- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Szinte minden szavadat mintha én írtam volna, nagyon hasonlóan mentem neki én is a tegnapi bulinak. Az új dalok közül szerintem is a You Should Be Higher ütött a legnagyobbat (nem is vártam ezt tőle) és ebben nagy szerepe volt a projekciónak is, az a tüzes-szikrás dolog nagyon látványos volt. Nekem emellett a Soothe My Soul volt olyan, ami nagyon jól működött élőben az új dalok közül.
A Martin blokkok nekem kifejezetten tetszettek, a Higher Love gitáros átirata szerintem nagyon jó választás volt, de én borzongtam a Home és a When The Body Speaks alatt is.
-
alázógyík
addikt
Szerintem ezen az se segít.
"hamis" és unalmas. Dave elfelejtett énekelni? A Soft Touch alatt is ahogy hörög?!?
Maga a szám se jó.
Végre előszedték a Barrel of Gunt, de ahogy előadták?!?
Az Angel olyan szinten álmosító, hogy koncerten ez a tipikus sörért, wc-re, telefonálni mentem szám.
A PJ is sz@r, a Walking in my shoes-t pedig szét dobolja az állatja.Biztos hogy nem megyek koncertre, még jó hogy nem vettünk jegyeket. Itt enne az ideg.
Ellenben a Hurts új albuma briliáns.
-
DM-Fan
nagyúr
Szinte teljes egészében egyezik a véleményem a Tiéddel. Hasonlókat írtam volna én is, ha nem előzöl meg.
Még kiegészítésképpen annyit hozzátennék - mivel én már korán kiértem -, hogy volt szerencsém az első előzenekarhoz, a Motor nevű "fantasztikus" duóhoz. Hát, én nem tudom a DM honnan kaparta elő ezt a két szerencsétlent, de az valami szánalmas volt. Mielőtt feljöttek a színpadra már ment egy DJ-Set és miután feljöttek még simán azt hittem, hogy még mindig a korábbi DJ-Set-et hallgatjuk, erre kiderült, hogy nem, már ez a két ipse "játszott". Mondjuk komoly produkciónak nem nevezném, inkább azt mondanám, hogy bohóckodtak a színpadon, kb. olyan Animal Cannibals jellegre kell gondolni. Az egyik egy dobverővel püfölt egy virtual-drum-ot, a másik meg egy samplerrel szarakodott. Kiválóan meg lehetett tőlük tanulni, hogy hogyan kell a potmétert derékból tekergetni. Szerintem szánalom volt, a zenéjük pedig a minimálnak is a legalja.
A Zagar nem volt rossz, már korábban volt hozzájuk szerencsém, az mr2 is sokat nyomja őket. Szerintem tehetséges banda, itt-ott kissé elvont, de ugyanakkor mégis pazar. Egy-két számuknál bizony megmozdult bennem valami.
A DM-mel kapcsolatban szinte mindent leírtál. Az, amit eddig is sejtettünk bejött: az új lemez dalai nem igazán működnek koncerten, bár nekem a Jezebel nagyon tetszett. Szerintem ugyanolyan mellőzött lemez lesz a későbbi turnékon, mint az Exciter, de azt én is furcsállom, hogy a PTA-ről csak a Precious hangzott el, ami talán a leggyengébb az egész lemezről.
A Fly On The Windscreen-nek nagyon örültem, ahogy a Master And Servant-nak is tudtam, hogy játsszák őket, már láttam set-list-et a turnéról. A Master And Servant egyébként tényleg elég nyögve-nyelős lett, szerintem is lehetett technikai zűr, mert Dave kicsit meglepett volt a szám elején - szerintem csak simán lekeverték a mikrofonját és csak később tolták rá a hangerőt, csak ez kellően megzavarta és inkább énekeltetett.
A Waiting For The Night-ot szerintem a lelkes vokálozás miatt kaptuk, úgy éreztem, hogy egy rögtönzött zongorajáték volt alatta, egész máshogy szólt, mint a lemezen, vagy a korábbi koncerteken.
Martin-nal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy ő mindig is ilyen volt a színpadon, nem az a vigyorgós fajta, de én azért párszor most is elkaptam egy-egy mosolyt az arcán.
Dave egyébként szerintem elég szarul nézett ki és ha megfigyeltétek, nem is mozgott túlzottan sokat, kicsit nyugdíjasra vette a tempót, szóval szerintem eléggé megviselte az operáció. Nameg ne csodálkozzunk, alig egy hónapja jött ki a kórházból egy komoly műtét után, ahhoz képest meg isteni csoda, amit láttunk tőle tegnap este.
A projekciós videók nekem nem jöttek be, kicsit erőltetettnek éreztem őket, pláne az Enjoy The Silence közbeni szkafanderes baromságot. Tömény giccs. Talán még a WIMS közbeni madár volt tűrhető, de az is uncsi volt. Sokkal többet ért volna a hátul állóknak, ha látják a színpadot a kivetítőm szerintem. Amúgy jó állóhelyem volt nekem is, így láttam mindent totálban.
Hát, az eső nagyon nem kellett volna, én még esőkabátban is bőrig áztam, szerintem beteg is leszek alaposan. Nem lakom nagyon messze, a hazajutás mégis tortúra volt - ezúton szeretnék gratulálni a szervezőknek, csak a stadionból való kijutás sietős tempóban is volt vagy fél óra a qrva hidegben, bőrig ázva, mert olyan lassan engedték ki a népet, hogy az félelmetes. Taxit fogni persze addigra már nem lehetett, tömegközlekedés addigra ohne, amiért külön köszönet a "kedves" BKV-nak. Úgyhogy gyaloglás a szélben, hidegben tetőtől talpig csurom vizesen. Ha most nem kapok tüdőgyulladást, akkor soha.
Amúgy szerintem megérte, voltam már sokkal jobb DM-koncerten is, de összességében jó volt, örülök, hogy ismét láttam őket. Remélem januárban zárt térben még jobb lesz.
Vicces volt, két amerikai sráccal beszéltem, egyikük Seattle mellől, a másik Kaliforniából jött, és mesélték, hogy kísérik a DM-et az európai turné során, közben pedig megnézik Európát. Jó fejek voltak. Egyikőjüknek már közel a negyvenedik DM-koncertje volt '90 óta.
-
zolynet
veterán
Hol is kezdjem....2006os koncert élménye még előttem van, itt lebeg, az ott eufória volt, ez itt nagyon messze volt tőle. Vhogy nem volt kraft a számokban, csak kb 3-ban: Personal Jesus, Never Let Me Down Again, Walking in my shoes ... és ennyi volt. Wrong is szólt olyan szarul h a csalodás a köbön.
A Martin szettről meg inkább ne is beszéljek. Egyik legnagyobb kedvencem a Question of lust, ill nekem a Jezebel is tetszik arról az albumról, de megint csak azt tudom mondani, semmi kraft, átélés nuku, pont ahogy írtad pure féjsz.
Fénytechnika rendben volt, hangban a magasra még tehettek volna egy cseppet, de erre azt mondom hogy nagyon rendben volt.
Zagar együttesből csak kicsit készültem fel, 2 albumot hallgattam meg Tőlük, azokon csak néhány szám volt amit megtartottam. Ha jól tudom 7 albumuk van, lehet még majd mazsolázok.
-
Zebu
addikt
Yo!
Nekem is hasonló érzéseim voltak. Az új számok hozták az altató hangulatot... Bár eddig sem tetszettek, élőben sem jöttek be... Sebaj bíztam a régiekben.
A Master and servant jó döntés volt, csak kicsit szerintem sok volt az énekeltetés és nyögvenyelős lett a dolog. A Question of lust helyett tudtam volna másikat is választani, de ok, ezt akarták! A Strange love tetszős volt, végre hallottam már élőben, jó régen nem játszották már.
Nem volt kedvem menni, ott kicsit megjött a kedvem, majd az új számok elvették, de újra megjött. A kivetítőn sugárzott filmek nagyon tetszettek!
Jah a waiting for the night to falltól is többet vártam volna. A 2001-es előadása ennek a számnak nekem jobban bejött. Vicces lett volna újra a kék esős háttér ide
-
DM-Fan
nagyúr
Csak megerősíteni tudom: sokadik DM-koncertem lesz és eddig soha nem szóltak a kompakt digitális fényképező beviteléért, még rejteni sem kellett, úgy tettek, mintha észre sem vennék, szóval szerintem nyugodtan be lehet vinni, minden ötödik embernél szokott lenni kb. Más kérdés, hogy sok értelme nincs, túl jó képeket nem is lehet az ilyen gépekkel lőni - sötét van, a színpad többnyire nem 5 méteren belül van, és ezeknek a gépeknek a vakuja nem villant akkorát, hogy a lényeg látszódjon a képen - többnyire az előtted állók háta lesz világos, a színpadkép meg kása. Ha meg nem vakuzol és manuál módban fotózol, akkor állvány híján bemozdul a kép és mosott lesz.
Egyébként sem nagyon van értelme már ezek bevitelét tiltani, mivel a mai telefonok közül sokkal már 5-8 megapixeles kép, jobb felbontású videó is rögzíthető, így fura lenne, ha pl. azokat is elkoboznák. Tudják, hogy ezekkel az eszközökkel valamirevaló felvétel nem készíthető, szerintem ezért nem foglalkoznak vele. Én nem is viszek semmi ilyesmit, tele van a net ilyen felvételekkel.Viszont a flakonokra tényleg háklisak, azt ne nagyon hozzon senki! Ennek egyrészt az az oka, hogy nyilván nem akarják rontani a bent lévő árusok üzletét, akik műanyag pohárba mérve adják a nedűt, másrészt meg egy megtöltött palackkal komoly sérülést is lehet okozni. Két éve a Rolling Stones-ra beengedték a flakonokat, tekintve, hogy 40 fok volt árnyékban, így durva lett volna, ha kitiltanak vele. Egyetlen elvárás volt: a kupakot a bejáratnál le kellett tekerni és otthagyni - így már nehéz vele dobálózni, ütlegelni.
Esernyő teljesen felejtő, az - érthető okokból (pl. nem lát az előtted álló, szúrni lehet vele) - végképp tiltott, esőkabátban gyertek!
-
-
LLKobe
veterán
Olvastam hogy az EMI egyik embere (aki hallotta az albumot) megerősítette hogy ez egy demo verzió, ami a végleges kiadvány extra cd-jén lesz rajta mint bónusz. Lássuk be, nem valószínű hogy a srácok egy ilyen minőségű cuccot fognak kiadni, ennél igényesebbek, eddig is azok voltak, nemhinném hogy most fognak ilyen gagyi minőséget kiadni a kezükből.
-
DM-Fan
nagyúr
Súgok neked: nem kell elmásznod a Metro-Nóm-ig, ha nagyon kiesik, mert bármelyik Media Markt-ban is találsz belőlük, és bizony még az is előfordul, hogy olcsóbban, mint a Metro-Nóm-ban. Múltkor a Westend MM-jában láttam az új garnitúrát (Broken Frame, SGR, SOFAD), mindháromból ki volt pakolva kb. 10-10-10 darab és 4.990 volt az áruk. Kár, hogy addigra már mindet megvettem. Illetve, hülye vagyok, dehogy kár.
Megéri az 5.490-et is és nekem így jóval előbb is megvoltak, mint ahogy kirakták a MM-ban a polcokra.
[Szerkesztve] -
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem is megvan kb. két hónapja a Budapesti dupla CD. Teljesen jól szól, dübörög rendesen. Semmivel sem rosszabb, mint a Milan hanganyaga, csak ugye ez sima CD-s bitrate, és nem PCM stereo.
A kivitel is igényes.
Nekem inkább az a szívfájdalmam, hogy a 101, a SOFAD Live és a PTA nem fognak megjelenni a Collector's Edition sorozat részeként. Oké, hogy léteznek SACD-s verzóban, de relatíve eléggé ki fognak lógni a sorból, ha odateszem őket a polcra a Collector's-os lemezek közé.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Ha szemfüles az ember, akkor megy az jóval előbb is. A Metro-Nóm már pénteken megkezdte a terjesztést, igaz nagyon elszámolták magukat a rendelésnél és kis példányszámban hoztak, így el is fogyott nekik a 2 DVD + 1 CD-s verzió még aznap. De nekem azért sikerült begyűjteni egy példányt.
Tegnap végignéztem az extra-lemezt is. A DM-től már megszokott tartalommal büszkélkedik: 20 perces doksi a turnéról, a turné bejelentése kisfilm, egyéb sajtós kisfilm, projekciós háttérvideók 5.1-es és PCM Stereo hanggal, DVD stáblista. Jól sikerült a második lemez is. Pl. számomra eddig az is tisztázatlan volt, hogy Martin épp egy válási procedúra közepén tart - a filmből ez is kiderül.
Este nyomok fel képeket a kivitelről, akkor leszek otthon gép- és fényképezőközelben. Csak hogy lássátok, hogy mit kell megvenni holnap. -
DM-Fan
nagyúr
Nem, a PTA Collector's Edition marad a műanyagtokos (sima CD-kinézetű) kiadás. Szerintem is rohadt furán fog kinézni így a sorozat a végén egy sima műanyag tokkal, de a lemez tartalmát tekintve ugyanaz, mint a most megjelenő kiadások. Nem baj, nekem megvannak a régi szimpla CD-s kiadások is, legfeljebb majd annak a sornak a végére teszem a PTA-t és nem az újak végéhez.
[Szerkesztve] -
nilrem
aktív tag
Ha rajt a kupak es teli van piaval az nagyot tud utni, kupak nelkul a nyomas csokken. Ennyi a magyarazat. Kuzdoteren a sator nagyon kozel volt a szinpadhoz es idegesito volt az emberek 50%-nak a kilatasa korlatozva volt. Koncert elejen a hangositas gagyi volt, utanna utott a hangulat. Tenyleg nem porgott annyir a zenekar, mint szokott.
Photographic utott nagyon! -
DM-Fan
nagyúr
És hogy tetszenek? Szerintem nagyon üt. A Violator-on 5.1-ben egyes számok teljesen máshogy szólnak, mint az eredeti korongon, plusz részek is beléjük lettek téve, eddig alig hallható effektek nagyon előtérbe lettek hozva, pl. Personal Jesus, Sweetest Perfection. A World In My Eyes-ban olyan gyönyörűen és tisztán hallható Dave hangja a centerből, hogy azt hihetné az ember, hogy ott énekel a szobában.
A MFTM és a Speak & Spell is szépen szól, de eddig nálam egyértelműen a Violator a nyerő. Kíváncsi leszek a SOFAD-ra, meg a Black Celebration-re.
Mod: Nyilván a beárazásra gondolsz.Nem, sztem elképzelhető, hogy ez a bevezető ár, így volt ez a Playing The Angel-lel is, aztán följebbment az ára. Nagyon megérik ezek a lemezek ezt a pénzt, különösen egy nagyobb rajongónak. Lehet spórolni a maradékra.
A nem collector's edition-nek is ennyi az ára?Az viszont enyhén rablás. A Metro-Nómban szinte az összes albumot megkapot 2k-ért.
[Szerkesztve] -
nofreenick
aktív tag
-
LLKobe
veterán
Megkérdeztük a securitis fószert, azt mondta hogy oda a színpad elé azokat az allójegyeseket engedik be, akik olyan fél 8 előtt érkeznek. És valóban azután már csak a koncert közben engedtek be kb 20 embert... de még így sem töltötték meg ott a placcot teljesen, még legalább 50en befértek volna.
-
ToRR3nt3
senior tag
-
DM-Fan
nagyúr
Ja-ja, persze, ez mind igaz, de nekem sokkal többet ér, hogy ott lehessek, és ne zavarjanak ki, minthogy legyen egy-két homályos képem a dologról. Az elmédben úgyis megmarad kristálytisztán, amíg csak élsz.
Ebben erősen benne van az, hogy tk. nem is magadnak készítenéd azokat a képeket, hanem másvalakinek, hogy mutatni tudd, hogy na, ezen is ott voltam. Számodra úgysem tudná visszaadni a fotó az élményt, merthát ugye jócskán túlmutat rajta, hogy élőben látod. Ez kb. olyan mint a szex: fölösleges lefilmezni. Csinálni kell.
Mai napig emlékszem pl. a Metallica koncert minden egyes percére, de sorolhatnék még pár bandát.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Szerintem az Aréna gázos ilyen szempontból. Mikor a Dave Gahan-re mentünk, nekem még majdhogynem a tökeimet is megszorongatták a bejáratnál. Az alap volt, hogy a kistasiba belenéztek, de volt motozás is. Én fényképezőt tuti nem vinnék (mi a szarnak, úgyse tudsz jó képet csinálni, csak objektívvel, azt meg relatíve könnyű észrevenni). Ha mindenáron hozni akarsz valamit, akkor inkább egy felvenni is képes mp3-lejátszót hozz! Mondjuk olyat, ami befér a szádba.
A jegyen egyébként ez áll (vastagon kiemelve):
''Szigorúan tilos minden kamera, magnó vagy más hang- és képrögzítő berendezés behozatala! Használatuk esetén a Rendezőség kénytelen a felvételt megsemmisíteni és az eszközt a műsor végéig elvenni. A feltételeket megszegő látogatót a Rendezőség a helyszínről eltávolítja, vagy belépését megtiltja és a belépőjegy árát nem téríti vissza.''
Szerintem ez bőven elég ok arra, hogy ne próbálkozzunk ilyesmivel. Egyébként is, minek? Úgyis kijön ősszel a DVD a turnéról, ahogy azt már be is jelentették. OIyan jó kép és hangminőségben meg semmivel sem tudnál rögzíteni. Egyébként meg tuti, hogy valaki úgyis behoz valamit, aminek eredménye két nap után fönt lesz a neten. Szal' nem éri meg rizikózni sztem. -
DM-Fan
nagyúr
Hát, akkor ha rám hallgatsz, inkább az utóbbit veszed, bár gondolom erre magadtól is rájöttél.
Egyértelműen átverés-szaga van a postás csávó megoldásának.
Mindegy az, jó az állójegy is, csak bent legyél.Az Arénába inkább ülőt vettem, viszont az egyik legjobb helyre szól. A Stadionosra viszont egyértelműen állót vettem, félek, hogy túl messze lesz a tribün, meg különben is első sorban akarok csápolni.
-
nofreenick
aktív tag
korábbi hsz-ed alapján úgy értelmezem, h ezt az ibuszos 'jegyet' akár már most is be lehetne váltani, szóval mérnem mondod meg az eladónak, h váltsa be a jegypénztárban, és máris boldogan megveszed?
a jegyek fogyásával kapcsolatban nem tudom DM-Fan és Balli infói honnét származnak, mennyire hivatalosak, de én is úgy gondolom, h jobb minél előbb megvenni a jegyet, most is ugyanannyit adsz ki érte, mint ha pár hónap múlva akarnád megvenni... emlékszem mekkora koppanás volt ősszel, amikor kiderült, h elfogytak a jegyek, mert úgy voltunk vele, h majd megvesszük...inkább megveszem a júniusira még a 7en a jegyeket, és mivel a zágrábi jegyeket úgy néz ki nem tudom normális árban eladni, így oda is megyek, meg a nyári pesti bulira is... kool
-
Pompi
nagyúr
Kis kutakodás után megtudtam, hogy ez az Ibuszos papír nem a jegy, hanem egy utalvány féleség, amit amit az Aréna jegypénztárában vagy koncert előtt a helyszínen lehet jegyre váltani.
Kis gondban vagyok, mert kínáltak nekem ilyen ''jegyet'' a márciusi koncertre, de valahogy le kellene ellenőriznem, hogy be fogom-e tudni ezeket váltani vagy sem. -
divot
veterán
Pont ezt akartam írni, hogy egyelőre csak állót lehet kapni. De mivel nekem a márciusira ülőm van, így aztán kiélvezhetem a mókát mindkét perspektívából.
Egyébként érdekes összevetés lesz: az Arénában családiasabb hangulat, kvázi, mint a Kraftwerken, meg egy amolyen igazi nagy koncert a Stadionban. -
woodpaul
őstag
Igaz, ezt is olvastam! Akkor egyezzünk meg abban, hogy a SOFAD-ról a ''Condemnation'' a kedvence (amit én személy szerint eléggé rühellek), az Ultráról pedig a ''Sister of Night''...
Véleményem szerint ez a kettő a két legerősebb DM lemez (a SOFAD Alan munkássága miatt talán egy kicsit előrébb van).
Recoil-t is nyomattok? Alan bácsi zseniális! -
-
LLKobe
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest