- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szilchi #202348 üzenetére
Így cikkszámra rákeresve nekem képről úgy tűnik, a vezérlőnek nevezett alkatrész az ellenállás 🤔 (Manual klíma esetén kisebb zöld lapos izé, digit klíma meg ezt a nagyobb alu(?) hűtőbordás cuccal készült.) Persze katalógus/kapcsolási rajz/service manual lenne a legpontosabb.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szilchi #202328 üzenetére
Ha adsz neki áramot, nem mozdul? Ellenállás hiba ki lett zárva, vagy a barna csati az volt? (Nekem mikor hozzányúltam ventihez és nem tökéletesen ment vissza a ventire a csati, csak időnként lökött rajta egyet a vezérlője, de meg is állt, aztán klima modult kiolvasva volt is hibakód.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
szilchi #202120 üzenetére
Ezévben eddig ezzel együtt nekem is kb. 700.000 ft megy az autóra eddig, ami nem tudom, hogy ér-e kétmilliót. Nem biztos. Tudtommal becsületes 371.000 km van benne
Gondolkodom egy elektromos autó vásárlásán, de talán nem adom el a Skodát, mert nincs értelme eladni. Tízezrenkénti olajcsere végig, DSG-ben mindig olajcsere, mindig minden a legkisebb jelnél kicserélve végig és az utóbbi ínséges időkig végig prémiumot kapott (most nem
).
Nem akarta elhinni a szervizes, hogy a tandempumpa 365.000 km-et bírt, a gyári volt benne, csak kicsit szivárgott az olaj, úgyhogy csere.De durva, most kikerestem a hahun és pont ugyanilyenem van: [link]
Kétmillióért vettem 2015-ben 171.000 km-elÉs most 2022-ben ugyanígy 2.000.000 ft. Sőt, az enyém még jobban felszerelt.
-
T-master
tag
válasz
szilchi #201330 üzenetére
Szia,
Úgy látom van vezérlője is a ventinek. Mérd meg a barna csatlakozó vastag vezetékein is az áramot, próbalámpa elég, nem kell multiméter. Ha van áram húzd le a fekete csatit és érintsd hozzá a két vezetékhez a próbalámpát. Ahogy állítod a ventillátor fokozatot úgy fog egyre erősebben/halványabban világítani a próbalámpa. Ha így van, akkor ventillátor csere, simán ki lehet szedni csak előbb ki kell venni a vezérlőjét. Ha van lehetőséged lekérdezni a hibatárolót, a klímavezérlőben lesz hibakód a ventillátorra, ha az a rossz.
-
Faby
senior tag
válasz
szilchi #200681 üzenetére
Nekem Toledo II 1,9 TDI (motorkódra nem emlékszem, asszem 110 Le volt, vagy 8 éve) akkor csinált ilyet, amikor a változó geometriájú turbónál a geometria állító szerkezet megszorult, nem tudott mozogni.
Ha jól emlékszem, tisztítás megoldotta, cserélni nem kellett, de nem tenném rá egyetlen szervemet sem. -
BullKoxa
őstag
válasz
szilchi #196900 üzenetére
Köszi. Szombathelyi kocsit láttam a neten. Ami még meg is felelne, egy nem értő embernek. B6 kombi, manuál. De akiket hívnék azok csak Győr , Sz.Fehérvár, Bp közt válalnak autó átnézést. Autovizsgálat.hu
-
raziel01
veterán
válasz
szilchi #195967 üzenetére
Ha a szerviz nem szól érte, hogy te viszel alkatrészt akkor érdemes megnézni máshol is.
Kauffer/Zs+u mindig olcsóbb általában mint az Unix. Mondjuk azért az is durva, hogy teljes áron számolná a szerviz az alkatrészt neked holott nekik van 40-50% kedvezményük. Nem azt mondom, hogy adja oda féláron neked is de 20-25%-ot adhatott volna. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szilchi #191019 üzenetére
Megoldható otthon, az ajtót nem kell levenni, a lökhárítót viszont igen. Hozzá van ragasztva az A oszlophoz és a felsö váznyulványon van egy távtartó, ahhoz is. A tartót illik cserélni. Talán 3 popszegecs fogja. Karosszéri tömítővel kell visszaragasztani. Az ajtó alatt nincs csavar, csak belül a doblemez alatt. ;) vannak vakahol képeim, ha kell.
-
Anaren91
senior tag
válasz
szilchi #189359 üzenetére
Ez sima halogén, ha előtte 200k körül néztél lámpát, akkor az valszeg xenon volt. Nézd meg 2x, nehogy rosszat rendelj.
Köszi, próbálok, de így, hogy se bemenni nem lehet hozzájuk, meg telefonon is alig lehet (2 naponta) tájékozódni az állapotukról elég nehéz... -
Anaren91
senior tag
válasz
szilchi #189344 üzenetére
[link] Itt nézz szét, én innen rendeltem a kocsimba eredeti beszállítótól (Hella). Olcsóbban adták, mint maga Hella (kértem tőlük árajánlatot, 210k+3k posta+2 hét múlva mert nincs raktáron)... Másik oldalon 320k-t akartak elkérni ugyan ezért a lámpáért...
Túl sok bontós ismerősöm van, nem vennék bontottat, mert tudom, hogy néha mit csinálnak egyes alkatrészekkel... Párásodó lámpát gyorsan kifújják levegővel, és eladják, hogy hibátlan... Aztán első eső után meg pislogsz , hogy beázik/párásodik, de hát nincs rá garancia mert bontott...Kocsid adatait lehet rosszul adtam meg, pontosítsd és úgy keress rá.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szilchi #176631 üzenetére
Szuper, örülök a hírnek
Ez alapján motor felől nem nagyon kell aggódni, 800k+ km 1.9 PD-vel
Ha jól emlékszem, felmerült a tolatóradar, bekerült végül? Csak a szenzorok elhelyezésére lennék kíváncsi, gondolkodom én is beépítésen, illetve szomszéd is beadta az igényt rá, ha jól sikerül
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szilchi #165604 üzenetére
Tipikus dízel gondok (DMF, DPF, PD elemk, turbó) bármikor lehetne ugye. Főleg, ha nem ügyeltek rájuk.
A régi, PD előtti 90 ill 110 lovasok állítólag elég jól bírják relatív sok rövidtávot is, valamint az Euro 3 PD-kben sincs még DPF (de kijavítanak, ha tévednék).Napi 50km-re én már simán vennék egy dízelt, főleg, ha nem városban araszolgat. Bár a gázolaj is egyre drágább a benzinhez képest.
-
-
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
szilchi #151649 üzenetére
100k km -enkent? Ez biztos? A tobbseg leterdel a felenel.
molnarpeter: Protruck csak ZF valtokhoz nyul hozza.(elvileg) Nem ertem, miert irod, hogy nem olcsok... Munkadijat alig szamolnak fel, a valtoba valo olaj ara dobja meg a koltsegeket. Ha egy mezei szerelo csinalja, akkor lejon mondjuk az olaj fele, 6l, es elker 80k -t. A protruck -nal meg lejon 12l, es fizetsz 130k -t. Nem olcso az automata valtokba valo olaj.
-
-
Vincsaba
csendes tag
válasz
szilchi #151355 üzenetére
Nem mondom, hogy nem lehet kifogni, de a kínálat alsó 5-10%-ból venni elég nagy orosz rulett. Én mikor 1.5 éve vettem, elindultam viszonylag kínálat aljáról, egy 3.2m-s keretből, és az 5.-6. megnézett CC után rájöttem, hogy ez így reménytelen. Sorra estek ki az autók a km lekérdezés után. Végül több, mint 500 ezret kellett rádobni az kiindulási kerethez, mire talàltam egy normálisat.
-
Reggie0
félisten
válasz
szilchi #151294 üzenetére
Lehet, hogy tudnad. Nekem 8.6 literes az atlagom az utobbi 40ezer kilometerre pedig 200 az utazotempo
Igaz nekem ennel ujabb 3-masom van.
Tempomat pedig igen fontos, mint itt felmerult. Sokkal kevesebbet eszik vele, ha kb. egyenletes a forgalom a akkor a gazpedal helyett csak azt pocogtetem. Forgalom nelkul 90-nel 4.9-re is le lehet menni vele. (Ejszaka M0).
-
diablo1984
veterán
válasz
szilchi #151273 üzenetére
Az meg gondolom az első, hogy km optimalizálás után a 200e alatt egy kicsivel állapotra már rá lehet sütni, hogy nem új, valamint a mobil.de max beállítható km futása is 200e, ha valaki azt beállítja, hogy kiszűrje a sokat futottakat, akkor a 210e vagy a 230e km-t futott èppúgy kiesik, mint a 3-400e-et futott masinák! Így úgy gondolom az ilyen 195-200ezer között futott döntő többsège "optimalizált" futású.....
-
válasz
szilchi #151266 üzenetére
Szia!
Ez az autó kerülendő. Full fapad.
Neked meg nem ajánlott a 3.0 tdi mert nem 7-8 litert fogyaszt a valóságban, és ha hozzá kell nyúlni - mert ne legyenek illúzióid, kelleni fog - akkor könnyen 6 számjegybe kúszik.A sok km és az olaj csipegetés nem egyenes reláció, bárki mondta neked , az nem beszélt igazat
(#151267) simonjoe: kikérem magamnak, a malac torsennel megy téli gumival!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kikristályosodik a Razr 60
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest