- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
-
HoldChore
tag
válasz
MrSealRD #80457 üzenetére
Ne jó a logikád.
Ennyi erővel mindenki mindenhova beszúrhatná a hirdetését, ahova lelki kötődése van. Értelmét vesztené a topikok területi behatárolásét jelző szavak.
Azért keresünk tárgyakat itt, és kattintunk rá, mert feltételezzük, hogy közel van és így jutunk hozzá. Ismerjük a postát is és akkor a hardveraprón keressük. -
Bird
addikt
válasz
MrSealRD #77307 üzenetére
Építési engedély kipipálva, módosulni fog a közterület csatlakozás, nagyobb ívben fognak tudni a buszok kanyarodni a Szigeti útra. Láttam egy látványtervet is, 12m-es építménymagasságú 2-3 épületszárnyból álló 4-5 emeletes házat kell elképzelni. Alul boltok, szolgáltatások garmadájával. Grandiózus egy terv...
-
fudi2002
nagyúr
válasz
MrSealRD #74850 üzenetére
Nem méregetek. Nem volt használva 2,6-on, csak amíg bebootolt a bios és át tudtam állítani 4-re. Az összes processzorom húzva volt, sokáig kitartottak nálam. Viszont memóriát és vga-t nem húzok én sem, mivel veszélyes, továbbá pedig érdemi sebességnövekedéssel nem jár. Max e-pénisz méregetésre pl, Sisoft Sandra-val..
-
fudi2002
nagyúr
válasz
MrSealRD #74846 üzenetére
Nézz teszteket. Megnézném ,hogy átlagosan 500-600 30mbyte-os raw fotó csoportos konvertálása jpg-be lightroommal mennyi, de most nincs épp aktuális meló. Itt kell megjegyezni persze az ssdt is. Amúgy az alap 2,6ghz alapból manapság soványka.
Amúgy, segítek a gúgli használatában is:
[link1]
[link2]
Utóbbi linken látható, hogy renderelésnél akár 50% fölött. -
Exian
addikt
válasz
MrSealRD #72581 üzenetére
Ahha, köszi! Én általában mindenhol azt olvasom azóta, hogy először csak sózzák, aztán amikor elkezd levet ereszteni, akkor abban forgatják, de olyat is olvastam, hogy amikor már jelentős leve van, akkor azt felforralják és ilyenkor megy bele mindenféle fűszer + fokhagyma, aztán azzal a lével öntik le a húst.
Mondjuk én most nem szalonnát akarok füstöltetni, kizárólag csak combot.
Hát akkor továbbra is várok olyantól pontos információt, aki szokott ilyet csinálni.
-
Xray-1
tag
válasz
MrSealRD #70175 üzenetére
A "kimutatott" éves profit csak a könyvelő kreativitásától függ.
Persze, vannak kiadások is, hogyne. Mindenkinek, mindenhol. Én inkább azt gondolom, hogy ha valaki cikkeket olvas, ahogy teszem én is sok szakmai blogban, ahol színvonalas cikkek születnek, akkor ott jogos, hogy kikapcsolod a blokkolót. Ki szoktam én is, nem kerül semmibe, örülök, hogy vannak korrekt infók. Meggondolom itt is a cikkeknél a jövőben. Mint írtam az előbb, értem a kérést, csak furcsa, hogy ez idáig fajult, hogy szólni kell egy ekkora nagy "cégnek".
A fórum azért más tészta. Sokszor telóról olvasom, pláne nem mindegy, hogy mennyi a sáv, ami fogy 1-1 oldalletöltésnél. (Opera mini rlz.)
Asztali gépen/nb az ember elviseli a reklámokat, még a "szarabbakat" is, hacsak nem tolakodó. Nem figyeltem itt a lapcsoportnál, hogy valóban kerülték ezeket, (dicséretes, ha igen) bár hozzá kell tenni, hogy ÉVEK óta használok blokkolót, pláne itthon. Csak külön kérésre szoktam kikapcsolni, mérlegelés után, eddig csak kis nemzetközi blogoknál találkoztam vele, ahol sokkal személyesebb a hangulat és az egész közösség.
-
Racecam
nagyúr
válasz
MrSealRD #70065 üzenetére
Megpróbálom...
Már csak azért is, mert lehet, hogy sokan félreértették.
Képzeljetek el egy szép nagy házat, egy olyat, ahová rengeteg vendég befér. Ezt a házat azért építették, hogy folyamatos non stop party üzemeltessenek benne. A party-t előadások is kísérik amelyeket bárki megtekinthet. Az átadás után a házigazdák örömmel állnak ki az ajtóba és várják a vendégeket. Természetesen ezek a vendégek fizetnek azért, hogy beléphessenek a házba. És ez így is van jól, hiszen az ételeket, italokat, az előadásokat, a ház bérleti díját, a világítást, takarítást stb. mind fizetni kell. Minél több vendég jön, a házigazdák annál boldogabbak és természetesen így színvonalasabb előadásokat tudnak szervezni, finomabb ételeket, italokat felszolgálni.
A vendégeket azonban nem lehet megválogatni, nem áll az ajtóban őr, aki átvilágítja őket, vagy bármely formában teszteli a személyiségüket, képességeiket, szocializációjukat stb. És ez is így van jól, hiszen az ajtó mindenki előtt nyitva áll.
Viszont az elég hamar kiderült a házigazdák számára is, hogy valamilyen szabályrendszert kell kitalálni a házban való viselkedésre, annak érdekében, hogy a vendégek jól érezzék magukat és ne zavarják őket olyan más vendégek, akik az elemi viselkedési szabályokat sem tartják be. Beleisznak a másik italába, beleesznek az ételébe, zavarják az előadás nézése, vagy társalgás közben. Az így meghozott szabályrendszert, mely kizárólag a vendégek érdekeit és a zavartalan szórakozását szolgálja, el kell fogadnia és be kell tartania minden vendégnek, hogy a party rendje megmaradjon és mindenki jól érezze magát.
És mivel (sajnos) mindig vannak olyanok, akik a házirendet nem tudják, vagy nem akarják betartani ezeket a vendégeket a többi vendég érdekében figyelmeztetni kell, végső esetben rövidebb, hosszabb időre ki kell tiltani a házból. A házigazdák sokszor már nem győzték ezt a felügyeletet, ezért megkértek néhány olyan vendéget, akik makulátlan hírükkel, segítőkészségükkel, igazságérzetükkel, jó helyzetfelismerésükkel arra érdemesnek találtattak, hogy segítsék a házigazdák munkáját ezen a téren.
És igen, igaz, hogy a házigazdák háza nem lehet vendégek nélkül és a vendégek sem maradhatnak party ház nélkül ezért egymásra vannak utalva. De az új vendégek csak olyan házba térnek be, ahol nem kell attól tartaniuk, hogy olyasmivel találkoznak amit nem szeretnek a házon kívül sem. Ezért is fontos a ház rendjének a fenntartása.Nos, ilyen értelemben gondolom én azt , hogy Ti vendégek vagytok. Nem pejoratív értelemben, hanem igazából, valóságos VENDÉGEK. Olyan vendégek, akik fontosak nekünk, olyan vendégek, akiknek minél magasabb színvonalú kiszolgálása elsődleges nekünk. Nekünk HÁZIGAZDÁKNAK, MODERÁTOROKNAK.
Remélem ezzel a talán egyszerű és kicsit gyerekes példával sikerült rávilágítanom arra, hogy én hogyan gondolkodom erről.
-
Zsolt1
tag
válasz
MrSealRD #69812 üzenetére
Köszönöm az információkat, jól fognak jönni.
Én eddig ott tartok, hogy az Aparin - Mikrobot kettősnél én is rájöttem, hogy ugyan az a bolt (jófogás + képek + telszám alapján), nem is értem, hogy miért hirdetik ugyan azokat a gépeket, ez elvileg szabályellenes (persze biztos több példány is van náluk, mindegy). Eddig csak Aparinra írtam rá, de még nem válaszolt, gondolom a hétvége miatt + akkor reménykedek, hogy azóta már érkeztek új gépeik, amik jó állapotúak.
Én is T420-tól indultam, de kellene az USB3 port, mert sokat használnám majd külső HDD-vel is a gépet (nagyobb fájlok ide oda másolgatása, USB3-as pendrivera telepített programok), meg a nagyobb felbontás is.
Én szerencsére még ráérek, június elejéig van időm beszerezni a gépet. -
-
RZozo
aktív tag
válasz
MrSealRD #69299 üzenetére
Köszönöm a hasznos információkat.
Eléggé hatásvadász volt a szöveg, emiatt volt gyanús is. Android tematika valóban elrejtődött, arra van külön képzésük is 200k+áfa árért. Ahogy néztem két képzésből lett összerakva, időben és árban is csak simán összerakták a képzéseket.
Ennyi pénzért én is többet várnék. -
Bandus99
őstag
válasz
MrSealRD #68741 üzenetére
Eleg egy masolat a szamlabol akar.
Azert annyira nem nyugodnek meg, hogy lehet cserelni, ugyanis csak akkor lehet, ha pontosan ugyanaz a cikkszamu termek van itt is. A hasonlo, csak mas mereture kicserelem nem mukodik.
Amekkora arukeszlete van SDnek nem egyszeru eset ez. -
rnrn
aktív tag
válasz
MrSealRD #68738 üzenetére
A vélemények fontosak, olvasgatni kell, már ha vannak.
Mi is írjunk véleményt, hiszen ezzel is segítünk. Nem itt, nem külön topicban, hanem az SD felületén.
Én még nem rendeltem silánynak mondható terméket, de a korábbi közös rendelések alkalmával a többiek rendelései között azért láttam elég gyenge minőségű ruházati termékeket.
Nekem valahogy nem jönnek be az nagy számban és relatíve jó áron elérhető, kvázi saját márkás (tudom, hogy nem az) termékek, azaz az Everlast, Slazenger, Tapout, Donnay és társai... -
air
nagyúr
válasz
MrSealRD #67760 üzenetére
Szerintem a lényegen ez nem változtat.
Hasonlatként azt mondanám, hogy az Android OS-re is számtalan firmware-t lehet építeni. Akár gyártók, akár egyedi fejlesztők (Cyanogen), akár főzött romokat készítő lelkes "amatőrök" által készített firmware-t. Főleg ez utóbbiaknál fordul elő gyakran, több különböző firmware-ből összeszedett appok, framework, stb. használata.
Mégsem lesz egyik sem OS (nagybetűvel).Értem én, hogy egyesek így nevezik a saját disztribúciójukat, szívük joga, nekem pedig az, hogy ez nem tetszik.
Nem akarok reklamálni náluk, nem akadtam le rajta, csak elmondtam a véleményem. Talán erre való a fórum. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
MrSealRD #66886 üzenetére
Annyiban igaz, hogy a Tesco még semmit sem írt ki eladásra. A sajtó azt sejti, hogy várhatóan hónapokon belül meghirdetik a K-Európia részleget, de amúgy semmi konkrétum nincs még.
www.penzcentrum.hu/vasarlas/tenyleg_kivonul_a_tesco_magyarorszagrol_akar_meg_ez_is_lehet.1046298.html
-
Exian
addikt
válasz
MrSealRD #66886 üzenetére
Aha, értem, köszi.
Amúgy elég érdekes mostanában az uránvárosi Tesco ezzel a folyamatos, hosszan elhúzódó átalakítással. Kicsit olyan hangulatom van benne most, mint amikor az építkezéskor dolgoztam benne
Csak persze akkor még egyáltalán nem volt benne semmi. Némelyik hűtő- és fagyasztóláda talán még mindig üzemel azok közül, amiket telepítettünk. Huh, ez is már lassan 20 éve volt?!
-
Vertigo18
addikt
-
Exian
addikt
válasz
MrSealRD #60871 üzenetére
sutszi: egy 12 tekítékes Whirlpool lett. Mosógépünk, hűtőnk is Whirlpool, így gondoltuk legyen akkor ez is az
Ahogy nézegettük, ebben az árkategóriában ennek volt a legkorrektebb a kivitele, meg a belseje.
nesa: arra már nincs szükség, fene tudja miért, de eleve olyan szifon van a mosdó alatt, amin rajta van a csövecske a szennyvíz csőnek. Gondolom utólag cserélték, ilyen újabb fajta Teka szifon van felszerelve, csak eddig be volt dugaszolva, most végre lesz haszna.
-
-
rnrn
aktív tag
válasz
MrSealRD #60033 üzenetére
Hehe, jó kis kötélhúzás volt itt...
Konkrétumok: sajnos a Sanimix termékekkel én sem voltam megelégedve. Egy csaptelep 3 évig bírta, de már fél év után csöpögött. Egy zuhanykabin görgői sorra mentek xarrá, 2 év után mindegyik ki volt...A kabin került valami 40-50 ezerbe, a 8 új görgő meg lett volna 15-20 ezer. Na, ezt 2 évente rákölteni...
Sajnos a fenti esetekben az olcsó húsnak híg a leve közmondás nagyon ül.
Mostanában csak Mofém jöhet. Óriási minőségkülönbség van ennek javára a korábbi olcsóságokkal szemben.
Üdv!
7végén voltam otthon-otthon (szülők). A 25+ éve beszerelt csaptelepek mindegyike működik (fent WC, kád, mosdó, lent zuhanyzó, mosdó, mosókonyha, konyha).
-
Lomha 8V
addikt
válasz
MrSealRD #58893 üzenetére
A Blue Mobile oldalán az internetes dolgokat kell nézned, tőlük csak az kell:
A browsercalls oldala itt van:
És az app, ami kell a telefonra (amennyiben android-ról van szó):
A többi platformra is létezik, de azoknak a fellelhetőségét nem tudom. Ha akarod részletesen leírom, hogy miként működik a dolog.
-
yerico
senior tag
válasz
MrSealRD #58822 üzenetére
Értem.
A lényeg, jól élezni fenőkővel, átlagos igényeknek átlagos, univerzális élező való. Egyébként nekem van ilyen Fiskars élezőm, a konyhai késeket jól élezi, asszony azonnal elvágta vele az ujját. De a tőrömet - ne adj isten, a szamurájkardomat
- csakis fenőkővel élezném.
Egyébként egyik kedvenc késem csak az egyik oldalon élezett, a másikon sík. Az univerzális élező ezt is két oldalon élezi
-
yerico
senior tag
válasz
MrSealRD #58818 üzenetére
Gondolod, hogy nem fenőkővel éleztek a japánok? Pedig de. Kaliber magazin késtesztjeinél úgy kezdenek, hogy vágja-e alapból a szőrt, aztán élezés fenőkővel, majd a teszt végén újra élezés fenőkővel. Közben tápkábel feldarabolása, hullámkarton darabolás, szög kettévgása, stb. . Csak nem mindegy, hogy mit milyen szögben élezel vele, mert durván tud roncsolni
. Az általános élező meg olyan, mint a szakállnyíró gép. Előbb, vagy utóbb, de minden fej egyforma lesz.
-
-
NGA
addikt
válasz
MrSealRD #57409 üzenetére
Köszönöm, ez volt a lényeg, hogy megfelel-e.
(#57408) hcl:
"Nem ciki használtat venni." Látom nem érted. Ajándék lesz anyukámnak. NEM akarok használtat venni neki. Nem érdekel mi a ciki, mi nem. Böngészéshez, facebookhoz szerinted i5 kell SSD-vel???A notebook-osoknál szándékozom megvenni az Árkádnál, vagy az Edigitalban. Gondolom ők azért normálisak.
-
NGA
addikt
válasz
MrSealRD #57405 üzenetére
Nézd, én ajándékba veszem. Nem fogok beállítani egy használt géppel. Én azt kérdeztem, hogy ez a gép megfelel-e az általam felvázoltakra. Mit tartunk gyenge minőségnek? 2 év garancia van rá. Ha tönkremegy, kicserélik.
Van aki megveszi a használt Audi A6-ot, van aki ugyanennyi pénzen megveszi a szalonból vadonatújan a Suzuki Swift-et.
Pont ezért nem akartam a laptoposban sem kérdezni, mert mindenki jön ezzel a vegyél egy használt üzleti laptopot.
-
Nevil2
tag
válasz
MrSealRD #56395 üzenetére
Jó ez a garancia, ha sokat költözöl ... a tévém már 9 éves (37" LG LCD) és kb. 2x mozdítottam el a helyéről... mondjuk a párom HP noteszéhez vettem +5 évet ... sokat cipeli, hátha ledobja.
Én elolvastam, utána is érdeklődtem ... érvényesíthető a garancia.
A mobilhoz is adnak ilyen biztosítást a szolgáltatók és az tényleg használati (!!!) tárgy, mégis kevesen veszik igénybe - még a 100+k-s telókhoz sem nagyon :/
Igaz, életbiztosítása sincs mindenkinek...
-
rnrn
aktív tag
válasz
MrSealRD #55391 üzenetére
Köszi a választ, akkor maradok e mellett...
Azt néztem a NAS gyártójának oldalán, hogy az ajánlott merevlemezek közül, a merevlemez gyártók NAS-ba szánt lemezei 5400 és 5900 1/min fordulatosak, szemben a 7200, 10000 1/min értékekkel, amik asztali gépekbe, vagy notikba valók.
Üdv! -
Exian
addikt
válasz
MrSealRD #54764 üzenetére
Én sem. Ez mindig is egy érzékeny pontom. Pedig nem vagyok prűd... sőt
De a karácsony az karácsony és nálunk nem arról szól, mint amit az üzletek nyomatnak, hogy vásárolj vásárolj, ajándékozz ajándékozzzzz...
Éppen ezért, mi már szombaton! letudtuk a faállítást és a gyerekeknek az ajándékozást. Ne (csak) az maradjon meg bennük, hogy karácsony = ajándék. Ezért mi mindig előbb ajándékozunk 1-2-3 nappal, és karácsonykor a lényegre próbálunk fókuszálni, hogy miről is szól. Nehéz ez a mai világban, meg sokan nem is értik, de hát ez van.
Szóval, van elég "szabadosság" a világban, kár, hogy már az ilyen témákba is gátlástalanul bekerült.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
MrSealRD #53696 üzenetére
Amikot legelső alkalommal betértünk, hulla fáradtan, glettporos fejjel, koszos ruhában, éhesen, zárás előtt pár perccel akkor nagy gyrost kaptunk kicsi árban és mellé "boldogságcukrot", meg a következő hat-hét alkalommal is.Ez ihlette, hogy írni kellene a helyről.Nyilván interjúzni azért egyeztetés alapján megyek oda valahova, de volt ami megalapozza azt, hogy írjunk róla.
-
-
válasz
MrSealRD #52093 üzenetére
Ha 2 hete tart, az oké, az már gáz. Ha nem értesít, az is
De szombat 9-12 között jönne valaki, hogy ő még aludna. Mindig jönne valaki, hogy ő most éppen valamit és zavarja.
Nem lehet egy társasházban mindenkinek jó.
Amikor te felújítasz, az is zavarni fog valakit.
Nyilván egy határon belül, de nem nagyon lehet mit kezdeni a dologgal. -
-
Exian
addikt
válasz
MrSealRD #52081 üzenetére
Hát igen, aug. 20-án ütvefúrni... az meredek. Ámbár mit szólok én, 2 éve festés után épp ezen a napon akartam az előszobában a szegélyt lerakni, kalapáccsal, szögekkel, kaptam is a szomszédoktól heves "visszakalapálást". Azóta nem csinálok ilyesmit ünnep- és pihenőnapokon.
-
-
-
rnrn
aktív tag
válasz
MrSealRD #50339 üzenetére
Köszi, tiszta sor, értem, sok más szuper noti is van azon az oldalon (http://laptopsystem.hu/Notebook).
Már megrendeltem a Dell-t, de azért nem fogok belebetegedni.Ennyire nem vagyok időmilliomos, hogy nézelődjek hirdetések között. Kellett egy hosszú távon megbízhatóan működő masina, és bár nem biztos, hogy a legjobbat választottam, azért bízom benne, jó lesz. Egyébként közületek senki sem használ 2520-as Dell-t? Azt hittem egy tucatmodellre csaptam le...
Ja, és a jó elrontója a jobb!
Üdv!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MrSealRD #49253 üzenetére
Na az is fasza. Itt nálunk az albérlőkkel szokott gond lenni. Most nyugodt a lépcsőház, de volt egy ~félig cigány család kettővel felettünk, valami drogot árultak, volt is náluk rendőrkutyás házkutatás.
Nálunk egyébként tilos a lépcsőházi dohányzás, ezt be is tartották a lakók régebben is. Persze ha egy rendes dohányos bejön, hiába nem szívott akkor cigit, a szag még órák múlva is érződik utána.
Azt az ablakot be kellene szegelni nálatok. -
-
air
nagyúr
válasz
MrSealRD #49253 üzenetére
A társasház "áldása". Érdekes egyébként, hogy mindig a normális embereknek kell toleránsnak lenni a bunkóval. Ha az ember hangot ad a nem tetszésének, akkor mindig nekik áll feljebb. Mert nekik joguk van, dohányozni, óbégatni, a másikat zavarni, nekünk persze nincs jogunk a normális élethez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Robogó, kismotor
- Vicces képek
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- War Thunder - MMO Combat Game
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged