- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
Redo full TV installation , and set TV status back to
the first time you switch on
(Home) > Settings > All settings > General
settings > Reinstall TV
Enter PIN code and select Yes, the TV will reinstall
completely. All settings will be reset and installed
channels will be replaced. The installation can take a
few minute -
Mia-ú
csendes tag
-
Mia-ú
csendes tag
Ami a 32PFS6906-on van, az a pici.
A helyi üzletekben alig van kínálat ebben a tv méretben, a legtöbbnél ki van írva, hogy az itteni boltban nem kapható, de ingyen ideszállítják. A nagyobb képernyős változatot meg hiába is nézném, az nem ugyanaz. Így marad az online vásárlás, csakhogy a kínálatoknál nem szerepel egyiknél sem az effajta betűnagyság. Vásárlói vélemények között mindössze egy helyen, egy LG tv típusnál találtam ezzel kapcsolatos megjegyzést. -hogy az idősebb szülőket zavarta a kicsi betűméret- és ennyi. Videókat is próbáltam nézni, de többnyíire a beállításokról szólnak, meg a plusz dolgokról, csak épp azt nem látni, ami nekem fontos lenne. Egyébként az is fontos lenne, hogy AVI, MKV, MP4 videókat lejátszon usb-ről. Ez a tv az avikat nem fogadja.Nem tudom, hogy mit jelent a szolgáltatói boxnak esélyt adni.
-
blakey
titán
Igen, Philips és a DLNA eléggé érdekesen működik, pl. az Emby DLNA részével is problémás volt, Plex DLNA-jával kevésbé, a Synoéval meg hibátlan, mint kiderült nem mindegyik gyártó és fejlesztő tartja be a DLNA "szabályait", ebből adódnak a gondok. szerencsére és csak a Blu-ray lejátszó miatt használom, mert oda megfelelő.
-
blakey
titán
QNAP és Synologyn sem használom a gyári DLNA megosztást, egyrészt nem úgy tudja ahogy szeretném, másrészt nem minden esetben felel meg. Plex, Emby, Serviio, ezek azok, amiket adatbázisnak vagy DLNA szervernek használok, előbbit megvettem úh. az lett a végső megoldás, jól működik, mint központi szerver, jól működik, mint lejátszó és jó DLNA-nak is. Évekig probléma volt az Emby és a Philips közti DLNA kapcsolat, szóval nem akarod vagy sem, ha azt akarod, hogy jól működjön akkor át kell gondolnod a dolgokat. A NAS meg azért van, hogy kiszolgáljon.
-
Pancsermeste
őstag
De jó, hogy említed!
Nemrég dugtam a TV-be miracast kütyüt, és most vettem észre, hogy teleszemetelte a router log file-t, valami UDNP bejegyzései voltak 3 másodpercenként.
Szóval így a lényeget vissza se tudtam nézni.
Most kikapcsoltam az Auto UDNP-t a routeren, így most nem szemetel a miracucc. No, meg majd átkapcsolom a mirakütyüt 5 GHz-ről 2,4GHz-re, hátha az kavarta be a TV WiFijét. (lehet összeakadtak a hullámok)
-
Sinu
senior tag
Igen, értem amit mondasz és el is fogadom.
Máshogy éljük meg a dolgot, én újat kérnék
#31340hitman,
Nekem év elején a PC építésem indult hasonlóan, az alaplapom és a tápom is szar volt, elálltam, újra vettem, boldogság.
De teljesen érthető, ha ezek után másik típust nézel, de azt tudnod kell, hogy ilyen bármelyik márka akármelyik típusánál megeshet, most te voltál aki pórul járt.
Egyébként nekem is 806 van, 55 méretben, minden nap rácsodálkozok, hogy milyen bitang jó -
törölt tag
cigam Samsung - gal ellentétben Philips kábelen, antennán és műholdon keresztül is támogatja tv adások vételét (DVBC, DVBT, DVBS), ráadásul HD minőségben (DVBT HD szabvány), továbbá kártyaolvasója fejlettebb. 32 PFS 6402 (2017 - es model) tartom az elmúlt időszak egyik, ha nem legjobb választásának 32" méretben. Előde (32 PFS 6401) megalapozta hírnevét. Utóda jelenleg nincs, bízok benne, jövőre ismét gondolnak azokra, akiknek prémium kiegészítőkre van szükségük, ugyanakkor, helyszűke miatt nem tudnak nagyobb készüléket beépíteni
-
-
canniball
nagyúr
Nem hallottam, de egyrészt fizikai képtelenség ekkora helyről élvezhető hangot kinyerni (legalábbis emberi ársávban tuti), másrészt nemrég (talán épp itt, keress vissza kicsit) pont erre panaszkodott valaki. Mármint hogy "mélynyomós" tv-t vett, de (ez a része) csalódás volt.
-
rsf
senior tag
Nekem van egy 32colos 4258-as Philipsem 2013-as modell. 20db frissítés jött ki hozzá ez év nyaráig.
Egy ismerősnek van 8109-ese ahhoz a hónap elején jött ha jól emlékszem a 30. frissítés.
Nem azt mondom, hogy ez jó, meg hogy minden hiba javítva van, de más cégnél én még nem láttam ilyet.
Az 50-es Panámhoz 2db frissítés érkezett 1 év alatt.
Ha kinyitsz egy philips használatit abban mindig benne van, hogy frissítsd a fw-t és ez nem csak a TV-knél van így! De biztos vannak mostohábban kezelt modelleik.
Üdv. -
ftc
nagyúr
Anno nálam:
SSB csere mert 5 percenként kikapcsolt a TV... 7 nap alatt kész volt..
köv reklamáció: 10 percel üzembehelyezés után: kikapcsol de már 30 percenként - SSB csere
köv reklamáció: nem indul a TV hibaüzenet(2x villog a LED) - pénz vissza 30 nap után
Én utolsó lehetőséget adtam nekik azzal, hogy vettem még 1 TV-t... Ambilight sokat közre játszott amúgy Samsung lett volna a választás...
Szerviz: sztem magasról tesznek rá, hogy csak pl az e a hiba vagy más is... De ez igaz más márkákra is
-
Debilon
addikt
-
syC
addikt
Valószínű, hogy akinek nincs semmi baja a tvjével, az kisebb valószínűséggel fog fórumokat bújni, "sorstársakat keresni".
Őszintén szólva kicsi esélyt látok rá, hogy megjavítsák a tv-t, hiszen véleményem szerint elsősorban szoftveres hibái vannak a tv-nek, bár aztán ki tudja mi van a "fedél alatt". A másik, nem tudom, mit lehetne helyette választani a MM-ban. 49pus7150 van 300ért, 48pus7600 430ért. Nem igazán van szükségem uhd-re.
-
access_denied
senior tag
#11956 cigam
Az lehet, de nem kellen szakadoznia a 60 Hz-es monitornak sem. Az egyenesek megtörnek, nem pedig arról van szó, hogy szemnek lassú a megjelenítés.
Vannak olyan kamerák, fényképezőgépek, melyek 240 vagy még sokkal több képkockát rögzítenek másodpercenként. Egy 100 Hz-es panel egy ilyen anyagot 100 frame-el kellene megjelenítsen, nem?
#11958 Pumma
Az eladó Sony-s volt, sokat tett azért, hogy elmozduljak. Ugyanakkor reálisan nézte a tévét, azt mondta, hogy a háttérmegvilágítása csillagos ötös, szép egyenletes, és hogy a panel tuti 100as, mert nem úgy jelenítené meg a szöveget ahogy tette. Na de nem ismétlem magam. Tök mindegy 50 vagy 100 Hz, mindig a végeredmény számít.
Nincs 4K videó tartalmam, nem kell belemászni a lelkébe, ezért jó a 3.5m távolság. Fotókhoz kellett a 4K, ott meg akár 10 centiről is sasolhatom a hibákat.
-
access_denied
senior tag
#11949 cigam
Nem tudom mi volt benne, valami Sony volt a 100 Hz-es alany, nem jegyeztem meg róla semmit. Ennyit számítana a 800 MHz PMR?
Ahogy írtam, nem zavar semmi, pusztán kíváncsi lettem, hogyan lehet mérni egy panel frissítését.#11950 lorinser
4 részre volt osztva függőlgesen a képernyő. Az elsőben a leglassabban, az utolsóban pedig a leggyorsabban scollozódott egy szöveg. Az 50 Hz-es tv-n csak az első látszódott folyamatosnak, az eladó azt mondta, hogy ha az utolsó is az, akkor az tuti 100 Hz-es panel. Valamennyire logikusnak tűnt a teszt. A szemem érzékelése a lényeg, ha valami gyanúsat látok, láttam volna, akkor dobom a projektet.
Az kicsit fura, hogy tv lista csak lassan görgetős, kicsit lassabb a csatorna megtalálása. Mondjuk kedvencek kezelésével ez áthidalható. A távirányítót nem lehet letenni úgy, hogy a billentyűk között ne porosodjon, mindkét oldalán vannak gombok. Háttérvilágítása nincs.
Ambilight. SZerintem ez kicsit el van tervezve. Kitették a peremhez teljesen a ledsorokat, minek az lett az eredménye, hogy mindenfelé dobja a fényt (3 oldalas Ambilight). Kicsit durva, hogy a mennyezeten is ott a fénye úgy, hogy a tv fölött nekem van egy áthidaló szerű szekrény. Ezt meg fogom maszekolni, mert így nem szép. A TV egy állványon van (valami ilyesmin), mögötte van úgy 20 centi, de ez már sok. A falhoz közelebb vinni nem tudom.
-
berobi78
tag
az én tv-mre (42pfl7666h), 2013. júliusi az utolsó firmware. azért egy negyedmilliós tv-nél, elvárnám, hogy egy kicsit tovább tartson a terméktámogatás, mert akad még benne egy jó pár bug...
ha nem lenne ilyen szép a képe (és az ambilight-ot is imádom), már lecseréltem volna az tuti (és nem philipsre) -
dualcore
őstag
Azért jó a facés hozzászólás, mert az nyilvános bárki számára. Na most hogy ezt ki írta neki azt nem tudom, (gondolom valami diszpécser) de még mindig tartom magam ahhoz, hogyha ez után is valami gixer lenne, azonnal cserét kérnék.
És csórinak ne legyen már baja a 3. panellal, se szerelési sem akármilyen.
-
-
Miért ne lehetne? Több készüléknél is előfordul, a megfelelő hegyel is el lehet darálni a csavar fejét, ha nincs rendesen rá téve de attól még szét kapja, mert a levegővel meghajtású "csavarhúzó" és elég neki egy új betanulásra került operátor. És az esztétikai felelős személy meg nem vette észre, a kedves gyakornok meg cseszet szólni. Stb ezzel is találkoztam. Szervizest pedig nem nézem hülyének de ha nem szól neki attól még a kolléga meg tudja oldani a dolgot. Hisz ki lett oktattva.
-
-
proly01
őstag
Biztos hogy a csavarnak köze van hozzá mert pont ott van megfogatva a hátulján ahol pattog és ha leszorítom a kezemmel akkor megszűnik,de persze csak addig amíg fogom.
Jaaaa és nem folyamatos csak sablonszerű 3-4mp enként pattan egyet pontosan úgy ahogy a tv melegedésénél is bármely tv esetében csak itt éppen van hogy 3.5 órán keresztül is. -
TIT
veterán
Atyaég mi ez?Nekem teljesen mást ad be ha megnyomom a list gombot.
Téglalapban vannak a csatornák és felette lehet váltani a kedvencek és az összes csatorna között.6509
Neked melyik típus van?
Az axn-t máshova tették és frissítése kellett nyomni,hogy megtalálja,aztán megint be a kedvencekbe és azon belül átrendezni.
Régebben meg rámentem az üres axn helyére és hangoltam picit és ennyi.
Túlbonyolítanak mindent. -
berobi78
tag
Köszi, ez jó ötlet, el is kezdtem átböngészni. Egy olyat már találtam is, hogy a youtube appot stoppolták a 2011-es és régebbi készülékeken. Mondjuk az enyém 2012-es, de lehet ez az oka.
Vicces, hogy egy ilyen drága tv mellé kell egy média lejátszó (vagy valami hasonló, ehhez nem értek), mert a smart része egy katasztrófa. Mondjuk már 3 éve megvan, és még csak most kezdett el zavarni, szóval olyan sokszor nem használom
-
dualcore
őstag
Teljesen igaz amit leírtál, csupán annyit egészítenék ki, hogy a két nagy szolgáltató (viszonylag) UPC- és DIGI, az alap jelet mindkettő a Thor műholdról veszi le. Ott pedig iszonyatos nagy tömörítés van, mivel sok ország adót sugározzák le. Itt bukik el a dolog nagy része, utána jön a beépített szűrők majd erősítők stb... Míg a UPC az ASTRA műholdról jött addig sokkal jobb volt, de azt sajnos a Németek kisajátították.
-
lorinser
senior tag
Gondolom az megvan, hogy a digitális műsorszórás lényege (és egyik előnye is a szolgáltatók szemszögéből), hogy az adók nem külön-külön transzponderen (csatornán) jutnak el hozzád, hanem 1 transzponderen több adás van. A transzponderekből pedig a szolgáltatóknak sincsen végtelen mennyiségben.
Az ügyeskedés abban van, hogy alacsonyabb bitrátával és felbontással egy transzponderen lehet 8-10 adást közvetíteni, magasabbal értelem szerűen csak pl. 4-5-öt. Minél több adást sűrítenek be alacsonyabb bitrátával és felbontással annál rosszabb lesz a minőség. A szolgáltató pedig nem a legtökéletesebb minőségre törekszik első sorban, hanem arra, hogy minél több adást tudjon feléd továbbítani még megfelelő minőségben.
Számszerűleg és megfogalmazásban sem biztos, hogy pontos amit írtam de a lényeget remélem így már érted és azt, hogy mire gondoltam, hogy a "a szolgáltatók ügyeskednek"
-
lorinser
senior tag
-
csalafinta65
senior tag
Abszolúte praktikus lenne. Mindegyik szaros globalista barom cég így csinálja. ( pl. LG is), lehet, hogy csak hazánkban. Ezek a gyártók csak a profitot ismerik, meg azt , hogy 2 évre gyártanak le( tudatosan ócska alkatrészeket beépítve) egy vagyont érő készüléket. Igaz, Magyarország az elektronikai cégeknek egy porszemnél is kisebb...
-
-
csabi63
senior tag
Kösz, majd így is kipróbálom. Bár a hálózat azonosítót megadtam neki. Az analógokat viszont kizárom, úgyis feleslegesek. Külön Teletext nyelv beállítással meg nem is találkoztam.
@TIT - A holland is kap egy esélyt.
Bár se anyu, sem a húgom nem érti, miért nem hagyom a fenébe. Anyu meg is mondta, hogy nem olvasni akar, hanem tévét nézni.
-
csabi63
senior tag
Újra nekifutottam. Magyarország kiválasztva. Felajánl két keresési opciót. UPC vagy "Egyéb". UPC keresésnél csak a 28 analógot találta meg, digitális zéró. Az egyéb opcióval 47 perc alatt talált 219 digitális és 28 analóg csatornát. Kevés, néhány adó hiányzik. Ékezetek:
1.
2.
Következő keresés, Észtország. Keresési idő a fele, de így megvan minden. 228 digitális+28 analóg. Ékezetek:
1.
2.
Viszont van előttem egy nagy kérdőjel. Ha egyszer automatikusan felajánlja keresésnél a UPC-t mint szolgáltatót, akkor miért csak az analóg csatornákat találja meg? Ennek még utánanézek, de már nem volt időm tovább tökölni. Ha valaki tudja a megoldást, megoszthatná. -
csabi63
senior tag
Philips betegség, nem egy típus jellemzője. Ha magyarra állítom (és meg is talál mindent) akkor jók az ékezetek. Csak nem tudok felvételt beállítani. Az EPG-ben a felvétel opció inaktív. A távirányító felvétel gombja is dísz lesz, használhatatlan. Osztrák, finn, németre állítva egyből észhez tér, minden működik. (Kivéve az ékezeteket.) Róla lenne szó.
De egyik külföldi országra állítva sem tökéletes. Nálam németen van, mert még az a legjobb. Mindent megtalál azonnal, de a csatornák jó részét nem ismeri fel. Aminek meg éppen van német megfelelője, annak a műsorát mutatja az EPG. Pl. a Sport 1-nél a német Sport 1 műsora van, meg hasonlók. De ennyi év után már hozzászoktam. Mi a fenét tehetnék? Vagy ez, vagy átállítom magyarra, és akkor nem tudok felvenni. Anno napi szinten voltam kapcsolatban a support-tal, de nem jutottam velük semmire.
De sokáig nem forszíroztam, az ékezet nem zavar. A felvétel meg tökéletesen megy, max nem azt írja, hogy a Paks-Felcsút rangadót vettem fel, hanem a Kiel-Flensburg kézimeccset.Nagy dolog. Végső soron ez egy nagyon jó tévé, a kép kenterbe veri a hasonló árú, évjáratú koreaiakat.
-
cigam
titán
Mégsem oké. Ma már kb. rendben volt a csatorna lista, és se szó se beszéd visszaállt alapállapotba. Gyanítom a UPC keze van a dologba, hisz a box-okon is fix a csatornakiosztás. Bár a menüben összefutottam egy "Készenléti keresés" menüponttal, nem tudom ki/be kapcsolni, inaktív, mivel induláskor a "Hálózat"ot UPC-re állítottam, hogy jók legyenek az EPG ékezetes karakterei.
Ezzel a kör bezárult. 2 lehetőségem maradt:
- Jók az EPG ékezetei, de fix a csatornakiosztás(Ami véletlen sem egyezik meg a box kiosztásával)
- Rosszak az EPG ékezetei, szabadon variálhatom a csatornalistát.Próbáltam fb-on ráákérdezni a Philipsnél, de nem örültem a válsznak:
"Azt írják a kollégák, hogy ez a probléma szoftverfrissítés kérdése. Látom, hogy korábban írta, hogy a 2014 januári verzió van a készüléken, ez esetleg változott azóta?
Köszönöm! "Azzal nincs tisztában, hogy van-e újabb szoftver hozzá.
-
dualcore
őstag
Nem nagy igény amire vágysz, de fogyasztói társadalmat élünk,ez van sajnos. Gondold végig, ha ez így lenne egy csomó más készüléket, nem vennének az emberek, és így is sorra csődölnek a gyártók.Én tudom hogy igazad van de a piac nem ezt diktálja, pláne nem a kis országunkban.És sajnos vannak olyan funkciók amik eltűntek. De ha már okos tv akkor ez a kis alkalmazástud némi segítséget adni.
-
cyanID
tag
Áhhá ... szóval itt van a lényeg számomra ... így akkor soha nem lesz olyan kényelmes a dolog, mint ott.
Esetleg 2 tuneres tv-vel? Van ilyen?
Köszönöm a többi választ is, ezek szerint a fenti módszerekkel is működik az, hogy a műsorújságból kiválasztom ami kell, és nem szükséges időpontokkal 'vacakolni'?
-
TIT
veterán
Nem vagyok elvakult,bonyolult számítási algoritmusok szerint számolják ki,úgyhogy nem csak pár színes izzó és ezt olyan ember mondta aki nem kis pályás a szakmában.
Ha nem így lenne meg lehetne oldani 10 rongyos izzókkal is.
Az,hogy levédte a philips nem gond,attól még hasonló lehetne,mint ahogy az lg is csinált valamit.
Amúgy a led se mindegy milyen és a philips-nek van hozzá a legtöbb köze mivel az egyik legnagyobb izzógyártó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest