- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
regler19
csendes tag
válasz
Ciccuka #5563 üzenetére
Sajnos semmilyen irási formázási parancsra nem reagál. Mintha egyszerűen valami tiltaná.
Ha ez most segít valamit másik gépben soha sem volt és mikor másoltam rá egyszerűen megállt azóta semmire se reagál.
3 partició van rajta Ventoyal volt formázva 1 efi boot ezt látja is ott vannak a fileok volt egy az isoknak itt nem látok semmit meg egy ntfs drive amin szintén nem látok semmit -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ciccuka #5357 üzenetére
Akkor elmondhatjuk, hog minden műanyagházas tré? Ez azért nem így van egyszerűen szerintem. A legtöbb amúgy műanyagházas. Attól még nem biztos, hogy melegedős is. Csak ezért írtad rá, hogy nem kellett volna megrendelnem, vagy valami tapasztalatra vonatkozol?
Nekem meg egy ilyen ment tönkre, igaz jó pár év után, hogy "kidugva" folyton vissza csúszik. Amúgy meg az ilyen "csúszatósok" legtöbbje szintén műanyagházas, még az is amit te betettél előszőr, szóval itt nálad valami ellenmodás van.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ciccuka #5355 üzenetére
Most rendeltem egy ilyet (már van egy ilyenem, csak 8GB-os és fekete, eddig semmi gondom nem volt vele), remélem ezzel sem lesz gond.
(Amit te betettél az meg speciel ilyen "húzogatós", azoktól meg hosszú távon mindenkit intenék, előbb-utóbb elkopik a "húzohatója" és onnantól kínszenvedés bedugni rendesen.
Ilyen "extrém" modding-ok meg még csak eszembe sem jutnak, azért az életem fontosabb, mint ez a nyavalyás Pendrive).
Amúgy még garis, de németből rendeltem a Reichheit-tól (5.50 EUR volt akciósan, azért is "testszett"), szerinetetek lenne értelme "gariztatni"?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ciccuka #5353 üzenetére
Ez a pici pendrive, erősen melegszik-> Ennek miért is kellen törvényszerűség szerint így lennie? Akkor minden ilyen kis "köröm" Pendrive ugyan ennyire melegszik? Nem hiszem.
(Azóta már rákerestem a Pendrive Topic-ban, hogy bizony sokan írték rá, hogy melegszik (forrósodik konkrétan), akkor az enyém sem kivétel, de miért kell épp egy Sandisk-nek ilyen SVCX-okat gyártania?)
nem javasolt intenzívebb használatra egyáltalán-> "Intenzív használat" alatt mi értünk most? Csak simán be volt dugva a Pi-ba és a Volumio-ról ment róla néha az mp3 zene lejátszás, volt hogy csak fél óráig, de olyan is hogy 2 órán keressztül. Ez szerintem nem épp amolyan "intezív" használat.
Meg amúgy mi értelme, hogy ez egy USB 3.2-es Pendrive a specifikáció szerint, de nem bírja még a 2.0-ás "általános" használatot sem?
h2testw futtatásának akkor van értelme, ha végigfut (lehetőleg hiba nélkül)-> Elküldöm neked a Prendrive-ot, aztán a te PC-d USB portjaiban úgy teszteled, ahogy akarod, mikor már másfél perc után tök forró volt a töve, ha vagy ennyire bátor...
-
dethroner
veterán
válasz
Ciccuka #5302 üzenetére
A gépem alkatrészei ott látszanak az adataimnál. Mondom fura, hogy a tesztek során nem talál hibát, de a felmásolás során meg hiba lesz. Ha tápellátás gond lenne, akkor a teszt alatt kéne látszani, hiszen a teszt az órák alatt megy le, a zenék másolása max néhány perc szokott lenni. A teszt alatt bőven lenne alkalom hogy bármi bug előjöjjön. Franc se érti
-
lanszelot
addikt
válasz
Ciccuka #5235 üzenetére
Hello,
Igen, olvastam, és köszönöm szépen a cikket.
Csak ez egy talált pendrive, nem vettem.
Inkább kidobom, mint egy orosz programot rakjak a gépre ezért.
Szét szedtem, és jól látszik hogy fake. Tehát nem veszteség.
Ezért is dobta el valaki szerintem.
Most már viszont tudom, hogy mire kell figyelni, és a legjobb szét szedni, és úgy kiderül, hogy hacker drive, vagy fake drive, vagy normál.
Nem kell sehova dugni, így a legbiztonságosabb -
Staradder
tag
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #5128 üzenetére
Ez inkább erre a hozzászólásra mehetett volna válaszként, de mindegy.
Na meg ha figyelmesen olvastál, akkor az enyémnél nem az lett leírva, hogy okvetlenül flash-alapú tárolóeszközön kell tárolni a fontos adatokat, hanem eleve inkább HDD-alapún, illetve flash esetén akkor már inkább belső / külső SSD mint egy silány, konzumer pendrive vagy memóriakártya. Ahol SSD-knél a HDD-kkel ellentétben főleg áramtalanított állapotban lehet kérdés az adatok megtartása, de ha megfelelő minőségű az SSD, akkor azon is megmaradhatnak akár évekig gond nélkül, ha gyakran van használva, azaz áram alá helyezve, akkor pedig eleve kevésbé téma ez. + SSD-knél a TRIM miatt az adatok törlése utáni visszaállíthatóság lehet még téma - lásd az adatmentés topikban kitárgyalva, amit már ismerek, kösz - , de az egyrészt TRIM-et támogató SMR HDD-knél is ugyanúgy érvényes, másrészt ha már fontos adatok, akkor azokról ugye eleve vannak normál esetben máshol is biztonsági másolatok. -
tpeter77
addikt
válasz
Ciccuka #4956 üzenetére
Ebbe a portba talán ha 2x volt bármi beledugva. Újszerű volt.3 éves lehet a gép, 1 méterre a radiátortól, 22-24 fokos környezet. A pendrive új volt, akkor vettem ki a dobozból. Beledugtam az usb 3.0 portba és indítottam az ATTO és CDM teszteket. 5 tesztelés után a pendrájv megszűnt létezni
Felvettem a kapcsolatot a beszállítóval és kicserélték egy Kinsgton DataTravel 100 GT3 64GB modellre.
Ez elég lassúcska, nem fogom tesztelni csak 1xCsodát nem várok tőle.
-
válasz
Ciccuka #4954 üzenetére
Gondoltam van melegedősebb chip-lista, miegymás...
. Azért ide jöttem, mert a "Milyen" topikokból a tapasztalati kérdéseket küldik egyebekbe.
#4957 King Unique A szituáció abban merülne ki, hogy pl max 1 hónapos távollét mellett, az otthon üzemelő VPN-szerver, és minimális NAS funkciókkal bíró routeren keresztül csatlakoznék a világhálóra, és ha olyan akkor a pendrive lenne egy nem cloud alapú opcionális tárhely, kvázi backupnak.
Mostanában nézegetek utána a routereknek, mert csak kéne 1... Az USB3 vagy a dupla port prémium, így a leadható teljesítmény limitjével számolva fontolgatom ezt az opciót. -
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #4956 üzenetére
Az USB-port hibája akkor "vinne magával" más eszközöket is mint már említve volt, ellenben azt nem írta a kérdező. Aztán ki tudja valójában mi van.
A Windowsban a szoftveres leválasztás nélküli eltávolítástól rossz esetben a fájlok és/vagy a fájlrendszer sérül (RAW), ellenben maga az eszköz azért nem szokott teljesen tönkremenni. Aztán mivel egy flash meghajtóban nincsen mozgó alkatrészt, ezért a leejtés kevésbé téma, illetve egy kisebb ejtéstől még nem kellene tönkremennie. -
-
SRII
őstag
válasz
Ciccuka #4912 üzenetére
Bios frissítés volt(kb egy éves a deszkám és mikor megvettem már akkor kapott egy bios frissítést) hátsókban sem működik sem a pirosban sem a kékben sem a feketében, semmi, hang van ,ha bedugom eszközkezelő látja de ennyi! a pendivek 1 kivételével 3-4 évesek!
Próbáltam fatba és ntsf be formázni, igy sem semmi! -
szacsee
nagyúr
válasz
Ciccuka #4792 üzenetére
Bocs, most volt időm megnézni. Laptopon is látja már, viszont ha nagyobb fájlt másolok félbeszakad és elszáll 0X800703EE hibakóddal, közben jönnek a megszokott előugró ablakok (új meghajtó formázni kell stb. 2másopdpercenként előugorva, mint egy popup booster) Kihuz, bedugásra "megjavul", de nagy fájlok másolásakor megint kezdődik előlről.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Ciccuka #4790 üzenetére
Hasonló volt a hiba mint nálad.
Odáig már eljutottam, hogy recovery végigment, látja a fájlokat.
Nagyobb fájlok másolásakor az adatátvitel lecsökken 0-ra és 0X800703EE hibakóddal elszáll, közben jönnek a megszokott előugró ablakok (formázni kell stb.) Kihuz, bedugásra "megjavul", de mivel ez így nem egészséges nem erőltetném.
Mi lehet a probléma? -
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #4763 üzenetére
Itt alapvetően a decimális / bináris prefixumok miatt van a fő eltérés a tárolókapacitásnál, amit te írsz, az már a gyártóspecifikus kis eltérés, amiről érintőlegesen volt szó itt korábban egy másik esetnél. Meg igen, tudom, hogy firmware szinten bele nyúlni a megfelelő tool használatával ebbe-ebba, nem újdonság, de azért köszönöm a + infókat.
-
Dency01
aktív tag
válasz
Ciccuka #4601 üzenetére
Equip 2M - edigitalból - Mitől lesz minőségi egy USB kábel? 2M-es, tudtommal 5 m-ig nincs probléma hosszabbításból. Meg felette gondolom árnyékolt kábel lényeges. De 2M ig?
@King Unique
Valóban, viszont nem találtam erre specializálódott topikot de ha te tudsz akkor linkeld be és már itt sem vagyok. -
C. s.
addikt
válasz
Ciccuka #4546 üzenetére
A Win Setup From USB-vel akartam egy multibootos pent. (Adata UV150, 16 GB, 3.1)
Egy rendszerfrissítés csűrt el valamit még tavaly, azóta már rendben van, stabil a gép.
Tápegység: Seasonic FOCUS Plus 550W Gold (bő 1 éves)King Unique:
Legutóbb szokatlanul sokáig tartott a művelet a Win Setup From USB-vel, valami félremehetett, aztán jött a kékhalál. Nem tudom, mi váltotta ki az egészet. Lehet, hogy az írás körül adódott probléma okozta?
A Tulajdonságokban ezt írja: "Ez az eszköz megfelelően működik". Bármelyik portba dugom, figyelmeztetés jelenik meg a jobb alsó sarokban, hogy probléma adódott ezzel a meghajtóval. (A W10 tudathasadásos?
)
Az illesztőprogram dátuma: 2006. 06. 21.
Az illesztőprogram verziója: 10.0.17763.1
Ez normális? 2006?Épp most másoltam át róla egy Linux iso fájlt, a benne lévő txt olvasható. Ezek szerint az adatok sértetlenek a baleset és többszöri "formázás" ellenére is.
Belevágtam a parancssoros dologba, de megijedtem.
Nem szeretnék tévedésből egy 3 TB-s HDD-t formázni, inkább letöltöm holnap a Rufus-t. Lehet, hogy csak a hétvégén lesz időm megcsinálni. Köszönöm a linkeket!
Ha a kártyaolvasót dugom be (kártyával), nincs figyelmeztetés, tehát azt hiszem, hogy a port a hibáját kizárhatjuk. A tápegységgel eddig nem tapasztaltam problémát, de nem is illene, hogy legyen.
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #4436 üzenetére
Na és ez az adatok megtartásával lefut, megjavítja?
A pendrive csatlakozójánál és / vagy a gépen port aljzatánál nincsen érintkezési probléma?Ha nem és mindenképpen kellenek róla az adatok, akkor ez innentől már adatmentéses téma. Valamint ha otthon nem megy a mentés a szokásos adatmentő programokkal sem, akkor utolsó opcióként max. az adatmentő cég, szakember jöhet szóba. Ellenkező esetben meg a garanciális csere, vagy annak híján a kuka...
-
Redneck
nagyúr
válasz
Ciccuka #4130 üzenetére
Köszönöm a tippet, utánanézek!
Leghamarabb pénteken érek rá tesztelgetni, és esetlegesen e-mailezni, akkor tudok bővebben nyilatkozni a témáról. Ha meghalt és 1 év garancia volt rá, akkor benyelem, ez van. Amúgy is kéne egy nagyobb, ez a 32-es csak kényszer megoldás volt.
-
lionshamlet
senior tag
-
-
Zola007
veterán
válasz
Ciccuka #4081 üzenetére
sajnos Sentinel sem mutat kondíciót, mert pendriveon nincs SMART
Azért érdeklődtem, hogy újabban van-e már jobb program mint a Sentinel
Amiket én szoktam használni tesztelésre (HDD, SDD, USB, SD, CF) azok "klasszikusok", évek óta ezekkel ellenőrzök.
- Checkflash
- ATTO
- AS SSD
- Crystal
- H2testw
- Sentinel
- SSDok
- trimcheckÉn ezért szoktam pár havonta futtatni a pendriveokon, kártyákon is egy tesztet, mert ha elkezdenek hibázni, akkor nem használom tovább, mert az adataim fontosabbak mint egy 5e Ft-os pendrive.
HD Tune most nincs kéznél, de szintén úgy rémlik, hogy nem ismeri fel a pendriveot.
-
GreenIT
tag
válasz
Ciccuka #4081 üzenetére
Az 50MB az eleve hibát feltételez, nem?
Nem.
A program nem figyelmeztet, hogy csak akkor mukodik jol, ha frissen van formazva, adat nelkul.
Ha barmilyen fajl van rajta, akkor kar 1 MB-ot is kiir, hogy csak akkora meretet hajlando tesztelni annak ellenere, hogy a hibauzenetben kozli, hogy szerinte mekkora a pendrive teljes merete.Rosszul van megirva a program, hogy nem teszi lehetove a korrekciot.
Nem ad semmilyen infot az irasi/olvasasi adatokon kivul.
Holnapra elokeresem a lementett teszteket es berakom ide.
-
GreenIT
tag
válasz
Ciccuka #4075 üzenetére
Oh, Mester, kerlek, meselj!
Elinditod az altalad istenitett h2testw (jelenleg 1.4 ver) programot, egyetlen lehetoseged van, hogy kivalaszd, melyik pendrive-ot akarod tesztelni, ettol kedve odavakantja neked, hogy pl. 50 MB es alul kozli, hogy 50 MB-ig fogja tesztelni, semmi lehetoseged nincs semmit valtoztatni.
Ha rakattintasz az alata levo opciora, hogy te akarod megadni, hogy mekkora meretet teszteljen, feldob egy figyelmeztetest, hogy "vigyazz, csak 50 BM-ig lesz tesztelve a 16 gb-os pendrive", es amikor torolni akarod, nem engedi, azonnal elindul a teszt.Egy kalap szar az egesz, felismeri a helyes meretet, de csak egy reszet akarja tesztelni es semmi lehetoseget nem ad, hogy barmit beallits, vagy valtoztass.
Kerlek, vilagositsd meg az elmemet, hogyan kell jol hasznalni, ha sehol sincs egyetlen gomb vagy valtoztatasi lehetoseg, mert csak azt hajlando csinalni, amit pillanatnyilag eldontott.
-
Zola007
veterán
válasz
Ciccuka #4075 üzenetére
A kérdés nem a méret volt, hanem a konzisztencia
A H2testwnek ehhez semmi köze, mert sérült szektor tesztelésre alkalmatlan
Csak volument tesztel, nem ellenőrzi, hogy azt kapja-e vissza az adott szektorból, amit beleírt, csak annyit néz, hogy olvasható-e.A Sentinel, Checkflash saját fix vagy választható mintázattal tölti fel a szektorokat és azt is nézi, hogy azt kapja-e vissza, amit oda írt.
Sérült szektorok ugyanúgy olvashatóak lehetnek, csak beleírod, hogy FFF000 és visszakapod, hogy FFF0A0 -
GreenIT
tag
válasz
Ciccuka #4061 üzenetére
Üres drive-ot kell tesztelni.
Pontosabban "FRISSEN formazott es ures"-et, kulonben az idiota program az kepes akar csak 1 MB-ra is lekorlatoznia magat, es az idiota programozo nem adott lehetoseget arra, hogy modositsa az ember, hogy a teljes kapacitast ellenorizze.
Raadasul nem ad semmilyen infot a pendrive-rol.
-
GreenIT
tag
válasz
Ciccuka #4053 üzenetére
Hat, ha lenne osszefoglalo, oda eleg lett volna egyszer beirni.
Merthogy eleg nehez keresgelni, ha nem tudni, mi a keresoszo.Amugy ez a program nagyon gyenge, nem ir semmilyen infot a pendrive-rol, nem lehet semmit kivalasztani, egyszeruen kijelenti, hogy ezt fogja csinalni, majd jon egy figyelmeztetes, hogy ha ezt csinalja, nem teljes teruletet fogja ellenorizni, de nem lehet megcsak le se loni, azonnal megy es csinalja. Tehat felismeri a teljes teruletet, de valamiert csak egy reszet engedi elenorizni.
Valami megbizhatobbra van szuksegem, ami reszletes infot ad a pendrive-rol es lehetove teszi, hogy korrigalni lehessen az altala javasolt beallitasokat.
-
Qtya123
őstag
válasz
Ciccuka #3439 üzenetére
Fejlemény:
Külső HDD-t (egy ősrégi Samsung 160 GB-os SATA I vinyó egy USB3-as Sharkoon Rapidcase-ben) felismeri USB3-nak. Teszteltem egy 1 GB-os videofájl másolásával. A gépről a HDD-re másolás sebessége ~ 53 MB/s volt.
Ezt követően csatlakoztattam a fentebb említett Transcend pendriveot, amelyet több csatlakoztatás után végre felismert USB3-nak. A gond csak az, hogy ugyanezt a videót a pendrivera ~17 MB/s sebességgel másolta a rendszer. A pendriveról gépre másolásnál a sebesség viszont már ~102 MB/s volt. Elképzelhető, hogy mégis maga a pendrive a hibás?
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #3420 üzenetére
Ha fontos adatok vannak a pendrive-on, akkor probléma esetén az adatmentés külső programmal
—►
újraparticionálás—►
adatok visszamásolása a legbiztosabb módszer. Persze akkor, ha csak pl. a fájlrendszerrel / partícióval volt valami gond, de maga a pendrive ok. Igaz, más jellegű példa, de az látszik, hogy a partíció visszaállítását nem feltétlen kell minden esetben erőltetni. -
kokov
tag
válasz
Ciccuka #3265 üzenetére
Az oké, csak a read-only attribútumot honnan és hogy vette le, mert erre semmi más nem volt képes. DISKPART sem. Low-level format azért halt ki a BIOS-ból, mert elkezdték a gyártók tiltani, szóval azt is lehet tiltani. Mindent lehet, csak mit is csinál ez a progi másképpen, ami miatt eléri alacsony szinten a drive-ot. Érdekes. Ja és mégis hogy a rákba lett magától read-only a penem, az meg pláne érdekes
-
kokov
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Cyberpunk 2077
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sorozatok
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- További aktív témák...
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest