- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorinser
senior tag
Gratulálok, használd egészséggel!
"még nem frissítettem, nem jók az élményeim" - nem kell tartani tőle. Én már többször frissítettem az enyémet, semmi gond nem volt.
Amit a frissítés során be kell tartani: üres, formázott penn-re tedd a szoftvert; a frissítés alatt ne piszkáld se a TV-t, se a távirányítót. Ja, és ne legyen közben áramszünet (de az alatt a néhány perc alatt csak nem lesz).
A frissítés után kapcsold ki a TV-t, pár perc áramtalanítás után használd tovább. -
törölt tag
Viszont a LOL 2x is. Nem kell elhinni semmit, ott a net, lehet tájékozódni, és nem kellene félretájékoztatni másokat: "Nekem a passzív meg igenis lefelezte / lefölözte az élményt és a felbontást is... Csalódás volt."
Ha gondolod, kereshetek 3d teszteket, véleményeket, komplex összehasonlítást akár. Philips tévékből jelen van a két technológia, nyugodtan próbáld ki őket, a 7-es szériát javasolnám elsőre, ha tényleg jó tévét akarsz. -
törölt tag
Már írtam előbb a lehetséges hibák egy részét, ami miatt problémás lehetett nálad a jó 3D élmény. Nem, a saját és nem megfelelő alapokon nyugvó tapasztalat nem jó, az alapján nem érdemes lehúzni egyik eljárást se, sem itt sem máshol. Több milliónyian használják mindkét technikát és működik, szóval csak olvasni kell a teszteket, véleményeket. Hinni kell a tömegnek. Szóval értsd meg: tökéletes 3D élmény érhető el megfelelő feltételek mellett akár passzív vagy aktív megjelenítőt használunk. Ha neked nem sikerül, az egyéni dolog. Az egyik mozinál kezdhetnéd a jó tapasztalatok gyűjtését, ott szinte mindenkinek lejön az élmény, jó 3d film esetén. Nagy sikerű filmek: Avatar, Gravity, Transformers 3, Sammy, stb,stb,.
-
Gijon
senior tag
-
törölt tag
Nem most fog kiderülni, mert elég sokan úgy kezdik a tévé keresést, hogy csak a passzív 3D- tudják elviselni. Kimutatások szerint az emberek 10%-ánál okoz az aktív vibrálása fejfájást, esetleg szédülést és egyéb problémát, és gyerekeknek sem javasolt ezek miatt. Szerintem itt nem TIT kolléga hazudik, de majd döntsék el ők ketten ezt a kérdést.
Ha nem láttál jó 3D-t annak meg több oka is lehet, néhány: gyenge vagy hibás forrásanyag, fake 3D-s film, rossz lejátszó és tévé beállítási hiba, túl közelről és rossz-szögből nézted, főleg a függőleges szögre kell figyelni. Stb. Menj el kezdésnek pl. a CinemaCity mozikba. Még olyan is létezik, hogy valaki nem érzékeli a 3D-t. Szóval az előítéletet inkább hanyagold, mert mindkét változat alkalmas a jó 3D megjelenítésre. -
törölt tag
Nem szabad demo anyag futtatása alatt tévét választani. Az a gyártók és üzletek átverése a vevők irányába. Olyan anyaggal érdemes megnézni, tesztelni, amit használunk majd vele. Amit fél HD-nak gondolsz, az pedig FullHD, de mindegy is, ezektől függetlenül sok sikert a tévéhez.
-
lorinho
aktív tag
Persze, a beltéris távkapcsolóval kezelem. De mire felfogja a tv hogy mit akar a beltéri na az több másodperc.
Én nem tudom mitől olyan lassú ez a tv, de még ilyet életemben nem láttam. Ez most HD-s beltéri, de a régit is lassabban kezelte mint a házban a többi tv.
SD adásnál vagy filmnél 3-4 méterről nézve is látom a pixeleket. Különösen a sötétebb jeleneteknél. Szerintem ez nem normális dolog.
A DLNA kidobást meg úgy értettem hogy csatlakoznék fel és akkor kidob az egész menüből. Második próbálkozásra már jó.
Régebben volt még vele egy probléma: variálgatta a fényerőt. De az megszűnt, nem tudom mitől, de legalább az elmúlt nála. -
süti5
őstag
Szerintem tutira lassú úgy is, nekem ugye a kártya bent van a tv-ben, a CI+ foglalatban, és kizárólag a tv saját távirányítójával váltok csatornát.
Szerintem egyébként sokat beszélünk a problémáról, de nekem pl. nem okkoz ekkora gondot, hiszen bekapcsolom amit nézni szeretnék aztán ennyi, nem egész este kapcsolgatom balról jobbra az összes csatornát -
lorinho
aktív tag
Nem ajánlom hogy megvedd a 6809-est. Elcseszett egy széria. Én rettentően megbántam! Sok baj van vele.
-gyenge képminőség (SD adás szinte nézhetetlen). A HD-től sem vagyok nagyon elájulva.
-rettentő lassú
-DLNA-ből sokszor kidob
-állandóan csatlakozhatok újra hálózatra
-beltéri egységet is lassan kezeli. csatornaváltáskor ha HD adás akkor 3-4 mp-re meg áll a kép
-ha hálóról nézek filmet és megállítom a filmet, akkor ha újra elindítom előröl kezdi, majd visszaugrik ahonnan folytatni kell, de ilyenkor elcsúszik a hang.
-Mindig tv adásnál mikor csatornát váltatnék, van hogy több csatornát ugrik.
Számomra ezek bosszantó hibák. Nagyot csalódtam a philips-ben. -
süti5
őstag
Fogtam és berendeltem
Nem néztem meg előtte a képét, de hozzá kell tennem, nem vagyok egy tv gourmand mint itt sokan, amit viszont 4k-ban nyújt (persze még marha kevés a tartalom) az besz@rás
3d is tetszik rajta nagyon, tv-k is szépek, pendriveról is vígan megy, mi kell még
Van másik philipsem, az 32-es és bevált, pedig fhd alapmodell, nekem az is szép. -
süti5
őstag
Én nem beszéllek le a 6809-ről, nekem a nagyobb van (50"-os) és bejött
A kulcs abban, amit leírtál, a jó ár/érték arány, most már szerintem jó áron hozzá lehet jutni, tavaly mikor akciósan vettem pl, 178-ért megkaptam, a többi philips ilyen méretben simán 250-300 között volt, még a 6809 normál ára is minimum 240-nél járt akkoriban, mostanában esett be 200 alá.
A 40-es most 125-130 között van már, így abszolút megfontolandó. Nyilván nincs benne ambilight, ha ez fontos, akkor szóba se jöhet, de ha nem kell, akkor szerintem ennyiért újonnan nemigen van jobb vétel.
Próbáld megnézni boltban, ha biztosabbra szeretnél menni. -
TIT
veterán
Csak a sebességét is nézd meg előtte,nehogy utána őrjöngj
Nem a proci gyenge,hanem a szoftver szar vagy talán a memória kevés.
Samuba hiába van 4 mag ha a képe nem olyan(főleg tv adásnál)
Az lg-nek meg kötelessége lenne gariba megcsinálni ha az ő szoftvere szarta el,még ha a gari le is járt.
Fw támogatással semmi gond...havonta 2 havonta jön és még használ is általában. -
-
törölt tag
Miért pont egy belépő szintű UHD-t vennél, van hozzá megjelenítendő tartalmad, és megfelelők az eszközeid is? Ez nem tudja a HDMI 2.0-át sem. 4 magoshoz képest persze hogy nagyon lassú, és az fw támogatás nem a legjobb, a H265 támogatást se teszik bele.[link]Ha jó Philips-et keresel, akkor a Philips 42PFS7109-et nézd meg inkább.
TIT Samu tévéről inkább a topikjában kellene beszélni, hogy tudjanak reagálni is rá. -
Gabir
aktív tag
Nagyon szívesen!
Kb.
De azért kérdeztem, mert Ambinál kb 20-25cm kell a faltól az optimális hatás elérése érdekében, ez esetben pedig lényegtelen a vastagsága.
Végleges döntés előtt szerintem megér egy próbát a letesztelése, de a nagy boltok gyk. alkalmatlanok rá. esetleg egy Philips szalon..Vagy ismerős, akinek ilyen van.
Plusz EZ, mint kötelező olvasmány. -
Szia
PUS6809/12 készülék panelja a következő. Remélem tudtam ezzel segíteni.
Pontos neve: V500DK2-KS1 CMI,
Rész száma V500DK2-KS1
Gyártó INNOLUX
Panel mérete 50 hüvelyk
Panel felbontás 3840 (RGB) × 2160 (QFHD)
Panel típusa a-Si TFT-LCD, Panel
Üzemi hőmérséklet 0 ~ 50 ° C-on
Tárolási hőmérséklet -20 ~ 60 ° C-on
3D-s kijelző 3D (Shutter): Need redőny üveg 3DP 3D (Polarizátor): Need polarizáló üveg 3DN 3D (szabad szemmel): Nem kell üvegből
RoHS RoHS megfelelőség
Sajátossága Nagy színskála
tükröződésmentes Sureface
10 bit
120Hz Scan
széles megtekintési szögű
3D kijelző
fehér LED háttérvilágítással
A LED Driver
Wide képarány
Panel méretek:
Panel Dimension 1.115,04 × 638,41 mm (Sz × H)
Súly grammnyi 11.7 / 12.3Kgs (Typ. / Max.)
Aktív terület 1.095,84 × 616,41 mm (Sz × H)
Aspect Ratio 16: 9 (W: H)
Képpontköz 0.285375 × 0.285375 mm (Sz × H)
Érintőképernyő Nélkül
Előlap nyitvatartási 1.103,04 × 622,41 mm (Sz × H)
Pixel konfiguráció RGB függőleges sáv
Panel Dimension_Depth 16.2 / 28.6 (Typ. / Max.) Mm
Felületkezelés Tükröződésmentes (Haze 1%), Kemény bevonattal (3H)
Optikai információ a INNOLUX V500DK2-KS1
Világosság be karakterlánc 400 cd / m² (Typ.)
Luminancia Type Super MVA, Általában fekete, Transmissive
Contrast Ratio 4000: 1 (Typ.) (Transmissive)
Színek 1.07B (10-bit)
Chromaticity White X: 0.280; Y: 0.290
Színskálát 72%
CIE1931 NTSC
Látószög 88/88/88/88 (Typ.) (CR = 20) (L / R / U / D)
Preferrential nézetirány Szimmetria
Válasz idő 9.5 (Typ.) (G G)
Fehér Változás 1.30 (Max.) (5 pont)
Világosság Változás = Maximum / Minimum
Optikai információ a INNOLUX V500DK2-KS1
Megjelenítéséhez Reverse Scan Nincs
Függőleges frekvencia 120Hz
Háttérvilágítás (Lamp) információ a INNOLUX V500DK2-KS1
A háttérvilágítás típusa WLED
Backlight Inverter illesztőprogram Beágyazott (LED Driver)
Háttérvilágítás Forma 8 húrok × 2CN
Háttérvilágítás élet 30K (Min.) (Óra)
Fényforrás helyzete Él fény típus
Jel Információ a INNOLUX V500DK2-KS1
nterfész típusa Csatlakozó
Supply Voltage 12.0V (Typ.)
IO Pin Count 14 csapok
IO Pin Emelkedés 2,0 mm-es
Bemeneti áramerősség Panel 1.44 / 1.73A (Typ. / Max.)
Interface Brand Cvilux
Interface Connection Menny. 1 db
Interface Model CI0114M1HR0-LA
Panel Fogyasztás 12.24 / 14.88W (Typ. / Max.)
Signal Type Kategória V-by-One
Jelosztály V-egy 8 sávos
Megjegyzés Center fényessége White 3D: 60 cd / m² -
Gabir
aktív tag
Szia!
Méretek
Doboz mélysége: 133 mm
Doboz magassága 616 mm
Doboz szélessége 1048 mm
Készülék mélysége 38 mm
Készülék magassága 528 mm
Készülék szélessége 901 mm
Készülék mélysége (állvánnyal együtt) 213 mm
Készülék magassága (állvánnyal együtt) 588 mm
Készülék szélessége (állvánnyal együtt) 901 mm
Termék tömege 10,4 kg
Termék tömege (+állvány) 11,6 kg
Tömeg, a csomagolással együtt 13,5 kg
A VESA szabvánnyal kompatibilis 200 x 100 mmForrás: philips.hu
Egy szubjektív kérdés: az Ambilight nem fogott meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest