- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lovi24
senior tag
Ma beszéltem a szervízzel. Holnap jönnek a tv-ért. Az ügyfélszolgálatos hölgy nem hallott még ilyenről . Elviszik,megnézik ,aztán remélem csinálnak is vele valamit ! 1-2 hét,aztán meg ki tudja mennyi is lesz.
Talán nem fogják azt mondani,hogy ez nem is annyira zavaró..... ?! -
-
z67
őstag
Beidéznéd az ide vonatkozó rendeletet? Gondolom mindenkinek segítség lenne.
'Műszaki cikkek javítása esetében még mindig mindennapos probléma az alkatrészhiány, vagy az erre való hivatkozás, és extrém esetekben akár 90 napon túl is elhúzódik mosógép, vagy hűtőszekrény javítása. Ezekben az esetekben a vállalkozások egyáltalán nem veszik figyelembe a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) azon rendelkezését, miszerint a vállalkozásoknak figyelembe kell vennie az adott igény teljesítésével a fogyasztónak okozott érdeksérelmet.
Amennyiben nem sikerül 1-2 héten belül beszerezni egy alkatrészt, akkor a vállalkozásnak ki kellene cserélnie a terméket, ez azonban a legritkább esetben fordul elő.
A FEOSZ tapasztalatai szerint ameddig csak lehet, húzzák a vállalkozások az időt, hiszen sok esetben aránytalan többletköltséget okozna nekik a termék cseréje. Így azonban a fogyasztó akár hónapokig nem tudja használni a meghibásodott műszaki cikket, és nem jellemző a magyar háztartásokra, hogy több hűtőszekrény, mosógép álljon egy család rendelkezésére. A javítás idejére viszont a vállalkozások nem biztosítanak csereterméket, ilyen jogszabályi kötelezettségük nincs, tehát a fogyasztó kénytelen várni, érdekei egyértelműen sérülnek. A javítások kapcsán sok esetben felmerül az a hivatkozás a vállalkozások részéről, hogy három alkalommal javíthatják a meghibásodott terméket, és csak utána kötelezhetők a cserére. A vonatkozó jogszabályok ugyanakkor nem tartalmaznak ilyen lehetőséget/előírást a vállalkozások részére.'Törekedni kell - ennyi kb.
-
mirai22
csendes tag
Köszi. Fel lehet rá infó. Most voltam a boltban, és hát kinek a pap kinek a papné, de nekem a philips a Samsungok, Sonyk LGk mellett úgy néz ki mint valami olcsó kinai müanyag. Baromi ronda
, annyira, hogy inkább lemondok az ambilightról
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
hedgehog
senior tag
Szia, ez az effekt a Motion Compensation jele/hibája. A 7150-nél a leírás szerint Perfect Natural Motion funkciónak hívják. Mivel ez azt csinálja, hogy a hiányzó képkockákat interpolálja a meglévőekből, hajlamos ilyen effektet létrehozni:
https://youtu.be/AUipoxcYtas?t=127 -
access_denied
senior tag
SD adásnál látok én is furcsaságokat. Foci, labda nem folyamatos, töredezett a mozgás stb. Egy jobb mkv focinál ilyenek nincsenek, ezért a tévéadás minőségének tudom be ezt a hibát. mkv-ban amit írtam, sűrűn előfordul, de jó minőségű rip-nél nemigen. Bluray detto, ott nem látok ilyen effektet, utánhúzást.
Kíváncsi vagyok mire gondolsz.
-
lorinser
senior tag
-
Fall-N
veterán
Nem az írtam, hogy nincsenek gondok, hanem azt, hogy már jó az Android.
A szervíz külön téma, abban mi magyarok nagyon rosszul állunk és erről nem feltétlen a gyártó tehet. Ez nem csak a TV-kre, hanem a mobilokra is vonatkozik. Ott a hírhedt Telemax és a Cordon. Hiába van jól összerakva egy Samsung S7, a Sony X vagy a VIP garis Huawei P9 (amiről a TMX nem tud), ha baj van vele és a magyar szervíz gányol. Persze az nem boldogít senkit sem akinek nyűgje van.
Szóval én a 2016-os modellekről nyilatkoztam és tényleg sűrűn jön frissítés, ahogyan előttem is írták.
A TP Vision pedig még mindig jobb, mint a török tucat Vestel cimkegyár ahonnan jönnek ide a néven kívül semmiben sem azonos Panasonic, Sharp és társai.
-
Fall-N
veterán
El kell, hogy keserítselek, nekem is hibamentesen megy a Philips TV-men az Android! Napi több óráról van szó, sok YT és Kodi használattal. Ha nem használod, akkor inkább ne tévessz meg senkit.
A másik rossz hír (mármint neked), hogy más márkákon is jó, lásd Sony.
Szóval ne trollkodj.
LG, Samsung? Ne vicceljünk már. Majd ha HTPC és egyéb eszköz nélkül lesz webOS-re KODI akkor talán. Van családban LG, köszi nem kell a lassú webOS. (Nem a legolcsóbb modell.) Egyébként küllemre nem rossz a rendszer! Tizen platform sem a legjobb még. Pana TV-t nem láttam még Firefox-szal, azt nem tudom milyen.
-
-
access_denied
senior tag
Nem kapsz választ, de félig talán mégis. Használj média lejátszót. Bár a 7150 elég sok formátummal elboldogul, a felíratot, pláne a forced-et, nem tudom hogyan gyűri maga alá, ahogy olvaslak, leginkább sehogy.
A media lejátszóval egy baj van, a 4K. Full HD-t venni már nem érdemes (ha kihasználod a 4K-t), a !K lejátszó pedig drága. Én várom a Mede8er 4K változatát.
Lehet hogy tudsz róla, de a média lejátszók Jukebox funkciója elképesztően feldobja a filmnézést, pontosabban inkább a filmek kiválasztását.
A felíratokkal természetesen nincs gond, még a lejátszó is tud a neten keresni. 5mp és feliratod is van.
-
-
törölt tag
Médiacard, fw frissítés, usb-lejátszás, ilyenektől tud kiakadni, nem?
Gábor984 Mondanád csak egy pana plazma tulajnak, hogy jobb a te LCD-d, vagy egy sony-s sznobnak, hogy a Philips tévéd jobb az övékénél, ki is akadnának.
De az eladó is azt mondta, hogy nem lesz vele semmi baj.
Hiba, ha egy eladónak elhiszel valamit. Eladó, tehát eladni akar bármi áron, főleg egy MM-es. -
-
Ha jól emlékszem neked egy 7150-van , ha nem tessék kijavítani.
Lejátszási formátumok
• Tárolók: 3GP, AVCHD, AVI, MPEG-PS, MPEG-TS,
MPEG-4, Matroska (MKV), Quicktime (MOV, M4V,
M4A), Windows Media (ASF/WMV/WMA)
• Videokodekek: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2,
MPEG-4 Part 10 AVC (H264), VC-1, WMV9, H.265
(HEVC)
• Audiokodekek: AAC, HE-AAC (v1/v2), AMR-NB,
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS Premium
Sound™, MPEG-1/2/2.5 Layer I/II/III (MP3 is), WMA
(v2-től v9.2-ig),WMA Pro (v9/v10) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Ha erre gondolsz mint PV 9 akkor van
• Feliratozás:
– Formátumok: SAMI, SubRip (SRT), SubViewer
(SUB), MicroDVD (TXT), mplayer2 (TXT), TMPlayer
(TXT)
– Karakterkódolások: UTF-8, Közép-Európa és KeletEurópa
(Windows-1250), Cirill betűs (Windows-1251),
Görög (Windows-1253), Török (Windows-1254),
Nyugat-Európa (Windows-1252)
• Képkodekek: JPEG, JPS, MPO
• Korlátozások:
– A legnagyobb támogatott teljes bitsebesség
médiafájlok esetén: 30 Mb/s.
– A legnagyobb támogatott videoátviteli sebesség
médiafájlok esetén: 20 Mb/s.
– Az MPEG-4 AVC (H.264) legfeljebb High Profile @
L4.1 esetén támogatott.
– A H.265 (HEVC) legfeljebb Main/Main 10 Profile
esetén támogatott (max. Level 5.1)
– A VC-1 legfeljebb Advanced Profile @ L3 esetén
támogatott.Pumma
Soha nem lennék programozó.
-
-
Ha reklám, akkor tuti igaz...
Szerintem sántít a hasonlat. Az autó autózásra való, a TV tévénézésre, a telefon telefonálásra (még akkor is ha gagyi borsószemnyi gagyi lencséjén át videót vesz fel, vagy fényképez). Minden másban mellékfunkcióban kompromisszumot kell kötni... Mint egy autó ami kétéltű... autónak sz*r és hajónak is... de azért gurul, meg valahogy úszik is.
Egy ideális világban a hűtő ajtón is csúcsminőségű tablet lenne, hifi hangzással hallgatnád a zenét, amit lejátszik...De egyenlőre a céleszközök még jobbak.
A TV: Aki sok külső médiát fogyaszt az vegyen lejátszót, akinek fontos a hangzás az vegyen hozzá hangrendszert. Néha az egyszerű problémára, egyszerű megoldások kellenek.
@on topic -
törölt tag
Így látom én is. Mivel van benne lejátszó, tehát működnie kell. Annyi baj legyen ha nem működik kadenciahelyesen, ezt kb a használók 95%-a nem is tudja mi az, meg nem is érdekli. Böngésző, lejátszó, CI+ foglalat, csatornahangolás, 3D, ambi, stb. mindennek működni kell, ami benne van a funkcók közt.
-
-
-
Tpvison mikor át vette a Philipset, akkor nekik köszönhetjük n"nagy részben" hogy a magyarországi gyáregysége bezáródott és több ezer magyar ember lett munka nélküli. (" A videó a Székesfehérvári Philips gyárában készült az 5008K modell készítésénél." )
-
csabi63
senior tag
A 7150/12-ről francia és holland oldalakon jókat írnak. 5-ig lehet pontozni, szinte mind 5, de 4 alatt nem adott rá senki. 3D probléma sehol. Találtam egy negatív cseh hsz-t, neki távirányító nyűgje van. 5 lengyelből mind az 5 megadta rá a max-ot. Egy szem szlovák panaszkodik, lassú a menü. Különböző országokból többen az egér miatt, amit te is említettél. Arra szerintem előbb-utóbb összetákolnak egy fw-t. Ha már Norvégiától Csehországon át Magyarországig mindenhol probléma.
Nem írnám én le ezt a tévét. Látatlanban főleg. A 10 milliós tévéket is szidják mint a bokrot itt-ott. A menő Samu, LG tévék fórumain is lehet olyan rémtörténeteket olvasni, hogy az odatévedőket a hideg is kirázza.
-
-
-
TIT
veterán
-
dualcore
őstag
Nagyon gyerekcipőben jár még ez az android, a tv készülékekben. A Philips meg ég bőven el van maradva sajnos. De a többi márkatársnál is bőven van probléma a droiddal.
Az a szomorú hogy egy pár ezer ft-os külső kütyü, ami HDMI-n csatlakozik a tv-hez, sokkal stabilabb ezen a téren. -
allein
addikt
Szervízről én tudok nyílatkozni
Több mint kettő évvel ezelőtt vásároltam egy Philips készüléket. Elvégeztem egy szoftver frissítést és onnantól kezdve csak gondok voltak. Készülék bekerült a szevízbe, ott csücsült másfél hónapig. Email, telefonos érdeklődés volt részemről több alkalommal is. Arra hívatkoztak, hogy nem tudnak segíteni és azért mennek lassan a dolgok mert a szoftverfejlesztők ázsiaiak
Másfél hónap után azt mondtam, köszönöm szépen nem kérem vissza a készüléket. Kaptam cserébe utalványt, dobtam egy kis pénzt mellé és vásároltam egy F7000 46 colos Samut. Samuval annyi baj van, hogy néha a kikapcsolás után fogja magát és visszakapcsol
Ehhez képest a régi 32 colos Philipsemet imádom
Most már lassan én is az UHD fele kacsintok
Úgy vagyok vele, hogy jó lenne váltani de nem életfontosságú
-
access_denied
senior tag
Felhívtam a szervízt, jeleztem a problémát.
Azt tudom tenni, hogy 3D tartalomnál (nyilván szemüveg nélkül) készítek egy fotót. A koráábi 42pfl7xxx tévémnél is lefotózom ugyanezt a képet és megosztom itt. A két kép egészen biztosan más lesz. Az lenne a jó, ha Neked is meglenne mondjuk ugyanaz a film és össze lehetne vetni a látottakat. Priviben egy egyeztetés esetleg?
Tényleg nagyon béna a 3D kép, van valamennyi 3D érzet, de a távolabbi dolgok kétszer látszódnak, szellemképesen.
-
Ptomi1985
újonc
Hivott ma a szervíz elmondtam megint a problémákat,csináltam amit az Úriember mondott,végül is arra jutottunk,hogy nagy valószinüséggel panelhibás.Reggel visszaviszem az üzletbe ahol vettem még van 4 napom ameddig lejár a 14 napos ellálási jogom.csak 300km tőlem az üzlet,de legalább megszabadulok tőle.!Már megrendeltem egy Lg Uf860v.remélem azzal nem lessz gond
-
törölt tag
Rosszul tudod, mert a nagyobb márkánál nincs ilyen kálvária. Amikor az orrod előtt javítanak, ott nincs sumákság, azonnal látszik ha nem működik valami, vagy csemprén szerelik be a panelt.
Nem tudom miért nem tudnak ők is leszerződni az egész országban a tv szervizekkel, mint a többi gyártó?! -
dualcore
őstag
Már érdeklődtem több helyen, de vagy nem tudták vagy nem akarták megmondani. Itt is kérdeztem Luck kollégát de még ő sem találkozott ezzel a problémával (2x gyors villanás majd 5mp szünet)
Az egyik szerelő azt mondta, hogy main board lehet talán de nem biztos benne. Az meg nem olcsó, hogy találgassak. Még futok vele egy kört.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest