Ami tény az tény. A felhasználók többségének a win esik kézre és az a kezelhetőbb is. Mindannak ellenére, hogy már nagyon ritkán használok windows-t és mint fejlesztő, jobban kedvelem a linuxot, a tényeket akkor is elismerem.
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #13995 üzenetére
Ha figyelmesebben elolvasod mit írtam, akkor rájössz mekkora badarságot írtál. De kiemelem újra. Átlagos felhasználó.
Napi szinten használok linuxot, nem kell bemutatni a GUI-t. Sőt. Napi szinten fejlesztek ruby alkalmazásokat, főként GTK gui lib-el. Ha szerinted a linux GUI felülete olyan jónak nevezhető mint pl win 7 felülete, akkor vagy életedben nem használtad a másikat, vagy olyannyira fanatikus vagy, mint bármely alma rajongó. Érdemes lenne eldobni a fanatizmust és kicsit reálisabban tekintve a kettő nevezett op rendszer GUI felületére. Főleg úgy hogy kiemeltem, az átlagos felhasználói igényekről beszélek. Lehet védeni egyiket,s másikat, de teljesen más célra készültek. De persze van akinek az a fétise, hogy egyszerű műveleteket parancssorba gépeljen be. Nincs ebben kivetnivaló, ha ez a vágya, de a világ nem ebbe az irányba mozog.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #13995 üzenetére
És mire megtanulsz minden parancsot elbaszol egy fél életet, je
-
válasz
Speeedfire #13990 üzenetére
Miért ne lenne? Ez hülyeség... csak kötekedsz. Én befejeztem
-
válasz
Speeedfire #13987 üzenetére
Ja, de még ott a másik bökkenő, hogy minek szöszmötöljek egy szkriptel - just fun - ha van gui?
-
válasz
Speeedfire #13969 üzenetére
Attól még a www-user nem fogja tudni írni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13963 üzenetére
Nézd meg a gitlabot, nálunk ez van. Rubys, nem is tudok php-ban készült hasonlót.
-
válasz
Speeedfire #13963 üzenetére
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #13952 üzenetére
ilyen volt, lásd képek, és most ilyen
-
válasz
Speeedfire #13954 üzenetére
Ha arra lesz szükséged akkor az kell!
-
válasz
Speeedfire #13952 üzenetére
Lehet a Varnish jobb, úgy hallotam -
- de ha elég a mezei Yii féle akkor ott van rögtön.
-
válasz
Speeedfire #13949 üzenetére
[link] - de képes php memcache. Bár gondolom nem efféle keselésre lenne szükséged.
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #13944 üzenetére
cloudflare?
a woocommerce 16.000 termékkel 15mp oldalbetöltéssel boldogított, most 1-1,5mp -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13946 üzenetére
Hogy őszinte legyek, gőzöm sincs, hogy mellélőttél-e vagy sem. Nyilván attól is függ, mihez akarod használni. A rendszergazda beállította a production kiszolgálóra, a fejlesztőknek nem nagyon kellett vele foglalkozni.
-
válasz
Ha Yii-vel dolgozol miért nem azt?
mobal,
-
fordfairlane
veterán
válasz
Régebbi cégemnél ezt használták:
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #13912 üzenetére
Meglett a megoldás: setCellValueExplicit() függvényt kell használni, én meg a simát használtam, és ez volt a baj.
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #13910 üzenetére
Hiába húztam szét... akkor is ez a "rossz" formátum jelenik meg.
-
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #13883 üzenetére
PDO - Mysqli_* pro-kontra esetleg?
Miért ajánlod inkább a pdo-t? Mibel "jobb"?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13876 üzenetére
Ergó nem a megfelelő helyen kopognak ezekkel a törésekkel.
Feltörik, mert jó hecc nekik. Kész szoftverek vannak arra, hogy különféle blog-, CMS- és fórummotorok ismert hibáit megtalálják. Nem megfelelő helyen kopogtatnak? Ezek nem "security expertek".
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #13868 üzenetére
Igen, az utobbi napokban ne tudd meg mit irt ossze a login log a wordpresses oldalaimon, failed logins alatt
Nagyon be vannak indulva most -
kenwood
veterán
válasz
Speeedfire #13868 üzenetére
bar en ha ilyen tudassal rendelkeznek,nem deface-re forditanam,azt gondolom,h ez meg a jobbik eset.
inkabb igy hivjak fel a figyelmet a biztonsagi resekre,mint teljes adatbazisok publikalasaval,mafianak torteno ertekesitesevel. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13866 üzenetére
Az igazán szép ez: pathinfo($filename, PATHINFO_EXTENSION)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #13847 üzenetére
Legjobb, hogy root joggal, más hibára fut.
[root@kond ~]# gdb /usr/local/bin/php -c /usr/local/lib/php.ini
GNU gdb (GDB) CentOS (7.0.1-45.el5.centos)
Copyright (C) 2009 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-redhat-linux-gnu".
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>...
Reading symbols from /usr/local/bin/php...done.
"/usr/local/lib/php.ini" is not a core dump: File format not recognized
(gdb) run /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
Starting program: /usr/local/bin/php /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
warning: no loadable sections found in added symbol-file system-supplied DSO at 0x2aaaaaaab000
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x00002aaaab1c985a in kpcsncstoid () from /home/oracle/product/ora10g/lib/libclntsh.so.10.1 -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #13845 üzenetére
Ez a hiba kezd egyre furább lenni. Kaptam jogot az oracle kapcsolatra, sqlplus alatt simán be tudtam lépni, de mégis hibára futottam.
Lefuttattam ezt a parancsot és érdekes mód ldap hibát ír ki, holott ldap-ot nem is használok a kódban.
Vagy nem tudom mi van már itt.run /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
Starting program: /usr/local/bin/php /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
warning: no loadable sections found in added symbol-file system-supplied DSO at 0x2aaaaaaab000
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x0000003735a0d2fb in ldap_result () from /usr/lib64/libldap-2.3.so.0 -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13842 üzenetére
Nem fura az. A segmentation fault egy memóriakorrupciós hiba, amikor egy hibás művelet (illetve a szándéka) miatt az OS lelövi a processt.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13840 üzenetére
Gyanús, hogy php bugba futottál. Ki tudod próbálni újabb verzióval?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13801 üzenetére
Nem kötelező, mivel GROUP BY nélkül WHERE-ként viselkedik, de akkor sem illik így használni, nem erre lett kitalálva. Egyébként ettől még rosszabb az, ha valaki Mysql-t nem strict módban használ, mert akkor még a GROUP BY-nak sem kell értelmesnek lennie, valamit akkor is összehoz.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13799 üzenetére
HAVING GROUP BY nélkül?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #13798 üzenetére
Na még egyszer...
SELECT concat(vnev, " ", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '%kiss%'
-
válasz
Speeedfire #13794 üzenetére
Ez oké, csak kíváncsi voltam!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13795 üzenetére
Összerakod a két mezőt: mezo1 mez2 mezo1
És ebben keresel LIKE-kal. Keresési szövegben a white space-t átírod %-ra.
-
válasz
Speeedfire #13778 üzenetére
Egyszerű egy az egyhez kapcsolat.
-
válasz
Speeedfire #13763 üzenetére
Ez a helyes megoldás! +1
-
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #13729 üzenetére
Hol kell lennie a php mappának? Se a szerver gyökerében, se a etc mappában nincs semmi ilyen. Se apache, se php, se semmi ami utalna arra, hogy van PHP.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13720 üzenetére
Oracle (pl) toad alatt szoktak ilyet csinálni, vagy : vagy & jel van előtte.
Félreérted. Mysqli statementről van szó, ott kicsit másképp néz ki a bind. Az "ssss" a fenti példában fomátumstring, olyasmi, mint a printf-nél, nem placeholder-hivatkozás.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13709 üzenetére
Az mit csinál? A doksiban nem látok erről említést.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13674 üzenetére
Az érvényben levő release process éves ciklust határoz meg. Az 5.4 februárban jött ki, ezt is akkorra tervezték, de csúszott az utolsó pillanatban beesett OPcache miatt.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13674 üzenetére
Szerintem a lényeg nagyobb verzióváltáskor az a nyelvi újdonságok, pl. finally, 5.4-ben meg pl. lett trait.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13649 üzenetére
Mi lenne, ha optimalizálnád azt a tárolt eljárást?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Erre az a megoldás, hogy olyan limitet állítasz be, amin belül minden ésszerű helyzetben végeznie kell - a te helyzetedben mondjuk két órát.
-
válasz
Nem lenne célszerűbb nem php-val feldolgozni?
mobal,
-
válasz
Speeedfire #13643 üzenetére
Arra vigyázz, hogy nem csak az execute time lehet szűk keresztmetszet. Emlékszem, hogy SOAP kéréseknél mennyit szívtam ezzel. Ott a rendszergazda végül rájött, hogy valamelyik más értéket is át kell állítani, mert nem futott le rendesen.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
A nullát nagyon ellenjavallom, inkább valami megfelelően nagy értékre állítsd.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Megszakítható és folytatható, vagy mindenképp egyben kell lefutnia?
Olyan tárhelyet még nem láttam, ahol ne lett volna limit, és szerintem ez így jó. Nagyon speciális cucc az, aminek ekkora futásideje van.
-
válasz
Speeedfire #13582 üzenetére
Mi lesz a sztori vége?
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13582 üzenetére
Nem semmi, de ennél sokkal kacifántosabb sztorit is tudnék mondani
-
spammer
veterán
válasz
Speeedfire #13574 üzenetére
Köszi, ez is jó lett volna, csak azt én nem írtam, hogy updatelni akarom a megfelelő mezőket az adatbázisban, úgy meg már kicsit bonyolódott a helyzet. A megoldás pedig egyszerű volt, csak szétvariáltam az agyam közben
<input type='checkbox' name='stuff[]' id='$stuff' value='$stuff'>
Tehát csak simán tömbként kellett megadni az input nevet, a feldolgozó oldalon meg már csak ki kellett olvasnom a tömb értékeit, pl.:
$stuff = $_POST["stuff"];
$ertek1= $stuff[0];
$ertek2 = $stuff[1];stb. Ezeket meg már meg tudtam adni query-ben, hogy pontosan melyik mezőbe lökje be.
szerk: tudom, gagyi nevek, példaként írtam őket.
-
válasz
Speeedfire #13535 üzenetére
Pont ilyen okok miatt gondolkodom, hogy dobom a kukaba ami van es valtok CodeIgniter-re
mobal,
-
kenwood
veterán
válasz
Speeedfire #13525 üzenetére
nincs semmi konkret.vagy extrem elvaras,inkabb az erdekelne,h vannak-e olyan gyakran hasznalt funkciok,amik sok helyen korlatozva vannak, ezert erdemes kulon rakerdezni.
nem register globals,vagy short openre van szuksegem,hanem arra,h amik a user guideokban ,tutorialokban vannak, es a localhoston mennek,azok mukodjenek a tarhelyen is.
csak azert kerdezem,mert gondoltam,kiprobalom elesben is a dolgot egy free tarhelyen,de mar a .htaccesst sem engedte feltolni az ftp server,igy picit ovatosabba valtam
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13525 üzenetére
Egy keretrendszer fájljait nem igazán okos ötlet felülírni. Látszik, hogy nincs erre biztosítva rendes lehetőség, hiába van benne, gyakorlatilag öntött vasként üzemel. Widget-ek CMS-hez vannak, a Yii meg nem az lenne, elvileg. A felépítésével is vannak problémák, de te magad is belefutottál a múltkor a nem túl jól megírt kód problémáiba, mikor nem tudtad elkapni a PDO-nak vagy minek a kivételeit.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13522 üzenetére
widgets - 3 nagyobb ilyen rész is van benne
framework\web\js\
minden gyanús, ami a Component-től származikÉs miegymások. Persze, amire nincs szükség, nem kell használni, de ahelyett, hogy CMS-t próbálna belőle készíteni a fejlesztője, rendbe rakhatná a kódbázisát, mert jelenleg tele van fekete mágiával.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13480 üzenetére
Ez mondjuk fura, nekem csak induláskor ette, amíg beindexelt mindent.
Én kb. decemberben átálltam a phpstorm-ra, ez fizetős, de elég sűrűn jön EAP build (ez kb. ahogy épp áll a verziókövetőben a kód), ami jól használható, és harmincnapos kulcs jár hozzá.
Sk8erPeter: én csak azzal találkoztam, hogy próbáltam kapcsolódni valahova, és nem volt telnet.exe. Nem jártam utána, megoldottam putty-al.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13474 üzenetére
NetBeans memóriaigényét is tudod korlátozni:
http://stackoverflow.com/questions/1557883/how-to-reduce-netbeans-memory-usage -
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #13474 üzenetére
Eclipse, bar ez is szeret terpeszkedni de tudod kobfigolnni ha alapbol sokat eszik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13452 üzenetére
Hát most ebben a kérdésben nem tudok igazságot tenni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13431 üzenetére
"Hogy fordítva?"
Úgy, hogy nem az Oracle-fejlesztőknek kell ráfeküdniük izomból a PHP-val való együttműködésre, hanem a PHP fejlesztőinek... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13426 üzenetére
"De ha gondolod próbáld rekonsturktuálni oracle alatt pdo-val ezt a dolgot, mert kíváncsi lennék rá."
Milyen dolgot?Én már az elejére sem emlékszem.
Igazából csak arra lettem volna kíváncsi, rájöttél-e, hogyan bírálhatod felül a Yii erőszakos kivételkezelését, mert úgy tűnt, nem tudod elkapni a keletkező kivételt, mert már előbb kitolja a kimenetre a Yii, ami gáz.
"Egyszerűen az oracle nem akarja támogatni a pdo-t. "
Nem fordítva kéne, hogy legyen a fejlesztési irány? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13406 üzenetére
sikerült azóta rájönni, mi a para?
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13412 üzenetére
Az adatbázist. Vagy az már utf-ben van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest