- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
King Unique #4471 üzenetére
Eltávolítottam manuálisan és megnéztem az ajánlott programmal.
Továbbra sem ismeri fel USB 3-nak. Ha ezt a Kingstont csatlakoztatom az előlapi usb3-ra, akkor ahogy a képen is látható, a Port8-ra teszi és 2.0 sebességgel fut. Ha ugyanerre a csatlakozóra dugom a másik pendrive-ot, amit felismer 3.0-nak, akkor azt a Port4-re teszi.
-
Qtya123
őstag
Üdv Urak!
Van egy MSI B450-A PRO MAX alaplapom, amely egy Phanteks Enthoo Luxe házban van. A ház elején van USB 2.0 és USB 3.0 csatlakozó is. Két darab USB 3.0 pendriveot (egy 32 GB-os Transcend JetFlash és egy 32 GB-os Kingston DataTraveller 100 G3 --> [link] ) szoktam használni, illetve egy USB 3.0 külső HDD-t.
Mindegyiket a ház előlapi USB 3.0 csatlakozójára szoktam kötni, azonban a Kingston pendriveot mindig USB 2.0-nak ismeri csak fel AIDA64 szerint (pedig ez a legújabb a 3 tároló közül), de ha közvetlenül hátra, az alaplapba dugom bármelyik USB csatlakozóba, akkor felismeri USB 3.0-ként.
Mi lehet e téren a hiba? Friss a chipset és minden más driver, és a Win10 frissítése is.
Köszi előre is a segítséget!
-
Qtya123
őstag
válasz
Ciccuka #3439 üzenetére
Fejlemény:
Külső HDD-t (egy ősrégi Samsung 160 GB-os SATA I vinyó egy USB3-as Sharkoon Rapidcase-ben) felismeri USB3-nak. Teszteltem egy 1 GB-os videofájl másolásával. A gépről a HDD-re másolás sebessége ~ 53 MB/s volt.
Ezt követően csatlakoztattam a fentebb említett Transcend pendriveot, amelyet több csatlakoztatás után végre felismert USB3-nak. A gond csak az, hogy ugyanezt a videót a pendrivera ~17 MB/s sebességgel másolta a rendszer. A pendriveról gépre másolásnál a sebesség viszont már ~102 MB/s volt. Elképzelhető, hogy mégis maga a pendrive a hibás?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
A mai napon vettem észre, hogy a Transcend JetFlash 790 32GB pendriveom nem hajlandó usb3 módban működni. Próbáltam fat32-re formázni, majd újra ntfs, de hiába csatlakoztatom usb3 portra, usb 2 eszközként ismeri fel.
Az AIDA64 ezt írja: Támogatott USB verzió 2.10 (USB 2.0 porthoz csatlakoztatott USB 3.0 eszköz)
Természetesen a sebesség is USB2-nek megfelelő. Ez win10 alatt van, de visszaemlékezve win7 alatt is már elég lassú volt nagyobb fileok másolásánál, csak mindig siettem és nem foglalkoztam vele, de a probléma már tuti akkor is megvolt.
Mit lehet ezzel tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest