- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Zahire #12338 üzenetére
volt vagy van mindkettő
Kinek?
Rendszeresen olvasom ezt a fórumot(is), nem kell privátba megírni ugyanazt.
Amúgy meg lutri a dolog, hiszen gyakran azonos sorozaton belól is váltogatják a panelt, ahogyan a mérettől is függ, hogy melyik gyártó paneljével szerelik, Tehát egy 42-es 6550 képes nem feltétlen egyforma az 50-es 6550 képével. És ha képminőség, akkor az annyira szubjektív.... Én pl. jól elvagyok a 2908-as TV-mel, másnak meg a 6-os sorozat is gyenge.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Zahire #12334 üzenetére
Türelem ;-)
Szerkesztés 5 percen belül csodákra képes..2422 549 90642 YKF319-007 távirányító, reaetelhető?
Bekapcsol vele a tv, de a többi funkció nem megy normálisan, pl a menüben is a mozgás a csatorna váltó gombokkal megy, szóval hülye a cucc. :/Garba cseréhez be kell vinni, vagy írjak és küldenek kapcsot?
A tv is érdekességeket művel, gondolom azt sem viszik, csak be lehet vinni.
-
törölt tag
válasz
Zahire #12218 üzenetére
Most komolyan kérdezem én is, vajon a topik tehet arról, hogy kapásból egy másodrendű régióba sorolta Mo.-ot a Philips vezetősége? Még azt sem tartom kizártnak, hogy a gyárban osztályozzák a tévéket, a kiváló minőség mehet az 1-es régióba, a maradék meg jut nekünk.
Az pedig már egy vicc, hogy ráadásul a szerviz is ilyen hozom-viszem 3 hétig ott tartom rendszerű. A munkájuk minőségéről
meg lehet olvasni a topikban.
-
dualcore
őstag
Mivel nem nézek tv-t így pontos neveket nem tudok, de talán azt hiszem ilyen a FUSO vagy a film box. De ezek regisztrációsok és fizetősök.
A linkelt boxxal lényegesen több lehetőséged van az android miatt, több az app. A Play áruházban viszonylag sok ilyen jellegű alkalmazás van. -
Dealer95
őstag
Én is sajnálom eladni a most leváltott 32" 6505-öst.
A médialejátszóján kívül egy nagyon jó TV, 3 évig boldogított.Mennyit kapnék érte most? 40-et? 45-t?
Annyiért inkább megtartom monitornak (nem játékra, bár 100Hz/2ms-os panel elvileg és egyszer kipróbáltam rajta a Crysis-t, hát szebb volt mint a 24"-os Samsung monitoron).Most is majdnem Philips lett (régen is nagyon vágytam az Ambilight-ra), de a lassú menü és a fórumon olvasott sok probléma miatt inkább Sony lett (na meg ez egy kihagyhatatlan lehetőség is volt).
-
rsf
senior tag
A Pana backlight ledes és LG IPS panel van benne szóval a színei természetesek, nincs felhősödés és 1200Hz-es.A Philips sehol nincs hozzá képest, de nem is egy kategória a kettő. Mondjuk nekem a monitorom is IPS-es. De a Pana mindent tud ami szem s szájnak ingere, mondjuk nem is csoda mivel májusban amikor megjelent 400eFt volt az ára(50-es) most már 220eFt ért meg tudod venni 5év teljes körű garival.
Ha jobban érdekel gyere át a Pana topic-ba.
Üdv. -
rsf
senior tag
A Philipsek médialejátszója nem tud se goto-t sem vmilyen gyors időléptetést.
Szóval nem érdemes félbehagyni egy 3órás filmet. Emiatt nyugodtan mondhatjuk, hogy használhatatlan.
Én a Pana 650E-ről tudok nyilatkozni, annak szinte tökéletes a médialejátszója.
Azért van otthon egy 2013-as 32-es Philipsem is... csak hogy ne nézzetek ki innen.
Üdv. -
dualcore
őstag
Elviekben nem jelent visszalépést csak világosabb helyre nagyobb érték kell. De azért nem árt a nagyobb fényesség. A normál, természetes vagy mesterséges szórt fényű megvilágításnál (például szobában, irodában) a 120-160 cd/m² elengedő érték, míg sötétben a 90-100 cd/m² is kielégítő eredményt ad – ezeket minden ma kapható monitor, tévé és notebook kijelzője képes hozni. Direkt, közvetlen fényben vagy napsütésben viszont minimum 300-350 cd/m²-re van szükség, de ennél magasabb érték sem hátrány
-
dualcore
őstag
Ha van 1 jó Média P. akkor az mindenképp jobb képminőséget produkál mint pc vel. Azt ne feledjük hogy ezek konkrétan erre a feladatra lettek kifejlesztve, gyengébb a bennük levő Chip, de az viszont csak a képminőségért felel no meg a hangsáv dekódolása. Most lehet sokan meg fognak kövezni és előre kijelentem nem bántani akarok senkit, de én eddig ha ua. forrásanyagot ua. tv-n megjelenítve pc-rő ill. MP-ről, HDMI kábellel összekötve mindkettő, MP-n mindig szebb volt a kép szebbek a színek és gyors mozgásoknál nem volt látható semmilyen felhősödés. Hozzáteszem nem próbáltam több százezres videókártyákat amik a piacon vannak, azokról nem tudok vélekedni. Kivételeket képez viszont egy jól összerakott HTPC, de az sem olcsó kategória.
-
dualcore
őstag
Igen, a MM-ban most kiterjesztett garancia van, ha regisztrálod a készüléket. Nem kell plusz pénz fizetni. És ha esetleg valaki nem akarja egyben kifizetni a készülék árát, akkor 17 hónapra kamatmentes hitelre kihozhatja. És még 1 opció, ha bármelyik üzletben olcsóbb lenne a kiszemelt készülék akkor azért az árért adják oda a Médiában. No mondjuk ez hogy mindegyik MM-ban érvényes azt nem tudom, de Nyíregyházán (nekem ez van közel) most ünneplik a szülinapjukat és ezeket az opciókat adják. Lehet postán is rendelni persze.
-
TIT
veterán
Nem hiszem,hogy szoftver,enyém se szoftver gond.
Én inkább lg-t vennék mint panát,pana se gyárt panelt és nagyon nem hallani róla semmit(tesztekben se)
Ha no lg akkor vehetsz philipset,2 év úgyis van rá.
Az lg-re 3 év szokott lenni de lehet,hogy ritkán 5 év.
A philips szervízt kérdezd a hibáról. -
TIT
veterán
Szerintem a többivel is van(haver samuja is táphibás volt)de az enyémnek nincs baja,azt hittem már vettél valamilyen tv-t.Ha philipset akarsz vedd meg nyugodtan,mert ha mást veszel nem hagy nyugodni,hogy miért nem philipset vettél.
Amúgy is van rá 2 év gari(nekem is 2 év után jött elő a hiba)de még mindig megy úgyhogy nem vészes.
Nézz át a samu,lg topicba.
Lg moncsim pixelhibás,toshiba laptop(samu panel)pixelhibás -
-
lorinser
senior tag
Mire értetted, hogy "ennyi?". Kijött az új szoft, felraktam, ez eddig tapasztalt problémámat megoldotta és szerintem még gyorsabb is. A képinőséggel eddig sem volt bajom. Mi kellene még?
Eddig is Philips TV-m volt, 4 éves volt amikor kedden eladtam. Semmi baja nem volt. Olyan helyen dolgozom ahol látom, hogy mik történnek 2 és 3 év között a LG, Samsung TV-el. A Samuk borzasztó rosszak, sorban hibásodnak meg a kijelzőik.
-
Trak
addikt
Üdv a fogyasztói társadalomban/kapitalizmusban... Már nem ugy megy, mint régen, amikor meg 20 évre gyártottak dolgokat, manapság mar nem érdeke a gyártóknak, hogy 5 évnél tovább működjön egy termek.
Minden gyártónak vannak rossz modelljei, hibái, ezert egyre inkabb legyen elsődleges szempont a garancia hossza. -
TIT
veterán
Nekem a 6509-el a lassúbb menün kívűl nincs más bajom,azért ha 300 rongyért veszel tv-t a képminőség kárpótol.
Nézz szét az Lg,samu fórumba és ahogy hibákat írnak gyorsan vedd meg a philipset.
Haver 8 éve vett samuja 2-3 év után táphibás lett és nem az övé egyedül.
Lényeg,hogy szoftvert ne frissítsVezér: Ha pc-t kötöttél a tv-re akkor "high speed link with ethernet" kábellel kösd össze és a vidikari tudja a 3d-t,esetleg hdd-ről vagy pendrive-ról nyomjad,az egyszerűbb.
-
remex
tag
Véleményem szerint pedig igenis érdemes frissíteni a szoftvert mindig a legújabbra legyen szó bármilyen készülékről. Pl. egy számítógép lehet hogy csupán azért nem fog tudni kezelni egy újabb típusú HDD-t, mert régi a az alaplapi firmware, vagy éppen a DVD író nem ismeri fel az írható lemezt, mert frissíteni kellene a firmware-ét.
Sok esetben hasznos új funkciók is bekerülnek egy-egy frissítésbe, nem beszélve az apró hibajavításokról.
Általában ezek nem szoktak kockázatos műveletek lenni, de persze egy áramszünet, hardverhiba stb. okozhat nem várt problémát.
Szerintem ez a kis kockázati tényező ne rettentsen el senkit a frissítéstől...
Én eddig minden megjelent frissítést azonnal felraktam a Philips TV-mre (meg minden más kütyümre) és eddig semmi bajom nem volt velük (az igaz hogy volt amelyikkel megszenvedtem, de akkor is megérte). -
kalap12
tag
Igen, mivel iszonyat mennyiségű tévét kapnak garanciába szerelni ledes mind, állítólag egyesekbe sharp képcső van az olcsóbbakba ezek rosszak+a philips elektronikája is gyenge, a samsung-lg-sony sokkal jobb, de én szerintem is nagyon minőségiek igenis a philipsek az olcsóbb kategóriába is, akkor bátran vegyek philipset? Sajnos nincs sok pénzem csúcs készüléket venni, max. 70 ezrem van egy 62 cm-es simán kijön belőle, szóval? :-/ Kösz hogy ha írsz megint :-/
-
Itt kaptál egy válasz szerűséget, de ha a fórum keresőjét használod a felhősödés szóra, akkor nem nagyon lesz olyan, hogy felhősödést írnának a tulajok. De időnként felbukkan egy-egy ilyen -jogos- aggódó kérdés, amire én is így
nézek.
Tudom miről beszélsz és láttam 2 évvel ezelőtt 6000-es szériába tartozó Samu-t, amin ez durva gond volt. Azóta évek teltek el és a clouding szvsz. már kikopóban van.
De mivel nagy értékről van szó, nem kell hinned senkinek... A webshopos kutakodások után javaslom, hogy keress boltot és nézd meg ott... csak lesz kiállítva valahol, pláne ha Nagyfalu vagy annak környékén laksz, akkor lesz példány.
Az enyém egy 7496 és sok filmet nézek rajta. Néhány napja a Django-t, de nincs felhősödés, pedig elég sok sötét' jelent van benne. -
noco79
tag
azok a Hz számok nem annyira fontosak ne az alapján válaszd ki........szerintem szinben lehet még eltérés(7606 van nekem is, az ezüstszürke),ettől lehet még más az áruk is.
ficere: először én se tudtam belőni a digi adásokat,aztán én Angliát állitottam be országnak és fasza is lett........az órabeállitásnál kell kikapcsolni az automatikus időt vagy valami ilyesmi
de kicsit olvass vissza mert ezekre már válaszoltunk 1x
-
bodazo
tag
A feliratott semmilyen szoftver fríssitéssel nem lehet megoldani. A Philips support oldala szerint nem támogatja a feliratott, és nem is tesznek olyan ígéretett hogy valamikor is fogja.
De ha esetleg találsz valami mokult szoftvert, azzal talán. De azt én biztos fel nem rakom a tévére. -
bodazo
tag
Most volt időm és kipróbáltam. Egy mp.4 fájlt felmásoltam usb-re és megpróbáltam lejátszani a tévén nem sikerült, de ha Windows intézőből jobb egér gombbal kiválasztottam a lejátszás a Philips tv-én menüt, akkor meg szépen lejátszotta. Tehát egy két dologra rá vehető a tv így. Ezen felbuzdulva megpróbáltam feliratos filmet is így rá küldeni, hátha át küldi neki a gép a feliratot is, de sajnos az nem működött a film szépen ment, de felírat nem volt.
Az operációs rendszer Win7 és Media Player 12.
-
bodazo
tag
Csak azokat a formátumokat játssza, amit a tévé is le tud. De olvastam, hogy elvileg lehet olyat, hogy ha a tévé nem tudja le játszani, akkor a médiaplayer átkódolja realtime a tévének.
Én mp4-et próbáltam így a gépen keresztül lejátszotta, de arra most nem emlékszem a tévé önmaga letudta-e játszani, de délután kipróbálom.
De ha van olyan formátum, amire kíváncsi vagy, hogy tudja-e és könnyen hozzáférhető akkor szívesen kipróbálom neked.
-
Coyote2000
őstag
Akkor nem olvastad el figyelmesen amit írtam, bemásolom mégegyszer:
40PFL5605H/12 esetén:
40 = képátló inchben
PFL = LCD/LED TV
56 = széria (pl. 76-os sorozat, már ambilightos, 97-es sorozat már 3D-s, stb)
0 = keret színe, vagy egyéb, pl. boltok által kért speciális kiadás. pl. 5655 fekete keretes
5 = melyik évben vezették be a típust (4=2009, 5=2010, 6=2011)
H/12 = régió (K/02 DVBS és T/12 DVB-T tunerrel van szerelve)Tehát, a 7605-nél újabb a 7406
-
bodazo
tag
A DVBS tuner az a digitális műholdvevő tunerja, a DVDC a digitális kábel tv tunerja, a DVDT a földfelszíni digitális adások tunerja. K/02-ben bent van mind a három tuner, ilyen van nekem. T/12-ben gondolom csak DVBT tuner van.
Igen a 7606H/12 3d-és modell is 3D-és és a 7606K/02 is , bár ez nincs forgalomban nálunk.
-
Coyote2000
őstag
Zahire téved.
A H nem a színt jelenti, hanem a régiót, és a benne levő tunert.
Tehát:
40PFL5605H/12 esetén:
40 = képátló inchben
PFL = LCD/LED TV
56 = széria (pl. 76-os sorozat, már ambilightos, 97-es sorozat már 3D-s, stb)
0 = keret színe, vagy egyéb, pl. boltok által kért speciális kiadás. pl. 5655 fekete keretes
5 = melyik évben vezették be a típust (4=2009, 5=2010, 6=2011)
H/12 = régió (K/02 DVBS és T/12 DVB-T tunerrel van szerelve) -
Tiensin
csendes tag
Hát konkrétan csak ez az egy modell fogott meg ár érték arányban. Sajnos relative messziről fogom nézni, ezért számított a méret is. Később lesz rá pénzem, de sajnos most költözök
Plazmát meg már kiállitott darabként nem is mernék megvenni, gondoltam a led kevésbé érzékeny a Media Marktra
-
bodazo
tag
Igen az valóban több, nem is kicsit. Ha nem ilyen jó áron kaptam volna ezt a tv-ét, akkor biztos lemondtam volna én is a 3d-ről. A net nem csak a felvétel miatt fontos a tévének hanem a DLNA mait és műsorújság miatt is. Most hogy aktívan használom a DLNA funkciót a tévében, már nagyon nem tudnék lemondani róla, nagyon kényelmes.
A 7655 is egy nagyon jó készülék. A felvételt meg tudod oldani másképp.
-
bodazo
tag
Meg szerintem azt, hogy van benne DVB-C tuner bár ebben nem vagyok 100% biztos.
Zahire:
Én egy ilyen miatt biztos nem mondanák le a Philipsről. Neted szerintem biztos van. A tévével való felvétel meg nem annyira számot tevő, én is külön eszközt használok felvételre és nem a tv-ét.
Tiensin:
Én nem vennék, kiállított tévét inkább újat vegyél, ha lehet. Mert nem tudod, hogy mennyit ment a boltban és nem biztos, hogy jót tesz neki a napi 8-órás üzem hosszú távon.
Mert a gyártó is úgy határozza meg az éves fogyasztását a tévének, hogy napi átlag 3-4 óra használat mellett. A boltban meg ki tudja menyit hajtották. -
bodazo
tag
A műsor felvételéhez digitális tuner és net kapcsolat szükséges és egy csatlakoztatott USB merevlemez, amit a tv megformáz saját magának. A műsor megállításhoz is digitális tuner szükséges, de nem szükséges net, de legalább 32GB merevlemez. A STB- ból scarton kijövő jellel nem fog működni.
-
bodazo
tag
Az én döntésem nagyon egyszerű volt, megkérdezték szeretnék-e egy tv-ét tesztre. Ami annyit tesz, 2 hónapig tesztelhetem ingyen és utána, ha tetszik, akkor kedvezményes áron meg vehettem. Igazából a véletlen hozta ezt a típust az utamba. De miután már nálam volt nagyon megtetszet, és utána néztem csak meg igazán, hogy mit tud, és hogy mit lehet belőle kihozni. Igazából a szerencsén múlott csak a dolog.
-
bodazo
tag
Ha van a set top boxon HDMI kimenet akkor én azt ajánlanám,ha nincs, akkor marad a scart. De így biztos, hogy nem kell az antenna kábel a tévébe. Bár így csak analóg adást fogsz nézni. Ez miatt váltottam én is szolgáltatót, mert kábelen nem tudta adni a digitális jelet. Én meg úgy gondoltam, ha tévében van digitális tuner akkor inkább azt használom és így valóban digitális adást nézek.
-
52a52a
tag
Müködik a billentyűzet és az egér is mindegy milyen fajta (USB-s természetesen) Viszont van egy két billentyű amit ha megnyomsz nem ugyanaz a karakter íródik ki.
Próbáljátok ki a Youtube-ot is teljesen más felülettel jön be (nálam nagyon lassú) viszont nagyon jó felbontásban!!
Én inkább visszatöltöttem a régebbi sw-t -
bodazo
tag
Elvileg támogatja bár még nem próbáltam az usb-és billentyűt és egeret. De lehet, hogy kipróbálom.
Az internet böngésző megnyitása az valóban azt jelenti, van a tévében egy opera böngésző, amivel tudsz netezni, bár a flasht nem támogatja.Catch-up TV fogalmam nincs, hogy az mit takar, ha csak nem azt, hogy az elmulasztott tv műsorok megnézése. Ilyet én még nem találtam benne, de lehet ez szolgáltató és csatorna függő.
-
Zahire
tag
Most találtam ilyen funkciókat a 7606 leírásánál, hogy USB billentyűzet és egér támogatás - ez bármely USB-s ilyen jellegű eszközre vonatkozik, vagy külön a Philips gyártmány szükséges hozzá? Illetőleg micsoda ez a Catch-up TV ? Van egy ilyen is, hogy internetböngésző megnyitása, ez a Google -t jelenti , vagy bármilyen böngészőt vajon ?
-
Coyote2000
őstag
hiába mondom el millió alkalommal, nem hallgattok rám: a PMR egy full kamu marketingfogás. A 9706-osomnál 1200 Hz PMR. Szerintetek mozgás esetén látok különbséget eközött, meg a tavalyi 7605 között? Semmit.
Tény, hogy a Philips képfeldolgozása kiváló, de hogy most ezt PMR-ben vagy főtt krumpliban írják le, tökmindegy. A PMR olyan mint hangszóróknál a PMPO, laikus vásárlókra vadászó kamufogás.
-
bodazo
tag
Hát nálam elég sok képjavító be van kapcsolva, így nem nagyon tapasztaltam után húzást a gyors mozgásoknál. Szerintem a 400Hz jól működik, de ilyet külön a menüben nem találsz. Ezért szerintem ezt a dinamikus háttérvilágítással és a HD Natural Motion hozza össze, de egész jól működik.
Hibás pixel nem nincs a tv-ben, ha erre gondoltál. legalább is ebben, ha erre gondoltál.
v!ct0y . Az inputlagról nem tudok nyilatkozni, mert nem kötöttem rá pc-ét játékra, nálam hálózatba van kötve a tv és csak filmet nézek rajta. Így nem tudom, mennyit késik a jel.
-
bodazo
tag
Hát van benne egy két jó dolog, ha digitális jelet kap a tv akkor működik a műsorújság, a vinyóra való felvétel, az élő műsor megállítására is képes és utána folytatni.
A Net-tv is elég használható van benne elég sok alkalmazás, bár én egyik te sem használom csak a netet és néha YouTube-ot. De a Net-tv nem magyarországira állítod, akkor nagyon sok dolog van benne és a francia beállítást néztem volt benne vagy 50 darab.
Ha HDMI kábellel van összekötve egy külső eszközzel, és a külső készülék is támogatja(nekem merevlemezes DVD felvevőm van), akkor a tv távirányítójával kezelhető az is egy szintig, alap funkciók főleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Steam topic
- Dune: Awakening
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest