- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
syIex #217414 üzenetére
Defaultban kikapcsolva van az aircare, tehát minden indításnál újra be kell kapcsolni (nincs olyan, hogy egyszer bekapcsolod és úgy marad), hacsak obd11-el nem történt kódolás a default értéket illetően.
Szerintem amúgy azt csinálja ilyenkor, hogy a pollenszűrőn többszörösen keringteti át a levegőt és utána engedi be az utastérbe, tehát akár 4-5ször is átszűri a levegőt a pollenszűrő. Ezt ilyen légzsilipekkel oldja meg. De ez csak a sejtésem, nincs rá bizonyítékom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #216908 üzenetére
Sok ilyet kellett összedobni anno, van egy kereted és abból gazdálkodhatsz. A 160km/h+ ACC pont az az extra aminek a felára értelmesebben is elkölthető itthon. Nálunk pl a puruttya ülés került a konfigba meg is bántuk, mert 200 km után már fészkelődtél benne annyira elgya vt.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #216478 üzenetére
Azt passzolom, 2021 ota nincs meg mar kopnak ez emlekek. Aktulalisan allitottam mindig mert varosban nem vitt eleg kozel (folyton bevagtak elem), varoson kivul meg tul kozel vitt a kozepes tavolsagot allitva (ertem hogy meg tudna allni de nem vt komfortos nekem erzetre).
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #216460 üzenetére
Ó a jó Superb?! Igen SW-es, kapásból nem tudsz magasabb értéket beállítani (nem (csak) Skoda specifikus, nekem a Subaru sem engedi). Nekem úgy engedte, hogy manuálisan gyorsítottam fel és után kapcsoltam be a sebességtartást.
Hogy érted, hogy passzív? Hogy "paraszt" tempomatként működjön radar nélkül? Azt nem lehet. Kapcsolja ki ha ennyire zavarja.
-
dozó
tag
válasz
syIex #214898 üzenetére
Megvolt a full szervíz is egyedül a Haldex nem lett "bántva" azt mondta a szerelő ismerős, hogy ahhoz ő nem nyúlna, mert egy zárt rendszer és nem kellene baja legyen
Én nem vagyok szerelő, de azzal, hogy nem kellene baja legyen azzal nem igazán értek egyet, úgy lesz baja, ha nincs vele foglalkozva, és akkor sokba fog kerülni.
Érdemes elolvasni [link] a tied 5- ik generációs szerintem.
Én a sajátomban 2 évenként cserélem. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #214652 üzenetére
Miénkben egy botrány rossz ülés volt. Nem csak kényelmetlen volt de a huzat anyaga is botrány szr volt (érzésre tejfölöspohárból volt). Simán lehetett volna vele vallatni. 200 km után már erősen fészkelődtem benne.
Gyári sötétítés én is kevésnek éreztem. Nekem a mostani verdán Skyfol HP Pro 05 van azzal elégedett vagyok. Arra figyelj fólia választásnál, hogy a gyárinál az üveg anyagában színezett tehát arra vmi világosabb fólia bőven elég lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #214585 üzenetére
Ha csak a fogyicsökkenés a cél arra az eco tuning való. Olyankor a teljesítményt nem növelik csak a forgatónyomatékot. Ezt az LA is megcsinálja neked ha azt kéred.
Bár ennek nem sok értelme van szvsz, mert ha nem veszed igénybe az erőtöbbletet nem fog többet enni. Viszont lehet egy necces előzésnél megmenti az életed egyszer az a plusz lóerő.
-
válasz
syIex #214576 üzenetére
Hát, ha jól emlékszem az LA csak egy "szabvány" szoftvert felrak aztán ennyi... én az ilyesfajta "optimalizálást" nem annyira szeretem, nem is hívnám optimalizálásnak.
Mert ez nem csak arról szól, hogy bizonyos csúcsokban tud +35Le és +60Nm-t, mert a görbéken még nagyon szépen lehet igazítani és + 20Le + 40Nm -t jobban lehet érezni mint csúcsokban a többet. -
dozó
tag
válasz
syIex #214517 üzenetére
Ezek mennyire szeretik a motor optimalizálást?
Az enyém Passat Allltrack 2016 DFCA motor.
Ahol én néztem +15LE, és+30Nm, ami biztonságosan kihozható.
A haldex punpát nem szívesen veszik ki haldex olajcserekor inkább csak felszámolják, az enyémbe biztos nem vették ki olyan koszos volt a szűrő, és én 20 000 km után cseréltem olajat, a papíron elvégzett csere után.
Tegnap téma volt az olajfogyasztás, én 10 000 Km ként cserélem, vegyes használat, addigra majdnem lemegy minimumra 2-3 mm a minimum jel felet.
A hét végén hátsó fékbetét csere lesz, 64 000 Km bírt a márkaszervizbe beszerelt gyári. -
grizlisandor
veterán
válasz
syIex #214216 üzenetére
Hiába írtál LE-t, én benzines motorban gondolkoztam.
NSZAutoszervíz szerint 2017-től már jobbak a hajtókarcsapágyak, de érdemes ellenőrizni azoknál is, mert kitudja, hogy cserélgették a motorolajat.
Az olajpumpa meghajtó fogasszijra meg nincs hivatalos csereperiódus, de ők minden vezérléscserénél ajánlják, vagy 10 évente legkésőbb. -
Lacess
tag
-
IntelKiller7
veterán
válasz
syIex #212985 üzenetére
Nah én meg közben most olvasom, hogy hátsó lámpát kérdezed, nem az elsőt.
Néha nekem is kiírja, hogy nézzem meg az izzót, főleg, ha lemosom, vagy sokat esik az eső. De aztán abbahagyja. És egyébként hibába írta ki eddig bármikor, hogy nézzek rá, mindig világított az összes.
Hátsóból egyébként 2 féle van. Az belépő, közepes felszereltségé az a verzió amin alul van az áttetsző rész, a Highline modellen meg a lámpatest közepén fut. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #212488 üzenetére
Manual vagy a wheel-size-on nézd meg.
-
válasz
syIex #212121 üzenetére
Nekünk van napelem (épp az autó miatt) és egy Kodiaq is ha hosszabb útra megyünk.
Az id3 a városba szaladgálós gyerek szállító/vásárló ügyintézo autó amivel a feleségem jár.Az utóbbi egy évben kb 15 ezer ment az id-ba és 5-6 ezer a Kodiaqba.
A Kodiaq lassan 30 hónapos és van benne 24 ezer km (amiből az első fél év volt kb 5000 amikor 21 nyarán 1 autónk volt).
Az id3-ban pedig, ami szeptemberben volt 2 éves tehát 25 hónapos 34 ezer van.
Amíg 2 benzines volt, addig szerintem 2 havonta volt 3 teli tank, most kb 3 havonta van 2.
De ehhez nyilván sok dolog együttállása kellett, a napelemtol kezdve azon át hogy sok gyerek van, 2 kocsi kell stb stb .
Viszont az id hétköznapi fogyasztása 10.5-13.5 közt van kb 12 -es átlaggal. Figyelünk arra hogy ha lehet akkor töltjük amikor süt a nap (ami persze nincs ingyen mert a napelem is pénzbe került).
De ha úgy nezem, 69 ft-os árammal is 828 Ft 100 km. Hosszabb útra nem ezzel megyünk de nem is a hosszabb utak adják a futás java részét hanem hogy néha sikerül egy nap Szegeden 50-60 km -t havi 1200 -at bele tenni.
Nem hitterites, neki kell ülni ki kell számolni. Van akinek megéri, van akinek nem (heti 2-3* több száz km-re már valószínűleg nem).
-
bul07
nagyúr
válasz
syIex #212115 üzenetére
125Ft/1kWh vagy 115Ft/1kWh
1.100 km 12.000 Ft ból? 💰Villanyautóval⚡ Svájcból hazaút 3 töltéssel, csak Ionity töltőkön (videó)
Bár ahogy közlekedik azt én nem bírnám idegekkel, tipikus elektromos autós vezetés
Szélárnyékozik, autópályán 100-110-es tempó
Na ezt én nem
Hogy több száz kilométert menjek egy egy furgon seggében hogy szélárnyékot tartson, ááá -
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #211630 üzenetére
B5.5-ből 1.8T volt azt szerettem, kényelmes volt, jó volt a váltóje és jól ment. 270k+ km-nél már ette az olajat és túl volt egy turbócserén (végig gyári szervizcikluson volt és azért hajtva is volt céges lévén) de amúgy semmi extra baj nem volt vele.
B6 az is olyan 270k+ km-el ment el, annak viszont tényleg semmi baja nem volt. Full gyári volt. Mondjuk a hexagonra érdemes lett volna ránézni már de cégesként tojtak rá nyilván. -
-
-
-
-
-
Kiskokó
veterán
-
hdanesz
őstag
válasz
syIex #198354 üzenetére
Ezt gondoltam.
Csak azt nem tudtam, hogy milyen stádiumban van vásárlás előtt....látta már élőben a kocsit? Vagy csak netes képeken...? Ilyenek miatt javasoltam. Mert nem mindenkinek egyértelmű hogy megnézze a beöntő nyílás környékét. Nem csak Adblue miatt hanem úgy általában is autó vásárlás esetén.
Én pl. minden kis fos részletet megnézek a kiszemelt autón (beleérte ezt is) , de én rosszul vagyok bekötve ilyen szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest