-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
lorinser #22030 üzenetére
Ezt a csatornát ajánlom, igényes 4K HDR videói vannak. Ez pl. biztosan az.
Tudnám még sorolni.
-
Alien!
senior tag
válasz
lorinser #22026 üzenetére
Smartyoutube appal kikényszerítheted, de rossz szintérrel jelenik meg sajnos (fakó lesz).
-
HD
csendes tag
válasz
lorinser #18162 üzenetére
SZERINTEM, alapvetően az lényeg, tedd a kép módot egyéni, vagy egyedi, nem emlékszem most, és minden képjavító szarságot kapcsolj ki, (mozgás megjelenítés, zavar szűrés, dinamikus kontraszt, egyéb kontraszt beállítások, HDR konvertálás stb), a minden beállításnál, a képbeállításoknál kb 6-7 menü pont almenükkel, kb 15 opció amit mind ki kell kapcsolni, hogy normális képet kapj, képélességet nullára állítani. Én a kontrasztot 95-re tettem, a video kontraszt 100-ra, fényerőt 55, színt 60-ra, gammát -2-re. Meg a hangot is egyénire tettem és az equalizerrel állítottam, itt is minden beszed javító, dolby térhatás stb. szarságot ki kapcsoltam. Ezt minden forrásnál külön-külön meg kell csinálni. kb ennyi, ha 4K HDR tartalom van akkor ott megint külön kell állítani, a HDR profilokon belül.
-
ftc
nagyúr
válasz
lorinser #14553 üzenetére
TP Vision amiben a Philips már csak a névadó..
In 2011, Philips announced its intention to sell a majority stake in its HDTV business to TPV Technology.
In April 2012, all 3300 employees of Philips' TV division transferred to TP Vision, a joint venture 70% owned by TPV Technology, headquartered in Hong Kong, China and 30% by Royal Philips Electronics. Philips also receives royalties from TP Vision.
In January 2014 Phillips transferred the remaining 30% equity interest.
-
pw12345
aktív tag
válasz
lorinser #14538 üzenetére
Az a dual tuneres, klasszikus PIP, amiről írsz, a CRT ITT Nokiákat dobálták ilyen promoval.
Ehhez képest még az sincs megoldva, hogy az analóg tuner képét kitegye a DVB kép elé pl.
Ahhoz, hogy a PC képe elé elé kitegye a TV képet egy db. tuner is elég, meg egy olyan keretprogram, ami támogatja. Az ócska analóg fénycsövesem is tudta, de manapság már kispórolják, mert minek, vegyen a paraszt + egy TV-t, ha gépezés közben TV-zni is szeretne.
Én nem tudok róla, hogy a Philipsek támogatnák az egy tuneres PIP-et, mondjuk 150 felett nem is néztem
őket, de, amelyik dual tuneres, az sem biztos, hogy a PC kép elé bemeneti jelet tud rakni, az nem arra van kitalálva, hanem egyszerre két csatorna képét nézni, pedig "csak" szoftver kérdése.
A Samsungok tudják (elvileg), de egy ideje már nem elég megbízhatóak úgy hallom, gondok vannak az élettartammal.
Philipsnél az ambi az ütőkártya, főleg, ha játszani akar rajta, csak, azon nem fog PIP-et látni...Ha kapsz hozzá kártyát. Amikor igényeltem sosem "volt" raktáron, mindig a boxot erőltették.
Most meg már digis vagyok: nem kell kártya.A 4000-esem pl. 240 GB-os HDD-t igényel a felvételhez a leírás szerint és a korábbi boxom sem volt hajlandó pendrive-ra venni, pedig tudnia kellett volna, de a szolgáltató szerint az is csak bónusz, hogy HDD-re rögzít, mert nem garantálják a PVR funkciót. Az Alcor és más DVB-C boxok (elvileg) PC-n is kezelhető formátumba rögzítenek, a TV-k nem.
Régebben törték a TV-ket ebből a szempontból, pl. a samu D szériát, de Philipsnél is voltak próbálkozások, mára ez nagyjából kihalt. Bár, ha tudsz használható linket, szerintem szívesen fogadják a topiclakók...Még, annyi, hogy a gyártók oldalán a különböző szoftveres és egyéb kép- és hangminőség "javító" ("super resolution, crystal clear, hyper sound" meg hasonlók), promo szöveget célszerű átlapozni, mert parasztvakítás az egész. Minden márkánál van valami hangzatos töltelék szöveg ezekről.
Viszont pl. a fejhallgató kimenet alap lehet, ha PC-hez vesz TV-t és sokszor lespórolják, vagy csak optikai kimenet van (pl. Samu). Ahhoz meg nem két fillér az átalakító.(#14540) hedgehog
OK, nem nekem volt vele gondom, PiEm-14B (#14534) -nek próbáltam megoldást adni.
Akkor legalább örülök, hogy megy a link
Őszintén szólva nekem a Smart meg egyebek tök lényegtelenek egyéb szempontok mögött (pl. csatlakozók, képminőség, állvány, stb).
PC-n netezek. A 3D is teljesen hidegen hagy, az ambilight inkább hiányzik.Ha már Philips fórum, a 4000-esen, hogy lehet kiadatni az USB eszközt? Én nem találtam rá utalást, hogy lehet leállítani, csak a "kitéped, aszt' annyi" típusú jó tanácsokat, az úgy elég igénytelen.
-
ftc
nagyúr
válasz
lorinser #14356 üzenetére
UHD TV-nél elvárna az ember a rendes UHD támogatást... Tipus PUS7150
Utolsó frissítés után mégtöbbet fagy a TV. EPG rendszeresen behal..
Youtube alatt ismeretlen a 4K.
Netflix alatt nincs 4K
Kodi menet közben lefagy kb 1 ora utan..
Ha lefagy kb 30 percig nem tudom bekapcsolni folyamatosan újraindul
NEtböngésző használhatatlan
HDMI csatlakozás láttán random lefagy
Natural Motion '- blur probléma
Dvb-c 4K tuner - létezik frissítés hozzá csak nem hivatalosés még sorolhatnám... a lényeg van egy SMART TV-m amit örülhetek ha rendesen használhatok
-
törölt tag
válasz
lorinser #14091 üzenetére
Legközelebb is azt írok, amit jónak látok. Nem mondták még, hogy ne parancsolgass itt?!
Hiába kötekedsz, a kutyát nem érdekli a sírásod, brühühü.
Nehéz felfogni, hogy te itt egy senki vagy, ezért nem is szólhatsz rá senkire, mert semmi jogcímed nincs rá.
Pedig ezt egy óvodás is megértené, vajon neked miért nem sikerül? További jó idegeskedést! Azt hallottam, hogy lehet rá hangyát szedni, nem hogy kipróbálnád, hátha lenyugszol. -
-
törölt tag
válasz
lorinser #13958 üzenetére
Te meg jó lenne, ha nem az egy szem mini Philips-edből ítélnél meg akkor minden újabb tévét. Lehet, hogy ami az én környezetemben van az nagyobb és újabb is. Na, ezért sem kéne okoskodni, meg utasítgatni másokat, meg azért is mert semmi jogod nincs ehhez. Neked meg jó lenne, ha a Samsungosoknak segítenél, meg inkább az oktogon szervizben kakaskodnál.
Luck Dragon +1, és bocs, de azért nem hagyhatom ennyiben, amit művel. Annyi szabályismerete sincs, hogy OFF-ba tegye. -
törölt tag
válasz
lorinser #13954 üzenetére
Személyeskedünk, igen? Nem semmi! Mi közöd hozzá, hogy kinek milyen tévéje van, azon kívül, hogy az égvilágon semmi. Soha nem kötöttem az orrodra, de ezután se fogom, hogy nálunk kinek van Philipsje. Hogy lehet valaki ennyire Pökhendi. Te dícséred az LG-ket éppen a Samsung ellenében, mert hogy ezekről van szervizes tapasztalatod. Csak nem te vagy az Oktogon szervizes, és nem vallod be?
Amúgy ugyanolyan senki vagy itt mint én, és senkit nincs jogod piszkálni.
-
törölt tag
válasz
lorinser #13807 üzenetére
Az MM-ben és a Tecsóban is néztem a Sharpokat nemrég, de az csak egy újabb adalék nekem, ami miatt én nem vennék ilyeneket, de ő tudja, hogy bevállalja-e. De van ott még 40"-os Navon tv is 69k-ért, te ajánlod ezeket?
süti5 Én sem ellenzem, csak inkább óvatos lennék vele.
-
wizzgeri
tag
válasz
lorinser #13521 üzenetére
igen ezt mondom én is
ez a díj mennyire lehet nívós?mert ha olyan akkor azért érdemes rajta elgondolkozni..szerintem ha kifutó lesz (már az is?) akkor azért bele lehet jó akciókba futni..
OFF: én vettem most egy LG 49uf680V-t sajnos lemondtam egyelőre az ambiról mert ez nagyon jó áron volt.
4k-s,2év garival 140e.
de amint látok egy ilyen 7600 szériát jó áron akkor lecsapok rá mint tyúk a ...
-
TIT
veterán
-
-
törölt tag
válasz
lorinser #12976 üzenetére
Te olvasod is ezt a topikot, vagy csak néha benézel ide? Sztem nem mendemonda, mert ott van dualcore, SyC, és a többiek példája is sorban. Philips-ből itt 100-ból talán 3-an elégedettek, máshol 100-ból 3-an panaszkodnak. Kicsit furcsa. De reménykedjünk, hogy a 2016-os tévéknél javulás lesz. Régiókód is tartozik a tévékhez.
-
-
TIT
veterán
válasz
lorinser #12790 üzenetére
Pedig vannak gondok,különben nem lenne changelog,az ambit is elcseszték és 2 hónap kellett,hogy javítsák,pedig jópáran jelezték.
9603-nál is volt olyan,hogy utána csíkozott,nem véletlen nem nyúlok hozzá,sok mindent amúgy se lehet elszúrni.Ok-t kell nyomni 2x,a többit a szoftveresek cseszik el. -
Burt01
csendes tag
válasz
lorinser #12697 üzenetére
Frissiteni wifin frissitettem..nem tudom hogy elég e...nem küszködöm vele tovább, kihozatok egy másikat és ha az is problémás, egy életre elfelejtem ezt a nevet!
Ujrahangolásnál természetesen a teljes skálát állítottam be..hely megnevezésével...t-home a szolgáltatóm...előszörre felment elsőre...utána 3-4 próbálkozásra se,m...csak újraindítás után.
ez csak you tubnál van ez a 3D probléma...ebben az estben...nem lehet a 2D röl sehová sem állítani....ma este becsaptam mert iphone tv röl küldtem be neki az anyagot , szintén you tubrol, ugyanazt az anyagot HDMI kábellel...igy már működött a dolog......nevetséges az egész
a távvezérlőt párosítottam hisz minden más megy...csak a mozdulat vezérlés nem...és nem is találok sem leírást róla...sem nyomógombot rajta...sem a menüben....így pedig ha nincs kurzorod...szinte lehetetlen használni a netet
Hát nagy vonalakban ennyi...köszönöm a türelmeteket -
válasz
lorinser #12540 üzenetére
A 7496-ot most meghajtottam a szomszédok nagy örömére... nem recseg, csak torz a legvégén.
Ahogyan a kocsimban lévő sima fejegység és hangszóró párosítás is... Ott a fejegység éri el a végét és az ad ki már torz jelet az egyébként jóval többet bíró hangszóróknak.
De akkor is sírnék, ha régi a Pana hifim recsegne...
Normálisan méretezett és kivitelezett cucc ill. párosítás nem recseghet, a torzítás pedig más dolog.
Ha recseg, akkor hibás.A recsegés egy hibajelenség, amit számos dolog okozhat. Ebbe beleértem a gyártási hibát is... Nincs ezen mit szépíteni.
-
access_denied
senior tag
válasz
lorinser #11953 üzenetére
#11953 lorinser
A leírásban nem találtam ilyet, hogy fali vagy állványra helyezett opció. A réginél mintha lenne ilyen, de ez nagyon más.Az a durva, hogy ha nem lenne a tévé felett az áthidaló elem, akkor az egész falat beterítené az Ambi fénye. Az meg sok.
#11954 TIT
EMlékszem én is olyan 32"-os 100Hz-es LED tévére, amelyik nagyon szaggatott. Lehetséges, hogy tényleg a PMR számít, illetve a szoftver ami az eszköz mögött van és nem kell foglalkozni azzal, hogy 50 vagy 100 Hz-es a tévé.
Youtube-on találtam olyan videót, ahol játék nagyon jól visszaadta, hogy milyen különbség van 60 és 120 Hz-es monitor között.
-
access_denied
senior tag
válasz
lorinser #11947 üzenetére
Köszi, tényleg nem találtam fogyatékosságot
Viszont még mindig nem vagyok meggyőzve. Az üzletben a ténylegesen 50 Hz-es panelű TV (típusra nem emlékszem) nagyon másképp viselkedett, elképesztően darabos, szaggatott volt a kép. Ez pont úgy viselkedett mint egy másik 100 Hz-es.
Nincs valami teszt, amivel ezt egyértelműsíteni lehetne? Nem mintha zavarna, mert a végeredmény számít, de kíváncsi vagyok.
-
access_denied
senior tag
válasz
lorinser #11863 üzenetére
Kész vagyok
Mire találok egy értelmes passzív 3D-s 4K Ambilight tévét, addigra kiderül, hogy 50 Hz-es és nem érdemes megvenni. Az pedig bónusz, hogy nincs is más lehetőség. Van valami összeférhetetlenség, vagy rossz a csillagok állása ami miatt 50Hz-es panellal kell operálni egy 1000 Eurós tévé esetében?
Nem utolsósorban köszönöm a linket, nagyon szuper. Próbáltam megtalálni a jelenlegi 42pfl7656h/12 tévémről hasonló infókat, de nem jött össze. Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ez 50 vagy 100 Hz-es panellal van szerelve.
-
access_denied
senior tag
válasz
lorinser #11793 üzenetére
"49PUS7150
- 800 Hz PMR
- Edge LED
- 50 Hz-es panel
- szimpla tuner
- hang 25W
Ezen kívül ha jól tudom akkor a passzív 3D panelek típusa IPS, az aktív pedig VA."Esetleg van kéznél link, mert az 50 Hz-es panel annyira nem csábító. Van érzékelhető hátránya az 50 Hz-es panelnek?
-
access_denied
senior tag
válasz
lorinser #11819 üzenetére
Köszi az infókat. Nincs esélyem a 7600-ra az aktív 3d miatt (lehet röhögni, de ténylag van pár 3d film ami nekem számít és sajnos az agyam szétrobban 1 perc aktív 3d nézéstől
)
Régebben volt Pip-es tévém (képcsöves és Philips
), az nem dupla tuneres volt, hanem másik forrást (Scart, stb.) lehetett megjeleníteni (oda-vissza). Ezt nem is értem, hogy miért nem teszik bele alapból mondjuk valamilyen kategória felett.
Egyre inkább érik a 7150 vásárlás, de még jó lenne ha elérné a lélektani 250e Ft-os határt. Ebben az ütemben decemberre bőven esélyes.
-
-
allein
addikt
válasz
lorinser #11601 üzenetére
Én készülékem is 32 colos és ambilight-os
-
-
syC
addikt
válasz
lorinser #11442 üzenetére
Nincs új fw hozzá.
Így visszagondolva olyan is volt már, hogy miután magától bekapcsolt,nem kapcsolt ki és egész éjjel hangulatvilágítást produkált az ambilight. Ez így most esett le, egyik reggel meg voltam lepődve, amikor ébredéskor bekapcsolt tv fogadott. Akkor azt hittem beájultam.
-
cigam
titán
válasz
lorinser #11429 üzenetére
Mint említettem dvb-c-ről beszélünk. Kábeles digitális átvitelről. Transponder a műholdas technikában használatos, itt inkább mux-nak hivják azt a csomagot amit belepréselnek egy TV csatornába. TV csatornából pedig ha nem is korlátlan, de sok szabad lehetőség adott. Per pillanat UPC kb 26 frekin küld digitális műsort. Bármikor bővítheti a muxok számosságát, hisz a drót adott a sávszélesség adott.
A műholdas csomagoknál akadnak gondok, hisz ott a bérelnek mondjuk 10 transpondert. Ott nem tud bővíteni, vagy ha igen, az óriási pénzbe kerül, hisz egy új transzpondert kell bérelnie. (Adott esetben lehet nincs is több szabad kapacitása a műholdnak) Ez kb 30-40 adásra elég tömörítés nélkül, és nincs benne HD. Naná hogy újratömöríti a felére harmadára hogy beleférjen, de legyen választék.
A felbontás változtatása nem befolyásolja a sávszélességet, egyedül a bitráta. (A kapott képminőség értelemszerűen változik)
A többit inkább privátba, ne offoljuk szét a topikot.
-
cigam
titán
válasz
lorinser #11427 üzenetére
Én is olvastam, hogy nem véletlenül nincs 5-ös a lottón. Ugyanakkor azt, hogy belenyúlnának a kábelesek még hitelt érdemlően senki nem bizonyította. + Mi értelme lenne?
A _veszteséges_ oda-vissza tömörítés valós időben nem egyszerű, nem olcsó. Akkor miért csinálnák?
Kábelen nincs sávszélesség korlát, mint a dvb-s, vagy az IP alapú átvitel estén."a szolgáltatók ügyeskednek"
Hogyan? A UPC-sek az éjszaka leple alatt betettek egy transcoder-t a Digi fejálomására? Vagy hogyan? -
-
Jiier0
csendes tag
válasz
lorinser #11365 üzenetére
Annyit sikerült már elérni az ország egyébre állításával, hogy az alap 55 csatorna, és a
rádiók megvannak, de a plusz csatornák még mindig nem jöttek be. Próbáljam végig a rengeteg
országot?Egyébként a filmeknél a "fura" mozgást megoldottam azzal, hogy kikapcsoltam minden mozgásjavító dolgot, és sikerült is nagyjából belőnöm olyanra a képet, amilyenre akartam. Kár, hogy számítógép módban nem érhetők el ugyanazok a képbeállítások, mert kicsit azért zavaró a vontatott egér.
-
sirály69
őstag
válasz
lorinser #11346 üzenetére
Sajnos a csomagba be kellett rakni a garijegyet is..., így nem tudom megnézni.
" A kijavítást vagy kicserélést -az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel –megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A kötelezettnek törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre."Ezt találtam a philips oldalán, ebben nincs benne, hogy kötelesek 15 napon belül javítani, csak törekedniük kell rá...
-
syC
addikt
válasz
lorinser #11229 üzenetére
(#11229) lorinser ,(#11230) Luck Dragon ,(#11231) TIT: Köszi a válaszokat. Hajnalban kicsit utána olvastam a dolgoknak és nem véletlenül van 2 féle remote app a tv-khez. A régebbi a myRemote, az újabb a TV remote. Utóbbi a 2014 és azutáni tévékkel kompatibilis, visszafelé nem, előbbi pedig csak a 2014-ig gyártott tévékkel. Ezért nem működik a myRemote a 6550-el.
Ez van.
Lehet egy nas-t be kell tervezni az itthoni hálózatba. Minden médiát azon tárolunk és tv-ről pedig nézzük, vagy valami ilyesmi kontrukció lesz az élhető megoldás.
A tv-n van minden: wifi, bt, lan.
-
csabi63
senior tag
válasz
lorinser #11151 üzenetére
A teljes sorozatnál nem hinném. Bár úgy lenne. A 32pfh4309 ugyanezeket a szimptómákat mutatja. 2014-es kiadás.
Magyarra állítva nem találta meg az összes UPC digitális csatornát. Az EPG Észtországra állítva jó, eltekintve az ékezetektől. Bár ez egy belépő szintű tévé, általános következtetéseket nem vonnék le belőle. De tekintve ezt, és a korábbi évek hasonló problémáit, nem hinném, hogy a Philips hirtelen megtalálta a gyógyszert.
Firmware meg nincs hozzá. Illetve volt, és talán újra lesz.Ha igen, majd újra nekifutok. De a tévé anyué, nem buherálhatom 25 km-ről. Ha az enyém, addig le nem szálltam volna róla, amíg végig nem próbálok mindent. De ennek nem így kellene működnie. Egyik low end Sencor, Orion vacak sem problémázik, 2 perc alatt kész a hangolás, hiba nélkül. Ez meg visszapofázik.
-
Mrqz
csendes tag
válasz
lorinser #10966 üzenetére
Köszi szépen!
A tanácsot is! Szerintem hálós frissítést választok inkább... ahhoz kicsit több a bizalmam...
És igen/nem, nincs Ambi
de nekem így is jó... mivel korábban sem volt, nem is hiányzik. De a nappaliba 50-55 körüli ambis lesz majd, az szinte biztos. Bár a fejjebb említett 47pfs7509 3x ambival bomba üzlet 189-ért, de inkább maradnék a min.50"-nál és és mosmá' az UHD-ról se mondanék le szívesen, szóval meglátjuk mit választok majd, főleg h jönnek az új szériások, persze egyelőre horror árban... szóval nálam még ez még a jöv. zenéje. De a lényeg hogy egyelőre engem meggyőzött a márka! kopp-kopp.
-
Bizo28
csendes tag
válasz
lorinser #10656 üzenetére
Az a baj hogy bedugom a pen-t kiírja hogy a tv épp a fájlokat olvassa a penröl aztán semmi sem történik. Sajnos nem birom elindítani a beállítás menüböl sem mer nem engedi. max set-boxrol tudok tv-t nézni meg hangeröt állitani és szinte ennyi. még csak ki-be kapcsolni se tudom a tv-t ezért kiszoktam huzni ha nem használom aztán bedugom ha igen. szóval ezt nem tudom hogy tudnám megkerülni vagy esetleg olcsobban megoldani.
-
jazy
csendes tag
válasz
lorinser #10616 üzenetére
Szia,a laptopommal van osszekotve erositon keresztul hdmi-vel,de mar probaltam a lapost direkt a tv-vel,kulonfele kabelekkel.
Kulfoldon hasznalom,jelenleg nincs tv elofizetesunk,csak online mozizas van.
Ha csak a tv magaban is van bekapcsolva akkor is csinalja.
Olvastam valahol ,hogy esetleg valami program zavarhat be ami a tevere toltodik le-ez igaz lehet? -
z.z
csendes tag
válasz
lorinser #10402 üzenetére
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok, nekem ugyan 7109-es van, szintén a legfrissebb szoft, szintén Digi (FTTH) és a logók látszódnak.
A csatorna logókat egyébként a menüben ki/be lehet kapcsolni (Beállítás > TV-beállítások > Általános beállítások > Csatorna logók). Ha be is van kapcsolva, esetleg egy ki/bekapcsolás hátha segít...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest