Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
150 pont, nem is értem minek számolom ki
bár azután, hogy nem is állítottam össze csapatot.. E van 
Köbö minden reményem elszállt egy jobb helyezésre már a ligában.. -
IreN!CuS
őstag
182...elkeseítő.....

-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
LOL, ne idegelj

Pá: No igen, védik az angyalok. Ekkora malacot, hogy Kimi 6. helyet kihozta a versenyből... Hihetetlen
Sebaj, idővel megfogom. -
attisx
addikt
Nekem még tartja magát az egyik pilótám (kemény 14. helyen...)

-
greenmukk
tag
Hamilton és Schumi a két pilótám.... ez most szarul sikerült

-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jaja, nekem is elszállt mindkét pilótám + Hamilton + Massa.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Itt is mindkét pilóta off.....
-
Pá
addikt
V. Anitával ne húzz ujjat, mert ez lesz a vége.

-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ja, nekem is no comment...
Első sorból kiesik mindkét pilótám.
-
Motion_Blur
félisten
Alakul a hétvégém
, innentől már megpróbálom nem liga szemmel nézni a futamot... -
-Mike-
addikt
Egyszer legyen hétfő, eladom a rákba Kamuit.

-
McCartman
őstag
Én képzeletben a HAM-MAL - Ferrari - Sauber - Force India csapattal játszok , igaz sokra nem megyek vele.

Ez lett volna a csapatom csak gondoltam megvárom a harmadik szabadedzést ahogy általában szoktam de ahogy írtam közbejött valami és kicsúsztam az időből , így visszaállította az előző futam összeállítását.
Érdekes lesz nézni , hogy alakulhatott volna.
Eddig elég nagy bukó.
-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi

Igen, remélem nem lesz mázlija holnap. Most Neked is itt a nagy lehetőség feljebb lépkedni!
zoza: Maldonadoban mindig benne van a kiugró (edzés)eredmény, alapvetően nagyon gyors a srác. A versenyeken viszont nem nagyon tud viselkedni, ezért elég rizikós választás. Örülök neki, hogy megfogadtad a tanácsomat, szerintem világos, hogy jót húztál
Ja igen, jós amúgy nem vagyok. A másik javaslatom sem volt szvsz rossz, hiszen az sokkal kevésbé kockázatos csapat lett volna. A mostani csapatodban simán benne van, hogy holnap mindkét pilótád nulláz
De ne legyen így! -
Zoza24
senior tag
én is bent hagytam,pedig volt aki azért gondolkodóba ejtett ez ügyben

-
Motion_Blur
félisten
Qorthral szépen beletaláltál, V.Anita csúnyán rendbe lesz így rakva

-
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
64 pont,maldo eddig sok -koppkoppkopp- pontot hozott
-
Motion_Blur
félisten
Pásztor egyelőre jó döntésnek látszik. Bár az talán többet elmond a versenyen várható teljesítményéről, hogy a győzelme óta pontot se szerzett

-
McCartman
őstag
-
-
McCartman
őstag
Én meg lemaradtam a csapat-változtatásról és kis híján az edzésről is.
Ez a hétvégém úszott. -
IreN!CuS
őstag
Teljes káosz részemről nem tudom ki mit rakjak be.

-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Közben még nézegettem, hogy Maldonado egy HRT-s pilótára való beáldozásával a Sauber Mercedesre cserélhető, de a szabadedzések alapján ez erősen ellenjavallott.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Szerintem igen, főleg úgy hogy Maldonado nagy eséllyel úgyis meg fogja törni egy ilyen pályán.
diResta meg már tavaly is jól ment/taktikázott itt.
-
venember83
nagyúr
Ahogy nézem, a Force Indiák nem mennek rosszul, Maldonado - Di Resta csere megéri, ha közben Ricciardot cserélni kell egy HRT-sre?
Kösz, Motion! Ricciardo amúgy se hozott sok pontot eddig.
-
SzalaiG
addikt
Eddigi legjobb hétvégém volt Monza!!!!
268pont

Máskor két futamon sem jött össze ennyi...
-
DemonDani
addikt
válasz
Qorthral
üzenetére
Nekem már csak ez változhat jelenlegi pénzügyem tekintve...
Egy Maldonado Senna csere lenne még talán jó, de igazából várom a napot, amikor Maldonado újra robbant, mint most Perez pl
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Senna erre nem képes, de sokkal stabilabb, így hosszabb távon lehet cserélni kéne inkább
Talán annyi merült most fel bennem, hogy ha a Mercire váltok (ahonnan 100% hogy egyik pilótát se teszem be) akkor felszabadulna Hülk meg diResta, és lehet hogy a Di Resta +Merci jobb lenne mint a Force + Maldonad/Senna
-
DemonDani
addikt
FI > Merci csere szerintetek megéri vagy inkább tartogassam a pénzt?
-
Qorthral
őstag
Igen, az árfolyamnyereséggel mindig számolni kell. Hamiltonon például 13 milliót lehetett most nyerni, de a Mercin is hármat.
Sebaj, következő idényben már tapasztaltabb leszel és akkor jajj nekünk.

A tanácsaimat pedig korántsem kell megfogadni, hiszen Te játszol, nem helyetted én, ráadásul simán hibázhatok én is (idén is volt kisebb hibákra már nálam is több példa), de esetedben a túlzott tartalékolás (és így jóval gyengébb csapat) tényleg nem volt jó ötlet.McCart kolléga is jó követendő példa egyébként mindenki számára, már 4. a ligában és az összetettben is közel jár a TOP100hoz. Az pedig nagyon komoly eredmény 9000+ játékos mellett, ez a felső 1%! Az is látható, hogy fő komponenst csak egyszer cserélt, és ez, mint fentebb írtam könnyen szoros összefüggésbe kerül a játékos helyezésével idővel

-
McCartman
őstag
Nálam is egyéni rekord, 296 pont. Tudtam én , csak kellett volna Button is a 300as álomhatárhoz.

Helyezések tekintetében szintén egyéni csúcs , 133. összetettben és 4. a ligában.

Amilyen hátulról indultam nem hittem volna , hogy akár csak szezon közben meglehet a top 5. -
Zoza24
senior tag
válasz
Qorthral
üzenetére
Csak ajánlani tudom,hogy legközelebb hallgassatok bölcs Qorthral kollégára

bevallom őszintén nagyon jó verziók voltak amiket ajánlottál,csak hozzáadtam a saját ötleteimet és a végeredmény egyből hamis lett
újonc vagyok ez évben,így kérem írd ezt a számlámhoz
úgy gondolkodtam,hogy a monzai pálya nagyon különbözik a még hátralévő pályáktól,így ez az egy ilyen pálya lesz,így emiatt nagy változásokat nem akartam eszközölni,a pénzt akartam gyűjteni,hogy majd Szingapúr előtt csinálok valami nagyobb változtatást
33 millám volt s nem akartam mindet elkölteni,mert amiket betettem volna,azokat nagy valószínűséggel Szingapúrban meg pont cserélnem kellene (FI és Merci),ami persze aztán lehet hibás gondolatmenet...szóval pont lett volna pénzem az általad említett legjobbra és vagy elköltöm a 33 millát és sok pontom lesz,vagy kissé kevesebb de marad 30-35 millám Szingapúr előtt...így ezt választottam...Buttonnal és Hülkenberggel nem volt szerencsém,velük buktam sokat...viszont egy dolgot nem vettem számításba...az értéknövekedést
mert ha elköltöm az összes pénzt,nyerek mondjuk 250 pont körül,akkor nyerek 12,5 millát azzal gazdálkodhatok egy teljesen más karakterisztikájú pálya előtt..kicsit keveseltem..nah de nőtt volna Merci,Force India értéke is,szóval ha cserélek,több pénzem lett volna...szóval ez hibás döntés volt...Hülkenberget meg azért tettem be mert jó volt az edzéseken,DiResta meg kapott egy büntit szóval mondom Hülkenberg jobb lesz...nah de a hibákból tanulni kell,szolgáljon ez példaként minden újonc kollégám számára
hallgassatok a főnökre

-
Qorthral
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Grat és hajrá, csak így tovább!
Lehet az még TOP1000 is év végére akár!bobace: Persze, van, hogy lényegében muszáj változtatni. Idén egyébként is különösen trükkös a dolog az elképesztően kiegyensúlyozott mezőny miatt.
-
hunnylander
őstag
Majdnem berobbantam a Top2000-be egy egyéni legjobb pontszerzéssel.

5 futam óta folyamatosan felfelé haladok, 4529. -> 2004.

-
bobace
addikt
válasz
Qorthral
üzenetére
Én is tudom, hogy rengeteg pénzt buktam már cserélgetésekkel, vagy két-három teljes cserét már eljátszottam idén.. De a mostani futam előtt muszáj volt. Grozsi(Lotus) meg a Williams nem maradhatott, így kénytelen voltam mindent felforgatni. Mondjuk most bejött. Szegény Kobát pedig azért cseréltem le, mert nagyon sok futam óta várom a jó eredményt, de szegénynek nem jött el, kiábrándultam. Perez pedig megint megmutatta. Szóval valahol kényszerűség volt a sok komponens cseréje. akinél már beállt csapat van jó komponensekkel, ott természetes, hogy egyet-egyet cserél az ember, általában én sem pattogok

-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Látszik, hogy Grosjean nem csak Hamilton és Alonso autóján hagyott mély nyomokat, hanem az F1Liga játékosok pontszámain is
Sokunknál brutális hullámvölgy az a futam...
Neked öröm az ürömben, hogy most azért fogsz tudni egész korrektül változtatni ahogy nézem.
-
Qorthral
őstag
Nnna született egy 360 pontos, flawless hétvége.
Sokkal jobbat nem lehet elérni. -
Qorthral
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Na, szuper, gratulálok!
Örülök neki, hogy bejött a húzás! Button kiesése nélkül pedig még ennél is többet nyertél volna rajta.
Nem magamat akarom fényezni, csak csendben megjegyzem, hogy Veled ellentétben zoza nem fogadta meg a tanácsomat, pedig mind az 5 általam javasolt csapat jobban teljesített volna, mint amit végül választott. Persze Hülkenberggel pechje volt, de direkt felhívtam a figyelmet arra, hogy szvsz az FI éri meg a legjobban + a leginkább javasolt variánsom több, mint 100 ponttal jobb lett volna neki, szóval nem Hulkon múlt. No de mindenki a saját maga sikereinek kovácsa.Motion_Blur: Nekem sem tetszik, hogy ilyen kapitális amatőr hiba ellenére vezet ez a csaj (és még mindig vezetni fog kicsivel), de azért összességében a szezon során fel lehet jönni, ha valakinek nincs rendszeres pechje. Azzal meg nincs mint tenni. Persze olyanok akadnak, akik főleg a szerencsének köszönhetik a jó helyezést, de valamilyen értelemben ez a csaj is egész ügyesen játszik, nem cserél sokat, jól választ komponenseket...
Viszont PH! liga első fele egyre inkább tele van olyan arcokkal, akik már tavaly bizonyították, hogy értik a dörgést, és akik hátrébb vannak, de jók, szintén lépdelnek felfelé. Szóval a mázli eldöntheti, hogy a mezőny melyik szegmensében csatázol majd az év során, de összességében és többségében akinek megy a játék, annál úgyis látszik majd a fejlődés a 20 futam alatt.
Amíg a pontokra várunk, egy kritikai észrevételt/segítséget hadd tegyek. Lehet, hogy jól tudod mindazt, amit leírok, ez esetben ne vedd magadra! De talán lesz olyan, akinek segítség, szóval egy kis taktikai magyarázat/útmutató következik.

A Te csapatvariálásod kicsit túl hektikus, nagyon sok a komoly változtatás és ezzel rengeteg pénzt veszítesz. Ennek pedig az a következménye, hogy most nincs elég pénzed igazán jó csapatra. Érdemes a fő komponenseket nagyon jól meggondolni és csak ritkán, nagyon indokolt esetben változtatni! Komoly csapatvariálásnak elsősorban azt gondolom, mikor a legfontosabb (és jellemzően a legdrágább) komponensét a játékos eladja, hogy egy másik variácóhoz pénzt gyűjtsön. A versenyt vezető Anita a legelső futamra berakta Kimit és azóta sem szedte ki. Nála tehát nulla a nagy változtatások száma.Nézzük a további dobogósokat:
madster: McLaren -> Ferrari (... + McLaren) -> Alonso -> Hamilton - 3 variálás
Qorthral: McLaren -> Raikkönen (... + Red Bull) -> Hamilton - 2 variálásIlletve a ligadobogós btipust:
btipus: McLaren -> MSC (... + Ferrari) -> McLaren + Ferrari - 2 variálásEzzel szemben a Te esetedben:
McLaren -> Ferrari -> Button -> Ferrari -> Hamilton -> McLaren + Ferrari - 5 variálásPersze ezt utólag könnyű látni, de az adott hétvége alatt, amikor a váltással látszatra erősebb csapatot kapunk, nehéz megállni a cserét. Hosszútávon mégis az a jobb, ha az év első 2/3-ában nagyon óvatosan bánunk a drága komponenseinkkel. Tudom azt is, hogy a Buttonos csere óta Te már kicsit minden mindegy alapon cserélgetsz, de mégis hasznosnak láttam leírni ezt, mert szerintem sokan esnek ebbe a hibába a PH!antasy ligában. (Többeknél is 6-7 komolyabb variálást számoltam.)
Ehhez még annyit, hogy nem oda-vissza igaz, tehát a kevés variálás nyilván nem okozza feltétlen azt, hogy jól szerepel az ember, a sok csere viszont kb garantáltan megöl.
Ja és még1x: Nem okoskodni akarok/akartam, csak segíteni Neked és/vagy másoknak

Most pedig jöhetnek végre a pontok! -
Motion_Blur
félisten
Nagy grat mindenkinek, látom sokan kaszáltak rendesen!
Én ugyebár Hamiltont és a Saubert cseréltem le...

-
Qorthral
őstag
Huh, 320 pont kb, ennyi talán még sosem volt

-
attisx
addikt
280 pötty. Újabb egyéni rekord...
) -
McCartman
őstag
Ez a versenyhétvége sokaknál rekorddöntést eredményez. Button kiesése nékül én is bőven 300 pont felett lettem volna , így talán valamivel kevesebb.
-
IreN!CuS
őstag
Asszem 274 pontom lett.Ha Button nem esik ki még jobb lett volna.
-
bobace
addikt
Sokaknak jó hétvége lesz, de nem gondoltam, hogy nekem ennyire jó, főleg az időmérő után
Rekord idén:239 pont
Remélem sikerül faragni az előttem levőkön, majd holnap kiderül. -
-
McCartman
őstag
Ebben a játékban az jelenti a sikerélményt ha az előre kalkulált lehetséges forgatókönyv szerint zajlanak az események.
Azért regelni több accot , hogy lefedd az "összes" lehetséges kimenetelt elég abszurd így pont semmi értelme nem marad az egésznek.
Nem hiszem , hogy erre vetemednének emberek.
@Oliverda: milyen nyeremények? én nem tudok róla.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
...és azt még nem is tudjuk, hogy hány olyan tag van, aki kettő vagy több accal játszik.
-
venember83
nagyúr
Nekem igazándiból mindegy, hogy Massa van Alonso van elöl, de maradjon a két McLaren is, Vettel meg csak meglesz Fernandonak, akkor már megvan a kötelező.

-
hunnylander
őstag
válasz
Qorthral
üzenetére
Okos lány lehet, vagy nagyon pedáns, mert tudja, hogy Ferrari motor van, de McLaren motor nincs az F1-ben.

Úgy reméltem de jól fejlesztgettem (Kobát kicseréltem Perezre, mert utóbbi gyorsabbnak tűnt előzetesen; a Williams helyére meg betettem a most potenciálisabb FI-t). Erre Hülkenberg el se tudott indulni az időmérőn és Koba jut be a Q3-ba, nem Perez. Szóval felemás korlát.

-
bobace
addikt
44 pont, volt már jobb is

-
Qorthral
őstag
Ilyen képességű játékos vezeti az összetettet

Nem hiszem el...
Szerk.: Az aktuális csapat vs előző csapatot nézzétek...
-
Pá
addikt
Nah, én pont lekéstem a határidőt, így marad a múlt heti csapatom.
-
IreN!CuS
őstag
Hát nagyon nem tudom mi legyen.
ver 1.0 : Sumi Perez Meki Lotus Force
Ver 1.1 Maldo Perez Meki Ferka Force
vélemények?
-
Qorthral
őstag
válasz
üzenetére

Motion: Hát jah, könnyen elszállnak a komoly remények 1-1 évben... Tavaly velem is hasonló történt, igaz kicsit kevésbé estem vissza, de úgy a 10. hely körül álltam, aztán nagy nehezen küzdöttem fel magam az 5.-re.
Ha Hamilton kicsit összekapja magát, még simán feljöhetsz a 10be szvsz! Mondjuk Button látványos formajavulása nem tesz jót a Te esélyeidnek (sem).
Egyébként érdekes hétvége lesz. Máskor is kusza a helyzet, de most talán még kuszább. A Meki és a Ferrari (talán) kiemelkedik, de utánuk 4-5 csapat is odaérhet...
Pedig normális, száraz szabadedzések voltak
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Úrrristen, magamtól reggel negyed 2-kor rá nem jöttem volna

-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"PH!antasy F1"
A "PH!" -t tudom mit jelent, a "antasy"-t viszont nem....
Ha esetleg a "PH" külön van a felkiáltó jeltől, és a "antasy" elé kéne sejtenem, akkor sincs annyi fantáziám, hogy össze tudjak rakni egy felkiáltójelből és a "antasy"-ból bármit is
-
törölt tag
Lemaradt a topik címéből egy "F" betű.... csak úgy mellékesen szólok hátha rajtam kívül nem tűnt fel senkinek

-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem rossz az.
Mihez képest buksz? Mi a cél? Liga TOP10? -
Motion_Blur
félisten
Schumacher, McLaren, Ferrari triót 'teszem' meg.
Mondjuk teljesen mindegy, úgyis bukok vele, erős csapatot nem tudok már összerakni idén

-
Qorthral
őstag
Nehéz, nehéz

D'Ambrosio nem fogalmatlan hülyegyerek, plusz ismeri az autót, szóval a Grosjean komponens akár meg is hagyható. Főleg, ha a Lotus erősnek látszik majd a szabadedzések alapján.
Ha jól számolom (fejben), az MSC, GRO, SAU, MCL, TR összeállításra pont nincs zseton. Mindenesetre ez TR nélkül is egy életképes alternatíva lehet.
Sajnos a Ferrarit csak túl nagy kompromisszumok árán tudnád betenni, így a másik reális út a Merci, Force India duó. Ezt a verziót én mondjuk VER, MSC, SAU, MCL, FI kombóval látom legjobbnak, melyre ismét talán pont nincs pénzed, szóval a TRes komponens itt is kuka... kivéve, ha nem váltasz MSCre. Mindenesetre Di Resta a legdrágább a 3 FI-s komponensől és eddig Ő hozta a legkevesebb pontot! Év eleje mondom, hogy agyon van hypeolva. Nem rossz, nem rossz, de Hülkenberg is kb olyan jó, ha nem jobb, mégsincs sztárolva.Összegezve (nem sorrendben!) :
1. MSC, GRO, MCL, SAU, HRT (vagy CAT)
2. KOV, MSC, MCL, SAU, FI
3. VER (vagy MAL), GRO, MCL, SAU, FIEgy bátor verzió:
MAL, MAS, MCL, SAU, HRT (vagy CAT)Végül az, amit legjobbnak gondolok, egy igazán ügyes húzás:
Vergne (vagy Pastor), Hamilton, Mercedes, Sauber, HRT (és erre meg elvileg pont van pénzed)Remélem segítettem valamelyest.

-
Qorthral
őstag
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Hát jah, ráadásul extra szívás, hiszen mindkettő ára alapból is leesett, így eleve nem nagyon éri meg eladni őket. De muszáj valamit tenni. Mindenesetre nem irigyellek. A legnagyobb szívás mondjuk egy GRO - MAL pilótapáros.
Mondjuk akinek az volt bent, az vállalta a rizikót.Pá: Jogos
De azért Grosjeannál kárpótolja az embert, hogy időnként egész tisztes eredményt ér el. Maldonadonál ez ritkábban, viszont Ő meg már csak az IMen is egész szépen gyűjt. D'Ambrosiora kíváncsi leszek, vajon képes lesz egy TOP10re (versenyen) ? -
IreN!CuS
őstag
válasz
Qorthral
üzenetére
Elég meleget mondanak a hétvégére(27-30 fok között) ami jól jöhet a Lotusnak,de a teszt pilóta miatt sajnos tényleg nagy rizikó.
Maldonadot sem érdemes erőltetni a rajthely büntetés miatt.Csak nincs annyi pénzem,hogy levédjem Gro hiányát és Maldo büntetését.Így marad valamelyik rizikó faktor a csapatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bár azután, hogy nem is állítottam össze csapatot.. E van 
Amúgy Vettel belepiszkított a versenybe, de azért nem panaszkodom. Fogalmam sincs, hogy hány pontom lett.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Remélem sikerül faragni az előttem levőkön, majd holnap kiderül.